X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Olus czuje sie nie najgorzej w sumie (poza wymiotami i bólami kregosłupa) a co do płci ma być dziwczynka :)
    Plemniczka to jakis idiota i to totalny :/

no to gratuluje wam :) mnie tez trzymały wymioty do 4 miesiaca leżałam w szpitalu pod kroplówką bo nie mogłam nic zjesc masakra jakas :)
    a co do faceta u którego byłas plemniczka to mysle ze jak nie wie jak sie z pacjetkami rozmawia to lepiej niech zmieni zawód idiota nie wiesz o co chodzi?? pewnie włape chciał bo im tylko o to chodzi pacany!! teraz nawet jesli masz na kase chorych to i tak musisz i płacic bo "inaczej umrzesz" masakra z tą Polska!:P

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belluś no tak mam go nadal, ale on jest prywatny i tak co chwile do niego to kupa kasy... no i wszystkie badania prywatnie wtedy trzeba robic. Myslalam ze moze znajde jakiegos kompetentnego bezplatnego, ale jak widac to sie nie uda.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Niezły artykuł przeczytałam na Wyborczej - trochę długi więc pewnie nie będzie się Wam chciało czytać :) Ale sprawa jest ciekawa - dotyczy dzieci poczetych ze spermy anonimowego dawcy, a raczej NIEANONIMOWEGO, bo coraz częściej okazuje się, że dzieci te mają prawo dowiedzieć się kto jest ich ojcem. Co "śmieszniejsze", czasem nawet ci ojcowie muszą płacić alimenty!!! To chyba odstraszy większość dawców... Chcą pomóc, a tu takie coś...

Cytat:
    "W Szwecji ta sprawa nie jest tak szczegółowo uregulowana. W zeszłym roku, gdy rozpadł się związek dwóch lesbijek wychowujących dziecko pochodzące ze sztucznego zapłodnienia, jego matka pozwała dawcę spermy o alimenty i wygrała."
    Totalna abstrakcja!

Cały art.:
    http://wyborcza.pl/1,75477,13359691,Kim_jest_ojciec_numer_261__czyli_jak_niemieckie_dziecko.html#BoxSlotII3img

no czytałam to rano;/ szok noramlnie

a.png
    a.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianna ślicznie!

olus22 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Plemnisiu no hanka to się cieszy z siostry, ze nie wiem ;) A co do imienia to pierwotnie miała być Alicja, ale doszło do tego:
    Marianna (po mojej zmarłej mamie)
    Izabela
    Ewa
    Nina
    i nie wiem co wybrać ^^

ja obstawiam Marianna i Nina:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • olus22 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Plemnisiu no hanka to się cieszy z siostry, ze nie wiem ;) A co do imienia to pierwotnie miała być Alicja, ale doszło do tego:
    Izabela
    Ewa
    Nina
    i nie wiem co wybrać ^^

ja jak bym miała córcie to bym dała Antonina,michalina,a mój maz ubzdurał sobie jak bedzie syn to Mikołaj :D chce a mi kiedys sie podobał Gabriel

f2w33e3kqvl8jpdo.png
    "Tros­ka o dziec­ko jest pier­wszym i pod­sta­wowym spraw­dzianem sto­sun­ku człowieka do człowieka."Pow­stań, ty,który już stra­ciłeś nadzieję"JAN P.II
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bezpłatnego co sie zajmie na tip top to ciezko znaleźć :/ Niestety... nawet mój- prywatnie jest zajebisty, czasem za wizyte nie bierze, jak cos sie dzieje to Cie wezmie do szpitala na USG (zeby w razie W zostawic) badania wypisuje państwowo a jak sie chodzi do niego na NFZ to podobno taki troskliwy nie jest...

plemniczka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anna_w Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) wpadam się przywitac żebyście o mnie nie zapomniały ;) nadrobię Was poźniej. Miłego popołudnia dla wszystkich :) zajrzę jeszcze poczytać Was wieczorkiem.

mauysia lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Marianna cudne, ale moja mama strasznie nie lubila tego imienia... uzywała Anna :D zatem nie wiem czy by chciała żebym nazwała tak córke...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wprowadzę ponury nastrój, ale muszę się gdzieś wygadać.... Właśnie odebrałam wyniki histopatologii i po raz kolejny doznałam szoku... Po prostu nie byłam gotowa na to co przeczytałam... Moje maleństwo było dla mnie po prostu maleństwem, kruszynką, można powiedzieć, że istotką trochę abstrakcyjną... A tu prosto w twarz dostałam takimi informacjami: (cytuję) Płód wagi 50g, płci męskiej, dł. 8 cm, zniekształcona twarzoczaszka.
    Powiem Wam szczerze, że tak bardzo nie ryczałam nawet gdy się dowiedziałam, że straciłam maleństwo ani po zabiegu. Teraz mam go ponownie przed oczami, widzę go cały czas, moją malutką skuloną, siną istotkę - mojego synka Jasia i serce mi pęka...
    Nie mam już siły......

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella ale ta twoja córcia sliczna jak prawdziwa księżniczka :)

BellaRosa lubi tę wiadomość

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Paulinko nawet nie wyobrażam sobie co przeżywasz :( Przykro mi, że Cię to spotkało Kochana :(

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kochana przytulam:* moge sobie tylko wyobrazić jakie to uczucie.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella to super ze masz takiego lekarza, az Ci go zazdroszcze;)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • olus22 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Przepraszam, że wprowadzę ponury nastrój, ale muszę się gdzieś wygadać.... Właśnie odebrałam wyniki histopatologii i po raz kolejny doznałam szoku... Po prostu nie byłam gotowa na to co przeczytałam... Moje maleństwo było dla mnie po prostu maleństwem, kruszynką, można powiedzieć, że istotką trochę abstrakcyjną... A tu prosto w twarz dostałam takimi informacjami: (cytuję) Płód wagi 50g, płci męskiej, dł. 8 cm, zniekształcona twarzoczaszka.
    Powiem Wam szczerze, że tak bardzo nie ryczałam nawet gdy się dowiedziałam, że straciłam maleństwo ani po zabiegu. Teraz mam go ponownie przed oczami, widzę go cały czas, moją malutką skuloną, siną istotkę - mojego synka Jasia i serce mi pęka...
    Nie mam już siły......

jeju przykro mi:(
    nie jestem w temacie wiec pytam jestes wcaży tak? i co z dzidziusiem jest nie tak?:( tak jak piszesz ? jak tak to tylko się modlić żeby wyzdrowiało i było wszystko wpottrzadku bede sie modlic o twoje maleństwo :)

f2w33e3kqvl8jpdo.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci Plemniczko, że ma cierpliwośc... oby sie przed cc do mnie dupą nie odwrócił, bo sie wtedy załamie... aczkolwiek wydaje mi się (albo on takie wrażenie sprawia) że raczej polubiliśmy się z wzajemnością. Sporo pyta o różne pierdoły (łącznie z tym, ze szuka wspólnych znajomych, bo studiował w miescie, gdzie sie wychowałam i mieszkał praktycznie na moim osiedlu) także taki naprawdę okej sie wydaje.

plemniczka, Amicizia lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko kurde tak mi przykro. Domyslam sie co przezywasz..:(
    Ale w tej calej tragedii pamietaj ze tak lepiej sie stalo niz gdyby twoje malenstwo bylo bardzo chore.. sama pisalas ze i tak to by sie zle skonczylo...to zadne pocieszenie, ale z czasem bedzie lzej, naprawde!. A jak przyjdzie czas staranek to uda sie i tym razem bedzie dobrze. Czy wyniki wykazaly przyczyne?

gocha04 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Izabela
    Ewa
    Nina
    i nie wiem co wybrać ^^

he mojemu męzu podoba sie Izabela a kiedys uzgadnialismy ze coreczka bedzie miała na imie natalka ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko:( takie to przykre:(

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Paulinko kurde tak mi przykro. Domyslam sie co przezywasz..:(
    Ale w tej calej tragedii pamietaj ze tak lepiej sie stalo niz gdyby twoje malenstwo bylo bardzo chore.. sama pisalas ze i tak to by sie zle skonczylo...to zadne pocieszenie, ale z czasem bedzie lzej, naprawde!. A jak przyjdzie czas staranek to uda sie i tym razem bedzie dobrze. Czy wyniki wykazaly przyczyne?

Ja wiem, że lepiej, że tak się skończyło, tzn. lepiej dla mojego chorego synka. Ale ten największy żal i rozgoryczenie jest z tego powodu, że poznałam płeć... Bo ja tak bardzo pragnęłam synka, mojego maleńkiego Jasieńka... I to właśnie ta informacja doprowadziła mnie do rozpaczy. Wynik badania histopatologicznego nie podaje przyczyny. Czekam na wyniki Torcha i wtedy pójdę do gina i zobaczymy czy znajdziemy przyczynę we mnie, czy okaże się ostatecznie, że to był po prostu pech, przypadek...

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ