plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:A jaka prolaktyna przy staraniach powinna być??
Prolaktyna - norma 1,9- 25 ng/ml
Wykonanie:
badanie krwi, najczęściej w Ii fazie cyklu, w godzinach rannych, na czczo, po skojonie przesapanej nocy
Interpretacja:
3-15 ng/ml wynikbardzo dobry
15-20 ng/ml wynik dobry
20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie
Do przeliczenia użyj: 1 ng/ml = 20 mIU/l -
nick nieaktualnyRucia wrote:AGA 30 wrote:A jaka prolaktyna przy staraniach powinna być??
Wykonanie:
badanie krwi, najczęściej w Ii fazie cyklu, w godzinach rannych, na czczo, po skojonie przesapanej nocy
Interpretacja:
15-20 ng/ml wynik dobry
Do przeliczenia użyj: 1 ng/ml = 20 mIU/l
No to jak ja miałam 22.3 to też niby norma ale za wysoko co!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny witam Was serdecznie
dopiero co Was nadrobiłam
Kaju miałam rano urwanie głowy a zaraz znowu będę się zbierała do pracy, więc odezwę się wieczorem.
Głowy do góry - niewyjaśnione trzeba wyjaśniaćmoże coś od siebie dorzucę poźniej.
Buziaki dla Wszystkich i przyjemnego popołudnia :*karoam, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Rucia wrote:AGA 30 wrote:A jaka prolaktyna przy staraniach powinna być??
Wykonanie:
Interpretacja:
15-20 ng/ml wynik dobry
No to jak ja miałam 22.3 to też niby norma ale za wysoko co!!
Aga wychodzi na to, że masz łagodną hiperprolaktynemię. Konsultowałaś te wyniki z lekarzem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 10:33
-
nick nieaktualnyRucia wrote:AGA 30 wrote:Rucia wrote:AGA 30 wrote:A jaka prolaktyna przy staraniach powinna być??
Wykonanie:
Interpretacja:
15-20 ng/ml wynik dobry
No to jak ja miałam 22.3 to też niby norma ale za wysoko co!!
Aga wychodzi na to, że masz łagodną hiperprolaktynemię. Konsultowałaś te wyniki z lekarzem?
No i też karzdy lekarz mowił że wszystko ok jest!!!
Do dupy to wszystko i tyle!!! -
SuzyLee- naprawde szczerze gratuluje! Pomimo tych wszystkich "przeciw" udalo Ci sie i to nastraja bardzo pozytywnie!
AGA30- bardzo mi przykro, jednak nie zalamuj sie, tak jak dziewczyny pisza- wiesz przynajmniej na czym stoisz i z czym walczyc. Dasz rade
Czytajac o tych testach sama sie zastanawiam czy nie zrobic badan, tyle ze ja zielona w tym jestemDoczytala tu, ze na pewno progesteron, widzialam tez cos o prolaktynie...Jakie badania zrobic i czy jest jakis okreslony czas kiedy trzeba je wykonac?
Suzy Lee, Libra lubią tę wiadomość
-
Ja czegoś nie rozumiem. Jesli ma dosjc do owulacji i uwalnia sie jajeczko to nastepuje wzrost progesteronu. Tak? czy nie?
Jesli doszlo do zaplodnienia jajeczka i ma ono teraz 7 dni długiej drogi do tego aby z jajowodu przejsc do macicy i sie zagniezdzic, a w zagniezdzeniu pomaga progesteron?
Jesli u kobiety jest zbyt niski poziom progesteronu to szanse na zagniezdzenie sa marne dlatego bierze sie duphaston lub luteine po owulacji?
Jesli natomiast zbyt wczesnie zacznie sie brac dup badz lut moze nie dojsc do pekniecia jajeczka tak?
to moje pytanie jest takie w jakim celu bierze sie leki zaraz po inseminacji?06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
nick nieaktualnyAga na twoim miejscu zmieniłabym dziada lekarza na kogoś porządnego. Szukaj do skutku, bo twoje wyniki wcale nie są super, poza tym nie oszukujmy się, tak samo jak u mnie, u Ciebie występuje Niepłodność, którą się leczy! Robi się cokolwiek w tym kierunku, żeby pomóc. Progesteron masz zły, prolaktynę też. Lekarz powiedział ci, że jest ok? Śmiech na sali.
Ja mam w papierach u Ginki jak Byk NIEPŁODNOŚC WTÓRNA, która kwalfikuje się do poradni leczenia niepłodności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 10:40
Fedra, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
AGA 30 coś ty teraz chcesz zrobić najlepiej schowac głowe w piasek nie nie kochana żadnego kasowania !!!! tylko się wziąść za leczenie Tak jak JA moja droga ja przez 7 miesięcy byłam przekonywana przez moja gin ,że Prolaktyna jest w normie ,a nowy powiedział Apsolutnie ,że NIE i kto tu czas marnował no wiadomo ,że JA ona tylko budrzet swój zwiekszała ....Prosze cie nie znikaj !!!!!!!
-
nick nieaktualny2 kreski wrote:Ja czegoś nie rozumiem. Jesli ma dosjc do owulacji i uwalnia sie jajeczko to nastepuje wzrost progesteronu. Tak? czy nie?
Jesli doszlo do zaplodnienia jajeczka i ma ono teraz 7 dni długiej drogi do tego aby z jajowodu przejsc do macicy i sie zagniezdzic, a w zagniezdzeniu pomaga progesteron?
Jesli u kobiety jest zbyt niski poziom progesteronu to szanse na zagniezdzenie sa marne dlatego bierze sie duphaston lub luteine po owulacji?
Jesli natomiast zbyt wczesnie zacznie sie brac dup badz lut moze nie dojsc do pekniecia jajeczka tak?
to moje pytanie jest takie w jakim celu bierze sie leki zaraz po inseminacji?
Tylko ja IUI miałam w dzień owulacju robione!!
W czwartek robiłam sobie zastrzyk a w piątek IUI była!! Wszystko na to wskazywało tempka śluz szyjka !!
Ja to już głupia w wtm wszystkim jestem!! -
nick nieaktualny2 kreski wrote:Ja czegoś nie rozumiem. Jesli ma dosjc do owulacji i uwalnia sie jajeczko to nastepuje wzrost progesteronu. Tak? czy nie?
Dziwne tylko, że lekarz kazał jej brać dupaston dzień po owulacji, bo ja go biorę od 19dc, gdzie jestem kilka dni po owu ( teoretycznie ).
to moje pytanie jest takie w jakim celu bierze sie leki zaraz po inseminacji?
2 kreski tak pomaga, ale jeżeli jest niski też może dojsć do zagnieżdżenia, tylko, ze wtedy jest duża szansa na poronienie lub ciąże pozamaciczną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 10:43
-
BellaRosa............1.......24lata.........FASOLINKA........lubelskie (2.07.2013) she......................6.......35lat...........FASOLINKA........pomorskie (27.06.2013)
gadgeta..............13......32lata.........FASOLINKA........kuj-pom (29.07.2013)
Dora.....................2......30lat...........FASOLINKA........pomorskie(21.09.2013)
anna_w...............10......31lat..........FASOLINKA.........lubelskie (27.09.2013)
mauysia................5......31lat...........FASOLINKA........wielkopol (10.10.2013)
Shagga_80...........3......32lata.........FASOLINKA........łódzkie (11.10.2013)
ann2224………... 8…..28lat………. FASOLINKA …...wielkopolskie(26.10.2013)
Mała……………..4……30lat……….FASOLINKA……świętkorzyskie(19.10.2013)
Nina82…………..10…..30lat………FASOLINKA……. Śląskie
Amicizia ................2.....26lat..........FASOLINKA……..małopolskie
Malvinka...............4......25lat……....FASOLINKA…….dolnośląskie
Muska....................2.....31lat...........02.03..................dolnośląskie
Kaja.......................2......32lat...........09.03……….…..pomorskie
kiti.........................5......25lat............11.03..................małopolskie
a-koczek……….... 7 .…32lata…….. 12.03……………war-maz
Beata....................8......29lat............15.03..................mazowieckie
gocha04...............4......27lat............20.03..................mazowieckie
natusia.................4.......27lat............20.03..................kuj-pom
Mała29...............91......29lat............20.03...................Wielka Brytania
Libra.....................6..... 30lat............23.03...................łódzkie
Rucia....................17....26lat............28.03..................mazowieckie
sylwia1985.............8.....27lat...........01.04..................podkarpackie
Dodi ......................5.....29lat...........03.04..................śląskie
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyKaja wrote:AGA 30 coś ty teraz chcesz zrobić najlepiej schowac głowe w piasek nie nie kochana żadnego kasowania !!!! tylko się wziąść za leczenie Tak jak JA moja droga ja przez 7 miesięcy byłam przekonywana przez moja gin ,że Prolaktyna jest w normie ,a nowy powiedział Apsolutnie ,że NIE i kto tu czas marnował no wiadomo ,że JA ona tylko budrzet swój zwiekszała ....Prosze cie nie znikaj !!!!!!!
Kaju zniknąć nie zniknę napewno!!! jedynie wstrzymam starania zeby doprowadzić sie do porządku!!!
A lekarzowi to dziś powiem do słuchu jak tam zajadę!!
Tyle kasy skasował przez te miesiące i dupa blada z tego!!!
Muzarcia dawaj namiary na twojego gina!! -
AGA wczoraj czytałam artykuł w jakiejs gazecie medycznej na temat prolaktyny. i z tego co sie dowiedziłam to praktycznie wszystko moze ją podwyższyc nawet ukłucie igła do pobrania krwi takze nie mam co chyba na zapas sie strsowac bo to może tylko ja podwyzszyc niepotrzebnie
-
nick nieaktualnyKaja wrote:AGA 30 wrote:Fedra wrote:Ja się tylko Witam i Żegnam od razu...
miłego dnia...
Hej Fredzia usuń mnie z tabeli!!!
ja też mogłam tak zrobić posłuchaj starszej trochę i zostań powalcz !!!!!
Ale tabeli nie ma co zaśmiecać bo przez jakiś czas ze starań nici!!