X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    jutro przychodzi do mnie ta zafasolkowana koleżanka co to mieszka w UK, tylko że przyjechała na tydzień do łodzi, do domu.. pozałatwia jakieś sprawy i wraca z powrotem.

zobaczę jej brzuszek to ją podotykam, bo "podobno zaraża się dotknięciem"

ja jak bylam w ciązy to dwie koleżanki zaraziłam ;) he jak dotkneły i sie patrzyły to za 3 miesiace potem były w ciazy

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    ale wiecie co ...powiedziałam mężowi wczoraj że jesli się nie uda do lipca to wyruszamy w podróż hhehe pozwiedzać świat a co.. :)

hehe fajne a co maż na to? ;)

zgodził się :) heheh ale czy nas będzie na to stac? heh
    narazie odkładamy na samochód ..

bierzecie do auta namiot... i w drogę! :)

Beata lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    Blodnuś ale Ty jeszcze młoda jestes to nie czujesz presji zresztą Twój synuś jeszcze nie za duży, a ja czuję ze czas mnie goni i zdaje sobie sprawę że jesli sie nie uda w Tym roku to już sie nie uda

rozumiem cie Batko;)

a tobie też sie uda;)

hehe no ja wierzę jeszcze póki co do niedzieli heheh że sie udało :)
    choc nikt tu mi nie daje nadzieji :) ja jestem optymistką :)
    i jak mówi Gosia wierzę ze odporoność spadła przez faspolkę :)

Beciu no wiesz co! Przecież wszystkie mamy nadzieję, że każda z nas "przyfasoli" w tym cyklu, ale nie ma to nic wspólnego z faktem, że przed terminem @ to mogą dziać się cuda-niewidy, które na nic nie wskazują :)

Dlatego ja po owulacji nie chcę mierzyć temp, żeby się nie nakręcać - i żeby Was nie nakręcać ;) - każdym spadeczkiem lub wzrościkiem :)

wiem wiem Mayuś :) ale ja już taka jestem
    że emocjonuje sie wszystkim i wszystko analizuję :)

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata dlaczego lekarze nie dawali szans, byliście super młodzi przecież.

Dziś była u mnie mama i zaczął mnie brzuch boleć, a ona a może ty w ciąży i patrzy na brzuch i mówi no jakiś taki zaokrąglony... a ja do niej, że no zaokrąglony bo jak wczoraj się nażarłam to od razu na wadze 1kg do przodu heheh.
    Wiecie co jeszcze powiedziała, że w ciąży wokół sutków robi się taka ciemna otoczka.... miałyście coś takiego?

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    ale wiecie co ...powiedziałam mężowi wczoraj że jesli się nie uda do lipca to wyruszamy w podróż hhehe pozwiedzać świat a co.. :)

hehe fajne a co maż na to? ;)

zgodził się :) heheh ale czy nas będzie na to stac? heh
    narazie odkładamy na samochód ..

bierzecie do auta namiot... i w drogę! :)

pomysl fajny, byłby taki survival hhee
    mój mąż ciągle oglada takie programy, jak przeżyc w ®óźnych okolicznościach , co jeśc itp. ja sie ciągle śmieję ze po co to...
    a on uparcie twierdzi że może to sie kiedyś nam przyda heheh

mauysia lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

Dziś była u mnie mama i zaczął mnie brzuch boleć, a ona a może ty w ciąży i patrzy na brzuch i mówi no jakiś taki zaokrąglony... a ja do niej, że no zaokrąglony bo jak wczoraj się nażarłam to od razu na wadze 1kg do przodu heheh.
    Wiecie co jeszcze powiedziała, że w ciąży wokół sutków robi się taka ciemna otoczka.... miałyście coś takiego?

ja nie pamiętam ale to prawda. że wizualnie jakby robią sie większe, bo ciemniejsze.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beciu --> no i dobrze, że się emocjonujesz, jesteś bardzo wrażliwa. A ja próbuję te moje emocje zwalczać, choć oczywiście do końca nigdy się nie udaje, bo nie jestem cyborgiem :D

Gosiu --> nie miałam czegoś takiego. W ogóle nie miałam żadnych objawów (poza brakiem miesiączki, podwyższoną temp. itp)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

bo nie dojrzewały mi pęcherzyki własnie i powiedzieli że trzeba bedzie stymulować, że naturalnie nie da rady... a ja zrobiam im wszystkim psiukus i daliśmy radę heheheh

Gosiu tak robia sie ale nie w tak wczesnym etapie

mi ostatnio w sytwestra prezes powiedzial jak ty dobrze wyglądasz.... z mysla ze może cos jest na rzeczy... a ja roześmialam sie i powiedziałam dziękuję:) a co niech mysli

gocha04 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewuchy ponownie !!!
    Ale wy smarujecie strona za stroną szok normalnie!!!;-)
    U mnie zero słońca tylko śnieg sypie i sypie!!!;-)

• Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    gocha04 wrote:

ja nie pamiętam ale to prawda. że wizualnie jakby robią sie większe, bo ciemniejsze.

ehhh moje są zdecydowanie większe od zeszłego cyklu dlatego byłam pewna że się udało....a teraz wyczytałam że za to jest własnie odpowiedzialna prolaktyna która w ciązy wlasnie wzrasta, na el u mnie w zeszłym cyklu nici ale prolaktyna jednak wysoka... wiec to nie tylko objaw ciązy ale po prostu prolaktyny.. hehe

teraz mi sie przypomniało że jak byam wiosną u gina to powiedział że moje piersi sa takie własnie gruczołowate tzn. jak u kobiet w ciązy .... hm i jestem zla że wtedy nie dał mi skierowania na prolaktynę

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

tak powieksza sie ta co jest

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga u mnie sucho żadnych opadów, a chmury kłębiaste zasłaniają słońce :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie zima się rozkręca he he!!!
    ale mi jeżdzi w jelitach dziś normalnie tramwaj w brzuchu mam!!!
    Chyba czas na jakieś śniadanie wkońcu!!!;-)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z tym ciemnieniem sutków to różnie bywa, tak jak ze wszystkimi objawami, bo każda jest inna. Ja tam myślę, że jak będę w ciązy to tak jak Mauysia objawów nie będe mieć.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja godzinke temu zjadłam sniadanko dopiero:)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    czyli z tym ciemnieniem sutków to różnie bywa, tak jak ze wszystkimi objawami, bo każda jest inna. Ja tam myślę, że jak będę w ciązy to tak jak Mauysia objawów nie będe mieć.

Gocha a ja jak w tamtym roku poroniłam to zaraz mi się ciemniejsze sutki zrobiły!!! w parę dni normalnie kolor się zmnienił więc coś w tym jest!!;-)

gocha04 lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamietam jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciazy a był to około 6-7 tyg to czułam sie jak by mnie grypa brała i pamietam odrzuciało mnie od miesa kurzego o nie przechodziło mi przez gardło i tylko tyle a o @ nawet zapomniałam bo nie miałam regularnych he

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:

HEH kochana tego niestety nie przewidzisz nawet u tej samej kobiety ciąze i jej objawy bywają drastycznie rózne :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    gocha04 wrote:

Gocha a ja jak w tamtym roku poroniłam to zaraz mi się ciemniejsze sutki zrobiły!!! w parę dni normalnie kolor się zmnienił więc coś w tym jest!!;-)

dzieczyny bo wtych wszystkich objawach chodzi o pozimom poszczególnych hormonów a nie u każdej kobiety sa one na takim samym poziomie i stąd te różnice

Dora lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wmojej ciązy zapomniąłam całkiem o @ bo u mnie nigdy niewiadomo kiedy ona przyjdzie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ