plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zosia-ktosia wrote:Fedra jak jutro się twoja temp podniesie to już bardzo dobrze. bo nawet jak teraz spada to jeszcze nie koniec nadziei..
http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/154300.html
ten wykres też ze spadkiem a jednak ciązowy:)
no tak tylko że w tamtym wykresie to spadek jest w 9 dniu fl a ja mam już dzisiaj 14 więc nie jest to raczej związane z implementacją... ale spoko z nadziejami idę rozwiesić pierwsze praniezosia-ktosia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
pisałam wam że napisałam do ovu z zapytaniem czy jak piszemy z takim tempem, czy nasze forum będzie sie wyświetlało normalnie. odpowiedzieli:
Witaj,
dziękujemy za Twoją wiadomość.
1000 jak również wiele więcej stron nie spowoduje problemów z wyświetlaniem Waszego wątku. Możecie zatem pisać i wymieniać się doświadczeniami ile pragniecie bez obaw o prawidłowe wyświetlanie wątku.
Amicizia, mauysia, Fedra, gocha04, Beata, AGA 30, gadgeta lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:zosia-ktosia wrote:która z was robiła to badanie AMH na ilośc jajeczek?
ja robiłam a co?
czy dzień zrobienia tego badania ma znaczenie? bo czytałam że pobierają tylko krew.
ale też czytałam że warto zrobić razem z tym badaniem badania FSH - 3 dnia cyklu.
Fedruś i ile ci tam wyszło? pokazują ilośc jajeczek konkretną? -
Witajcie
Zosia Fedra widze ze jeszcze żadnej pewnosci niema?
u mnie niestety juz po wszystkim, ale w tym [przypadku to chyba lepiej bo nabralam sie tyle leków...
hej i powiem Wam że mi teraz wyszło jak w zegarku wg ovu
owulka sie przyspieszyła o jeden dzień to i @ przyszła 13 tak jak pokazało ovu...
gdzie znajdę tabelkę żeby uaktualnić?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
ale co chcesz uaktualnić?
jesli chcesz mieć ją w stopce to wejdź w ustawienia pod nowym cyklem i skopiuj link.
przykro mi że u ciebie @ juz sie zadomowiła..
ale jak piszesz moze to i dobrze bo łykałaś rózniaste lekarstwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 11:54
Beata lubi tę wiadomość
-
Beciu, spokojnie, "jak nie dziś to jutro". Tak są niestety nasze organizmy zaprogramowane, że nic nie ma jak się chce
Niestety...
Świeżą tabelkę wklejała dziś rano gosia, pewnie z pare stron temu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 11:57
Beata lubi tę wiadomość
-
zosia-ktosia wrote:Fedra wrote:zosia-ktosia wrote:która z was robiła to badanie AMH na ilośc jajeczek?
ja robiłam a co?
czy dzień zrobienia tego badania ma znaczenie? bo czytałam że pobierają tylko krew.
ale też czytałam że warto zrobić razem z tym badaniem badania FSH - 3 dnia cyklu.
Fedruś i ile ci tam wyszło? pokazują ilośc jajeczek konkretną?
ja robiłam to badanie w 3 dc ale innych hormonów nie robiłam bo miałam robione miesiac wcześniej i moja ginka nie widziała potrzeby łączenia tego badania z innymi...
ja na wrzesień 2011 miałam wynik 1,55 ng/ml gdzie norma jest 1,44-7,6 czyli ja jestem już przy dolnej granicy i musze się spieszyć pewnie w kwietniu jak będę na wizycie zleci mi ponownie to badanie...
dla porównania kobiety po przekwitaniu mijaa mniej niż 0,5 ng/ml
u mnie jedno pranie wisi a drugie się pierzeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:01
2015 Nati
2017 Suzi -
BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
Beata.................6...................29lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
Amicizia ............2………………….26 lat.......07.02................małopolskie
AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckie
zmień sobie datę kochana:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:05
Beata lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:Beciu, spokojnie, "jak nie dziś to jutro". Tak są niestety nasze organizmy zaprogramowane, że nic nie ma jak się chce
Niestety...
Świeżą tabelkę wklejała dziś rano gosia, pewnie z pare stron temu...
hej mayuś, no ale mi wyszło tym razem idealnie jak przepowiadało ovu
teraz sie tylko zastanawiam czy nas jednak stać na to dziecko?
w piatek widziałam jak któreś z dziewczyn pisało temat becikowego... nie wypowiedziałam sie nawet
ale dziewczyny pomyślcie wolałbyście zarabiać 1000zł na osobę i dostać to becikowe? bo nie zrozumiałam niektórych rozczarowania...
przeciez becikowe to pomoc najuboższym prawda?
ja może nie uwaszam sie za ubogą (bez przesady) ale pomimo że obydwoje pracujemy nie możemy sobie pozwolić na wszystko o czym marzymy, mamy kredyt, mnóstwo opłat... i tak myślę moze to Bóg nas wstrzymuje? może tak będzie lepiej?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
mauysia wrote:Beatko, a jak się w ogóle czujesz? Czytałam pod Twoim wykresem, że przez weekend przechodziłaś przez męki
Kurczę, ciekawe czemu Cię tak chwyciło... Mam nadzieję, że już ok.
czuję sie jeszcze fatalnie wziełam dziś urlop na tel. bo i calę noc nie spałam tylko wymiotowałam a głowa pęka..
ale powoli wracam do zywych, pred chwilą już zjadłam 2 kanapki także nie jest źle
mam teraz nadzieję ze szybko wrócę do siebie i może ten cykl będzie lepszy..Oliwka 2006
-
BellaRosa.........1......................24lata.......FASOLINKA......Lubelskie.......(2.07.2013)
she...................6......................35lat.........FASOLINKA......pomorskie .....(27.06.2013)
Paulina1986.....4......................26lat.........FASOLINKA......wielkopolska...(26/30.07.2013)
gadgeta...........13.....................32lata.......FASOLINKA......kuj-pom..........(4.08.2013)
Mona................5......................29lat.........FASOLINKA......malopolska
Mamuśka..........5......................27lat.........FASOLINKA......podkarpacki....(3.08.2013)
agga84a ...........1.....................28 lat........FASOLINKA......śląskie
Kasiulek215........5...................25lat..........FASOLINKA......małopolskie (09.09.2013)
Dora...................2...................30lat...........FASOLINKA.............pomorskie
patik....................1...................24lata......06.01................śląskie.
zosia-ktosia........6....................30lat.......11.01..................łódzkie
gocha04.............7...................27lat.......14.01.................mazowieckie
aneczkaaa1985...30................27 lat......15.01................warm-mazurskie
Fedra..................53.................28lat......16.01.................małopolskie
Mała29.............89...................29lat.......17.01................Wielka Brytania
samira.............17...................37lat.........19.01..............śląskie
anna_w...............9...................30lat.......20.01................lubelskie
blondi22.............2....................22lata......25.01................mazowieckie
Kleopatra............6...................29lat.......25.01..............pomorskie
natusia...............3.....................27lat.......26.01................kuj-pom
Rucia ..............15....................26lat........30.01................mazowieckie
kopciuszek126....14..................29lat........31.01...........łódzkie
Shagga_80........3.....................32lat...... .31.01.................łódzkie
иιєиσямαℓиα.... 4(po poronieniu)... 31lat.... 31.01.......dolnośląskie
mauysia.............5.....................31lat.......31.01.................wielkopolskie
LuSiA:)...............4.....................22lata......??.01...............Niemcy
Malvinka.............4.....................25lat.......??.01...............dolnośląskie
Wsk...................8....................23lata......??.01.................
Woseba...............13(odwołane)......24lata......02.02................południe Polski
anusia84.............8...................29lat........02.02................dolnośląskie
Sandraa.............8.....................22lata.....04.02...............wielkopolska
Libra...................4...................30lat........04.02.................łódzkie
muzarcia............1.....................30lat.......4.02................opolskie
ewela84..............7...................28lat........06.02................świętokrzyskie
Amicizia ............2………………….26 lat.......07.02................małopolskie
AGA30...............26..................30lat.......7.02.................opolskie
Beata.................7...................29lat.......12.02.................mazowieckie
kiti..........................5................24lata.....?????................małopolskie
Effcia........................5.............28lat........??.04.........wielkopolskie
klamka...................4................35lat........????................mazowieckieOliwka 2006
-
Nam się raczej nie podobało to, że "parę dni wcześniej" było dla wszystkich, a teraz nagle to pomoc dla najuboższych. A wcześniej było to niejako "zachętą" od państwa dla wszystkich, żeby robić dzieci.
A teraz to wsparcie dla najbiedniejszych.
Tak jak pisałam - z drugiej strony przedłużyli macierzyński, ale nie wszyscy z tego skorzystają - tylko te panie, które są na umowie o pracę.
-
no niby tak Mayuś ale zobacz ile jest tu dziewczyn między nami które nie pracuja a i tak starają sie o dziecko wiec tak naprawdę jak ktoś pragnie dziecka to nie ma to dla niego znaczenia...
choć ale mnie ten wydłużony macierzyński to ogromny plusogrooomniasty
p.s. ah no tak sorki zapomniałam że wcześniej było dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:16
Oliwka 2006
-
pewnie zostane zlinczowana za to co powiem...
ale jeśli becikowe to powinno być dla wszystkich bo prawda jest taka że zkad jest ta kasa z moich i waszych podatków i dlaczego ktoś ma oceniać czy to co zarabia małżeństwo kwalifikuje nas na becikowe czy nie, często jest tak że Ci "ubodzy" w ogóle nie płacą podatków, robią dzieci jedno za drugim i żyją na koszt państwa... wiem przesadziłam w drugą strone...
ale spotkałam się z taką sytuacją, ze znajomi którzy naprawdę mają kupe kasy dostali becikowe ale przekazali je na dom dziecka bo stwierdzili że im to nie potrzebne ale ktoś moze z tego skożystać bo przecież oni płacą podatki a to ich pieniądze...zosia-ktosia, Beata, mauysia, Amicizia, Rucia, gocha04, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Nam się raczej nie podobało to, że "parę dni wcześniej" było dla wszystkich, a teraz nagle to pomoc dla najuboższych. A wcześniej było to niejako "zachętą" od państwa dla wszystkich, żeby robić dzieci.
Tak jak pisałam - z drugiej strony przedłużyli macierzyński, ale nie wszyscy z tego skorzystają - tylko te panie, które są na umowie o pracę.
dokładnie. ja byłam zadowolona że becikowe było dla wszystkich, bo nie dzieliło ludzi na biednych czy bogatych tylko na tych co rodzą dzieci.
zmienili, czyli tak jak zawsze, szukaja oszczędności na obywatelach.. i nie podoba mi sie to.
W ogóle to uważam że ani becikowe nie "pomoże" w rodzeniu większej ilości dzieci ani inne rzeczy. trzeba zmienic mentalnośc naszego państwa, że ciężarna nie znaczy oszustka na L4, że 1000zł to w sumie nic przy małym dzidziusiu..
Wolałabym o stopkroć żeby np wprowadzili że rodzice dzieci maja np 1 darmowe wejście całą rodziną do kina na premieę filmu jaki chcą zobaczyc, że dzieci maja dofinansowywane kolonie, obozy, że dzieci maja zagwarantowane dofinansowanie najdroższych książek do szkoły.. - może nie wszystko naraz, nawet jedno z tego co napisałam.
ludziom żyłoby sie lepiej.
w UK jak urodzisz dziecko to dają ci mieszkanie, bo są państwem opiekuńczym. wiedzę że jak teraz cos dadzą od siebie to obywatel "da" później swoja pracą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:20
Fedra, mauysia, Beata, gocha04, gadgeta, anna_w lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Nam się raczej nie podobało to, że "parę dni wcześniej" było dla wszystkich, a teraz nagle to pomoc dla najuboższych. A wcześniej było to niejako "zachętą" od państwa dla wszystkich, żeby robić dzieci.
a co do macierzyńskiego teraz coraz częściej słysze że ludzie sami rezygnują z umowy o pracę bo mają dość płacenia zusowi a i tak opiekę medyczną mają prywatnie bo zeby dostać się do lekarza na NFZ to musieli by Bóg jeden wie ile czekać...
zresztą ja jako osoba prowadząca działalność też mogę sobie jedynie popatrzec na tą ustawę i się śmiać... rzad jest cwany dobrze wiedzą jaka jest sytuacja w kraju ludzie mają coraz mniej umów o prace a kobiety nie chcą rezykowac utratą pracy więc pewnie się nie będą decydować na dłuższe macierzyńskie...
to wszystko to jeden pic na wodę foto montaż a realnej pomocy państwa nie ma... ja bynajmniej tej pomocy nie czułam i nie czuje... do wszystkiego musiałam dochodzić sama i sama teraz musze spłacać kredyt...
przepraszam ale moje napięcie chyba sięgnęło zenitu...zosia-ktosia, gocha04 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi