plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymala29_ wrote:a niech mkną tylko który wygra ? hehe tyle ich tam jest
mała najsilniejszy :)i jak bym juz miała wybierać to ten zenski:Pna ale wiadomo ze zdrowie dzidzi najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2012, 12:52
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Hmmm, ciekawa jestem bella jak bedzie u mnie w tym miesiacu... czy do FF da sie wpisac przeszle wykresy? Bo bym go dala tam i porownala...
Klameczko, da się wpisać przeszłe wykresy. Trzeba tylko na tym kalendarzu się trochę naklikać cofając się miesiąc po miesiącu, kliknąć na odpowiedni dzień w stosownym miesiącu i wpisać, że była @. To będzie pierwszy dzień cyklu.
Co do wyznaczania dnia skoku (nie mówię o wyznaczaniu owulacji, bo - tak jak wiele z Was już tu wspominało - nie jest możliwe wyznaczenie konkretnego dnia owulacji bez monitoringu) według stosowanej przeze mnie metody Roetzera, skokową "kreskę" można postawić dopiero po dniu szczytu śluzu (tzn. po dniu, w którym wystąpił nasz śluz "najlepszej jakości". A czasem może to być nawet i w drugi dzień wyższych temperatur...
Przepraszam za takie wywody ale nie umiałam tego inaczej ująćzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W ogóle (może napiszę z tym do szefów Ovufriend ) Ovufriend nie proponuje intepretacji cykli wg jakiejś konkretnej metody, tylko proponuje jakiś mix, co zmniejsza rzetelność interpretacji... Na innym tego typu portalu na przykład można wybrać opcję, że stosuje się metodę jakąśtam, i interpretacja wykresu jest zgodna z tą jedną metodą.
Np. taka metoda Roetzera to ma dużo niuansów (jak np. ten powyżej), a żeby skutecznie ją stosować, wszystkich tych niuansów trzeba przestrzegać.
Powtarzam zatem dziewczęta raz jeszcze Program to jedno, a poza tym polecam Wam zaopatrzyć się w jakąś fachową literaturę, najlepiej taką w formie papierowej książkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2012, 13:04
zosia-ktosia, klamka lubią tę wiadomość
-
ja jestem ale tak od czasu do czaus naszła mnie wena sprzątania chyba zaraziłam się od Moni hehe ale coś zaczynam się kiepsko czuć zaczyna mnie z prawej strony boleć tak jakby macica czy coś takiego.
klamka lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
plemniczka wrote:no to nie wiem, ale nawet jesli byla owulka dzien pozniej, czy wczesniej a bylo serdeuszkowanie to nie ma to az takiego znaczenia. Bella kiedy masz termin @ jutro?
Teoretycznie tak... a praktycznie to castagnus raczej mi przesuną cykl skoro tak późno była owulacja jutro wg ovu mam 9ty dfl a wg FF i mnie 10dfl... kiedy można test robić zatem?