X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny własnie zajrzałam na to forum bociana i zobaczcie co mi odpisała pani doktor :
    cyt:
    Zmęczenie ,stres, wysiłek fizyczny, leki, oznaczenie w środku cyklu, drażnienie brodawek sutkowych może powodować skok prolaktyny. Wynik faktycznie jest podniesiony, ale wygląda na to, że była owulacja tylko przesunięta. Ja bym się tym nie przejmowała -jeśli Pani się bardzo denerwuje to proszę jeszcze raz powtórzyć progesteron i prolaktynę na czczo, 6-8 dni przed spodziewaną miesiączką (progesteron ma wahania dobowe). W ogóle badania są prawidłowe- ja bym zrobiła badania nasienia.

czyli co wniosek z tego ze jest ok? no i zobzaczcie w jakim terminie kazała mi robić prolaktynę i progesteron? jednak 6-8 dni przed @ czyli dobrze robiłam 24d.c. :)?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że każdy ma inne poczucie tego "ile kosztuje dziecko".
    Jedni nie decydują się na dziecko (albo wręcz usuwają ciążę), gdy nie zarabiają tyle, żeby posłać je na renomowane studia gdzieś do Stanów itp... (http://wyborcza.pl/1,95892,12548978,Mialam_aborcje_na_Slowacji.html)

A inni podchodzą do tego bardziej oszczędnie, ekonomicznie, nie są rozrzutni... Nie patrząc daleko, siostra mojego M pracuje na pół etatu w urzędzie. Jej mąż robi w budowlance (kierownik budowy bodajże). Mają trójkę dzieci, radzą sobie i nie narzekają na taką ilość potomstwa. Jakoś nie brakuje im kasy, tylko po prostu wszystko liczą, nie są rozrzutni, nie jeżdżą na wakacje do Egiptu itp...

Fedra, Dora, zosia-ktosia, Beata, Rucia, gadgeta, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie polityki prorodzinnej w naszym kraju nie ma zadnej wiec nie ma co sie dziwic ze mamy taki niski przyrost naturalny

kwestia macierzynskiego z ktorego moga korzystac tylko te co sa na umowie o prace lub maja wlasna dzialalnosc gospodarcza, a to wydłuzenie do roku to tez wcale nie takie fajne bo jakc zytalam to tez chyba nie bedzie to 100% pensja wiec to tez nie wporzadku

a becikowe bardzo obcieli bo popatrzmy na nas wcale nie mamy njajgorzej a na ile rzeczy nie starcza uwazam ze opcja ze kazdy kto nie przekorczyl w podaktu rocznych tego progu 18% powinien dostac becikowe moze i te 1000 zl to nie duozale juz na wozek czy łózeczko jest kasa a dla takiego dzieck ato na prawde duzo potrzeba zwlaszcza jesli to pierwsze dziecko bi sie nie ma niczego...
    a kazdemu kto nie przekracza tego progu taka kaska by sie przydala a ci co go przekraczaja to raczej wpsarcia od panstwa nie ptrzebuja...

nie mowiac o tym ze ne ma zadnej polityki dla malzenstw w sprawie domow bo nawte rodzina na swoimc zy teraz przygotoewane mieszkanie dla mlodych to sa kredyty z doplata panstwa a nie tak z enp mlodzi ludxie wynajmuja od panstwa mieszkanie a po ilus latahc mieskzania tam moga sobie go wykupic albo dalej wynajmowac tak jak jestw austrii czy anglii, bo przeciez nawet na te kredutowe porgramy trzab miec zdolnosc kredytowa, a z tym roznie bywa i jest opcja mieszkanie z rodxizcami, rozpad malzenstwa itd albo wynajmowanie i pslacanie cudzych kredytow bo tylko bogaci moga sobie na takie rzeczy pozwolic i tym sposobem zarabiaja banki posrenicy i deweloperzy a ludziom mlodym nie ulatwia sie i nie zacheca do zakladania rodziny...

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Fedra wcale nie przesadziłaś napewno jest wiele takich przypadków..

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zgadzam sie z wami z eopcja w ktoeej dostawali wszystcy byla w porzadku i dla mnie nie stanowila problemu a jak juz tak bardzo chcieli oszczedzic to bylo ustalic to zgodnie z progiem procentowym z dochodow rocznych juz byloby bardziej sprawiedliwe...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś mam nadzieje że to nie ja podniosłam Ci tak ciśnienie?

Zosia super byoby gdyby wprowadzili którąś z tych rzeczy, ale to chyba narazie pozostaje w sferze marzeń :(
    ja żartowałam do mojego męza ze w 8 mies ciaży wyjeźamy do jakiegoś rodzinnego państwa hehehe dziecko zdobędzie obywatelstwo heehhe no i inne przywileje (czy w takim przypadku już za poźno?)

zosia-ktosia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wicie zeby nie bylo ze wchodze w porklamowanie partii politycznych ale jak czytalam i lsuchalam planow Pis-u odnosncie tej polityki prorodzinnej itd to oni wlasnie chca wybudowac takie osiedla gdzie mlodzi ludzie moglby dostac mieszkania nortmalnie placic tak pewnie na zasadzie jak w spoldzielni czy jakos tak ogolnie panstwu by placili i po ilus tam latach moglby to odkupic sobie... wasnie cos podobnie jak w austrii czy anglii nie mowiac o tym ze odnosnie szkolnictwa i innych rzeczy maja swoetny pomysl i tez z tym calym NFZ maja konkretny plan jak sie go pozbyc.. tzn nie dokladnie tak to powiedzieli to takie moje okreslenie... ale jakby to ktos werszcie zrealizowal to byloby dobrze...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno śmiać mi się chce jak ktoś pisze czy mówi o macierzyńskim podczas prowadzenia działalności gospodarczej to się nazywa uśmiercenie firmy... jeśli ktoś moze sobie na to pozwolić bo ma pod sobą pracowników którzy się pewnymi sprawami zajmą ok ale jeśli jest to jednoosobowa działalnoś c gospodarcza to o macierzyńskim można pomażyć... zresztą zus jaki się płaci to w ogóle jest jakaś porażka i w rozliczeniu okazuję się ze pracuje po to by zarobić na zus, na księgową na opłaty zwiazane z samochodem a to co zostaje to na waciki nie starcza...
    a co do mieszkań nam się udało kupić mieszkanie na kredyt duże 60m moja szwagierka ma mieszkanie z dopłatą od państwa 40 m (dwa pokoje i kuchnia) teraz mają drugie dziecko w drodze będą mieć parkę chłopaka i dziewczynę, już teraz się zastanawiają jak to będzie wszystko wyglądać... kredyt do spłacenia a na większe mieszkanie nie stać... tak właśnie pomaga państwo... mieszkanie mają ale dla modelu 2+1...
    sorki dziewczyny nosi mnie coś dzisiaj spadam na chwilę się wyciszyć bo zaraz forum rozniose :P

gocha04 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobotę była u mnie Ilonka, jest w 9 tyg ciąży. pracuje legalnie w UK. dzieki temu jej dziecko będzie miało 2 obywatelstwa (no bo ona tam urodzi). i od razu będzie miało lepszy start na przyszłość.

Beatko musisz pracowac ileś w danym kraju żebyś mogła miec przywileje tego kraju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:32

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tk Mayuś masz racje ja tez tak do tego podchodziłam...
    ale teraz mam chwilowe załamanie i nie wiem co lepsze hehehe, bo dzieci w miare dorastania coraz wiecej wymagaja tzn. oczekują przenajróżniejsze zajęcia dodatkowe, wycieczki itp itd.... o ile przy jednym dziecku jakoś sie daje radę przy drugim może być znacznie gorzej..?

ehh wiem smęcę? bo sama uważam że kazdy jest kowalem swojego losu i zarabia tyle na ile sobie zapracuje...:) aczkolwiek ...eh straciłam wątek

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Fedruś mam nadzieje że to nie ja podniosłam Ci tak ciśnienie?

Zosia super byoby gdyby wprowadzili którąś z tych rzeczy, ale to chyba narazie pozostaje w sferze marzeń :(
    ja żartowałam do mojego męza ze w 8 mies ciaży wyjeźamy do jakiegoś rodzinnego państwa hehehe dziecko zdobędzie obywatelstwo heehhe no i inne przywileje (czy w takim przypadku już za poźno?)

nie Kochana nie podniosłaś mi ciśnienia nikt mi go nie podniósł ja od rana tak mam więc czułam ze w końcu to napięcie musi ze mnie zleść :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    wicie zeby nie bylo ze wchodze w porklamowanie partii politycznych ale jak czytalam i lsuchalam planow Pis-u odnosncie tej polityki prorodzinnej itd to oni wlasnie chca wybudowac takie osiedla gdzie mlodzi ludzie moglby dostac mieszkania nortmalnie placic tak pewnie na zasadzie jak w spoldzielni czy jakos tak ogolnie panstwu by placili i po ilus tam latach moglby to odkupic sobie... wasnie cos podobnie jak w austrii czy anglii nie mowiac o tym ze odnosnie szkolnictwa i innych rzeczy maja swoetny pomysl i tez z tym calym NFZ maja konkretny plan jak sie go pozbyc.. tzn nie dokladnie tak to powiedzieli to takie moje okreslenie... ale jakby to ktos werszcie zrealizowal to byloby dobrze...

"chcieć" to oni sobie mogą :D

Ja tam nie wierzę w deklaracje wyborcze żadnej partii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:35

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dora Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to całe becikowe, to jest jakaś kpina.
    Bezrobicie w 2013 ma być jeszcze większe.
    Szkoda,że ofilcalnie nie podadzą ile kobiet ma stałą umowę o pracę, a ile pracuje na śmieciowych umowach?
    Dla mnie każda kobieta powinna dostać macierzyński, nawet na bezrobociu, a śmieciowe umowy powinny być zniesione.
    Oczywiście pomijam oszustów, bo to zupelnie inny temat.
    Pieniądze są przecież dla dobra dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2013, 12:38

zosia-ktosia, Amicizia, Fedra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia ja też uważam że pis ma dobra polityke prp rodziną bardzo ciekawe pomysły tylko ich taki problem jest że z nic z tych pomysłow w życie nie wchodzi i nie wejdzie

Rucia, Ola_czeka lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice nigdy nie mieli dużo kasy ledwo starczało do "pierwszego" czasem nie starczało i się brało na kreske w sklepie... ale ja nie pamiętam by mi było źle, jeść co miałam i miałam się w co ubrać, chodziłam na zajęcia dodatkowe (bezpłatnie kwestia znalezienia odpowiedniego miesca)... na wycieczki moze jakoś wybitnie nie jeżdziłam ale czy coś straciłam czy czegoś mi brakowało nie bo miałam miłość rodziców (no przynajmniej ze strony mamy) i właśnie to będę starać się przekazać mojemu dziecku...
    niestety świat jest teraz bardzo nastawiony na konsumpcjonizm i tak na prawdę to od nas zależy jak pokierujemy Naszym dzieckiem i jakie wartości wpoimy Naszym dzieciom bo nie jest sztuką dać dziecku wszystko sztuką nauczyć je jest żyć w zgodzie z sobą i z szacunkiem dla innych...

mauysia, zosia-ktosia, Amicizia, Dora, Beata, Rucia, gocha04, gadgeta, anna_w, Nina82 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    tk Mayuś masz racje ja tez tak do tego podchodziłam...
    ale teraz mam chwilowe załamanie i nie wiem co lepsze hehehe, bo dzieci w miare dorastania coraz wiecej wymagaja tzn. oczekują przenajróżniejsze zajęcia dodatkowe, wycieczki itp itd.... o ile przy jednym dziecku jakoś sie daje radę przy drugim może być znacznie gorzej..?

ehh wiem smęcę? bo sama uważam że kazdy jest kowalem swojego losu i zarabia tyle na ile sobie zapracuje...:) aczkolwiek ...eh straciłam wątek

oj pozwole sobie sie nie zgodzic z tym ze zarabia tyle naile sobie zapracuje bo sa zawody gdzie ludzie haruja i tyraja i maja g...wniane zarobki a inni nic nie robia i kasy maja wbród... nie bede tu przytaczac konkretnych zawodow ale wiadfomo sa te renowoane i te mniej doceniane a bez których nie dałoby sie zyc bo tak jak ktos musi nas leczyc tak i ktods inny musi sprzatac itd jedni bez drugich nie moglbu norlamnie funkcjonowac ale te mniej prestizowe zawody sa traktowane po macoszemu nie moiwa co tym ile jets wyzyskiwania pracownika zwlaszcza a prywatnych firmach i korporacjach... mozesz flaki z zsiebie wyprowac i tak cie nei docenia i podwyzki nie dadza...

Dora lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    a i jeszcze jedno śmiać mi się chce jak ktoś pisze czy mówi o macierzyńskim podczas prowadzenia działalności gospodarczej to się nazywa uśmiercenie firmy... jeśli ktoś moze sobie na to pozwolić bo ma pod sobą pracowników którzy się pewnymi sprawami zajmą ok ale jeśli jest to jednoosobowa działalnoś c gospodarcza to o macierzyńskim można pomażyć... zresztą zus jaki się płaci to w ogóle jest jakaś porażka i w rozliczeniu okazuję się ze pracuje po to by zarobić na zus, na księgową na opłaty zwiazane z samochodem a to co zostaje to na waciki nie starcza...
    a co do mieszkań nam się udało kupić mieszkanie na kredyt duże 60m moja szwagierka ma mieszkanie z dopłatą od państwa 40 m (dwa pokoje i kuchnia) teraz mają drugie dziecko w drodze będą mieć parkę chłopaka i dziewczynę, już teraz się zastanawiają jak to będzie wszystko wyglądać... kredyt do spłacenia a na większe mieszkanie nie stać... tak właśnie pomaga państwo... mieszkanie mają ale dla modelu 2+1...
    sorki dziewczyny nosi mnie coś dzisiaj spadam na chwilę się wyciszyć bo zaraz forum rozniose :P

no włąsnie Fedruś taki jest mój problem bo tez mamy mieszkanie 2pok ( 50m )
    choć wiem że dawniej ludzie tak mieszkali i było ok..,
    ale już jedna koleżanka jak usłyszłą ze planuje drugie dziecko to była wzburzna że co??? w 2-pok. mieszakniu??? normalnie poczułam sie w jej oczach jak jakaś patologia? ale szybko mi przeszło i mam ją w tyłku...ale czasem mnie tak nachodzi...
    dlatego tak mówie że postaramy sie do lipca i jak bog pozwoli to będzie a jak nie to odpuszczam :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    moi rodzice nigdy nie mieli dużo kasy ledwo starczało do "pierwszego" czasem nie starczało i się brało na kreske w sklepie... ale ja nie pamiętam by mi było źle, jeść co miałam i miałam się w co ubrać, chodziłam na zajęcia dodatkowe (bezpłatnie kwestia znalezienia odpowiedniego miesca)... na wycieczki moze jakoś wybitnie nie jeżdziłam ale czy coś straciłam czy czegoś mi brakowało nie bo miałam miłość rodziców (no przynajmniej ze strony mamy) i właśnie to będę starać się przekazać mojemu dziecku...
    niestety świat jest teraz bardzo nastawiony na konsumpcjonizm i tak na prawdę to od nas zależy jak pokierujemy Naszym dzieckiem i jakie wartości wpoimy Naszym dzieciom bo nie jest sztuką dać dziecku wszystko sztuką nauczyć je jest żyć w zgodzie z sobą i z szacunkiem dla innych...

EJMEN, siostro :)

Z bezpłatnych zajęć polecam np. zuchy i harcerstwo - sama byłam i sobie chwalę ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    w sobotę była u mnie Ilonka, jest w 9 tyg ciąży. pracuje legalnie w UK. dzieki temu jej dziecko będzie miało 2 obywatelstwa (no bo ona tam urodzi). i od razu będzie miało lepszy start na przyszłość.

Beatko musisz pracowac ileś w danym kraju żebyś mogła miec przywileje tego kraju.

weee szkoda heheh czyli nie mam zadnych szans ? :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    Amicizia ja też uważam że pis ma dobra polityke prp rodziną bardzo ciekawe pomysły tylko ich taki problem jest że z nic z tych pomysłow w życie nie wchodzi i nie wejdzie

problem jest taki zeoni tylko 2 lata rządzili z koalicja jak mieli i niemogli wielu rzeczy przeforsowac a teraz nigdy nie wygrali wyborow i tez ne maja opcji wiec poki co nie mozna sie przekonac jak by bylo gdyby mieli taka wladze jak ma obecnie PO a wiem jedno przy rzadach tej partii jest tylko gorzej wiec czasem warto wybrac kogos innego mniejsze zlo a nie brac tego co sie nei sprawdzil, a ten prgram to ja akurat czytalam i lsuchalama w sierpniu tego roku czyli po wyborach wczesniej tylko wiedzialam ze maja dobry.., no ale dosc polityki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ