X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    WIECIE CO MI DZIS OVU POKAZAŁO?
    parwdobodobnie płodne żółte światełko? jeszcze tak nie miałam ani razu....
    czy to możliwe?

mi pokazywał odrazu po @ żólte światełko

no wlasnie ja teraz też jestem świeżo po...
    ale nigdy wcześniej tak nie miałam a wpisujesz położenie szyjki? bo mi ze względu na szyjkę tak obstwaiło..

glazik22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glazik taki który sie naprawdę lepi to pewnie rozciągliwy :)

glazik22 lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze czytam Was tu i czytam i kasza dla psa mi się przyjarała normalnie zapomniałam o niej dopiero jak ją poczułam to wypaliłam jak z procy:)hahaha

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora wrote:
    anna_w wrote:
    Dora wrote:
    hej dziewczyny

Aniu gratuluje!!!!:-):-):-)
    jednak to była implantacja!

Hej Dora, tak wygląda na to ze to plamienie przez któro Wam tu panikowałam kilka dni temu, to jednak implantacja. Tak jak radzilaś zmierzylam tempkę, pomimo tego ze to moj dopiero drugi pomiar to dzisiaj temp jest wyższa od wczorajszej. Jeszcze poczekam na wyraźniejszy wynik i będę się zastanawiać co dalej odnosni TSH, bo na początku stycznia endo przepisał mi Letrox 50 (biorę pół tabletki) i kazal przyjsc na kontrolę i usg tarczycy dopiero w drugiej polowie lutego. A nie zapytałam go co w przypadku jesli uda sie zaciązyć... jakos wtedy nie myslalam ze sie juz teraz uda.

A przypomnij jakie masz to tsh i bierzesz 25 mikrogramow leku tak?

Ja mam tsh 2,530 bralam oststnie 10 dni 1,5 tabletki(37,5 mg). Nie moge sie skontaktowac z moja lekarka wiec dzis wzielam 2 tabletki, bo dziewczyny dostaja wieksze dawki niz ja. Mozna tez brac dawki naprzemiennie. Jeden dzien wieksza jeden mniejsza. A w ciazy zwieksza sie dawke o 30%-50%.

Ciesze sie bardzo z kolejnej fasolki.
    Jak bedziesz chcial pagadac albo wymienic sie obserwacjami, to zapraszam na priv:-)
    jeszcze w tym samym wieku jesteśmy- magiczne 30;-)

Ja rocznikowo to juz mam 31 :/
    Co do moich wyników to tak:
    TSH z dnia 10 grudnia 2,451
    TSH z dnia 21 grudnia 3,834 uIU/ml (norma 0,55-4,00)
    FT4 16,15 pmol/l (norma 11,5 - 22,70)
    Przeciwciała anty TG <20,0 IU/ml (norma 0 - 40,00)
    Przeciwciała anty TPO <10,0 IU/ml (norma 0-35,00)

Tak lek boirę 25 (od 4 stycznia.)
    Wyslalam Ci zaproszenie, jak znajdziesz chwilę czasu to mozesz mi na priv pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2013, 13:50

Dora lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo po poronieniu miałyście pierwsza @

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mam jeszcze pytanko nigdy nie pytałam bo byłam [pewna ze to normalne ale może nie jest?

nieraz mi sie tak zdarza i teraz też @ (bardzo skąpa)
    skończyła sie jeden dzień nic ani sladu ani brudzenia a potem znów brudzenie.... czy to aby napewno normalne? czemu dopiero teraz sie oczyszcza?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    GLAZIK ja też zd4ecydowanie obstawiałabym przy zdaniu Libry,
    to co opisujesz to śluz lepki

to jest moje zdjęcie w masce gazowej z manewrów wojskowych na wypadek wojny:)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie :)

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:
    WIECIE CO MI DZIS OVU POKAZAŁO?
    parwdobodobnie płodne żółte światełko? jeszcze tak nie miałam ani razu....
    czy to możliwe?

mi pokazywał odrazu po @ żólte światełko

no wlasnie ja teraz też jestem świeżo po...
    ale nigdy wcześniej tak nie miałam a wpisujesz położenie szyjki? bo mi ze względu na szyjkę tak obstwaiło..

u mnie tez ze wzgledu na szyjke

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:
    GLAZIK ja też zd4ecydowanie obstawiałabym przy zdaniu Libry,
    to co opisujesz to śluz lepki

to jest moje zdjęcie w masce gazowej z manewrów wojskowych na wypadek wojny:)

hehe :) ty to jestes przeagentka :) bardzo fajna maska :)

Libra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    dziewczyny a mam jeszcze pytanko nigdy nie pytałam bo byłam [pewna ze to normalne ale może nie jest?

skończyła sie jeden dzień nic ani sladu ani brudzenia a potem znów brudzenie.... czy to aby napewno normalne? czemu dopiero teraz sie oczyszcza?

ja kiedys tak mialam kilka razy ale kilka lat temu

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glazik22 wrote:
    ej dziewczynki ja stego co widze to mam dzień płodny ale działac bede dzień przed owulacją wtrakcie i po bo słyszałam ze to wzrasta wieksza prawdopodobienstwo na chłopca ale nie koniecznie musi tak być pozyjemy zobaczymy jak to bedzie :)

Glazik, uważaj z ta strategią, bo możesz się nieźle przejechać. Test owu niekoniecznie może wyjść prawidłowo, może np. być felerny i w ogóle nie wyjść pozytywnie, i okaże się że przegapiłaś owulację i kolejny cykl do kosza.

Beata, Rucia, Libra, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Beata wrote:

ja kiedys tak mialam kilka razy ale kilka lat temu

ej ja tez tak miałam nawet czasami sie zastanawiałam czy to normalne mysłałam ze koniec a tu znowu niespodzianka ale tak pod koniec okresu mi sie zdarzyło :)

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glazik22 wrote:

hehehe
    wzrasta tylko gorzej jak ni etrafisz w owulkę?
    przeciez ten program nie da Ci 100% pewności ze ovulka była wląsnie wtedy!
    a na chłopca kochana to w dzień ova a nie dzień przed to nadal dziewczynka... wieć bardzo małe sznse żeby utrafić :)

mauysia, Libra, gadgeta, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi ale nasze szyjki sie różnia..

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    glazik22 wrote:

Glazik, uważaj z ta strategią, bo możesz się nieźle przejechać. Test owu niekoniecznie może wyjść prawidłowo, może np. być felerny i w ogóle nie wyjść pozytywnie, i okaże się że przegapiłaś owulację i kolejny cykl do kosza.

wiem o tym ze moge przegapić , zobacze po swoich odczuciach moze sie uda :P :)ja nawet testu nie robiłam owulacyjnego bo nie mam tutaj w szwajcari to nawet niechce mi sie szukac tego po aptekach bo nawet daleko mam do apteki a leki podstawowe wioze z polski :)

• Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak ci się nie spieszy to ryzykuj :)
    gorzej jak tak sie nastawisz że tylko wtedy bo ma być chłopak a wyjdzie odrazu dziewczynka?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    glazik22 wrote:

hehehe
    wzrasta tylko gorzej jak ni etrafisz w owulkę?
    przeciez ten program nie da Ci 100% pewności ze ovulka była wląsnie wtedy!
    a na chłopca kochana to w dzień ova a nie dzień przed to nadal dziewczynka... wieć bardzo małe sznse żeby utrafić :)

no oczywiscie ze nie da to pewnosci jestem nawet tego pewna ale bedzie co ma byc chcielibysmy miec synka do pary ale jak dziewczynka bedzie to tez bedzie super!! wazne dla mnie zeby było zdrowe prze de wszystkim!!! a przy okazji utarła bym nosa teściowi haha:D bo on mówi ze mój mąz zdolny na córki a jego młodszy brat to synów bedzie mial zawsze nam tak w zartach powtarza :P mówi tak bo u niego w rodzinie po matki stronie same dziewczyny i u tescia tez tylko on jeden chłopak:)

• Beata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glazik to powiedz mu że prawdziwi faceci robią dziewczynki :P

glazik22, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    glazik to powiedz mu że prawdziwi faceci robią dziewczynki :P

haha no własniee !!:D on ma dwóch synów a córki nie !:)

Beata lubi tę wiadomość

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ