X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • she Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej dziewczyny!
    Wbrew moim zwyczajom postanowiłam wejść na forum, bo zżerała mnie ciekawość, co tam piszecie i... ALE MIAŁAM NOSA:) She, bella, przeogromne gratulacje!!! Oczywiście pierwsze co zrobiłam to zdeptałam mój termometr elektroniczny ;-) Bella, zrób koniecznie jutro drugi test, choć powiem Ci że kreska wcale nie musi byc grubsza... Z tego co pamiętam sprzed trzech lat, zrobiłam trzy testy ciążowe "sikane" - 13, 15 i bodajże 19 dnia fazy lutealnej i na każdym z testów prawie nie było widać drugiej krechy. Ale COŚ zawsze było widać.

Klamka - no to chyba stało się jasne gdzie zrobimy nasz zjazd... Grecja... :D:D:D Sprzątaj już dom! :)

Klamka - uwielbiam Grecję! :) ja piszę się na to greckie spotkanie :)

201306215365.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Mayusia dzięki za dobre słowo, ale ja już chyba mam dość tej bezsensownej nadziei :/ niech pójdzie w cholere :( Dzisiaj test pokazał dokładnie to co wczoraj :/ bladziutką kreseczkę. Spróbuję potem zrzucić zdjęcia na kompa, bo w tel ja tam nic nie widze :/ Czy któraś robiła PinkTest? Jak tam wygląda wynik negatywny??? Czy to miejsce gdzie powinna być kreska ciążowa jest widoczne normalnie gołym okiem? Bo u mnie wcale tej kreski nie trzeba się doszukiwac, bo ją widać, ale jest bladziusieńka :/ i ja już zgłupiałam :(
    Temperatura mi dzisiaj skoczyła do 37,2... oczywiście zaznaczyłam do ignorowania bo to tym innym termometrem, ale jakby nie było ten sam termometr pokazał przedwczoraj 36,8... Szyjka nadal wysoko, twarda i zamknięta... śluz wczoraj mi się zmienił- nie wiem jak go zaznaczyć, bo jest wodnisty (ale tej wody jest niewiele) i ma białe grudki... w całym cyklu na taki się nie natknęłam, więc nie wiem co to za ustrojstwo...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella a jaki miałaś bo pink są różne, paskowy, płytkowy czy strumieniowy? ewnie płytkowy, cóż oglądałam galerię na ovu i tyu też czasem dodatnie są bledziusieńkie.. zobacz czy w tych galeriach jest podobny do twojego.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płytkowy... a mój jest jaśniejszy niż te w galerii bo na zdjęciach praktycznie nic nie widać :( próbuję zrzucic zdjęcia z tel na kompa, ale jakieś złe oprogramowanie jest czy cos.. mąż sie zaraz tym zajmie to jak się uda to wam przesle... ;/

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei boję się że ten cykl mam bezowulacyjny.. niby temp idzie powoli bardzo powoli w górę, ale ten wykres mam w ogóle dziwny..

czy któraś się wypowie na ten temat? a może ja jestem przewrażliwiona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellunia po prostu gdzieś do carrefurra na zakupy albo gdzie jest apteka co ma dyżur...innego sikańca i wszystko będzie jasne...i nie martw sie i nie stresuj...pan buczek nie ma chyba takich chwiejnych nastrojów jak my kobiety...powolutku...oj to się córcia pewnie ucieszy jeśli się wszystko potwierdzi...ach ach i powiem Wam, że moje postanowienia coś dają...waga żółwim tempem kieruje się w dół...ale taka byłam spuchnięta, że wiem, że to woda...ale motywuje do działania...już żadnej siłowni...o nie! Zobaczymy co będzie dalej....znając życie to się zatrzyma a później pójdzie w górę ale ja nie mogę się teraz poddać...no nie mogę...oj długa droga przede mną...długa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie masz ładniejszy Tysiu wykres od mojego;-) Nie żeby się licytować...też patrzę co będzie dalej...góry doliny...ovu mi wyznaczył w przewidywaniach na jutro...sama nie wiem...to pierwszy cykl tutaj i może się mylić...zobaczymy...a śluz kremowo-wodnisty...ech...czy ja to kiedyś pojmę?...sorry za szczegóły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2012, 08:16

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiu ladny wykres moim zdaniem owulacja byla albo 13 -14 albo 15-16 bardziej bym sie sklaniala do 15 -16. poczekaj jeszcze troche powinno ci na dnisch juz owulke pokazac jesli caly czas bedzie temp szla do gory.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczyny... Jeszcze prawie spie, ale musze to dodac... Bella jakbys w ciazy nie byla to nawet bledziutkie by ci nie wyszlo. Tyle sie tego naczytalam o takich przypadkach, takze wez nie fixuj. Idz sobie jutro na bete i po prostu sie juz dzisiaj ciesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2012, 08:22

BellaRosa, mauysia lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swiete slowa klameczko. Nie ma sie co zamartwiac tylko cieszyc. Duzo bym dapa zeby nawet bladziusieka kreske zobaczyc. Tak wie Bella glowa do gory i ciesz sie kochana ciesz. A jak twoj m. zareagowal.

klamka, BellaRosa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie mam wyjścia muszę czekać..
    ale wcale mnie piersi nie bolą, tylko dół brzucha i jakby w środku mnie coś ciąnęło do dołu, bardzo nieprzyjemne. nie dźwigałam nic, no tylko moją córkę:)
    właśnie pojechała do dziadka a m do swojej córki.. mam czas dla siebie na wyciszenie..
    pewnie zajmę się myciem podłóg.. ech te baby to mają życie

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Bella ja robilam pink test... i mi pokazal kreske, tez blaą... no ale okazalo sie ze jestem w ciąży... także badz dobrej mysli. Najlepiej kup test innej firmy aby potwierdzić. Tyśka a kiedy zawsze mialas owulacje? w którym dniu? Ja b ym u Ciebie obstawiala 14dc... ale podobno nalezy wziasc pod uwage sluz takze i kiedy jest ostatni/przedostatni dzien sluzu plodnego to ze niby wtedy mogla byc owulka, a u Ciebie na to by tez moglo wychodzic, bo temperatura od kilku dni idzie Ci w góre, powolutku to fakt, ale nie wazne czy powoli czy szybko, wazna jest jej tendencja

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia jak dlugie masz cykle? jak dla mnie 16dc moglas miec owulacje, ale dziwnie z tym sluzem masz... a jestes pewna ze dobrze go sprawdzasz? jesli w ciagu dnia zaobserwowalas rozne rodzaje sluzów (co jest normalne) to zaznaczasz ten który wygląda na najbardziej plodny...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze ladnie serduszkowalas wiec jest dobrze:)
    zresztą Tyśka tez:)

a mi wczoraj skonczyl sie @... juz chyba wszystko wrócilo u mnie do normy i mam nadzieje ze lekarz jutro potwierdzi ze wszytsko dobrze i nie ma przeciwskazan do staranek

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny......................
    :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
    jak w zegarku............ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    jezu jak mi smutno i zle.............

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta przykro mi bardzo:(... mialas taki ladny wykresik i tyle razy serduszkowanko... dziwne to wszystko, czlowiek zrobi wszystko co moze a i tak sie nie udaje... ale głowa do góry, uda nam sie w listopadzie! badz dobrej mysli :*

gadgeta lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    gadgeta przykro mi bardzo:(... mialas taki ladny wykresik i tyle razy serduszkowanko... dziwne to wszystko, czlowiek zrobi wszystko co moze a i tak sie nie udaje... ale głowa do góry, uda nam sie w listopadzie! badz dobrej mysli :*

dziekuje plemnisiu....
    dobrze ze jestescie, m tez mnie bardzo pociesza i mowi ze nastepnym razem sie uda.....
    widzisz jak to jest-kiedy czlowiek bardzo czegos chce to nie dostaje.... a jak nie chce to dostaje...
    w obecnym cyklu mam zaczac stosowac clostilbegyt, chce tez wprowadzic wiesiolka i zobaczymy co z tego wyniknie..... moze tez uda mi sie umowic na hsg bo skierowanie mam ale nie wiem jak z miejscami bo sama wiesz koniec roku...limity..... i te inne bzdury.... :(
    jak to mowil pan wolodyjowski- NIC TO
    coco jambo i do przodu
    co nas nie zabije to nas wzmocni..........

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i powtorka kompletu badan hormonalnych w tym cyklu- moze to tez cos wyjasni...

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 października 2012, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gadgeta pewnie ze tak! trzeba byc dobrej mysli. Mi tez jest ciezko po tym wszystkim ale wiem ze uzalanie i załamanie rąk nic nie da. Ja tez sie ciesze ze mamy tu siebie i mozemy sie wspierac nawzajem. Uda sie nam, zobaczysz:)
    A który to twoj cykl staran?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2012, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bylby 13- z tego drugi tutaj. wczesniej prowadzilam obserwacje sama dla siebie- w zeszycie.... na pewno nie tak baaaardzo dokladnie jak tutaj.... raczej sama temperature i sluz....
    a tutaj ucze sie dodatkowo obserwacji szyjki no i zaczelam posilkowac sie tez testami owu....
    a jak u Ciebie kochana?
    dzieki ze jestes na forum-troche mi lzej jak moge z kims popisac.....
    tym bardziej ze wiem ze Ty na pewno mnie rozumiesz....
    m jest kochany ale nie chce go zameczac tymi wszystkimi szczegolami........
    buziaczek dla Ciebie:* jestes w domku czy w pracy?

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ