X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Ruciu, Sandraa, Wosebciu i Libra!

Rucia --> całkiem fajny ten gadżet :) Faceci jak chcą się odlać to tylko rozpinają rozporek i już, a my musimy gołym tyłkiem świecić jak chcemy zrobić to na łonie natury. A tak to myk-myk i gotowe :)

Wosebko --> tylko nie wierz głupiemu ovufriendowemu algorytmowi! Popieram zdanie Libry.

no hej mauysia:)nie wierze mu ani troche:)bardziej ufam fertilityfriend:)jest duzo lepszy:)a dodatkowo od tego cyklu prowadze jeszce wykres na 28dni:)tam jest lepiej rozszerzony zakres objawów i odczuc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Żadnych fasolek Libra :) U mnie u Shaggi jedynie odnotowałyśmy pozytywne testy OWU. U niej dzisiaj skok na wykresie, u mnie spadek :(

mi wczoraj wyszły dwie kresy na teście owu, ale testowa jaśniejsza niż kontrolna, zobaczymy dzisiaj... a tempka mi już chyba zaczęła roznąć, zobaczymy co jutro przyniesie:) ten cykl chyba z prawgo jajnika, a on był zawsze popitolony...
    a u Ciebie do owu się szykuje?

Własnie chyba ten cykl jest bezowulacyjny, albo jakiś popieprzony tak, że nic z niego nie rozumiem.

trzeba poczekać na dwa kolejne pomiary... bo test zanotowałaś pozytywny... to się zobaczy wtedy co w trawie piszczy...

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    hej mauysia:) ty mentorko;) a co u mnie przepowiadasz?

Patrzę w moją szklaną kulę... Wrzucam w ogień garść sproszkowanych jąder nietoperza... I widzę... FASOLKĘ JUŻ NIEBAWEM :-P
    A tak na serio to na razie jest za wcześnie żeby stwierdzić coś konkretnego.
    Sądzę, że owu jeszcze przed Tobą. Masz płodny śluz, szyjka otwarta. Tylko testy owu zaprzestałaś robić, jak widzę ;) Sądzę, że lada dzień zacznie Ci temp. spadać, po to żeby zrobić spektakularny skok :)

Rucia, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:
    Żadnych fasolek Libra :) U mnie u Shaggi jedynie odnotowałyśmy pozytywne testy OWU. U niej dzisiaj skok na wykresie, u mnie spadek :(

mi wczoraj wyszły dwie kresy na teście owu, ale testowa jaśniejsza niż kontrolna, zobaczymy dzisiaj... a tempka mi już chyba zaczęła roznąć, zobaczymy co jutro przyniesie:) ten cykl chyba z prawgo jajnika, a on był zawsze popitolony...
    a u Ciebie do owu się szykuje?

Własnie chyba ten cykl jest bezowulacyjny, albo jakiś popieprzony tak, że nic z niego nie rozumiem.

Nie no, czemu popieprzony? Wygląda na normalny, regularny cykl, z tym że wygląda na to, że po prostu owulacja Ci sie przesunie.
    No i poza tym rzadko zdarza się, żeby skok miał miejsce następnego poranka po pozytywnym teście owu, zwykle skok jest drugiego dnia (ale moze być też i później, nie ma reguły).

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:

Rucia --> całkiem fajny ten gadżet :) Faceci jak chcą się odlać to tylko rozpinają rozporek i już, a my musimy gołym tyłkiem świecić jak chcemy zrobić to na łonie natury. A tak to myk-myk i gotowe :)

Wosebko --> tylko nie wierz głupiemu ovufriendowemu algorytmowi! Popieram zdanie Libry.

no hej mauysia:)nie wierze mu ani troche:)bardziej ufam fertilityfriend:)jest duzo lepszy:)a dodatkowo od tego cyklu prowadze jeszce wykres na 28dni:)tam jest lepiej rozszerzony zakres objawów i odczuc:)

O, fajnie że jesteś na 28 dni. Też tam byłam 5 lat temu, ale jak skończył mi się abonament, to nie przedłużałam, a tam nie można korzystać z wersji 'demo', jak tutaj.
    No i fajnie że tam można sobie zaznaczyć metodę, jaką się stosuje (np. Roetzera) i cała analiza jest podporządkowana tej jednej metodzie.

Tak czy inaczej, najbardziej ufaj SOBIE, a nie programom :D

Woseba lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:

O, fajnie że jesteś na 28 dni. Też tam byłam 5 lat temu, ale jak skończył mi się abonament, to nie przedłużałam, a tam nie można korzystać z wersji 'demo', jak tutaj.
    No i fajnie że tam można sobie zaznaczyć metodę, jaką się stosuje (np. Roetzera) i cała analiza jest podporządkowana tej jednej metodzie.

no ja tez:)organizm jednak najlepiej nam podpowiada w jakiej fazie sie znajduje:)
    kurna szkoda ze tam nie mozna korzystać bez abonamentu..no nic ale chociaz ten cykl tam sobie poprowadze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minusem 28dni, jest własnie brak wersji bezpłatnej. A portal bardzo mi się podoba.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Minusem 28dni, jest własnie brak wersji bezpłatnej. A portal bardzo mi się podoba.

No, on jest chyba najbardziej "fachowy" z wszystkich polskich portali.

Blondi22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Libra wrote:
    hej mauysia:) ty mentorko;) a co u mnie przepowiadasz?

Patrzę w moją szklaną kulę... Wrzucam w ogień garść sproszkowanych jąder nietoperza... I widzę... FASOLKĘ JUŻ NIEBAWEM :-P
    A tak na serio to na razie jest za wcześnie żeby stwierdzić coś konkretnego.
    Sądzę, że owu jeszcze przed Tobą. Masz płodny śluz, szyjka otwarta. Tylko testy owu zaprzestałaś robić, jak widzę ;) Sądzę, że lada dzień zacznie Ci temp. spadać, po to żeby zrobić spektakularny skok :)

testy robię... wyniki wpisałam, ale mi coś nie wyświetla...
    wczoraj pojawiła się druga krecha, ale jeszcze była jaśniejsza od kontrolnej - zobaczymy jak będzie dzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:

No, on jest chyba najbardziej "fachowy" z wszystkich polskich portali.

Ale pomimo braku abonamentu mogę sobie chociaż pooglądać fasolkowe wykresy :)

mauysia, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmiać mi się chce z samej siebie:) porad udzielam, interpretuje wykresy innych... a do swojego obiektywnie nie potrafię ocenić:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, witam z rana prawie ;)
    Powiedzcie mi,czy uważacie,że jestem już po owulacji? Ja tak sądzę, bo po 1 ten skok dzisiejszy, po 2 wczoraj wieczorem śluz miałam już taki kremowy ale, że w ciągu dnia miałam wodnisty,to ostatecznie zaznaczyłam bardziej płodny a więc wodnisty? Ponadto już wczoraj wieczorem miałam nieco niżej i bardziej twardą szyjkę. Dobrze myślę? Mauyusia,może i mnie sypniesz jądrami nietoperza do kotła i wywróżysz,hehehe

mauysia, Rucia, Libra lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Babeczki, witam z rana prawie ;)
    Powiedzcie mi,czy uważacie,że jestem już po owulacji? Ja tak sądzę, bo po 1 ten skok dzisiejszy, po 2 wczoraj wieczorem śluz miałam już taki kremowy ale, że w ciągu dnia miałam wodnisty,to ostatecznie zaznaczyłam bardziej płodny a więc wodnisty? Ponadto już wczoraj wieczorem miałam nieco niżej i bardziej twardą szyjkę. Dobrze myślę? Mauyusia,może i mnie sypniesz jądrami nietoperza do kotła i wywróżysz,hehehe

Hejo Shagga :)
    Chyba jest jeszcze za wcześnie żeby z dużym prawdopodobieństwem ocenić, czy jesteś po owu. Niby śluz i szyjka by na to wskazywały, ale skok masz jeszcze dosć mały, więc ja bym założyła jeszcze jakiś jednodniowy margines... Konkrety co do owulacji można stwierdzić dopiero jak utrzymają się trzy wyższe temperatury, więc jeszcze poczekałabym z osądem :)

A tymczasem na wszelki wypadek założyłabym, że jeszcze masz dni płodne :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Blondi22 wrote:
    Shagga , Rucia owocnego serduszkowania;)

ja dziś tez swojego wykorzystam bo wczesniej z pracy wraca;)

a z innej beczki słyszałyscie o czymś takim?
    http://moda.allegro.pl/gogirl-kobiety-sikaja-na-stojaka-sikaj-na-stojaco-i2953173028.html

To jest bardzo potrzebna rzecz...coś podobnego tylko dużo delikatniejszego, w kształcie kwiatu kalii wymyśliła moja koleżanka z fundacji z rodzinnego miasta...daje to m.in. szansę ludziom, szczególnie kobietom niepełnosprawnym na wózkach itp. normalnie i samodzielnie funkcjonować...

Widać, że inni na tym interes robią...cóż...

no racja dla niepełnosprawnych do duzo ułatwia to sprawe

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej laseczki...co u Was? W domu mam już posprzątane...jedynie w kuchni umyć podłogę i naczynia poukładać...zrobić obiadek...jak ja lubię pracę pod presją...uwielbiam... bo później siadam i mogę poczytać coś ciekawego, napisać coś ciekawego...

U mnie dziś spadek...kusi mnie normalnie wykorzystać m. do niecnych celów...ale powiedziałam mu, że wstrzymujemy się na kilka chwil...
    ...dziś tempkę zmierzyłam ok.7-mej...dość drastycznie spadła co nie?

• mauysia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej blondi i muzarciu,

no fakt, muzarciu, niezły spadek :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Woseba wrote:
    mauysia wrote:

ostatni cykl też miłam na 28dni i fajnie tam wyliczalo sie ale tez abonament mi sie skonczył i nie wykupowałam

a.png
    a.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc kochane.

Wosebko były staranka?
    Muzarciu u ciebie widac jakby przed owulką tak spadła tempka.
    hej Blondi, Mauysiu, Shagga, Libra, Rucia i inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2013, 08:11

Woseba, mauysia, Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cześc kochane.

Wosebko były staranka?
    Muzarciu u ciebie widac jakby przed owulką tak spadła tempka.
    hej Blondi, Mauysiu, Shagga, Libra, Rucia i inne.

Hej zosiu:)no były staranka w środę:)dzis jeszcze spróbujemy moze z m:)bo mam morze sluzu..i do tego brzuch boli jak na owu....

zosia-ktosia, mauysia, gadgeta lubią tę wiadomość

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny, dzisiaj rano powtórzyłam test i jest tak samo jak wczoraj czyli bardzo blada druga kreseczka, ale przed pójściem do pracy poszłam zrobić badanie z krwi, wynik będzie wieczorem. Tempka pnie się w górę (chociaz mierzę ją dopiero trzy dni).

zosia-ktosia, Woseba, mauysia, Shagga_80, Libra, Nina82, Fedra, gadgeta, Amicizia lubią tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ