X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Zosia ja tez tak uważam:)nie jesteś sama w kwestii że teściowa ma się nie wpierdzielać w nasze życie:)bo to ja i mąż tworzymy rodzinę w doli i nie doli.Chociaż ja nie mogę za bardzo narzekać na swoich teściów.Tylko,że ja od samego początku postawiłam sprawę jasno,że od dnia 15.09.2007 jej synek stał się moim mężem!I ma się Nie wpier.......ć!

Effcia to sie nazywa siła charakteru !!!
    powinnyśmy Cię wszystkie naśladować :)

zosia-ktosia, Amicizia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co charakter pozazdrościć

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

ulka
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula84 wrote:
    co charakter pozazdrościć

Ula, wracając do Twojego wątku,

od dawna obserwujesz cykle (pomiar temperatury, śluz, szyjka, testy owu...)?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak trochę pouzalam sie nad sobą:) ok?

naprawdę myślę że to małżeństwo to był błąd. ja nie mówie że nie byłabym z nim nadal ale bez papierka. wtedy wiele spraw inaczej wygląda.

nie wiem czy wam mówiłam, ale do tego ślubu troche nakreciła mnie moja rodzina mówiąc że panna z dzieckiem nie znajdzie bezdzietnego który by "mnie chciał" oni może nie chcieli źle, bo mówiąc cos takiego mieli na mysli że facet mający dziecko jest bardziej odpowiedzialny..

i ja tak sie spotykałam z nim mimo iz jego dziecko mi nigdy nie pasowało i nigdy nie było dobrze w tej kwestii..
    po miesiącu znajomości powiedział że mnie kocha.. ja tego nie czułam więc nie odpowiedzialam..
    po roku poprosił mnie o reke zgodziłam sie bo byłomi głupio powiedziec NIE.
    potem poszło...

on jest dobrym facetem, znaczy normalym, nie pije, nie łazi z kumplami, ale ma tyle wad że się sobie dziwie co ja z nim robie. wiem że zycie wspólne to chodzenie na kompromisy..

jaka jest prawda: odkąd jestem żoną mam kredyt na 6 lat na działkę.
    może i tak bym go wzięła ale nie taki duży i nie na tyle lat.

płakac mi sie chce jak sobie spieprzyłam życie. wiem że nie wszystko stracone, mogę wziąc rozwód..
    ale do czego ja dojdę takim postepowaniem? a może bez miłości da się żyć? na zasadzie obok siebie? NIE, kogo ja oszukuję.. nie umiem tak żyć.. kocham go jakos na swój sposób.. ale nie rozumiem i coraz częściej mam chwile zwątpienia:(

nawet w tel w kontaktach nie mam mąż tylko Tomek K.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2013, 10:02

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mamy tylko 3 cykle zeby urodzić w tym roku dobrze liczę?
    damy radę?

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu kochana przykre to co piszesz
    mam nadzieję ze to Twój chwilowy mega dół
    i postaraj sie… znaleźć jakieś pozytywne strny i nauczyć sie cieszyć i jakoś dojść z nim do konsensusu bo inaczej sie nie da zadręczysz sie kochana tymi ciągłymi watpliwościami

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    tak trochę pouzalam sie nad sobą:) ok?

naprawdę myślę że to małżeństwo to był błąd. ja nie mówie że nie byłabym z nim nadal ale bez papierka. wtedy wiele spraw inaczej wygląda.

nie wiem czy wam mówiłam, ale do tego ślubu troche nakreciła mnie moja rodzina mówiąc że panna z dzieckiem nie znajdzie bezdzietnego który by "mnie chciał" oni może nie chcieli źle, bo mówiąc cos takiego mieli na mysli że facet mający dziecko jest bardziej odpowiedzialny..

i ja tak sie spotykałam z nim mimo iz jego dziecko mi nigdy nie pasowało i nigdy nie było dobrze w tej kwestii..
    po miesiącu znajomości powiedział że mnie kocha.. ja tego nie czułam więc nie odpowiedzialam..
    po roku poprosił mnie o reke zgodziłam sie bo byłomi głupio powiedziec NIE.
    potem poszło...

on jest dobrym facetem, znaczy normalym, nie pije, nie łazi z kumplami, ale ma tyle wad że się sobie dziwie co ja z nim robie. wiem że zycie wspólne to chodzenie na kompromisy..

jaka jest prawda: odkąd jestem żoną mam kredyt na 6 lat na działkę.
    może i tak bym go wzięła ale nie taki duży i nie na tyle lat.

płakac mi sie chce jak sobie spieprzyłam życie. wiem że nie wszystko stracone, mogę wziąc rozwód..
    ale do czego ja dojdę takim postepowaniem? a może bez miłości da się żyć? na zasadzie obok siebie? NIE, kogo ja oszukuję.. nie umiem tak żyć.. kocham go jakos na swój sposób.. ale nie rozumiem i coraz częściej mam chwile zwątpienia:(

nawet w tel w kontaktach nie mam mąż tylko Tomek K.

Hmmm, Zosiu, to może, żeby nie tkwić w niepewności, wyznacz sobie jakiś termin, dzień, w którym zrobisz ponownie bilans i podejmiesz konkretne decyzje co do przyszłości. A do tego czasu próbujcie naprawić sytuację.
    Oczywiście termin musiałby być odpowiednio odległy, żeby mieć czas na wprowadzenie zmian...
    Siadłabym przy stole, napisałabym sobie na kartce plusy i minusy każdego z rozwiązań (plusy i minusy, które dotknęłyby mnie i moich najbliższych), wyznaczyłabym termin na ponowną ocenę i bilans...

Stawka jest rzeczywiście wysoka... Ja sobie coś tam gadam, piszę co ja bym zrobiła w tej sytuacji, ale wszystko w Twoich rękach. Życzę Ci jak najlepiej.

Beata, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomnij sobie kochana jak to było czy napewno wyszłas za niego tylko dlatego ze było Ci głupio odmówic? bo jesli faktycznie no to nie fajnie...

ale piszesz że jednak mialas w nim oparcie ze jest normalny ułożony itp.
    słuchaj w chwilach załamania każdego nachodzą rózne terorie a myslę że teraz tesciowa jeszcze sie do tego dołożyła,,,
    ale zobacz ile dziewczyn pisało tu w chwilach zwątpienia ze slub to był błąd, ale czy aby napewno tak uważają gdy emocje opadną?

dziś jak przyjdzie Ci dac buziaka to rozładuj napięcie kochana, bez zbednej gadki odwzajemnij i pozwól na dalszy rozwój sytuacji, pogadac możecie po wszystkim jak juz rozładujesz negatywne emocje i wtedy mu powiesz ze tego ci bylo trzeba i jak bardzo tego potrzebujesz :)

zobaczysz zrobi sie milej i odrazu facet poczuje się mega doceniony,
    a jak pojawi sie harmonia to moze szybko zmieni zdanie odnośnie dziecka :)

mauysia, zosia-ktosia, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Mauysiu ja tez robię sobie czasem rachunek sumienia i na kartce wypisuję to i owo..

może rzeczywiście na spokojnie musze to przemyśleć..

Beata, Fedra lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia
    cykle obsetrwuje juz od 2 lat

ulka
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ciagle nic i tak juz chyba zostanie

ulka
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula84 wrote:
    i ciagle nic i tak juz chyba zostanie

Dla każdego jest szansa, okrutne jest tylko to, że ta szansa każe na siebie tak długo czekać :(
    Grunt, żeby do starań, obserwacji, podchodzić ze spokojem, bo inaczej się ma zszargane nerwy, ale parę lat zszarganych nerwów to już nie jest wesoło :(
    Ha ha, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak wląśnie wczoraj myslałam ze jest nas tu tak dużo, staram sie już razem parę cykli... a tak niewielu z nas procentowo się udało?
    w końcu musi się coś zmienić!!!

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja w telefonie mam AAAAMarcin zapisane jako mój M!!
    A może masz zły okres i wydaję ci się wszystko bezsensu poczekaj trochę i napewno się ułoży wszystko!!!
    A co do mojej przyszłej teściowej to mówi mi że jak mi Marcin pyskować będzię to mam walić od razu mu w pysk he he!!!:-)

Beata, zosia-ktosia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czemu ja nie moge nic napisać pod swoim wykresem?
    dziewczyny zerknijcie macie taką opcję u mnie?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • ula84 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie starań nie jest pare sykli tylko 36 do tego się już nie podchodzi spokojnie

ulka
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    A może masz zły okres i wydaję ci się wszystko bezsensu poczekaj trochę i napewno się ułoży wszystko!!!
    A co do mojej przyszłej teściowej to mówi mi że jak mi Marcin pyskować będzię to mam walić od razu mu w pysk he he!!!:-)

AGA, mój M to też Marcin! I też gra w piłkę nożną! Może to ten sam???? O skubany...

AGA 30, zosia-ktosia, Beata, Rucia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    hej czemu ja nie moge nic napisać pod swoim wykresem?
    dziewczyny zerknijcie macie taką opcję u mnie?

Beatko spróbuj teraz!!!:-)

Beata lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

heh kochana pamiętaj ze przed ślubem to tesciowa szykuje sobie grunt pod Ciebie :) musi być z Toba w dobrej komitywie :)

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    AGA 30 wrote:

AGA, mój M to też Marcin! I też gra w piłkę nożną! Może to ten sam???? O skubany...

Widocznie te Marcinki tak mają na sportowo poukładanę pod kopułką!!!:-)

mauysia, zosia-ktosia lubią tę wiadomość

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ