X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyluzowania to ja powiem ze swojej strony że pomimo ze wyniki wyszły fatalne to zawsze miałam tą nadzieje mniejszą lub większą i było lepiej i gorzej myślenie było zawsze ze moze jednak się uda bez in vitro może to tylko tak było powiedziane...
    ale zaczęłam czytać jeszcze wiecej rozmawiać z dziewczynami z podobnym problemem jak u Nas i co moja nadzieja opadła coraz bardziej już wtedy zaczęłam godzić się z in vitro i wtedy coś pękło nasze stosunki się pogorszyły... unikałam zbliżeń chodziłam wściekła a jednoczesnie bezradna...
    potem przyszła nowa nadzieja że in vitro i zaczeło być lepiej bo była nadzieja ale i ta nadzieja odeszła w styczniu w pizdu (sorki za słówko) i znowu dół znowu bezradność ale co się wydażyło w tym cyklu to aż sama się sobie dziwie...
    przytulamy się ale bez żadnej spiny wiemy jakie Nas czeka życie i nawet ostatnio tak rozmawialiśmy bardzo poważnie że moze tak będzie lepiej może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach...
    wiem ze to co teraz napisze może się niektórym nie spodobać ale doszliśmy do wniosku ze w Naszym życiu chyba nie ma miejsca na dziecko i dlatego go nie mamy i mieć nie będziemy...
    z drugiej strony moze to system obronny że jeśli czegoś mieć nie mozesz to zaczynasz myśleć że tego nie chcesz a że nie mozesz wtedy zycie wydaje się prostrze...
    tylko mnie nie zlinczujcie "ale tez nie musicie iść za stadem" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:49

mauysia, Muska, Dodi, AGA 30, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"
    to średni argument. Ale skoro pomaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:50

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na chwilke zerknąć co naskrobałyscie i lece na zajęcia :) Fedra opiekunko naszej tabelki jakbyś mogła zmienić mi date @ na 11.03 ...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..X……30lat……….FASOLINKA…………………(19.10.2013)
    Malvinka...............4......25laT…..OCZEKUJE NA POTW….dolnośląskie
    Nina82…………..10…..30lat……OCZEKUJE NA POTW…. Śląskie
    Amicizia ................2.....26lat.......OCZEKUJE NA POTW…..małopolskie
    Libra.....................5..... 30lat............26.02..................łódzkie
    Rucia....................16....26lat............02.03..................mazowieckie
    Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
    Woseba…………..14....24lata……...02.03…………….podkarpackie
    Dodi ......................4.....29lat...........03.03..................śląskie
    kopciuszek126.....15....29lat............03.03..................łódzkie
    AGA30.................26.....30lat...........06.03......IUI……opolskie
    sylwia1985............7......27 lat...........06.03 ............... podkarpackie
    Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
    kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
    a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
    Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
    gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
    natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
    Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania

kiti lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę ;) )
    0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

Beata lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"

Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
    mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne :P
    ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
    Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenie ;)

Dodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
    A czas pokarze jak sie to poukłada!!:-)
    I taki impuls samoobrony to dobra rzecz że znalazłaś u siebie!!
    Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-):-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!:-)

Dodi, Fedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ogłaszam że doszło do zapłodnienia patrząc na liczbę komentarzy i lajków!!
    No to teraz zagnieżdzić się musi jeszcze!!!
    Dziękuje moje drogie za taki doping!!
    Mój wykres w tym cyklu pod każdym względem jest wyjątkowy !!!:-):-)

Aga:) jak to zadziała, to ja o taką kurację poproszę w przyszłym cyklu:)

AGA 30, Beata lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę ;) )

he he he powiem Ci Doduś tak że pewnie gdybym była w ciazy myślałabym zupełnie inaczej i nigdy bym nie potrafiła powiedzieć ze się nie nadajemy na rodziców ;)
    ja wierze w cuda ale raczej w te których innych spotykają :)
    mnie zycie dużo dało dobrego mój bilans dobrego i złego jest równy zero dlatego nie oczekuje od życia już nic więcej :D trzeba pielęgnowac to co się ma i isc dalej w życie z podniesioną głową :)

Dodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Śniło mi sie forum dziewczyny!!
    Że zrobiłam test wyszedł pozytywny i szybko wam napisałam i pokazałam zieloną kropkę!!! A potem nie miałam dostępu do kompa i nie umiałam z wami pisać a że tak strasznie płakałam!!:-)
    A sny niby na odwrót się spełniają !!!:-(

nie interpretuj snów!
    Kiedyś pisałam, że śniło mi się, że jestem w ciąży i nie byłam/nie jestem. Później śniło mi się, że dostałam @ i dostałam go w rzeczywistości. Jeszcze później śniły mi się niki Fedry, Małej29, mój i którejś jeszcze z dziewczyn, że jesteśmy w ciąży i co? wszystkie dostały @.
    Srać na te głupie sny! najlepiej jest ich nie mieć, niż mieć jakieś durnoty i później myśleć co to może oznaczać.

AGA 30, Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!:-)

Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?

ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie

ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.

A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?

ja na początku miałam takie opuchniete a teraz jakas taka duża przestrzeń a scianki pochwy sa takie mieciutkie jak gąbka

a.png
    a.png
  • Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra doskonale wiem o co Ci chodzi, rozumiem i szanuję a ponadto gratuluję postawy i podejścia do życia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 11:00

Fedra lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:

Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
    mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne :P
    ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
    Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenie ;)

Nie obrażam się Fedri, ja wiem, że nie mogę tego zrozumieć, dlatego daleko mi od jakiegokolwiek pouczania, czy dawania rad w tej dziedzinie.
    Dlatego piszę, że skoro to Wam pomaga, to możecie przyjąć takie myślenie, choć ja też gdzieś tam cichutko wierzę, że kiedyś stanie się cud i będziecie musieli zweryfikować to "nienadawanie się".
    Tym bardziej, że - jak sama pisałam niedawno - zdrowie psychiczne najważniejsze :)

Fedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nasza Ami to była robić tą betę!!??:-)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!:-)

a ja kolejne 100 :)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
    Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-):-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!:-)

Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dziecka ;)

Dodi, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Była, ale wyniki ma dopiero w piątek.

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

była wyniki w piątek dopiero...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dziecka ;)

Fredziu a ja i tak zdania jestem że czas pokarze co dalej będzie!!:-)
    A bardzo lubię hasło "NIGDY NIE MÓW NIGDY":-):-)
    Życie jest przewrotne sama wiesz o tym!!:-)

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ