plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja wiem,że to jeszcze nic nie znaczy, niemniej jednak nie jest to optymistyczna informacja. Wszytsko okaże się podczas badań robionych za dwa tygodnie, a jeszcze na ich wyniki czeka się podobno długo.
Lekarka powiedziała mi,ze pod koniec marca będzie organizować jakieś sympozjum z nawybitniejszymi ginekologami w kraju i w razie czego skonsultuje z nimi moje wyniki.
Co do spadku TSH- powiedziała,że to normalny "chwilowy" spadek spowodowany przyrostem homronu HCG i jest wszystko ok. Mam brać tą samą dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 13:54
Nina82 lubi tę wiadomość
Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dokładnie... Wg mnie to ginka niepotrzebnie podzieliła się swoimi luźnymi przemyśleniami, które i tak teraz są jeszcze nieaktualne, bo badanie przezierności masz przecież dopiero za 2 tygodnie (czy ileś), i nie pomyślała, że zasieje w Tobie ziarno niepewności.
Ja bym to puściła mimo uszu...Fedra, natusia, Shagga_80, Beata, Dora, Kaja, Libra, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Dorcia ale jeszcze nic nie potwierdzone to tylko przypuszczenia które z pewnością sie nie sprawdzą!!
A ty nie czytaj nic na necie bo dopiero się zdenerwujesz a to ci wcale nie potrzebne!!!
Aga musiałam przeczytac o czym lekarka do mnie mówiła, teraz przynajmniej orientuje się o co chodzi. W pierwszej chwili, to była dla mnie czarna magia.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
Dora wrote:Kochane
Podczas badania usg, dzidzia ułozyla się tak,że lekarka sobie z ciekawości zbadała przezierność karkową NT no i na dzień dzisiejszy wyszło jej 1,5mm wiec uprzedziła mnie,że podczas badania,które robi się miedzy 11-13 tyg. na wykluczenie wad genetycznych -może mi wyjśc wynik w górnej granicy normy, co spowoduje koniecznośc wykonania dodatkowych badań .....
chyba nie muszę wam pisac jak się tym zdenerwowałam?!
Własnie czytam informacje na ten temat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przezierno%C5%9B%C4%87_karkowa
http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm
6.03 bede mieć wykonywane te standardowe badania: test app- a i przezierność NT
Jezu Dora czekając na Twojego posta zrobiło mi się mega niedobrze...
ale ja określę to tak ze ona tylko tak Cię uprzedziła a tak naprawdę wszystko będzie w najlepszym pożądku... więc się kobietko nie stresuj teraz musisz myśleć pozytywnie i dbać o swój spokój psychicznyDora, Nina82 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
mauysia wrote:Dokładnie... Wg mnie to ginka niepotrzebnie podzieliła się swoimi luźnymi przemyśleniami, które i tak teraz są jeszcze nieaktualne, bo badanie przezierności masz przecież dopiero za 2 tygodnie (czy ileś), i nie pomyślała, że zasieje w Tobie ziarno niepewności.
Ja bym to puściła mimo uszu...
Jak to ona powiedziała..."lekarz, który mi zrobi badanie na pewno sie wystraszy, i wystraszy też mnie" Ona chciała raczej mnie uspokoić i przygotować na reakcję lakarza, który zrobi mi to badanie.Witamy Cie Córeczko:* 09.09.13 ♥
-
nick nieaktualny
-
Dora teraz niestety pozostało cierpliwie czekać. Nerwy nic nie pomogą! Bądź dzielna tak jak przy czekaniu na II, przy tak ładnym wykresie, pamiętasz?
Effcia28, Fedra, Beata, Dora, Libra, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
AGA 30 wrote:Shagga_80 wrote:AGA 30 wrote:a więc pęcherzyk dominujący jeden został 18 mm nadal mały!!! Jutro mam zastrzyk OVITRELLE przed południem wstrzyknąć a na IUI dopiero w piątek!!Ale mi się wydaje że po owulce bedzie!! Już mnie boli jak na owulkę a i test pozytywny!!!
I komu mam wierzyć swojemu organizmowi czy lekarzowi!!
A mówiłaś Mu,że myślisz,że owulka już za drzwiami?
Tak mówiłam mu że owulka lada chwila może pojawić się!!Ale po usg stwierdził że nie ma sensu robić IUI na 18mm pęcherzyku i za dwa dni dopiero!!! No to zacisnąć zęby muszę i poczekać!!!
Zobaczymy w piątek kto miał rację!!
KOCHANA ZE ZWGLĘDU NA tWOJE DOBRO MAM NADZIEJĘ ŻE LEKARZ ma w tym przypdku rację i nie przegapicie ovulki
trzymaj się kochana*)
my tu wszystkie trzymamy kciuki i modlimy sieFedra, AGA 30, Rucia, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyAle my babki mamy życie!!
Nerwicą przed zajściem w ciąży potem nerwica w ciąży czy wszystko ok będzie a następnie nerwica przedporodowa!!!
A pózniej nerwica wychowawcza!!! Ufff co za życie przede mną!!i wami dziewczynki!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 14:03
mauysia, natusia, Shagga_80, gocha04, Beata, Dora, Kaja, Libra, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
-
jejku jak ja nie lubie takiego straszenia przez lekarzy
tak jak kuzynka miała powiedziane ze dziecko urodzi się chore bo coś tam wyszło z usg i że w ogóle to nie donosi potem ze naturalnie nie urodzi i co urodziła naturalnie dużą zdrową dziewczynkę...
a lekarze to by się naprawdę czasami zastanowili co gadają bo wprowadzają tylko zbędny zamęt i już ...
Dorcia jesteśmy z Tobą i z Twoim na pewno zdrowym maleństwemEffcia28, AGA 30, mauysia, Rucia, natusia, Shagga_80, Beata, Dora, Amicizia, Kaja, Libra, gadgeta, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Ale my babki mamy życie!!
Nerwicą przed zajściem w ciąży potem nerwica w ciąży czy wszystko ok będzie a następnie nerwica przedporodowa!!!
A pózniej nerwica wychowawcza!!! Ufff co za życie przede mną!!i wami dziewczynki!!
i pomyśleć że większośc kobiet decyduje się na to świadomie
p.s. zapomniałam wspomnieć że wczorajsze wasze dmuchanie śniegu zaowocowało kilkunastoma centymetrami śniegu i ciągle padaa i wczoraj strasznie wiało więc aż tak dmuchać nie musicie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2013, 14:06
Rucia, Shagga_80, AGA 30, gocha04, Blondi22, Libra, gadgeta, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyDoruś - nie martw się na zapas. Nie denerwuj się, czekaj spokojnie ew. do tego badania, wszystko wyjaśni się w swoim czasie.
Aga -w piątek w kościółku pomodlę się za twoją inseminację
Oby wszystko dobrze się skończyło.
A ja jutro lecę z rana na progesteron.AGA 30, Dora, Nina82, Dodi lubią tę wiadomość
-
Droka powiem cie ze tak na prawde niczego nie mozna byc pewnym az sie dziecko urodzi, bo słyszałam o takich przypadkach, gdzie dziecko mialo sie urodzic z np. zespolem Downa a urodziło sie calkiem zdrowe takze do momentu porodu nic nie jest przesadzone, lekarze tez sie czasem myla w tej kwestii. Wiem ze to nie jest łatwe, ale staraj sie za duzo nie zamrtwiac, bo tylko spokoj teraz jest Tobie Wam potrzebny
Effcia28, Dora lubią tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Libra jak y zniesiesz to jajko to ja naprawdę zaciązę!!!
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy!! a więc czekamy do piątku!! O 14 ruszam w piątek a o 15 iUi będzie !!!
Och niech któraś sprzeda odrobinę cierpliwości!!
kochana musi być dobrze i będzie trzeba w to wierzyć i najwazniejsze nie przywoływac złych mysli
a co do cierpliwości to niestety wiekszosci z nas jej brakujeAGA 30 lubi tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Ja się Kobitki powoli z Wami zegnam
trzeba się lecieć dokształcać
mam nadzieję ze jak tu jutro zajrzę to same pozytywne wiadomości będą
Aga myślami jestem przy Tobie zeby w piątek nastąpiło szczęsliwe IUI
Dorka będę się za Was modlić i równeiż z Tobą będę myślami mam nadzieję ze stres Ci szybko przejdzieEffcia28, Dora lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi