X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzieki za wsparcie
    :*

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta no pewnie ze Cie rozumiem...
    ja jestem w pracy niestety, no ale cóż zrobic..
    To jest moj 3 cykl staran z dokladna obserwacją siebie na ovufriend, bardzo mi ten portal pomaga... w sumie to jestem tutaj dzieki Tysi i moniczce...:) Ja wlasnie zamowilam na allegro 20 testow owulacyjnych i kilka ciazowych hehe
    i zel wspomagający począceie conceive plus... ja mam bardzo malo sluzu, wiesiolek pomógł, jednak nie na tyle by podczas przytulanek bylo super komfortowo... no i w tym cyklu co mi sie na chwile udalo byc w ciazy tez uzylismy takiego zelu, no i poskutkowal...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i rozumiem ze nie chcesz zameczac m... ja tez z moim malo rozmawialam o tym wszystkim... mu tez napewno przykro, ale mezczyzna nigdy do konca nie zrozumiem co czuje kobieta..

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, Mała na zapas to się boję cieszyć... same wiecie jaki miałam pogrzany ten wykres :D więc naprawdę prędzej bym podejrzewała, ze mi się torbiel zrobiła niż ciąża... chociaż dzisiaj zwróciłam śniadanie :P Ale to zapewne przez to, ze to były jajka, a dawno ich nie jadłam i za tłuste dla mnie były (bo mój boski M na boczku je smażył -.-).
    A jak zareagował mąż? Polazł do fryzjera a wrócił z kwiatkami i ze smoczkiem w prezencie... ale póki co mnie tylko zdołował ten prezent, bo jeszcze nic nie wiadomo a ten jakby mogł to by wczoraj na porodówke mnie wysłał :/

klamka lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadgeta uszy do góry! Wykres miałas ładny, owulacja była znaczy, ze zajdziesz :D Rozwal termometr... może to pomoże ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz ze ja tez wlasnie zamowilam na allegro testy owu? :) tez 20 plus 3 ciazowe... z zelem sie na razie wstrzymuje bo generalnie u mnie zwykle jest dosc sporo sluzu ale wiesiolka chce wziac bo z tego co tu czytam to dzieki niemu przez wiecej dni jest sluz plodny. u mnie teraz byl tylko 3 dni a sama wiesz ze im dluzej jest taki dobry sluz to i zolnierzyki dluzej w nim wytrzymaja:)
    a co do m.... masz racje-facet nie zrozumie do konca toku myslenia kobiety.... tak juz niestety jest....
    poza tym- z moim m wszystko ok-badanie nasienia wyszlo super.... wiec tym bardziej ja mam dola ze to moja "wina" i ze to ja jestem jakas taka "wybrakowana"... :(
    masz racje-ja tez dzieki owu nauczylam sie lepiej siebie obserwowac....
    to do nastepnego testu podchodzimy juz prawie razem co? :P

• rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2012, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej no właśnie może to jakoś uzasadnione mojej siostrze dłuuugo testy nie pokazywały że jest w ciąży a była... chyba dopiero po miesiącu jak się @ spóźniał... Ja czekam jeszcze może w środę czwartek albo w piątek zrobię znowu betę. Wtedy to jeżeli coś jest to jest temperatura znowu mi skoczyła cały czas idzie do góry,,,, a zazwyczaj to jednak idzie w dół przed @... Jeszcze dam sobie tydzień ale nie nastawiam się tylko cierpliwie czekam na @ :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella-chyba bede musiala....:)
    tym bardziej ze w tym cyklu zaczelam mierzyc juz nowym z allegro- takim jak maja dziewczyny- microlife
    wiec rteciowy mi juz do niczego nie potrzebny heh....
    no to buch go w sciane....

BellaRosa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rozumiem, ze nie chcesz zapeszac. Ale tempka nie skoczyla ci z niczego... Progesteron widze nie bardzo polubil jajka, hahah. Sobie wmawiasz, ze to przez tluszcz:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka sama nie wiem...na pewno nic nie czułam...jedynie ta tempka niska, by na to wskazywała i teraz rośnie...zobaczymy jutro i dalej...nawet mój m mówi:" ooooo rośnie..." ja się zaśmiałam i pytam:..."a co? boisz się?"

on mi na to:" też z Tobą obserwuję;-) nie mogę?;-)"- " no pewnie, że możesz, to nawet bardzo miłe"...fajnie, że zaczyna się angażować;-)

Bella dobrze, że Ci nie kupił wielkiego cyckonosza marki bazar:-) to by było dołujące...przynajmniej dla mnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celowo użyłam słowa "cyckonosz";-)

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wmawiam... prędzej przez tłuszcz niż przez ciąże ;P w pierwszej ciąży nie wymiotowałam ani razu :D w połowie ciąży tylko mi wszystko śmierdziało :P (zostało do dziś) a po tłustym (szczególnie po jajkach i po parówkach) zawsze jest mi niedobrze...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia tym cyckonoszem to mnie pocieszyłaś :D haaaaaaahahahahhahahahaha :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam film Magic Mike.. skończyłam go oglądać.. jezuuuu ale ciacha:)
    co tam sprzątanie, nie zając nie ucieknie.. tylko nie oglądajcie razem z m.. moja dobra rada:)

plemniczka lubi tę wiadomość

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec, to moze macie tak w rodzinie, ze dlugo nie pokazuje:-) ej trzymam mocno kciuki!!!

• rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2012, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zobaczymy :) mój M jak by się dowiedział że się udało to chyba przez cały czas na rękach by mnie nosił... ach.... ale co tam jak nie to kolejny cykl przed nami :)

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mysle ze bedzie dobrze i z pewnoscia na twoim miejscu bedąc jeszcze tydzien temu bym szalala z radosci, jednak po tym co mnie spotkalo to bym podeszla bardzo spokojnie... Powtórze jestem pewna ze u Ciebie jest dobrze, ale napisze jak to bylo u mnie. Test w dniu @ wyszedl, jednak słaby, jak robilam popoludniu praktycznie wcale nie bylo kreski.. w nastepnych dniach natomiast zamiast ciemniejsza, to jasniejsza byla druga kreseczka... juz wiem ze to pokazuje ze to ciąza biochemiczna... Ale tak jak pisalam mi temperatura chwile przed utrata ciazy drastycznie spadla... a ty masz ją na pieknym poziomie!. Wiec sądze ze wszystko dobrze u Ciebie... nie na darmo kaza powtarzac bete co 48 godzin... mysle ze jutro juz powinnas miec troszecze ciemniejsza kreseczke. Bede trzymala mocno kciuki! i tez "Zdrowaśke" za Ciebie odmówie:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec za Ciebie tez trzymam kciuki kochana:)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • rudzielec Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ja ciągle o Was o Nas staraczkach myślę :) Musi się udać :) Idę rosołek nastawić :)

plemniczka lubi tę wiadomość

f2w3yx8d7nu3m0ih.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięku Plemnisiu :* Ale ja też wolę do tego podejść negatywnie... sama wiesz jak było od początku ze mną, jak się martwiłam, ze w ogóle będe mieć problemy.. to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ