plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki Libra.
Rucia też jak wycieniowałam to nie bylo problemu.. ale naprawdę niewielu fryzjerów umie dobrze wycieniowac moje włosy. nie mówie tego dlatego że jestem jakąś napuszona klientką, ale te włosy "nie poddają się" tak lekko nożyczkom i trzeba miec wprawę kilkunasto letnią by wiedzieć jak obchodzic sie z moimi włosami. -
zosia-ktosia wrote:mauysia wrote:zosia-ktosia wrote:mam pytanie.. po umyciu włosów robia mi sie "koltuny", czy odzywka pomoże w rozczesaniu ich? bo ja zawsze wyrywam tyle włosów choc sie staram być delikatna..
tylko odżywka bez spłukiwania..
Na 100% pomoże. Przez odżywkę włosy robią się śliskie i się o wiele łatwiej rozczesuje.
Chyba masz super zdrowe włosy, skoro nie używałaś nigdy odżywki!
oj Mauysiu jak ide do fryzjera to się dziwi zawsze że takie zdrowe, końcówki nie rozdwojone:) gęste, dużo. cieszą się przez pierwsze kilka minut że mają co robić, ale jak przychodzi do strzyżenia, układania to mina im się zmienia.. mam ciężkie do ułożenia włosy..
teraz jak są długie to po myciu się plączą..
ok to ide do rossmanna po pracy:)
ja też mam pełno kudłów na głowie i w moim przypadku pomogło jak zmieniłam szampon teraz używam fruktisa albo szamponu dla facetówzosia-ktosia, Rucia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a ja taką małą prywate zrobie jeśli chciałbyście wesprzec fundację a przy okazji kupić sobie jakieś cacko to zapraszam na strone
http://allegro.pl/listing/user.php/run?p=3&us_id=9845657
w sumie na 3 i 4 stronie są branzoletki i kolczyki dość ładne i tanie
a na 1 stronie są np. obroże dla piesków
tak więc polecam i zachęcam
sory za prywate17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Ja tez ma geste wlosy i dlugie. Jak nie suszę suszarką to schną pół dnia. A najgorsze,ze w rozpuszczonych nie wytrzymuje dluzej niz godzine,bo sa takie niesforne.
Najlepiej mi sie rozczesywaly po zoltej odzywce Sunsilk..Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualnynadrobilam was - troche mi to zajelo ( w koncu od przedwczoraj mnie tu nie bylo...)
sorki ze wczoraj sie nie odezwalam ale wrocilismy od lekarza i z zakupow tak pozno ze juz nie mialam sily wlaczac komputerai poszlam w kimono...
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj Gadgeta
widze ze teraz temat włosków to moje sa cienkie i podatne ale az za bardzo czasami i tez malo kto umie moje wlosy sciac bo jak sa krotsze to sie same skrecaja i jak przychodzi cieniowac to w sumie tylko w jednym miejscu zawsze fajnie mnie zetna umieja rozszyfrowac moje kudły. Jak sie je za mocno wycieniuje to bede miec niezle afro na głowie a te dłuzsze przez to ze ciezkie sa proste wiec w sumie nam z tymi wlosami to chyba nigdy nie dogodzi.gadgeta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydmucham i chucham tak mocno ze az blizniaki wam tam urosna hihi
u lekarza wszystko ok- zbadal mnie na fotelu () i macica powiekszona w prawidlowym polozeniu wiec ok
cytologia grupa II wiec tez ok, cisnienie dobre, waga nawet o 1 kg nizsza co biorac pod uwage Swieta jest niezly, wyczynem...
dostalam na kolejny miesiac zwolnienie ( moja oddzialowa niepocieszona hehe...) mam brac witaminki i kwas foliowy i pokazac sie za miesiac ze zrobiona morfologia i moczem
usg dzisiaj nie bylo ale dlatego ze moj pan doktor ktory prowadzi tez gabinet prywatny powiedzial ze mam przyjsc do niego za tydzien i zrobi mi tam to badanie usg genetyczne za friko ( JUPPI!!!) co pozwala nam juz zaoszczedzic ok 200 zl bo tyle kosztuje to usg prywatnie...
strasznie sie ucieszylam bo podobno w moim przypadku nfz tego nie refunduje a on mi to zrobi - bo powiedzial ze swoim pacjentkom z nfzetu to wszystkim robi i nie bierze za to kasy...
dostalam piekna karte ciazy w ktorej mam wszystkie badania powpisywane i normalnie chodze dumna jak paw hehe- moj pierwszy dokument pierwszej ciazy...
normalnie pewnie przezywam jak glupia ale powiem wam ze wzruszenie czlowieka bierze jak sie na nia patrzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2013, 14:45
Dora, gocha04, Amicizia, Fedra, Rucia, mauysia, Beata, anna_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiec dzisiaj dorus nie mam zdjec ale mam nadzieje ze za tydzien bede mogla wam wiecej zaprezentowac... nie wiem czy z tego usg genetycznego sa zdjecia czy filmik ale cokolwiek dostane to wam zaprezentuje...
co do wloskow- to ja niestety na razie nie moge sie wypowiadac...jak na razie caly czas oszczedzam na zakupach szamponu, odzywki, pianek lakierow i farb do wlosow...
oby jak najkrocej...Fedra lubi tę wiadomość
-
cześć gadgetka, właśnie będa fotki:) jak dzidzia i jak ty się czujesz?
dziewczyny muszę się wam pochwalić. Udzielam się też na kafe w wątku o prolaktynie i bromku i w tym tygodniu mamy już 2 fasole! Czujecie to...aż dwie po takiej przerwie, jak to przeczytałam to aż mi się łezka szczęścia w oku pojawiła:)
a cieszę się jakby co najmniej to moje fasolki były...jeeeee!Fedra lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyco do polityki prorodzinnej to ja mam nadzieje sie na becikowe zalapie... ale juz z tym dluzszym urlopem macierzynskim to nie wiem jak bedzie... bo wiecie ze albo wybierasz od razu ze rok ale wtedy masz 80% pensji albo idziesz na pol roku za 100% ale jesli sie pozniej zdecydujesz ze jednak chcesz przedluzyc o kolejne pol roku to juz dostaniesz tylko 60% pensji... to juz jak tak bardzo chcieli byc prorodzinni to trzeba bylo dac 100% na caly rok- przynajmniej kobitki nie balyby sie ze finansowo nie podolaja...
mi sie w kazdym razie teraz baaardzo podoba- jestem na zwolnieniu, nie musze chodzic do pracy a kasy dostaje wiecej niz jakbym do tej roboty chodzila...
zyc nie umierac hehe...Amicizia, Fedra, Beata lubią tę wiadomość
-
Gadgetka super, że jest dobrze. A na zwolnieniu fajnie jest, szczególnie takim jak się dobrze czujesz, a czujesz się coraz lepiej jak widać
No i genialny twój gin, że takie badanie za frii zrobi.
gadgeta lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyczytalam zescie poruszaly dosc ciezkie tematy wczoraj i dzisiaj... ja sie nie bede wypowiadac coby znow watku nie odswiezac..., napisze tylko ze niech kazdy ma prawo do swojego zdania i tyle... a ja wasze wszystkie zdania i postawy akceptuje i szanuje... i tyle na temat ab..... i eu.......
pisalyscie tez o mieszkaniach i domkach ( Ami-powodzenia z kredytem no i z przekonywaniem m...)
wieksza czesc zycia mieszkalam na 10 pietrze wiezowca z plyty- juz ktoras o tym pisala- zsypy, krzywe i cienkie sciany, nieszczelne okna, robaczki tu i owdzie i sasiedzi ktorzy musieli o wszystkich wszystko wiedziec... no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma...
a teraz mieszkamy w naszym co prawda malutkim mieszkanku ale w 10 letnim bloku z cegly, na pierwszym pietrze, cicha i spokojna okolica, dobre nienarzucajace sie sasiedztwo i bardzo to sobie chwale
co prawda bedziemy jeszcze ok 10 lat splacac kredyt ale ktoz go teraz nie ma...
co prawda metraz dla jednej dzidzi i nas w miare ok , z drugim dzieckiem byloby juz gorzej ale co tam- pozniej bedziemy myslec...
a co do domu- to taki metraz dla mnie bylby chyba za duzy, jestem jednak przyzwyczajona do mniejszych metrazy...
no i wstyd sie przyznac- zbyt duzy len ze mnie zeby te wszystkie metry domu sprzatac, a jeszcze ogrodek i podworko i garaz i palenie w piecu... oj nie...
dlatego tym wiekszy podziw i szacunek dla tych z Was co jednak mieszkaja w domach i musza sobie jakos z tym wszystkim radzic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2013, 15:01
Amicizia, Dora, Fedra, Rucia, mauysia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny