SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyluzowania to ja powiem ze swojej strony że pomimo ze wyniki wyszły fatalne to zawsze miałam tą nadzieje mniejszą lub większą i było lepiej i gorzej myślenie było zawsze ze moze jednak się uda bez in vitro może to tylko tak było powiedziane...
    ale zaczęłam czytać jeszcze wiecej rozmawiać z dziewczynami z podobnym problemem jak u Nas i co moja nadzieja opadła coraz bardziej już wtedy zaczęłam godzić się z in vitro i wtedy coś pękło nasze stosunki się pogorszyły... unikałam zbliżeń chodziłam wściekła a jednoczesnie bezradna...
    potem przyszła nowa nadzieja że in vitro i zaczeło być lepiej bo była nadzieja ale i ta nadzieja odeszła w styczniu w pizdu (sorki za słówko) i znowu dół znowu bezradność ale co się wydażyło w tym cyklu to aż sama się sobie dziwie...
    przytulamy się ale bez żadnej spiny wiemy jakie Nas czeka życie i nawet ostatnio tak rozmawialiśmy bardzo poważnie że moze tak będzie lepiej może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach...
    wiem ze to co teraz napisze może się niektórym nie spodobać ale doszliśmy do wniosku ze w Naszym życiu chyba nie ma miejsca na dziecko i dlatego go nie mamy i mieć nie będziemy...
    z drugiej strony moze to system obronny że jeśli czegoś mieć nie mozesz to zaczynasz myśleć że tego nie chcesz a że nie mozesz wtedy zycie wydaje się prostrze...
    tylko mnie nie zlinczujcie "ale tez nie musicie iść za stadem" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:49

mauysia, Muska, Dodi, AGA 30, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"
    to średni argument. Ale skoro pomaga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 10:50

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem na chwilke zerknąć co naskrobałyscie i lece na zajęcia :) Fedra opiekunko naszej tabelki jakbyś mogła zmienić mi date @ na 11.03 ...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
    gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
    Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
    anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
    mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
    Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
    ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …wielkopolskie(26.10.2013)
    Mała……………..X……30lat……….FASOLINKA…………………(19.10.2013)
    Malvinka...............4......25laT…..OCZEKUJE NA POTW….dolnośląskie
    Nina82…………..10…..30lat……OCZEKUJE NA POTW…. Śląskie
    Amicizia ................2.....26lat.......OCZEKUJE NA POTW…..małopolskie
    Libra.....................5..... 30lat............26.02..................łódzkie
    Rucia....................16....26lat............02.03..................mazowieckie
    Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
    Woseba…………..14....24lata……...02.03…………….podkarpackie
    Dodi ......................4.....29lat...........03.03..................śląskie
    kopciuszek126.....15....29lat............03.03..................łódzkie
    AGA30.................26.....30lat...........06.03......IUI……opolskie
    sylwia1985............7......27 lat...........06.03 ............... podkarpackie
    Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
    kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
    a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
    Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
    gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
    natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
    Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania

kiti lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę ;) )
    0d5ce3cf346cd2cefaf0cd09aedf9c87.png

Beata lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Fedri, jeśli to Wam pomaga, to możecie sobie to wmawiać, ale sądzę, że mówienie: "może My nie nadajemy się na rodziców mamy zbyt intensywne życie nie ubrane w żadne ramy gdy chcemy idziemy na impreze gdy chcemy wyjeżdzamy pracujemy w róznych godzinach"

Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
    mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne :P
    ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
    Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenie ;)

Dodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
    A czas pokarze jak sie to poukłada!!:-)
    I taki impuls samoobrony to dobra rzecz że znalazłaś u siebie!!
    Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-):-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!:-)

Dodi, Fedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Ogłaszam że doszło do zapłodnienia patrząc na liczbę komentarzy i lajków!!
    No to teraz zagnieżdzić się musi jeszcze!!!
    Dziękuje moje drogie za taki doping!!
    Mój wykres w tym cyklu pod każdym względem jest wyjątkowy !!!:-):-)

Aga:) jak to zadziała, to ja o taką kurację poproszę w przyszłym cyklu:)

AGA 30, Beata lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Fedruś mnie się jedynie fragment o tym, że nie nadajecie się na rodziców nie podoba a cała reszta to Twoja indywidualna sprawa. Wiem, że czasem oczekujemy komentarzy od osób trzecich w jakiejś sprawie, ale to nie zawsze jest konieczne. Napisałaś co myślisz a ja wychodzę z założenia,że co ma być to będzie. Jak to zawsze mój m powtarzał, to nie my niestety kręcimy tym śmigłem, więc jedyne co, to starajmy się nie poddawać a cała reszta ułoży się sama ;* buziam Cię kochana (w cuda czasem wierzę ;) )

he he he powiem Ci Doduś tak że pewnie gdybym była w ciazy myślałabym zupełnie inaczej i nigdy bym nie potrafiła powiedzieć ze się nie nadajemy na rodziców ;)
    ja wierze w cuda ale raczej w te których innych spotykają :)
    mnie zycie dużo dało dobrego mój bilans dobrego i złego jest równy zero dlatego nie oczekuje od życia już nic więcej :D trzeba pielęgnowac to co się ma i isc dalej w życie z podniesioną głową :)

Dodi, mauysia, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Śniło mi sie forum dziewczyny!!
    Że zrobiłam test wyszedł pozytywny i szybko wam napisałam i pokazałam zieloną kropkę!!! A potem nie miałam dostępu do kompa i nie umiałam z wami pisać a że tak strasznie płakałam!!:-)
    A sny niby na odwrót się spełniają !!!:-(

nie interpretuj snów!
    Kiedyś pisałam, że śniło mi się, że jestem w ciąży i nie byłam/nie jestem. Później śniło mi się, że dostałam @ i dostałam go w rzeczywistości. Jeszcze później śniły mi się niki Fedry, Małej29, mój i którejś jeszcze z dziewczyn, że jesteśmy w ciąży i co? wszystkie dostały @.
    Srać na te głupie sny! najlepiej jest ich nie mieć, niż mieć jakieś durnoty i później myśleć co to może oznaczać.

AGA 30, Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!:-)

Fedra, Libra, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Libra wrote:
    Amicizia wrote:
    a własnie jak to jest z ta szyjka we wczesnje ciąży? niby wiadomo, że robi sie rozpulchniona i powinna byc zamknieta ale wiece cos wiecej od strony praktycznej jak to z nia w koncu jest?

ponoć twarda i zamknięta (dodam, że chodzi o wczesna ciążę)... co do wysokości to różnie

ja gdzieś przeczytałam na necie że we wczesnej ciązy szyjka musi być zamknieta, co wysokości bywa róznie może byc wyżej a u kobiet które juz rodziły moze zdarzyc sie że bedzie nizej.

A propos tego tematu czy po owulacji kiedy szyjka jest juz twardza ( u mnie wysoko) scianki pochwy macie takie opuchniete, co sprawia trudnoci w badaniu)czy moze ja tak mam po duphastonie? czy temp po tym leku nie powinna trochu chociaz skoczyc w gore?

ja na początku miałam takie opuchniete a teraz jakas taka duża przestrzeń a scianki pochwy sa takie mieciutkie jak gąbka

a.png
    a.png
  • Dodi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra doskonale wiem o co Ci chodzi, rozumiem i szanuję a ponadto gratuluję postawy i podejścia do życia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 11:00

Fedra lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    mauysia wrote:

Mayusiu lepsze jest to niż sobie zarzucać przez kogo tego dziecka mieć nie mozemy i się zadręczać różnymi myślami... nie będe pisac jakimi...
    mówiłam że moje myślenie jest kontrowersyjne :P
    ale jeśli miałabym inne myślenie już dawno by mnie tu nie było tylko obijałabym się w białym miękkim pokoju bez klamek...
    Mayusiu nie obraź się ale ciężko jest zrozumieć to przez co przeszliśmy co czuliśmy i jak to przeżywaliśmy osobą któe nie miały tego problemu ludzią którzy mają lub spodziewają się dzieci... niestety tu zawsze będzie podział na różnorodność w myślenie ;)

Nie obrażam się Fedri, ja wiem, że nie mogę tego zrozumieć, dlatego daleko mi od jakiegokolwiek pouczania, czy dawania rad w tej dziedzinie.
    Dlatego piszę, że skoro to Wam pomaga, to możecie przyjąć takie myślenie, choć ja też gdzieś tam cichutko wierzę, że kiedyś stanie się cud i będziecie musieli zweryfikować to "nienadawanie się".
    Tym bardziej, że - jak sama pisałam niedawno - zdrowie psychiczne najważniejsze :)

Fedra, Libra, Beata, gocha04 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nasza Ami to była robić tą betę!!??:-)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

Libra nie ma sprawy!!! Sama osobiście wyskrobię ci 100 komentarzy!!:-)

a ja kolejne 100 :)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fredzia moim zdaniem dobrze że pogodziliście się z faktem!! Ale chęć posiadania dziecka podejrzewam że wróci do was i to nie raz jeszcze!!
    Ja życzę wam jak najlepiej i może mały cud się zdarzy albo dojrzejecie do decyzji o dawcy!!! Czas i upływ czasu robi swoje !! A jak będzie to tylko wasz wybór moja Kochana!!:-):-)Ja jestem i będe z tobą myślami bo tylko tyle mogę!!!:-)

Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dziecka ;)

Dodi, Libra, Beata lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Była, ale wyniki ma dopiero w piątek.

Fedra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

była wyniki w piątek dopiero...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    AGA 30 wrote:

Aguś Kochana moja o decyzja odnośnie dawcy dojrzewała w Nas przez ponad dwa lata jak się tylko dowiedzieliśmy ze taką ewentualność powinniśmy brać pod uwagę... ale moja decyzja się w tym temacie nie zmieni... Los zadecydował ze tak właśnie ma wyglądac Nasze życie lub szykuje Nam w przyszłości coś jeszcze innego o czym nie wiemy... ale ja jestem zdania że nic na siłę... jeśli nie mozemy mieć dzidziusia to się po prostu z tym pogodzimy i nauczymy żyć by życie nie było tylko w sensie posiadania dziecka ;)

Fredziu a ja i tak zdania jestem że czas pokarze co dalej będzie!!:-)
    A bardzo lubię hasło "NIGDY NIE MÓW NIGDY":-):-)
    Życie jest przewrotne sama wiesz o tym!!:-)

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ