plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Rucia wrote:AGA 30 wrote:Beata wrote:Aguś no niestety malutki
powyżej 10 świadczy o wystąpieniu Ovu Tak pisała Gedgetka kiedyś
Kaju witaj
Effcia nie zauważasz mnie dzis! :p
No to u mnie nawet do owulki nie doszło!!! Załamka i porażka tyle kasy i męki czekania i wybuchów płaczu na nic!!
Aga pierwszy raz badałaś progesteron?
No pierwszy raz !!! Jak robiłam badania to nigdy mi lekarz nie wypisał na to skierowania więc poszłam tak sama od siebie!!
Niby mieści się w normie ale na jakim poziomie!!
Aga normyn normami, ale akurat progesteron badałam dopiero co, konsultowałam z lekarzem, jednostki takie same, a jednak rewelacyjny wynik powinien wynosić 15. Jeżeli nawet zaszłabyś w ciaże, to prawdopodobnie doszłoby do poronienia. Z tego co pamiętam to masz już za sobą jedno poronienie, więc mogłobyć one spowodowane właśnie niskim steżeniem progesteronu. -
AGA 30 wrote:No a ja biorę dupka w dodatku już od 11 dni i jeszcze taki niski poziom!!
Aga w ktorym dniu cyklu zaczelas przyjmowac duphaston? moze za wczesnie a spowodowało ze pecherzyk nie peknął. Ja zaczełam w 20 dc tak zlecił i lekarzBeata lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Rucia wrote:Libruś przy 1,7 - 27. Tak mi powiedziała moja gin w piątek.
pytam się z ciekawości, bo sama się zastanawiam nad powtórnym badaniem progesteronu po owulacji jak przeczytałam, że Twoja ginka mówi, że 15 to rewelacja... a u mnie było 12,9 ale przy innej normie (właśnie ja miałam do 15,9) i sie zastanawiam, czy to ma znaczenie...
Przelicznik jest taki:
1 ng/ml = 3,18 nmol/l
I teraz normy w nmol/l:
faza folikularna 0,9-2,3
owulacja 2,1 - 5,2
faza lutealna 15,0- 57,0
menopauza 0,1 - 4,0
I trymestr ciąży 50-130
II trymestr ciąży 65-250
III trymestr ciąży 180-490
Wychodzi na to Libruś że masz 50 więc prawie górna granicaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 09:54
gocha04, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny2 kreski wrote:Rucia wrote:Aga z tak niskim progesteronem nie wiem czy kiedy kolwiek uda ci się zajść w ciąże? A co dopiero ją utrzymać.
Mysle że nic straconego. Najlepiej jesli zobaczy to lekarz, być moze zleci jeszcze jakies badania. a jesli nawet jest niski to przeciez dup badz lut podwyzsza poziom progesteronu dzieki czemu jajeczko moze sie zagnizdzic a na podtrzymanie ciazy tez sa rozne sposoby, ja bym nadzieji nie traciła, bedzie dobrze:)
2 kreski ale Aga dopiero co miała inseminację, czemu nikt nie zlecił jej zbadania progesteronu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 09:55
-
nick nieaktualny2 kreski wrote:AGA 30 wrote:No a ja biorę dupka w dodatku już od 11 dni i jeszcze taki niski poziom!!
Aga w ktorym dniu cyklu zaczelas przyjmowac duphaston? moze za wczesnie a spowodowało ze pecherzyk nie peknął. Ja zaczełam w 20 dc tak zlecił i lekarz
W piątek miałam IUI to był 17dc i lekarz os soboty kazał mi brać!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam Cie Kaju:)dziewczynki przepraszam Was ale nie mam za bardzo czasu dzisiaj bo od lekarza do lekarza i akurat jestem przelotem w domu więc weszłam wam powiedzieć co i jak:)nie nadrabiam Was bo czasu szkoda:(a i będę uciekać bo muszę zrobić obiad a o 13 wyjezdzam do giniekologa i tak cały dzień w locie:)więc jeśli kogoś nie zauważyłam to Przepraszam:)
Zosiu miło Cie widzieć choć na chwilkę -
nick nieaktualnyRucia wrote:Aga tylko, że progesteron powinnaś brać przynajmniej kilka miesięcy wstecz skoro jest on tak niski. Ja mam brać 3 miesiące, po czym zbadać go jeszcze raz, aby upewnić się, że się unormował.
NO TO MOŻECIE MNIE Z TABELI USUNĄĆ NA KILKA MIESIĘCY!! -
Oki, w końcu doczytalam wszystko.
Aga wg mnie to jeszcze moze nie być źle.
Pojawienie się wysokich temperatur świadczy o podwyższonym progesteronie, bo to on jest za to odpowiedzialny. Może akurat owulację wtedy miałas, albo zaraz po, bo wtedy to on dopiero zaczyna sie podnosic?
Kiedy to badanie miałaś robione? Owu mogłaś mieć z dzień później niz ovu wyznaczyło?
Idź z wynikami najlepiej do lekarza, on będzie wiedziec co robić. -
nick nieaktualny
-
witam sie z wszystkimi z rana
czytam cały czas was i nie wierze, lekarze to konowały są -
AGA 30 wrote:Rucia wrote:Aga tylko, że progesteron powinnaś brać przynajmniej kilka miesięcy wstecz skoro jest on tak niski. Ja mam brać 3 miesiące, po czym zbadać go jeszcze raz, aby upewnić się, że się unormował.
NO TO MOŻECIE MNIE Z TABELI USUNĄĆ NA KILKA MIESIĘCY!!
Aga, głowa do gory, jeszcze nic nie jest przesadzone, poczekaj spokojnie:) wiem ze latwiej mowic niz zrobic ale jak mowi moj mezczyna tylko spokoj nas ratuje:)karoam lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualny
-
mój lekarz nie zlecił mi też tego badania tylko odrazu zapisał luteine bo powiedział że to nie zaszkodzi a może pomóc... i też brałam 3 miesiące...
Suzy Lee lubi tę wiadomość