plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Effcia28 wrote:Tylko ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciąże tylko utrzymaniem.
może to jest kwestia endometrium albo masz jakąs przegrodę albo coś jeszcze innego badanie na pewno to wszystko wyjaśni i wkońcu ciaze utrzymasz17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Aga sądzę, że mówił ci tak, bo ... co ci miał powiedzieć? Proszę Pani jestem głupi i nie potrafię leczyć? Nie znam się na tym, ale wynik progesteronu "4" 7 dni po owulacji, to chyba mało
No też tak sądzę!! Ale minę miał nietęgą!!!
Ja skonsultuję moje wyniki z endo i pojadę do tego gina jeszcze raz na rozmowę!!
Bo kasę wziąść to łatwo i to za spapraną robotę!! Teraz nie dziw mnie że usg mi nie zrobił przed IUI!! -
Aga jestem w szoku . to straszne z tymi lekarzami... my im ufamy wierzymy że nam pomogą a jest całkiem inaczej, traci się tylko czas, pieniądze i nerwy ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 18:55
-
nick nieaktualnyAGA 30 wrote:Rucia wrote:Aga sądzę, że mówił ci tak, bo ... co ci miał powiedzieć? Proszę Pani jestem głupi i nie potrafię leczyć? Nie znam się na tym, ale wynik progesteronu "4" 7 dni po owulacji, to chyba mało
Ja skonsultuję moje wyniki z endo i pojadę do tego gina jeszcze raz na rozmowę!!
Bo kasę wziąść to łatwo i to za spapraną robotę!! Teraz nie dziw mnie że usg mi nie zrobił przed IUI!!
Ja zupełnie nie znam się na tych wynikach i bardzo ciekawa jestem co powie Ci Endo...kiedy się wybierasz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Aga jak możesz napisz nam jakie badania robiłaś, wyniki i zakresy.
Fsh mam 8.1
LH 5.3
PROLAKTYNA 22.3
CPR -ILOSCIOWO 0,34
TSH 3 GENERACJA 1.46
TO ROBIŁAM W 4DC !!!
a W 21 DC MOJE WYNIKI TAKIE BYŁY
PRL 13
ESTRODIL 207.9
FSH 3.45Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:03
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:AGA 30 wrote:Rucia wrote:Aga sądzę, że mówił ci tak, bo ... co ci miał powiedzieć? Proszę Pani jestem głupi i nie potrafię leczyć? Nie znam się na tym, ale wynik progesteronu "4" 7 dni po owulacji, to chyba mało
Bo kasę wziąść to łatwo i to za spapraną robotę!! Teraz nie dziw mnie że usg mi nie zrobił przed IUI!!
Ja zupełnie nie znam się na tych wynikach i bardzo ciekawa jestem co powie Ci Endo...kiedy się wybierasz?
Muzarcia ma mi podesłać namiary na endo!!!
Bo w Medicusie w opolo termin na NFZ na grudnia to prywatnie się wybiorę!! -
Ja ja mówiłam ze mi to wszystko śmierdzi...
mi babka z Kliniki jak rozmawialiśmy najpierw o inseminacji mówiła tak:
hormony wszystkie, monitoring, czystość pochwy i posiew...
potem histerioskopia i ewentualnie drożność jajowodów po tych badaniach możemy w ogóle mówić o inseminacji zeby ona miała jaki kolwiek sens...
pisałam Ci też ze bardzo mnie dziwi że nie zrobił Ci USG przed IUI wiedząc jaki masz problem...
jego dzisiejsze zachowanie mówi mi jedno zrobiłby Ci 3 inseminacje i dopiero po 3 nieudanych zaczął zlecać badania niestety niektórzy tak działają żeby średnią z wyciagniętej kasy od pacjętek zrobić...
dlatego ja tak polecałam Klinikę Provita w Katowicach i doktor Paligę bo ona jest bardzo konkretna nie owija w bawełne często nie brała odemnie kasy za wizytę lub liczyła mniej...Shagga_80, Rucia, natusia, Libra, Dodi, Amicizia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Rucia wrote:Aga jak możesz napisz nam jakie badania robiłaś, wyniki i zakresy.
Fsh mam 8.1
LH 5.3
PROLAKTYNA 22.3
CPR -ILOSCIOWO 0,34
TSH 3 GENERACJA 1.46
TO ROBIŁAM W 4DC !!!
a W 21 DC MOJE WYNIKI TAKIE BYŁY
PRL 13
ESTRODIL 207.9
FSH 3.45
estradiol masz w górnej granicy (21dc) norma do 211
FSH za wysokie norma jest do 8,08 (4dc)
LH w normie(4dc)
TSH w normie(4dc)
nie widze badania z testosteronu???
PRL ok
FSH (21dc) ok
i w ogóle nie miałaś progesteronu robionego!!!!
Boże jaka ze mnie ciemna masa LH to progesteronWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:32
AGA 30 lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
już to pisałam i sie powtórzę że nigdy nie bierze się pod uwagę tego czy są miesiączki ok to nie jest wyznacznik tego czy z hormonami jest wszystko w pożądku...
proponuję Ci zrobić tak jak pisałam wyżej:
jeśli dostaniesz @ w 3 dc najpóźniej w 5 zrób badania:
testosteron, prolaktyne, progesteron, estradiol. LH i FSH...
do tego w tym samym cyklu zrób monitoring i 7 dni po owu zrób ponownie progesteron...
z takim kompletem informacji powinnaś iść do DOBREGO lekarza...
dobrze by było mieć świerze wyniki z cytologi i posiew z pochwy w kierunku bakterii, o innych badaniach w kierunku chlamydii czy tokso nawet nie wspominam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:18
Libra, Dodi lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:już to pisałam i sie powtórzę że nigdy nie bierze się pod uwagę tego czy są miesiączki ok to nie jest wyznacznik tego czy z hormonami jest wszystko w pożądku...
proponuję Ci zrobić tak jak pisałam wyżej:
jeśli dostaniesz @ w 3 dc najpóźniej w 5 zrób badania:
testosteron, prolaktyne, progesteron, estradiol. LH i FSH...
do tego w tym samym cyklu zrób monitoring i 7 dni po owu zrób ponownie progesteron...
z takim kompletem informacji powinnaś iść do DOBREGO lekarza...
dobrze by było mieć świerze wyniki z cytologi i posiew z pochwy w kierunku bakterii, o innych badaniach w kierunku chlamydii czy tokso nawet nie wspominam...
No to cytologie i tą reszte to mam z pazdziernika!!
Nic tylko trzeba zacząć od początku to wszystko!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGA 30 wrote:Laseczki a jak z tymi przelicznikami wy macie ok 15 w jakich jednostkach
bo ja te 4.1 mam w ng/ml tak mi piszę !!!
A może to trzeba pomnożyć przez to 3.18 żeby wynik był w nmol/l
ja już wariuje chyba tonący brzytwy sie trzyma!!
no ja mam normy podane i wyniki w mlU/ml jesli chodzi o progesteron
a prolaktyne mam podaną w ng/ml
może sprawdz dokładnie co tam masz wypisane i czy nie masz obok norm wypisanych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:35
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
ufff wkońcu znalazłam
normy progesteronu w ng/ml
Prawidłowy poziom waha się między:
- po owulacji - 1-28ng/ml
- do 12 tygodnia ciąży - 9-47ng/ml
- od 12-28 tygodnia ciąży - 17-146ng/ml
- po 28 tygodniu ciąży - 55-200ng/ml17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz