plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wyluzowania to ja powiem ze swojej strony że pomimo ze wyniki wyszły fatalne to zawsze miałam tą nadzieje mniejszą lub większą i było lepiej i gorzej myślenie było zawsze ze moze jednak się uda bez in vitro może to tylko tak było powiedziane...
ale zaczęłam czytać jeszcze wiecej rozmawiać z dziewczynami z podobnym problemem jak u Nas i co moja nadzieja opadła coraz bardziej już wtedy zaczęłam godzić się z in vitro i wtedy coś pękło nasze stosunki się pogorszyły... unikałam zbliżeń chodziłam wściekła a jednoczesnie bezradna...
potem przyszła nowa nadzieja że in vitro i zaczeło być lepiej bo była nadzieja ale i ta nadzieja odeszła w styczniu w pizdu (sorki za słówko) i znowu dół znowu bezradność ale co się wydażyło w tym cyklu to aż sama się sobie dziwie...
przytulamy się ale bez żadnej spiny wiemy jakie Nas czeka życie i nawet ostatnio tak rozmawialiśmy bardzo poważnie że moze tak będzie lepiej może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach...
wiem ze to co teraz napisze może się niektórym nie spodobać ale doszliśmy do wniosku ze w Naszym życiu chyba nie ma miejsca na dziecko i dlatego go nie mamy i mieć nie będziemy...
z drugiej strony moze to system obronny że jeśli czegoś mieć nie mozesz to zaczynasz myśleć że tego nie chcesz a że nie mozesz wtedy zycie wydaje się prostrze...
tylko mnie nie zlinczujcie "ale tez nie musicie iść za stadem"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:49
mauysia, Muska, Dodi, AGA 30, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"
to średni argument. Ale skoro pomaga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:50
-
jestem na chwilke zerknąć co naskrobałyscie i lece na zajęcia
Fedra opiekunko naszej tabelki jakbyś mogła zmienić mi date @ na 11.03 ...
-
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..X……30lat……….FASOLINKA…………………(19.10.2013)
Malvinka...............4......25laT…..OCZEKUJE NA POTW….dolnośląskie
Nina82…………..10…..30lat……OCZEKUJE NA POTW…. Śląskie
Amicizia ................2.....26lat.......OCZEKUJE NA POTW…..małopolskie
Libra.....................5..... 30lat............26.02..................łódzkie
Rucia....................16....26lat............02.03..................mazowieckie
Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
Woseba…………..14....24lata……...02.03…………….podkarpackie
Dodi ......................4.....29lat...........03.03..................śląskie
kopciuszek126.....15....29lat............03.03..................łódzkie
AGA30.................26.....30lat...........06.03......IUI……opolskie
sylwia1985............7......27 lat...........06.03 ............... podkarpackie
Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
kiti lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę
)
Beata lubi tę wiadomość
-
mauysia wrote:Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"
to średni argument. Ale skoro pomaga...
Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne
ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenieDodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
A czas pokarze jak sie to poukłada!!
I taki impuls samoobrony to dobra rzecz że znalazłaś u siebie!!
Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!
Dodi, Fedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Ogłaszam że doszło do zapłodnienia patrząc na liczbę komentarzy i lajków!!
No to teraz zagnieżdzić się musi jeszcze!!!
Dziękuje moje drogie za taki doping!!
Mój wykres w tym cyklu pod każdym względem jest wyjątkowy !!!
Aga:) jak to zadziała, to ja o taką kurację poproszę w przyszłym cyklu:)AGA 30, Beata lubią tę wiadomość
-
Dodi wrote:Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę
)
he he he powiem Ci Doduś tak że pewnie gdybym była w ciazy myślałabym zupełnie inaczej i nigdy bym nie potrafiła powiedzieć ze się nie nadajemy na rodziców
ja wierze w cuda ale raczej w te których innych spotykają
mnie zycie dużo dało dobrego mój bilans dobrego i złego jest równy zero dlatego nie oczekuje od życia już nic więcejtrzeba pielęgnowac to co się ma i isc dalej w życie z podniesioną głową
Dodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
AGA 30 wrote:Śniło mi sie forum dziewczyny!!
Że zrobiłam test wyszedł pozytywny i szybko wam napisałam i pokazałam zieloną kropkę!!! A potem nie miałam dostępu do kompa i nie umiałam z wami pisać a że tak strasznie płakałam!!
A sny niby na odwrót się spełniają !!!
nie interpretuj snów!
Kiedyś pisałam, że śniło mi się, że jestem w ciąży i nie byłam/nie jestem. Później śniło mi się, że dostałam @ i dostałam go w rzeczywistości. Jeszcze później śniły mi się niki Fedry, Małej29, mój i którejś jeszcze z dziewczyn, że jesteśmy w ciąży i co? wszystkie dostały @.
Srać na te głupie sny! najlepiej jest ich nie mieć, niż mieć jakieś durnoty i później myśleć co to może oznaczać.AGA 30, Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyLibra wrote:AGA 30 wrote:Ogłaszam że doszło do zapłodnienia patrząc na liczbę komentarzy i lajków!!
Aga:) jak to zadziała, to ja o taką kurację poproszę w przyszłym cyklu:)
Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość
-
2 kreski wrote:Libra wrote:Amicizia wrote:a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?
ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie
ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.
A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?
ja na początku miałam takie opuchniete a teraz jakas taka duża przestrzeń a scianki pochwy sa takie mieciutkie jak gąbka -
Fedra wrote:mauysia wrote:Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"
to średni argument. Ale skoro pomaga...
Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne
ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenie
Nie obrażam się Fedri, ja wiem, że nie mogę tego zrozumieć, dlatego daleko mi od jakiegokolwiek pouczania, czy dawania rad w tej dziedzinie.
Dlatego piszę, że skoro to Wam pomaga, to możecie przyjąć takie myślenie, choć ja też gdzieś tam cichutko wierzę, że kiedyś stanie się cud i będziecie musieli zweryfikować to "nienadawanie się".
Tym bardziej, że - jak sama pisałam niedawno - zdrowie psychiczne najważniejszeFedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Libra wrote:AGA 30 wrote:Ogłaszam że doszło do zapłodnienia patrząc na liczbę komentarzy i lajków!!
Aga:) jak to zadziała, to ja o taką kurację poproszę w przyszłym cyklu:)
Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!
a ja kolejne 100
-
AGA 30 wrote:Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!
Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dzieckaDodi, Libra, Beata lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:AGA 30 wrote:Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dziecka
Fredziu a ja i tak zdania jestem że czas pokarze co dalej będzie!!
A bardzo lubię hasło "NIGDY NIE MÓW NIGDY"
Życie jest przewrotne sama wiesz o tym!!
Fedra, Libra lubią tę wiadomość