X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Effcia mój gin powiedział że rewelacja to 15.

a przy jakiej normie 15 to rewelecja?
    bo ja widzę, że tu się pojawiają conajmniej dwie... 1,7-27 i druga coś nie pamiętam od ilu ale do 15,9

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś przy 1,7 - 27. Tak mi powiedziała moja gin w piątek.

Libra lubi tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no niestety malutki :( powyżej 10 świadczy o wystąpieniu Ovu Tak pisała Gedgetka kiedyś
    Kaju witaj

Effcia nie zauważasz mnie dzis! :p

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

bo ja widzę, że tu się pojawiają conajmniej dwie... 1,7-27 i druga coś nie pamiętam od ilu ale do 15,9

No to ja na dnie tej normy jestem!!1
    Teraz wiadomo skąd te moje tempki niskie!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z tak niskim progesteronem nie wiem czy kiedy kolwiek uda ci się zajść w ciąże? A co dopiero ją utrzymać.

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

Libruś wszystko sie zgadza bo są dwie jednostki almo ng albo uml coś takiego i je sie inaczej przelicza

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Aguś no niestety malutki :( powyżej 10 świadczy o wystąpieniu Ovu Tak pisała Gedgetka kiedyś
    Kaju witaj

No to u mnie nawet do owulki nie doszło!!! Załamka i porażka tyle kasy i męki czekania i wybuchów płaczu na nic!!:-(

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki odebrałam wynik progesteronu mój wynik to 13,66 norma do fazy lutealnej1,7-27 to jak to wygląda widzę że mieszczę się w nornie ale czy on jest dobry?

HEJ eFFCIA '
    to dobry wynik potwierdzający ovu :)

p.s. dostałas smska?

nie już lęcę odczytać:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:
    Kaju witaj

No to u mnie nawet do owulki nie doszło!!! Załamka i porażka tyle kasy i męki czekania i wybuchów płaczu na nic!!:-(

Aga pierwszy raz badałaś progesteron?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata i Wosebka: Przejrzałam w odpowiednim przedziale wiekowym wszystkie i nie ma... a może faktycznie nie moge go dodać, bo nie był prowadzony od początku!! No nic.. poddaję się, wkleiłam go Wam na forum, to musi wystarczyć :)

Uroczyście oświadczam co nastepuje
    Ja- palaczka, kawoszka, ze stresującą pracą windykatora.. z PCOS, po zaburzeniach tarczycy 9poporodowa nadczynnosc), genetycznym obciążeniu poronieniami i trudnościami z zachodzeniem w ciążę, migrenowiec, niskociśnieniowiec, z niedoborem wit D i ze stanem zapalnym pochwy w czasie tej owu, w ktorej się udało, potwierdzam: DA SIĘ heheh ;)i to czasem jak widać bez żadnych wspomagań...

Dobra znikam, nie zakłócam Wam wątku ;) Trzymajcie się. Czasem do Was zajrzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 21:54

Rucia, gocha04, mauysia, Wosebka, Beata, Muska, Blondi22, Fedra, Dodi, karoam, Libra, Amicizia lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana no nie wiem a kiedy masz wizyte? niech lekarz dokładnie sie temu przyjrzy i napewno zleci Ci dupgaston albo liteine bo one podnosz progesteron

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Jestem rozczarowana!!!
    4.1 mój wynik ng/ml
    I co kicha chyba co!!!myślałam że chociaż powyżej 12 bedzie

Progesteron? Dosyć mały. Ja mam 9,50 i myslałam, że mój jest niski o.O

No właśnie też jestem w szoku!!!Ile powinnien mieć przy staraniach się ???

Aga mi lekarka powiedziała, że rewelacja to 15. Jak najszybciej powinnaś skonsultować to z lekarzem, i zacząć przyjmować dupka albo luteinę.

dokładnie Rucia ma racje, wyjela mi to z ust. ale nie ma tego złego, przynajmniej wiesz na czym stoisz:)

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kaju witaj

oczywisćie że Cię widzę kochana:)
    Tylko wiesz jak to "baby"zaraz trzeba sprawdzić wynik w necie czy jest prawidłowy:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Beata wrote:
    Kaju witaj

Aga pierwszy raz badałaś progesteron?

No pierwszy raz !!! Jak robiłam badania to nigdy mi lekarz nie wypisał na to skierowania więc poszłam tak sama od siebie!!
    Niby mieści się w normie ale na jakim poziomie!!:-(

• Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Kaju witaj

oczywisćie że Cię widzę kochana:)
    Tylko wiesz jak to "baby"zaraz trzeba sprawdzić wynik w necie czy jest prawidłowy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja biorę dupka w dodatku już od 11 dni i jeszcze taki niski poziom!!

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to chyba jakaś pomyłka ten progesteron, tym bardziej, że bierzesz dupka i miałaś owu potwierdzoną.
    Kiedy wybierasz się do lekarza?

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libruś przy 1,7 - 27. Tak mi powiedziała moja gin w piątek.

pytam się z ciekawości, bo sama się zastanawiam nad powtórnym badaniem progesteronu po owulacji jak przeczytałam, że Twoja ginka mówi, że 15 to rewelacja... a u mnie było 12,9 ale przy innej normie (właśnie ja miałam do 15,9) i sie zastanawiam, czy to ma znaczenie...

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga z tak niskim progesteronem nie wiem czy kiedy kolwiek uda ci się zajść w ciąże? A co dopiero ją utrzymać.

Mysle że nic straconego. Najlepiej jesli zobaczy to lekarz, być moze zleci jeszcze jakies badania. a jesli nawet jest niski to przeciez dup badz lut podwyzsza poziom progesteronu dzieki czemu jajeczko moze sie zagnizdzic a na podtrzymanie ciazy tez sa rozne sposoby, ja bym nadzieji nie traciła, bedzie dobrze:)

Libra lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, może w tym progesteronie jest pies pogrzebany... CHolerka, szkoda, że żaden lekarz nie dał Ci na to wcześniej skierowania! A któraś wie, jak to się podwyższa? I to tak permanentnie, a nie tylko doraźnie?

AGA 30 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ