X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecą na kafekę do sąsiadki!!! potem zawitam do was!!;-)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Mayuś, Aga, Zosia, Doruś boicie sie zarazy? pousciekałyście jak ja przyszłam :)

no co ty beatko:)

przyszedł kolega i gadaliśmy..
    jak samopoczucie?

Beata lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Wam pisalam jak moj m. na jednej z pierwszych randek zrobił mi niespodziankę i spelnil jedno z moich marzeń- zabrał mnie na pierwszą lekcję jazdy konnej. Od dziecka mamę męczyłam "kup mi konia":)
    No i muszę powiedzieć,że już mi dwa razy konia poniosło..raz się wystraszył burzy, a raz to nawet nie wiadomo czego. Na szczęscie zawsze przyssałam się do tych koni -jak pijawka i nie spadłam. No ale dosyć jest to niebezpieczne. Ostatnio jeździliśmy w podróży poślubnej. Moj m. to dostal największego konia w stajni:D

zosia-ktosia, Beata, mauysia, Fedra, Amicizia lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przed owulką, wiec zaczynamy aktywnie działać. Czekam do 21.01 - mam wtedy wizytę u gina. Może w końcu coś zaczniemy działać w mojej sprawie, bo trochę za długo trwają te moje starania. Jakby nie patrzeć leci 15 miesiąc od poronienia, a za chwilę będą 2 lata łącznie.

• Dora Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko witaj!!
    u mnie coś ovu szwankowało, nie mogłam wysłać wiadomości;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 09:55

Beata lubi tę wiadomość

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Doruś:) dobrze że nic ci się nie stało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    Nie wiem czy Wam pisalam jak moj m. na jednej z pierwszych randek zrobił mi niespodziankę i spelnil jedno z moich marzeń- zabrał mnie na pierwszą lekcję jazdy konnej. Od dziecka mamę męczyłam "kup mi konia":)
    No i muszę powiedzieć,że już mi dwa razy konia poniosło..raz się wystraszył burzy, a raz to nawet nie wiadomo czego. Na szczęscie zawsze przyssałam się do tych koni -jak pijawka i nie spadłam. No ale dosyć jest to niebezpieczne. Ostatnio jeździliśmy w podróży poślubnej. Moj m. to dostal największego konia w stajni:D

Ja się boje koni :( Rok temu byłam w stajni zaklinaczki koni Darii Galant. Dużo mówiła mi na temat relacji człowiek - koń, jak trzeba postępować z końmi, żeby słuchały ludzi, i stweirdziłam, że konie nie są moją pasją :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOSIU zdrówko bardzo kiepskie, goraczki nie mam w wrecz osłabienie, ale katar niemiłosierny, kicham i obstawiona rolkami paapieru jestem :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też teraz cos się z ovu stało.. nie było postów a teraz widze pół strony napisałyście:)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    zOSIU zdrówko bardzo kiepskie, goraczki nie mam w wrecz osłabienie, ale katar niemiłosierny, kicham i obstawiona rolkami paapieru jestem :)

powinna być tu też opcja: NIE LUBIĘ TEGO !!!

kuruj sie kochana.

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doruś ja tez uwielbiam jazdę konną, ale niestety rzadko mam okazję pojeździc :) u mnie też coś szwankowało przez chwilkę

p.s. robisz jutro teścik? na przyjazd M?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Dora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem konia trzeba dobrze poznać, jazda za każdym razem na innym to trochę bez sensu. Nawet samochód czy rower trzeba wyczuć, a co dopiero zwierzę.

Chwilowo uciekam-obowiązki wzywają:)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Beciu,

ja mam megaduże i niespodziewane zadanie w pracy, i tak cud, że się to dziś udzielam...
    Dora, zazdroszczę sportowego trybu życia... Ja tez bym chciała, ale mi się tak NIE CHCE... jak będzie wiosna to mam nadzieję, że sie zmotywuję na coś więcej niż rower.

Dora, Beata lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jestem przed owulką, wiec zaczynamy aktywnie działać. Czekam do 21.01 - mam wtedy wizytę u gina. Może w końcu coś zaczniemy działać w mojej sprawie, bo trochę za długo trwają te moje starania. Jakby nie patrzeć leci 15 miesiąc od poronienia, a za chwilę będą 2 lata łącznie.

Ruciu to działaj kochana intensywnie :) żeby cos z tego w końcu wynikło pozytywnego i płaczęcego :)
    tez mam 21 wizytę i mam nadzieję że wreszcie coś sie ruszy..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    Beata wrote:

powinna być tu też opcja: NIE LUBIĘ TEGO !!!

kuruj sie kochana.

kuruje sie… wszytskimi metodami :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację Dorus ale czasem nie ma możliwości wyboru konia ;( i wciskają bo ten spokojny ..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mayuś
    mi też sie… nic nie chce
    a tak wogóle kochana do wiosny to już będzie za późno! nie mozna rozpoczynać treningu na początku ciązy ! :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej Beciu,

ja mam megaduże i niespodziewane zadanie w pracy, i tak cud, że się to dziś udzielam...
    Dora, zazdroszczę sportowego trybu życia... Ja tez bym chciała, ale mi się tak NIE CHCE... jak będzie wiosna to mam nadzieję, że sie zmotywuję na coś więcej niż rower.

I to nieprawda, że jak się ma dziecko, to wszystko inne idzie w odstawkę, w tym zainteresowania sportowe. Widzę po Tobie, Doruś, że Wy po prostu zaszczepicie swojemu potomkowi zamiłowanie do sportu i po prostu będziecie go brać wszędzie ze sobą, od padoku, po plac do ćwiczenia strzelania z łuku :)
    Trzeba tylko chcieć.

Beata, Dora lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Witaj Mayuś
    mi też sie… nic nie chce
    a tak wogóle kochana do wiosny to już będzie za późno! nie mozna rozpoczynać treningu na początku ciązy ! :)

A jak dziecko jest "przewidziane" dla mnie za rok? :) Nie mogę tyle czekać :)
    Nie mam zamiaru brać się za sporty wyczynowe, tylko na początek jakiś delikatny aerobiczek przed TV, więc jakby co, to nie powinno zaszkodzić... :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :) jestem tak z doskoku i niestety nie dam rady Was nadrobić... Słuchajcie, mam takie pytanko czy któraś z Was może polecić jakiś preparat na infekcje intymne? Chodzi mi o preparat bezpieczny przy starankach, dodam że jestem teraz w 7 dniu po owulacji i zauważylam w kremowym śluzie niewiele białych grudek, od czasu do czasu czuję "tam" jakby szczypanie, ukłucie. Raz w życiu mialam infekcję grzybiczą wtedy bylam u lekarza i dostalam jakies leki i pomogło. Teraz najwcześniej na wizyte moge sie wybrac po weekendzie. Te moje objawy nie są uciążliwe ani dokuczliwe jednak nie chciałabym dopuścić do rozwoju infekcji stąd moje pytanko.

‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ