X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Rucia wrote:
    2 kreski wrote:
    BellaRosa wrote:
    Cholera i racje mam no! Zara jakiego linka wynajde ładnego... Dupek to sztuczny progesteron i w laboratorium w badaniach nie wychodzi. luteina jako naturalny progesteron wychodzi. Wiedziałam, że mi to latało po łbie!

"Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa"

http://www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1910

Kurczę jakoś nie chce mi się w to wierzyć :(

NO to jak brak owulacji <= 3ng/ml a ja miałam 4.1 to ani to owulka ani niewiadomo co jak owulkę oznacza >= 10 ng/ml!!!!
    Zgłupieć można!!

Dlatego najlepsze co mozesz zrobić to zaczekaj do wizyty. Dobrze wiesz ze takie zamartwianie sie nic nie pomoze. Bedzie dobrze.

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego dnia wam zycze :)

a - kczek ciche grtaulacje, ale czekam na potwierdzenie,

2 kreski zycze ci wysokiej bety, co za ludzie ...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia: Klinika Damiana właśnie z nimi współpracuje :), parę razy mąż korzystał i jest duużo sprawniej i szybciej i kompetentniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    dziewczyny macie linka wypowiedz pani gin na temat wyniku progesteronu.

http://abrahamisara.pl/forum/pytania-do-lekarza/bardzo-wysoki-progesteron/

to teraz już głupia jestem... czyli 15 też mało??? jak się wpisem rutki uspokoiłam, to teraz się wrrrr....

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    milego dnia wam zycze :)

a - kczek ciche grtaulacje, ale czekam na potwierdzenie,

2 kreski zycze ci wysokiej bety, co za ludzie ...

nie dziekuje:) Moj ukochany powiedział mi ze jesli chce dowiedziec jaki jest wynik wystarczy ze pojde so sklepu tak na pewno mi powiedza:D:D czarny humor:D

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    darijka wrote:

to teraz już głupia jestem... czyli 15 też mało??? jak się wpisem rutki uspokoiłam, to teraz się wrrrr....

Libra wysłałam Ci wiadomość na priv ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muska wrote:
    Oki, w końcu doczytalam wszystko.
    Aga wg mnie to jeszcze moze nie być źle.
    Pojawienie się wysokich temperatur świadczy o podwyższonym progesteronie, bo to on jest za to odpowiedzialny. Może akurat owulację wtedy miałas, albo zaraz po, bo wtedy to on dopiero zaczyna sie podnosic?
    Kiedy to badanie miałaś robione? Owu mogłaś mieć z dzień później niz ovu wyznaczyło?
    Idź z wynikami najlepiej do lekarza, on będzie wiedziec co robić.

Muska nie do końca chyba to prawda z tymi podwyższonymi temperaturami. U mnie też jest faza wyższych temperatur, są one różne, różnica jest spora co do pierwszej fazy, Libra dojrzała w nich problem niskiego progesteronu, co się potwierdziło, ale wynik i tak mam do bani, a owulacji mogło nie być.

wyczytałam gdzieś na forum, że jeżeli wykres w II fazie jest poszerpany, może (ale nie musi!) oznaczać niedomogę ciałka i problem z progesteronem... i się sprawdziło w Twoim przypadku... a owulacja mogła być, tylko z zagnieżdżeniem mógł być problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Rucia: Klinika Damiana właśnie z nimi współpracuje :), parę razy mąż korzystał i jest duużo sprawniej i szybciej i kompetentniej.

No i super :) Ja po roku czasu dopiero odkryłam, że jest możliwośc skorzystania nie tylko z centrum medicover.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina czy dupek jest tansza!!??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    darijka wrote:

Libra ty masz w innych jednostkach, przeliczyłam i górna granica wychodziła 59 a ty masz 50 :) Zero stresu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Luteina.

AGA 30, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przepisała dupka ze zwględu na to, że dostałam też dopochwowe globulki na te bakterie, więc nie chciała, żebym aplikowała sobie dwóch leków na raz.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA ŁAP NAMIARY...ul.Krasickiego 4 tj. dzielnica Kłodnica...z Koźla niedaleko...jutro przyjmuje od 16-tej do 18-tej...albo i dłużej...606 363 359 to numer do dr. Tahara...nie przestrasz się, bo łamie troszkę nasz polski ale delikatnie...i zapraszam do mnie po badaniach na kawkę...
    Tylko jutro prywatnie ale w poniedziałek możesz iść na kasę chorych do niego znowu już z wynikami i chodzić na zmianę, prywatnie i na NFZ
    pn od 16:00 do 18:00 na NFZ a w środy prywatnie...100zł za wizytę ale z usg dopochwowym i jak go zagadasz to Ci dużo czasu poświęci...od zeszłego roku chyba cena się nie zmieniła...ja go lubię...ma własne zdanie ale też można się dogadać...w sumie możesz poczekać do poniedziałku jak chcesz...to badania byłyby na kasę ale masz świeże niektóre więc nie jest źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 11:42

AGA 30 lubi tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

ja za 3 opakowania duphastonu zaplacila 105 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski dlatego warto obdzwonić wszystkie apteki w okolicy i upewnić się gdzie jest najtaniej, bo duphaston sam w sobie jest dosyć drogi.

• kiti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam luteine na recepte i za 2 opakowania zapłaciłam coś koło 6 zł!

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    No Aga wychodzi, ze masz za niski poziom, więc w razie ciąży to dupek będzie ją trzymał a nie Twój progesteron. Bo dupek jest progesteronem sztucznym, nie wychodzi w badaniach ( w badaniach wychodzi tylko Twój za niski) a lek i tak robi swoje. W takim układzie, jeśli ciąża by była musiałabyś go brać do ok 20 tyg aż łożysko będzie zupełnie w pełni ukształtowane i samo sobie będzie wydzielać progesteron. Szukając mądrego czegoś jakiegoś linku gdzie byłoby to wytłumaczone znalazłam inf, że poziom progesteronu niby ma też podnosić (tylko, ze już ten Twój prywatny poziom prog.) magnez i wit B6

mam pytanie gdzie wyczytałas o tym że magnez i b6 podnoszą progesteron

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    2 kreski dlatego warto obdzwonić wszystkie apteki w okolicy i upewnić się gdzie jest najtaniej, bo duphaston sam w sobie jest dosyć drogi.

ach trudno, nawet sie nie zastanawialam czy ceny moga byc az tak rozne:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki muzarcia!! Jak @ przyjdzie i pójdzie to uderzę do niego może coś on pomoże !!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam dziewczyny !! Najpierw z bratem do lekarza potem ze sobą a potem z mama!! Bedę około 19 dopiero!!!
    Miłego popołudnia!!!:-)

kiti, mauysia, Libra, Kaja, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ