plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Muska wrote:I nie maż się tu teraz!
Nawet jak nie będzie teraz fasoli to trzebz się cieszyć bo jakby co to znalazłaś tego powód. I jak to się unormuje to wteyd na bank się zasieje.
Jakby nie było - jest na plus!
Ale jeszcze może być!
Nie takie rzeczy tu się działy... -
nick nieaktualnyMuska wrote:Oki, w końcu doczytalam wszystko.
Aga wg mnie to jeszcze moze nie być źle.
Pojawienie się wysokich temperatur świadczy o podwyższonym progesteronie, bo to on jest za to odpowiedzialny. Może akurat owulację wtedy miałas, albo zaraz po, bo wtedy to on dopiero zaczyna sie podnosic?
Kiedy to badanie miałaś robione? Owu mogłaś mieć z dzień później niz ovu wyznaczyło?
Idź z wynikami najlepiej do lekarza, on będzie wiedziec co robić.
Muska nie do końca chyba to prawda z tymi podwyższonymi temperaturami. U mnie też jest faza wyższych temperatur, są one różne, różnica jest spora co do pierwszej fazy, Libra dojrzała w nich problem niskiego progesteronu, co się potwierdziło, ale wynik i tak mam do bani, a owulacji mogło nie być. -
Effcia28 wrote:Tak się zastanawiam to ja możźe tez mam za mało progesteronu i to mogło być przyczyną że poroniłam 2 razy?
No teraz to już nie wiadomo... Bo z Twojego nowego badania - prog. prawie 14 - wynika, że jest w porządku.
Ale kurde, jak sobie pomyślę ile badań trzeba zrobić, żeby w miarę na 100% wiedzieć, czy wszystko jest OK, to aż głowa mała!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 10:07
Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:A mam pytanie ktoś wie jaki wynik miała Plemniczka?bo wczoraj miała odebrać wyniki?
Aguś lekarz coś napewno zaradzi:)ale Swinia że nie kazał zrobić w zeszłym miesiącu badania progesteronu:(Maja w dupi.....e ze my kasę wywalamy ogromną i tyle!
Plemniczka z tego co kojarzę ma dobry wynik. Zaraz odszukam. -
Rucia wrote:Effcia28 wrote:A mam pytanie ktoś wie jaki wynik miała Plemniczka?bo wczoraj miała odebrać wyniki?
Aguś lekarz coś napewno zaradzi:)ale Swinia że nie kazał zrobić w zeszłym miesiącu badania progesteronu:(Maja w dupi.....e ze my kasę wywalamy ogromną i tyle!
Plemniczka z tego co kojarzę ma dobry wynik. Zaraz odszukam.
Wdzięczna będę -
KURCZĘ AGUŚ NO NIE WIEM CO POWIEDZIEĆ :*
ale to wcale nie oznacza że bedziesz musiała kilka mies. sie leczyć!
weź konkt=reetnie go za habety i niech sie dokładnie przyjży i ochrzań go za to że wcześniej nie kazal Ci badać przed IUI powiedz mu ile przez niego straciłas!
p.s. mi ginka teraz nie kazała brać dupka a pamiętacie że jeszcze pare dni temu zarzuciłam temat czy brać i dobrze że nie wzięłam bo jak sie okazuje jestem jeszcze przed ovu i stwierdziła ze w tym cyklu nie potrzeba...?Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Rucia wrote:Effcia28 wrote:A mam pytanie ktoś wie jaki wynik miała Plemniczka?bo wczoraj miała odebrać wyniki?
Plemniczka z tego co kojarzę ma dobry wynik. Zaraz odszukam.
Wdzięczna będę
19 -
dziewczynki ja sie żegnam bo czas mnie nagli z pracą
buziaki, trzymajcie sie i mniej styresów życzę
wpadnę jutro *)Rucia, Effcia28, Dodi lubią tę wiadomość
Oliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
Rucia wrote:Muska wrote:Oki, w końcu doczytalam wszystko.
Aga wg mnie to jeszcze moze nie być źle.
Pojawienie się wysokich temperatur świadczy o podwyższonym progesteronie, bo to on jest za to odpowiedzialny. Może akurat owulację wtedy miałas, albo zaraz po, bo wtedy to on dopiero zaczyna sie podnosic?
Kiedy to badanie miałaś robione? Owu mogłaś mieć z dzień później niz ovu wyznaczyło?
Idź z wynikami najlepiej do lekarza, on będzie wiedziec co robić.
Muska nie do końca chyba to prawda z tymi podwyższonymi temperaturami. U mnie też jest faza wyższych temperatur, są one różne, różnica jest spora co do pierwszej fazy, Libra dojrzała w nich problem niskiego progesteronu, co się potwierdziło, ale wynik i tak mam do bani, a owulacji mogło nie być.
Moge się mylić. Nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, a jak widac kazdy lekarz ma swoja teorięTak mi tłumaczył ten mój progesteron i jego rolę. Tyle, ze to moglo byc tłumaczenie dla laika.
Trzymam kciuki w każdym razie za Age. Jeszcze sprawa nie rozstrzygnięta!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html
No to nawet owulki nie było u mnie
To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.AGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny