X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciąże tylko utrzymaniem.

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nadrobilam. Najpierw sie ucieszylam z dwoch nowych fasolek, a potem zasmucilam progesteronem Agi.
    Moj lekarz twierdzi ze jak jest powyzej 3 to owulacja mogla miec miejsce, jednak dopiero powyzej 10 jest to wartosciowa owulacja, przy nizszym wyniku nawet jesli dojdzie do zaplodnienia to bardzo ciezko bedzie z zagniezdzeniem, najczesciej sie nie powodzi wtedy.
    Pozatym trzeba patrzec na podane przez laboaratorium normy, bo mogą sie nawet o kilka jednostek roznic.
    Agus kurde moze jeszcze zdazy sie cud i sie uda.. ale dziwne jest to ze biorąc duphaston po owulacji, masz tak niski ten wynik, powinien juz cos Ci podwyzszyc. Chociaz to co mowi Rucia to prawda, powinno sie go suplementowac nawet kilka cykli by zadziałał w prz bardzo niskim progesteronie. Chyba na twoim miejscu normalnie reklamacje bym zlozyla na lekarza. Jak mozna przeprowadzac inseminacje bez zrobienia takich podstawowych badan. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Effcia twoj wynik jest ok.

Effcia dobry masz progesteron.

Effcia28, Rucia, AGA 30, Fedra, mauysia, Libra, Dodi, gadgeta lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effciu kochana po coś to badanie masz zlecone :) Sądzę, że Ci nie zaszkodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Plemniczko :)

Dla mnie sytuacja Agi nie mieści się w głowie.

Dlatego trzeba lekarza pytać, wałkować, zmuszać wręcz o skierowania na badania. Jeżeli nie da, to dla mnie dupa a nie lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 15:45

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Dlatego trzeba lekarza pytać, wałkować, zmuszać wręcz o skierowania na badania. Jeżeli nie da, to dla mnie dupa a nie lekarz.

tak ja tez tego nie potrafie zrozumiec, szlak by mnie trafil za te nadzieje, za ten czas, za te pieniadze..

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Effcia28 wrote:

Effciu kochana po coś to badanie masz zlecone :) Sądzę, że Ci nie zaszkodzi :)

oby:)wszystkie wyniki mam ponoć dobre:)
    uciekam:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Rucia wrote:

tak ja tez tego nie potrafie zrozumiec, szlak by mnie trafil za te nadzieje, za ten czas, za te pieniadze..

Można coś ominąć, ok zdaża się, ale w przypadku gdy jest przeprowadzana inseminacja, to chyba komplet badań powinien być w ręku takiego lekarza. Szkoda tylko teraz jej zdrowia psychicznego :(

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, i daletgo ja bym tego nie podarowala tak łatwo!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś lekarka z Medicoveru powiedziała, że duphastonu nie można brać bez wcześniej zrobionego badania. Musi mieć lekarz dowód w ręku, żeby go przepisać.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Rucia wrote:

Wiem co Aga30 teraz przezywa ja jak poszłam do innego gin i mi powiedział jak on widzi leczenie ,ze byłam leczona po omacku ,aby kase wyciągnąć!!!!!miała podobne leczenie ,ale nie tak daleko jak ona w tym była ja uciekłam po 7 miesiącach o dniej !!!!!a i teraz mam nowego lekarza i go nie chwale aby nie zapeszyć!!!!

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16stej Aga miała pojechać do niego i go opierniczyć, przecież takiej sytuacji nie można puścić płazem. Dodatkowo zjeba należy mu się za to, że nie zrobił jej przed IUI USG. Na ślepo wykonał zabieg.

plemniczka, AGA 30, Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    O 16stej Aga miała pojechać do niego i go opierniczyć, przecież takiej sytuacji nie można puścić płazem. Dodatkowo zjeba należy mu się za to, że nie zrobił jej przed IUI USG. Na ślepo wykonał zabieg.

co za ch...j z tego konowała !!!!!!!

AGA 30, Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    plemniczka wrote:
    Rucia wrote:

Wiem co Aga30 teraz przezywa ja jak poszłam do innego gin i mi powiedział jak on widzi leczenie ,ze byłam leczona po omacku ,aby kase wyciągnąć!!!!!miała podobne leczenie ,ale nie tak daleko jak ona w tym była ja uciekłam po 7 miesiącach o dniej !!!!!a i teraz mam nowego lekarza i go nie chwale aby nie zapeszyć!!!!

Kaja gdy trafiłam do obecnej Pani Gin. zapytała się o moje dotychczasowe leczenie, gdy jej powiedziałam, ze nie leczę się w ogóle, bo lekarze powtarzają mi, że mam czas, to złapała się za głowę.

Strasznie boli mnie to, że nasza polska służba zdrowia jest taka jaka jest, nażeka się na słaby przyrost naturalny, a jak mamy rodzić dzieci, skoro " leczy " się Nas po omacku?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA30 jestem z Tobą tylko nie uciekaj od NAS!!!!!!!! mam nadzieję ,że znajdziesz nowego i oby rzetelnego lekarza dobrego !!!!!!!!tego Tobie życzę.........

AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:

co za ch...j z tego konowała !!!!!!!

Masz rację, naciagacz i oszust.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    AGA30 jestem z Tobą tylko nie uciekaj od NAS!!!!!!!! mam nadzieję ,że znajdziesz nowego i oby rzetelnego lekarza dobrego !!!!!!!!tego Tobie życzę.........

Kaja namawiam Agę, żeby wykupiła sobie abonement albo w LuxMedzie albo Medicoverze. Wtedy ma mozliwośc leczenia się w wielu placówkach współpracujących, Centrach, będzie miała badania w cenie pakietu, zaoszczędzi czas pieniądze, i może zostanie potraktowana poważnie.

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda mi Agi, bardzo, ale dzieki temu ze zrobila ten progesteron to moze szybko zajdzie w ciaze i to calkiem naturalnie. Wyrowna poziom progesteronu i moze byc dobrze.

No i faktycznie bardzo ciezko trafic na dobrego i kompetentnego lekarza, wszyscy mówią co innego... w ostatnim czasie bylam u kilku i coz wszyscy inne teorie glosili.

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach... dziwny ten dzisiejszy dzien :/

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, ale Aga ma też małą "nadwyżkę" prolaktyny, która niby oznacza lekką hiperprolaktynemię. Cokolwiek to oznacza ...

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu a jaką ma ta prolaktyne? pamietasz moze? ja tez mam troszke za wysoką.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ