SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    libra stres nie jest wskazany ;-) miałam dzisiaj tyle rzeczy zrobić ale zmęczenie i sen mnie dzisiaj męczą ;-)

he he he ja ambitny plan miałam zeby okna umyć no cóż nie wyszło zaczęłam materiały na zajęcia przegladac i teraz jestem taka senna ze się musz edziewczynki odmeldowac chyba na jakąś drzemkę :)

kiti, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli po owulacji zażywasz progesteron (pamiętaj nigdy nie bierz żadnych lekarstw na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem) nie ufaj oznakom Twojego ciała przewidującym ciążę. Progesteron w lekarstwie daje podobne obajwy, które towarzyszą ciąży

dzisiejsza porada :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny beta 3451,11 mlU/ml dzisiaj kończe 5 tydzień. czy jest ok ten wynik?

mauysia, karoam, kiti, Blondi22, gocha04, Muska, AGA 30, Fedra, natusia, Dodi, gadgeta, Amicizia lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest PERFECT!! ;)GRATULUJE!! No to wpisuj sie na liste ciężarówek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:

Hej Babeczki...ja dziś musiałam nawiedzić swoje miejsce pracy, a potem poszliśmy z Młodym do sklepu i potem musiałam siedzieć na ławce i czekać aż śpiący Królewicz wstanie...dopiero więc niedawno wróciłam.
    I zaraz do Was zaglądam :)
    Jakieś niusy macie?
    Muska, ten Twój wykres spędza mi dosłownie sen z powiek :)

Darijka bardzo ładna, wysoka beta...miałam podobną w 5 tyg...i obstawiałam,że spodziewam się bliźniaków :) Usg niby wykluczyło to,ale czy tak na 100% mogę być pewna, to nie wiem...a najlepiej jakbyś sprawdziła jakie masz na wyniku podane normy:)

Suzy Lee, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki to super, bardzo sie ciesze, połowa kamienia z serca spadła jeszcze połowa została dla ginka :) a i jeszcze progesteron 28,5

karoam, Blondi22, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:

zajebisty;) Gratuluję oficjalnie:)

darijka lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    darijka wrote:

Hej Babeczki...ja dziś musiałam nawiedzić swoje miejsce pracy, a potem poszliśmy z Młodym do sklepu i potem musiałam siedzieć na ławce i czekać aż śpiący Królewicz wstanie...dopiero więc niedawno wróciłam.
    I zaraz do Was zaglądam :)
    Jakieś niusy macie?
    Muska, ten Twój wykres spędza mi dosłownie sen z powiek :)

Darijka bardzo ładna, wysoka beta...miałam podobną w 5 tyg...i obstawiałam,że spodziewam się bliźniaków :) Usg niby wykluczyło to,ale czy tak na 100% mogę być pewna, to nie wiem...a najlepiej jakbyś sprawdziła jakie masz na wyniku podane normy:)

no właśnie nie mam podanych norm.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Shagga,

z dzisiejszych rewelacji to Aga30 odebrała wynik progesteronu i ma bardzo niski (4 z hakiem) czyli nie wiadomo w ogóle czy była owulacja. Podejrzewamy, że może przez ten niski progesteron ma problemy z zafasolkowaniem od tak dawna... A żaden lekarz nie zlecił jej wcześniej tego badania.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darijka I faktycznie, ciekawe czy nie bliźniacza, bo w górnych normach jak na ten tydzień ;) Ja w tym wieku ciąży miałam 236 bodajże... hihi ;)Ciekawe co USG powie, a jeśli pojedyńcza, to ciekawe, czy zgodnie z cyklem, bo może owu była jakoś wcześniej i baby jest po prostu starsze niż się wydaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 13:57

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja owu na pewno nie miałam jeszcze 17 dnia cyklu bo byłam na usg i miałam pęcherzyk 21 na lewym.

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Catherine chyba jednak nie jest w ciąży...

https://ovufriend.pl/wykres,30930b1cb093d1c253f3128dc827c0a8.html

Niby testy domowe miała pozytywne bladziochy, ale dzisiejsza beta 1,20.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    hej Shagga,

z dzisiejszych rewelacji to Aga30 odebrała wynik progesteronu i ma bardzo niski (4 z hakiem) czyli nie wiadomo w ogóle czy była owulacja. Podejrzewamy, że może przez ten niski progesteron ma problemy z zafasolkowaniem od tak dawna... A żaden lekarz nie zlecił jej wcześniej tego badania.

Och, kochana, na Ciebie można liczyć...ja bym w życiu tego nie doczytała (przeglądam wybiórczo,bo inaczej nie dałabym rady!).
    A co do Agusi...kurcze jak się nie wściec! A ten progesteron teraz to chociaż lekarz Jej zlecił,czy sama musiała zadbać o to? Masakra, jacy Ci lekarze są....aż brak mi słów - niekompetentni?

Darijka ja robiłam betę w 33 dniu cyklu i miałam 4745 a za dwa dni już ponad 11tys :)

AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kobitki za odpowiedzi :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    hej Shagga,

Och, kochana, na Ciebie można liczyć...ja bym w życiu tego nie doczytała (przeglądam wybiórczo,bo inaczej nie dałabym rady!).
    A co do Agusi...kurcze jak się nie wściec! A ten progesteron teraz to chociaż lekarz Jej zlecił,czy sama musiała zadbać o to? Masakra, jacy Ci lekarze są....aż brak mi słów - niekompetentni?

Darijka ja robiłam betę w 33 dniu cyklu i miałam 4745 a za dwa dni już ponad 11tys :)

No, my już tu się wściekałyśmy razem z Agą... Ma pójść do lekarza i dać mu w pysk. I kazać oddać zmarnowane 700 zyli, nie mówiac już o długich miesiącach "leczenia".

Shagga_80, AGA 30, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Dziewczyny, a Catherine chyba jednak nie jest w ciąży...

https://ovufriend.pl/wykres,30930b1cb093d1c253f3128dc827c0a8.html

Niby testy domowe miała pozytywne bladziochy, ale dzisiejsza beta 1,20.

to się narobiło:( beznadzieja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Shaga:) do Rutki doszła przesyłka, m.in. z Twoim testem... miej baczenie na nią:) chuchaj i dmuchaj:) aby owocnie było:)

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuuuuuuuuuuuuuuuuuucham na Was wszystkie :)

Libra, karoam, Blondi22, Kaja, gocha04, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic....zasięgnęłam nieco informacji co tam u Was...i znikam teraz,bo dziś musiałam siąść do jednej roboty przy kompie na 1,5h i potem kilka godzin ledwo żyłam :( Teraz polepszyło mi się, więc nie ma co przesadzać z kompem....kurcze z Kubą tak nie miałam :( chyba...

Libra lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja już się z Wami żegnam. Kurczę, czuję się jakbym połknęła ołów! A brzuchol to mi tak wydęło jak bym była w piątym miesiącu...
    Gdyby nie ta ciągła konspiracja, to bym już wdziała jakieś ciążowe fatałaszki i bym udawała, że to już brzuch ciążowy ;D Ale przede mną jeszcze prawie miesiąc ukrywania...
    Na szczęście w domu mogę chodzić z wywalonym wzdętym bębzonem :)

Aaa pamiętacie, niedawno pisałam, że po grejpfrucie schudłam prawie 2 kg (do 64,5). Od pary tygodni nie jem już grejpfruta bo mi się przejadł. Przedwczoraj rano wchodzę na wagę, a tu 67 kg! Więc naprawdę czuję się ociężale!

Dobra, lecę już, nie smęcę :)

Pa!

Libra, kiti, Blondi22, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ