X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

No to nawet owulki nie było u mnie

A moze to wlasnie faza lutealna? Twoje tempki za tym przemawiaja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja uciekam. Podniosłam sobie lekko ciśnienie, więc biorę się za sprzątanie.
    Aga bardzo mi przykro, że tak wyszło. Przejrzyj sobie swoje badania, może nie tylko prolaktynę i progesteron masz złe? I tu potwierdza się reguła, ze warto kierować się instynktem. Uciekaj od tego lekarza, wykup sobie pakiet w prywatnej klinice, powtórz badania od początku, zacznij od nowa bo chyba nie masz wyjścia.

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera i racje mam no! Zara jakiego linka wynajde ładnego... Dupek to sztuczny progesteron i w laboratorium w badaniach nie wychodzi. luteina jako naturalny progesteron wychodzi. Wiedziałam, że mi to latało po łbie!

Suzy Lee, Effcia28 lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=32384&

Bella o to chodziło? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Aga na twoim miejscu zmieniłabym dziada lekarza na kogoś porządnego. Szukaj do skutku, bo twoje wyniki wcale nie są super, poza tym nie oszukujmy się, tak samo jak u mnie, u Ciebie występuje Niepłodność, którą się leczy! Robi się cokolwiek w tym kierunku, żeby pomóc. Progesteron masz zły, prolaktynę też. Lekarz powiedział ci, że jest ok? Śmiech na sali.

Ja mam w papierach u Ginki jak Byk NIEPŁODNOŚC WTÓRNA, która kwalfikuje się do poradni leczenia niepłodności.

Polecam ten potal ZNANYLEKARZ.PL... jak jeszcze myślałam w styczniu, że będe musiała znowu biegać się badać, leczyć i łykać tabsy to szukałam najlepszego i znalazłam takiego. Nie wiem, czy jeset najlepszy, ale z opinii babeczek wynika, że własnie zajmuje się zaburzeniami hormonalnymi w odpowiedni sposób. Aga może Ci pomoże?!:

http://www.znanylekarz.pl/michal-kunicki/ginekolog-endokrynolog/warszawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    No a ja biorę dupka w dodatku już od 11 dni i jeszcze taki niski poziom!!

na którymś forum wyczytała, że badanie robi się rano na czczo bez tabletki... i wtedy jest to Twoja wartość progesteronu - po dupku może wzrasta

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Cholera i racje mam no! Zara jakiego linka wynajde ładnego... Dupek to sztuczny progesteron i w laboratorium w badaniach nie wychodzi. luteina jako naturalny progesteron wychodzi. Wiedziałam, że mi to latało po łbie!

No ale w takim razie i tak i siak za niski poziom mam??

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://forum.trojmiasto.pl/duphaston-progesteron-t129020,1,160.html
    http://www.rodzinko.pl/biore-leki/2999-duphaston-koniec-mieszania-w-g-owie-26.html
    z drugiego linku cytat:
    Ekspert pisal i aneeeczka tez mi tlumaczyla ze dupek nie podnosi progesteronu. Wiec jego branie nie podniesie wyniku badan.
    Ale co wazne przy wczesnej ciazy i implantacji DZIALA JAK PROGESTERON. I to najwazniejsze. Bo kobiety majace bardzo niski progesteron , nawet ponizej 1, zachodza w ciaze i rodza dzieci. Vo biora duphaston. I Jak juz sie zajdzie to trezba go brac do 12t (minimum) dopoki funkcje wydzielania progesteronu nie przejmie lozysko .

Suzy Lee, Libra lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.
    Aga a czy w przypadku brania dupka nie jest tak, że progesteron podwyższony lekiem nie wychodzi na badaniu? Tylko normalnie wychodzi Twój, a ten od dupka nie wychodzi mimo, ze działa. Bo coś mi się takiego o uszy obiło.. i to samo z temperaturą, ze przy braniu dupka wcale nie musi być wyższa. Inaczej ponoć jest z luteiną- temp. zazwyczaj jest wyższa no i na badaniach wychodzi progesteron już z podwyższeniem od leku :>

no własnie tak tek przeczytałam dzisiaj ze ten sztuczny w badaniu lab nie wychodzi. Kurcze moze najlepiej nie nakrecajmy sie bo to nic nie da, tylko Aga sie zdoluje badziej. Poczekajmy do wizyty niech lekarz zerknie na wyniki. Nie gdybajmy:)
    Poczejmy co powie lekarz i TRZYMAJMY MOCNO KCIUKI:)

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ja się kierowałam tym portalem przy wyborze dwóch lekarzy, którzy kompletnie mnie zawiedli. Wiedzieli, ze staram się od długiego czasu o dziecko, ale obydwoje mówili mi, że mam czas.
    W końcu trafiłam na lekarkę która ma opinie pół na pół, olałam to, a okazało się, ze jest rewelacyjna !

Aczkolwiek w przypadku Agi wcale tak nie musi być. Portal jak najbardziej godny polecenia :)

Suzy Lee, Fedra lubią tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:

"Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa"

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1910

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    BellaRosa wrote:

No ale w takim razie i tak i siak za niski poziom mam??

Aga moja przyjaciółka miałam niski progesteron, dostała duphaston brała 3-4 miesiące i zaszła w ciąże.

Więc teraz nie zaprzątaj sobie niczym głowy, zmień lekarza, ale najpierw opieprz tego konowała i zaczynaj od początku.

• BellaRosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aga wychodzi, ze masz za niski poziom, więc w razie ciąży to dupek będzie ją trzymał a nie Twój progesteron. Bo dupek jest progesteronem sztucznym, nie wychodzi w badaniach ( w badaniach wychodzi tylko Twój za niski) a lek i tak robi swoje. W takim układzie, jeśli ciąża by była musiałabyś go brać do ok 20 tyg aż łożysko będzie zupełnie w pełni ukształtowane i samo sobie będzie wydzielać progesteron. Szukając mądrego czegoś jakiegoś linku gdzie byłoby to wytłumaczone znalazłam inf, że poziom progesteronu niby ma też podnosić (tylko, ze już ten Twój prywatny poziom prog.) magnez i wit B6

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    No a ja biorę dupka w dodatku już od 11 dni i jeszcze taki niski poziom!!

na którymś forum wyczytała, że badanie robi się rano na czczo bez tabletki... i wtedy jest to Twoja wartość progesteronu - po dupku może wzrasta

No to ja tak rano naczczo robiłam bez tabletki!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    BellaRosa wrote:

"Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa"

Kurczę jakoś nie chce mi się w to wierzyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medicover... srednio polecam... mam tam pakiet od 1,5 roku... ja i moi mężczyźni i szczerze myśleliśmy, że będzie sprawniej, a lekarze bardziej kompetentni. Ostatnio składałam reklamacje na ginekologa. Wprawdzie zaoferowali mi termin do ginekolg, którą im wskazałm, a do której dostać się graniczy z niemożliwym, specalnie dla mnie stworzyli dodatkowa wizytę, ale co się najpierw nadenerwowałam z tamtym... mężowi wmawialli, że ma bóle przemeczeniowe w nadgarstku, dopiero jak się pokłócił z lekarzem, dostał skierowanie na rezonans i wyszło, że czeka ggo operacja, a tak to go zlewali. Dużo lepsza i sprawniej działająca jest Klinika Damiana i podobno jeszcze Lim

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Suzy ja się kierowałam tym portalem przy wyborze dwóch lekarzy, którzy kompletnie mnie zawiedli. Wiedzieli, ze staram się od długiego czasu o dziecko, ale obydwoje mówili mi, że mam czas.
    W końcu trafiłam na lekarkę która ma opinie pół na pół, olałam to, a okazało się, ze jest rewelacyjna !

Aczkolwiek w przypadku Agi wcale tak nie musi być. Portal jak najbardziej godny polecenia :)

Kuurcze... a ja właśnie sugerowałam się tym portalem, przy wyborze ginki na prowadzenie ciąży, dziś po południu do niej idę... oby okazała sie taka jak o niej piszą.

(**** okazała się super ;) *** )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    2 kreski wrote:
    BellaRosa wrote:

Kurczę jakoś nie chce mi się w to wierzyć :(

NO to jak brak owulacji <= 3ng/ml a ja miałam 4.1 to ani to owulka ani niewiadomo co jak owulkę oznacza >= 10 ng/ml!!!!
    Zgłupieć można!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Medicover... srednio polecam... mam tam pakiet od 1,5 roku... ja i moi mężczyźni i szczerze myśleliśmy, że będzie sprawniej, a lekarze bardziej kompetentni. Ostatnio składałam reklamacje na ginekologa. Wprawdzie zaoferowali mi termin do ginekolg, którą im wskazałm, a do której dostać się graniczy z niemożliwym, specalnie dla mnie stworzyli dodatkowa wizytę, ale co się najpierw nadenerwowałam z tamtym... mężowi wmawialli, że ma bóle przemeczeniowe w nadgarstku, dopiero jak się pokłócił z lekarzem, dostał skierowanie na rezonans i wyszło, że czeka ggo operacja, a tak to go zlewali. Dużo lepsza i sprawniej działająca jest Klinika Damiana i podobno jeszcze Lim

Suzy ja też pod tym kątem strasznie na nich narzekałam, ale poszłam po rozum do głowy i chodzę do placówek współpracujących z medicoverem. Mam bliżej bo pod nosem, i nie czekam na wizytę.
    Dużym plusem w medicoverze jest to, że w nagłych przypadkach potrafią na prawdę pomóc i szybko załatwić sprawę.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, chcialam ambitnie as nadrobic, ale nie daje rady, slabi mnie jak nie wime a musz eogarnac jeszcze mieszkanko bo dzownila kumoela ze studiow ze jest w krk i chce sie spotkac, wiec ja zaprosilam do siebie bo jakos nie usmiecha mi sie podrozowanie mpk po krk w obecnym stanie, moze pozniej was nadrobie dokladniej :)

AGA 30 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 1863 1864 1865 1866 1867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ