plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Muska wrote:NIe chcę tu wprowadzać zamętu, ale czytam te posty z dzisiaj i wielokrotnie piszecie że duphaston się bierze żeby podnieść progesteron. No i jednocześnie, że ten lek nie jest wykrywany przez badania laboratoryjne bo jest to sztuczny zamiennik (a luteina jest wykrywana). No to może u Agi ten dupek działa, tylko nie wychodzi na badaniach?
Temperatura spada, ale przecież może jeszcze odbić w górę?
Ja naprawde bardzo bym chciała żeby jednak wszystko dobrze wyszło...
Kombinuję jak koń pod górkę.
Muska ale kilka dni brania duphastonu nie podwyższy jego poziomu do prawidłowego wyniku. Tak czy siak wynik 4,1 to jest bardzo bardzo malutko. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po przebadaniu progesteronupo zażywaniu duphastonu, wynik nie podskakuje w górę. Po co w takim razie gin kazałaby mi go przebadać za 3 miesiące?
Ja właśnie tu na forum jakiś czas temu (któraś z Was wrzuciła link) przeczytałam, że duphaston pomaga, ale nie jest on wykrywany laboratoryjnie jak naturalny progesteron.
Nie wiem po co. Może normuje w jakiś sposób wydzielanie tego hormonu?
Na szybko znalazłam inny kawałek:
"...Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie."
Poza tym to tyle, bo się nie znam. Wrzucam co wyczytałam tylko. -
Dobra laseczki co prawda dyskusja Nam się wywiązała nad wyraz merytoryczna co bardzo lubię ale musze się zbierać do wanny i nauki jutro mam powtórkę z angielskiego a w poniedziałek egzamin więc same rozumiecie
gud baj
słodkich snów buziam :* no i do jutro ofkorsMuska, AGA 30, Kaja, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyRucia wrote:Fedra
Mój wynik 9,50
f. pęcherzykowa 02 - 1,5
f. owulacyjna 0,8 - 3,0
f. lutealna 1,7 - 27
Gin powiedziała, ze prawidłowy wynik zaczyna się od 15.
No to mój gin ma zaniżone normy he he!!
Dzwonił mój M właśnie i z nim rozmawiałam!!! jak dostanę @ to robię wszystkie badania na nowo w 3dc i idę potem z wynikami do endo!!
Najwyżej stracę 300 zł ale będę pewna wszystkiego!!Dodi lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Rucia wrote:Fedra
Mój wynik 9,50
f. pęcherzykowa 02 - 1,5
f. owulacyjna 0,8 - 3,0
f. lutealna 1,7 - 27
Gin powiedziała, ze prawidłowy wynik zaczyna się od 15.
No to mój gin ma zaniżone normy he he!!
Dzwonił mój M właśnie i z nim rozmawiałam!!! jak dostanę @ to robię wszystkie badania na nowo w 3dc i idę potem z wynikami do endo!!
Najwyżej stracę 300 zł ale będę pewna wszystkiego!!
Aguś -> ja dalej trzymam za ciebie kciuki. Jeszcze nic nie jest przesądzone.
Niech się dzieje wola nieba...
Na razie się nie denerwuj, bo to mimo wszystko za szybko, a ja najlepiej wiem, ze teraz emocje już sięgają zenitu. Jeszcze parę dni i albo będziesz najszczęśliwsza, albo wyciągaj armatę z piwnicy i szykuj się na starcie z doktorkiem.
wszystkie kobitki -> Mimo wszystko miłego wieczorku Wam wszystkim życzę! Nie nakręcajmy się tu aż tak, bo to nie służy niczemu dobremu.
Też idę się pouczyć trochę.
papaty i do jutra.AGA 30, Rucia, Libra, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucia wrote:Aga gdybym była Tobą, to wystawiłabym temu lekarzowi taką opinie, że odechciałoby mu się leczyć w ten sposób pacjentki.
Rucia zobaczymy co endo mi powie!!!
A internet to wielka siła i opinię wystawię nie bój się ale najpierw dla pewności wszystkich poradzę się innego lekarza!!! -
Agus cholerka jasna normalnie jakbym nagadala temu twojemu ginowi to by w piety mu poszlo.Ja tez mysle ze zachowal sie asekuracyjnie, no co mial powiedziec? przeciez nie przyzna sie nagle ze dal dupy... bardzo nieladnie z jego strony, powinien chciec jakkolwiek to "niedopatrzenie" swoje zrekompensowac.
Libra, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Agus cholerka jasna normalnie jakbym nagadala temu twojemu ginowi to by w piety mu poszlo.Ja tez mysle ze zachowal sie asekuracyjnie, no co mial powiedziec? przeciez nie przyzna sie nagle ze dal dupy... bardzo nieladnie z jego strony, powinien chciec jakkolwiek to "niedopatrzenie" swoje zrekompensowac.
-
nick nieaktualnyplemniczka wrote:Agus cholerka jasna normalnie jakbym nagadala temu twojemu ginowi to by w piety mu poszlo.Ja tez mysle ze zachowal sie asekuracyjnie, no co mial powiedziec? przeciez nie przyzna sie nagle ze dal dupy... bardzo nieladnie z jego strony, powinien chciec jakkolwiek to "niedopatrzenie" swoje zrekompensowac.
Plemnczka najlepiej schowac głowę w piasek i tyle!!!
Ale doczeka się gorzkich słów ode mnie jeszcze!!!
Dobranoc plemniczko!!Libra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatusia wrote:Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie
to życzę, abyście wszyscy razem znaleźli najlepsze wyjście:*natusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny