plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Rucia, Blondi.
Ruciu tylko wiesz ja mialam duzy problem z okreslaniem sluzu w tym cyklu bo aplikowalam sobie co wieczor takie globulki na odbudowanie flory, by nic mnie sie nie czepialo.. i tak naprawde to to sprawdzenie sluzu bylo raczej niemiarodajneBlondi22 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny. Ovu mi wyznaczylo owilacje na poniedzialek... w tym czasie to raczej @ powinnam dostac... niezle mi sie cykl rozregulowal, a fertility friend wyznaczyl owulacje moją na sobote. Jak myslicie kiedy moglam miec tą owulacje?
Agus idziesz jutro badac progesteron?
Biore sie za nadrabianie:)
Gdybym miała obstawiać to powiedziałabym 27dc.
Rucia niby prawda, że jedno poronienie może się trafić, ale one nie biorą się z niczego. Coś musiało nie zagrać, także trzeba jak nie szukać to przynajmniej podstawy sprawdzić. Ale wiadomo jak centra medyczne działają to nie ma się co dziwić. W ogóle cała służba zdrowia działa jakby chciała, a nie mogła.Nina82 lubi tę wiadomość
👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
no nadrobilam. Rucia pytalas o progesteron po owulacji, aby stwierdzic ze byla owulacja musi byc powyzej 3. MI lekarz mowil ze aby mowic o "wartosciowej" owulacji 7 dni po niej powinien byc powyzej 10, bo jak jest nizej to pomimo tego ze moze dojsc do zaplodnienia, juz gorzej moze byc z zagniezdzeniem. Powinno sie wtedy wspomoc luteiną lub duphastonem.
Ale z drugiej strony moja kolezanka po owulacji miala progesteron na poziomie 5 i wlasnie sie okazalo ze jest w ciazy... organizm kobiecy to prawdziwa zagadkagocha04, Libra, Rucia, AGA 30, Dodi, Amicizia lubią tę wiadomość
-
Rucia wrote:Betako, nasza Pani wychowawczyni jest starej daty i lubi mówić dzieciom co jej ślina na język przyniesie. Kinga byała się, że usłyszy coś niemięlgo na temt swoich chorób.
Ciocia Fredzia mnie lubi, więc może mnie nie zbijez resztą chyba była na forum, ale nie dojrzała mojego apelu
Brzuch mnie boliBardzo
A już miałam spokój po castagnusie.
To lecę dalej w świat.
byłam ale nie czytałam postówteraz na szybko czytam choć i tak nie wiem czy wszystko nadrobie bo zaraz jadę na impreze
wybaczam ten jednorazowy incydent
tak więc jakbym nie doszła do końca to się zegnamjest mam zrobić jakieś zmiany w tabelce to lepiej na priv pisać bo wtedy na pewno czytam
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
wrzucam jeszcze tabelkę i znikam (oczywiście wszystkie posty przeczytałam jak zawsze)...
aha i nie stresować się jeśli szybko nie poprawię tabelki jak będe to będę poprawiać więc mi się proszę nie stresować a postów z proźbą o poprawienie na pewno nie przeocze
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Malvinka...............4......25laT…..OCZEKUJE NA POTW….dolnośląskie
Nina82…………..10…..30lat……OCZEKUJE NA POTW…. Śląskie
Amicizia ................2.....26lat.......OCZEKUJE NA POTW…..małopolskie
Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
Woseba…………..14....24lata……...02.03…………….podkarpackie
Dodi ......................4.....29lat...........03.03..................śląskie
kopciuszek126.....15....29lat............03.03..................łódzkie
AGA30.................26.....30lat...........06.03......IUI……opolskie
sylwia1985............7......27 lat...........06.03 ............... podkarpackie
Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
Libra.....................6..... 30lat............23.03...................łódzkie
Rucia....................17....26lat............28.03..................mazowieckie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2013, 08:43
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:Rucia wrote:Betako, nasza Pani wychowawczyni jest starej daty i lubi mówić dzieciom co jej ślina na język przyniesie. Kinga byała się, że usłyszy coś niemięlgo na temt swoich chorób.
Ciocia Fredzia mnie lubi, więc może mnie nie zbijez resztą chyba była na forum, ale nie dojrzała mojego apelu
Brzuch mnie boliBardzo
A już miałam spokój po castagnusie.
To lecę dalej w świat.
byłam ale nie czytałam postówteraz na szybko czytam choć i tak nie wiem czy wszystko nadrobie bo zaraz jadę na impreze
wybaczam ten jednorazowy incydent
tak więc jakbym nie doszła do końca to się zegnamjest mam zrobić jakieś zmiany w tabelce to lepiej na priv pisać bo wtedy na pewno czytam
Fedruś z tym privem coś się ostatnio dzieje i nie zawsze dochodzą wiadomości. -
nick nieaktualny
-
Beatka, ja wolałabym, żebyś powiedziała, że przestajesz prowadzić/zapisywać obserwację, niż że przestajesz się starać
Przecież nie zaczniesz się zabezpieczać?!
A moja beta 3792Jestem z niej dumna
Jeszcze tylko dwa tygodnie... To przecież tyle samo co w oczekiwaniu na @. Przeminie, prawda...?
ann2224, Dodi, Blondi22, Libra, gocha04, mauysia, Amicizia, Muska, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jeszcze raz do Ruci...a jaką masz prolaktynę?bo niski progesteron i wysoka prolaktyna lubią chodzić w parze!!!Badałaś prolaktynę po obciążeniu czy tylko zwykłą? Bardzo często bywa, ze zwykła jest w normie a ta po obciążeniu jest za wysoka!!!Ale ostatnio podobno lekarze nie zwracają uwagi na tą po obiązeniu i rzadko, który lekarz zleci bromergon czy noprolac na zbicie prolaktyny. trzeba trafić na dobrego gina!!!tak jak na endokrynologa z podniesionym tsh. A TSH badałaś?
Co do progesteronu-to tak jak Gocha pisała niski poziom oznacza niewydolność ciałka żółtego i to powoduje,że nawet jeśli uda Ci się zajśc w ciążę to zarodek się nie moze zagnieździć,albo jak się zagnieździ przy dużym fuksie to się nie utrzyma!!!Trzeba wspomóc fazę lutealną i jestem pewna na 100 % , że lekarz ci coś przepisze.A poronienie jak najbardziej mogło być z tego właśnie powodu!!!Nie robiłaś badan po poronieniu?gocha04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:muzarcia wrote:Cześć laseczki...wpadłam zobaczyć co u Was? Jak maleństwo moje po badaniu?
Dziewczynki ja do łóżeczka ale najpierw ogarnę w domu, bo kolejny dzień lekcyjny u nas...ach i mnie położyło...czy jest coś co powinnam wiedzieć?(pisząc to poczułam się jak własna matka)
W TYM ROKU MNIE NIE OMINĘŁO CHORÓBSKO PRZESILENIOWE...a już całe lata nie miałam przeziębień i innych takich...
może później wejdę do łóżka i poczytam z laptopa Wasze posty odkąd już nie doczytałam...wczoraj spędziłam więcej jak pół dnia na studiowaniu katalogu z Ożarowa Mazowieckiego...w tym roku uderzam w wysiew bylin co by na następny rok było już efektownie...nie będę musiała kupować...a nie wszystko dostanę w sadzonkach gotowe...
Muzraciu Ożarów jest obok mnie w zasadzieCzy wybierasz się w te strony?
Kochana mam co prawda rodzinkę w większości w Wa-wie ale po same nasiona nie warto...zamawiam i za kilka dni są u mnie...a czas jeszcze mam... Jak bym jednak się w Twoje strony wybierała, to na 100% dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2013, 17:58
-
nick nieaktualnykopciuszek126 wrote:Jeszcze raz do Ruci...a jaką masz prolaktynę?bo niski progesteron i wysoka prolaktyna lubią chodzić w parze!!!Badałaś prolaktynę po obciążeniu czy tylko zwykłą? Bardzo często bywa, ze zwykła jest w normie a ta po obciążeniu jest za wysoka!!!Ale ostatnio podobno lekarze nie zwracają uwagi na tą po obiązeniu i rzadko, który lekarz zleci bromergon czy noprolac na zbicie prolaktyny. trzeba trafić na dobrego gina!!!tak jak na endokrynologa z podniesionym tsh. A TSH badałaś?
Co do progesteronu-to tak jak Gocha pisała niski poziom oznacza niewydolność ciałka żółtego i to powoduje,że nawet jeśli uda Ci się zajśc w ciążę to zarodek się nie moze zagnieździć,albo jak się zagnieździ przy dużym fuksie to się nie utrzyma!!!Trzeba wspomóc fazę lutealną i jestem pewna na 100 % , że lekarz ci coś przepisze.A poronienie jak najbardziej mogło być z tego właśnie powodu!!!Nie robiłaś badan po poronieniu?
Kopciuszku nie robiłam badań, bo jak pisałam wcześniej lekarze z Medicoveru powiedzieli, że takie sytuacje się zdażają, badania zrobiliby po drugim poronieniu.
Prolaktyna 8,07 ( normy 3,9 - 29,5 ). Po obciążeniu nie badałam.
TSH 1,63 (0,27 - 4,20 )
Dzięki za informacje, jutro napomknę o tym lekarce. Poproszę może o skierowanie na prolaktynę po obciążeniu.Na tym etapie widać jestem jeszcze laikiem.
Nina82 lubi tę wiadomość