plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondi22 wrote:Beata wrote:WIECIE CO MI DZIS OVU POKAZAŁO?
parwdobodobnie płodne żółte światełko? jeszcze tak nie miałam ani razu....
czy to możliwe?
mi pokazywał odrazu po @ żólte światełko
no wlasnie ja teraz też jestem świeżo po...
ale nigdy wcześniej tak nie miałam a wpisujesz położenie szyjki? bo mi ze względu na szyjkę tak obstwaiło..glazik22 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Dora wrote:anna_w wrote:Dora wrote:hej dziewczyny
Aniu gratuluje!!!!
jednak to była implantacja!
Hej Dora, tak wygląda na to ze to plamienie przez któro Wam tu panikowałam kilka dni temu, to jednak implantacja. Tak jak radzilaś zmierzylam tempkę, pomimo tego ze to moj dopiero drugi pomiar to dzisiaj temp jest wyższa od wczorajszej. Jeszcze poczekam na wyraźniejszy wynik i będę się zastanawiać co dalej odnosni TSH, bo na początku stycznia endo przepisał mi Letrox 50 (biorę pół tabletki) i kazal przyjsc na kontrolę i usg tarczycy dopiero w drugiej polowie lutego. A nie zapytałam go co w przypadku jesli uda sie zaciązyć... jakos wtedy nie myslalam ze sie juz teraz uda.
A przypomnij jakie masz to tsh i bierzesz 25 mikrogramow leku tak?
Ja mam tsh 2,530 bralam oststnie 10 dni 1,5 tabletki(37,5 mg). Nie moge sie skontaktowac z moja lekarka wiec dzis wzielam 2 tabletki, bo dziewczyny dostaja wieksze dawki niz ja. Mozna tez brac dawki naprzemiennie. Jeden dzien wieksza jeden mniejsza. A w ciazy zwieksza sie dawke o 30%-50%.
Ciesze sie bardzo z kolejnej fasolki.
Jak bedziesz chcial pagadac albo wymienic sie obserwacjami, to zapraszam na priv:-)
jeszcze w tym samym wieku jesteśmy- magiczne 30;-)
Ja rocznikowo to juz mam 31
Co do moich wyników to tak:
TSH z dnia 10 grudnia 2,451
TSH z dnia 21 grudnia 3,834 uIU/ml (norma 0,55-4,00)
FT4 16,15 pmol/l (norma 11,5 - 22,70)
Przeciwciała anty TG <20,0 IU/ml (norma 0 - 40,00)
Przeciwciała anty TPO <10,0 IU/ml (norma 0-35,00)
Tak lek boirę 25 (od 4 stycznia.)
Wyslalam Ci zaproszenie, jak znajdziesz chwilę czasu to mozesz mi na priv pisać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 13:50
Dora lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a mam jeszcze pytanko nigdy nie pytałam bo byłam [pewna ze to normalne ale może nie jest?
nieraz mi sie tak zdarza i teraz też @ (bardzo skąpa)
skończyła sie jeden dzień nic ani sladu ani brudzenia a potem znów brudzenie.... czy to aby napewno normalne? czemu dopiero teraz sie oczyszcza?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beata wrote:Blondi22 wrote:Beata wrote:WIECIE CO MI DZIS OVU POKAZAŁO?
parwdobodobnie płodne żółte światełko? jeszcze tak nie miałam ani razu....
czy to możliwe?
mi pokazywał odrazu po @ żólte światełko
no wlasnie ja teraz też jestem świeżo po...
ale nigdy wcześniej tak nie miałam a wpisujesz położenie szyjki? bo mi ze względu na szyjkę tak obstwaiło..
u mnie tez ze wzgledu na szyjke -
nick nieaktualnyLibra wrote:Beata wrote:GLAZIK ja też zd4ecydowanie obstawiałabym przy zdaniu Libry,
to co opisujesz to śluz lepki
to jest moje zdjęcie w masce gazowej z manewrów wojskowych na wypadek wojny:)
hehety to jestes przeagentka
bardzo fajna maska
Libra lubi tę wiadomość
-
Beata wrote:dziewczyny a mam jeszcze pytanko nigdy nie pytałam bo byłam [pewna ze to normalne ale może nie jest?
skończyła sie jeden dzień nic ani sladu ani brudzenia a potem znów brudzenie.... czy to aby napewno normalne? czemu dopiero teraz sie oczyszcza?
ja kiedys tak mialam kilka razy ale kilka lat temu -
glazik22 wrote:ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie
Glazik, uważaj z ta strategią, bo możesz się nieźle przejechać. Test owu niekoniecznie może wyjść prawidłowo, może np. być felerny i w ogóle nie wyjść pozytywnie, i okaże się że przegapiłaś owulację i kolejny cykl do kosza.
Beata, Rucia, Libra, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondi22 wrote:Beata wrote:dziewczyny a mam jeszcze pytanko nigdy nie pytałam bo byłam [pewna ze to normalne ale może nie jest?
skończyła sie jeden dzień nic ani sladu ani brudzenia a potem znów brudzenie.... czy to aby napewno normalne? czemu dopiero teraz sie oczyszcza?
ja kiedys tak mialam kilka razy ale kilka lat temu
ej ja tez tak miałam nawet czasami sie zastanawiałam czy to normalne mysłałam ze koniec a tu znowu niespodzianka ale tak pod koniec okresu mi sie zdarzyło -
glazik22 wrote:ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie
hehehe
wzrasta tylko gorzej jak ni etrafisz w owulkę?
przeciez ten program nie da Ci 100% pewności ze ovulka była wląsnie wtedy!
a na chłopca kochana to w dzień ova a nie dzień przed to nadal dziewczynka... wieć bardzo małe sznse żeby utrafićmauysia, Libra, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
-
nick nieaktualnymauysia wrote:glazik22 wrote:ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie
Glazik, uważaj z ta strategią, bo możesz się nieźle przejechać. Test owu niekoniecznie może wyjść prawidłowo, może np. być felerny i w ogóle nie wyjść pozytywnie, i okaże się że przegapiłaś owulację i kolejny cykl do kosza.
wiem o tym ze moge przegapić , zobacze po swoich odczuciach moze sie uda:)ja nawet testu nie robiłam owulacyjnego bo nie mam tutaj w szwajcari to nawet niechce mi sie szukac tego po aptekach bo nawet daleko mam do apteki a leki podstawowe wioze z polski
-
nick nieaktualnyBeata wrote:glazik22 wrote:ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie
hehehe
wzrasta tylko gorzej jak ni etrafisz w owulkę?
przeciez ten program nie da Ci 100% pewności ze ovulka była wląsnie wtedy!
a na chłopca kochana to w dzień ova a nie dzień przed to nadal dziewczynka... wieć bardzo małe sznse żeby utrafić
no oczywiscie ze nie da to pewnosci jestem nawet tego pewna ale bedzie co ma byc chcielibysmy miec synka do pary ale jak dziewczynka bedzie to tez bedzie super!! wazne dla mnie zeby było zdrowe prze de wszystkim!!! a przy okazji utarła bym nosa teściowi haha:D bo on mówi ze mój mąz zdolny na córki a jego młodszy brat to synów bedzie mial zawsze nam tak w zartach powtarzamówi tak bo u niego w rodzinie po matki stronie same dziewczyny i u tescia tez tylko on jeden chłopak:)
-
nick nieaktualny