X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Aga a gdzie twoje 2 temp. z dzisiaj i wczoraj?

A po niedzielnej depresji odpusciłam sobie he he!!!:-) jutro albo w czwartek @ przyjdzie i po ptokach!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga... zupełnie nie wiem co o tym wszystkim Ci napisać... normalnie ręce opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Aga... zupełnie nie wiem co o tym wszystkim Ci napisać... normalnie ręce opadają...

Libra a ja tak się cieszyłam i chwaliłam tego konowała mojego!!!
    Dobrze że mi tak do głowy wpadł pomysł z tym badaniem!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zrobiłam dwa testy ovulacyjne... 1 zakupiony z allegro (wytłoczona czułość na opakowaniu 15mIU/ml), 2 z apteki (hydrex o czułości 40mIU/ml)...
    allegro - negatyw z jedną krechą
    hydrex - też negatyw, ale widoczne są dwie krechy - krecha kontrolna jeszcze słabsza od testowej, ale...:)
    i bądź tu mądry człowieku;)hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 22:16

Muska, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarejestrowalam sie do gina na 3 kwietnia bo nie bylo wczesniejszego terminu na NFZ oczywiscie prywatnie tak,ale mam nadzieje ze okres mi sie opozni i zdarze pojsc.Jak pojde to tez zapytam sie o badanie progesteronu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dzisiaj zrobiłam dwa testy... 1 zakupiony z allegro (wytłoczona czułość na opakowaniu 15mIU/ml), 2 z apteki (hydrex o czułości 40mIU/ml)...
    hydrex - też negatyw, ale widoczne są dwie krechy - krecha kontrolna jeszcze słabsza od testowej, ale...:)

fasolinka sie zapowiada?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    dzisiaj zrobiłam dwa testy... 1 zakupiony z allegro (wytłoczona czułość na opakowaniu 15mIU/ml), 2 z apteki (hydrex o czułości 40mIU/ml)...

Liberka w nic a nic wierzyć już nie wolno he he!!:-)

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

cos sie dzialo ciekawego przez te 2 dni tak w skrocie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam jeszcze żeby doczytać ;)
    Nie można się oprzeć.

Aga -> zmierz jutro temperaturę! Bo ja te jajko w końcu na serio zniosę.

Słodkich snów babeczki i do jutra!

AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra wrote:

Libra a ja tak się cieszyłam i chwaliłam tego konowała mojego!!!
    Dobrze że mi tak do głowy wpadł pomysł z tym badaniem!!

ja już zaczynam we wszystko wątpić... tzn. w lekarzy i ich kompetencje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Libra poprostu 5 cykli w du...pie i tyle!!!
    No cóż trzeba zacząć od nowa powoli od początku!!
    Najgorsze bedzie znaleść gina dobrego!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:

fasolinka sie zapowiada?

dodałam do postu, że chodzi o testy owulacyjne;) żeby jakiś skojarzeń nie było:) hehehehe

Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez szukam szukam dobrego gina chodz e po roznych czy prywatnie czy panstwowo ale porazka totalna.Jesli mowie im o swoim problemie to sie smieja bo jasne dla nich to nie problem bo oni maja wszystko w d... i co im zalezy...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)
    podczytywałam Was cały dzień, ale jakoś nie mogę zebrać myśli bo tak mnie dzisiaj łeb znowu boli :/
    AGA ja bym chyba cierpliwość straciła w takiej sytuacji :( swoje zdanie na temat lekarzy mam i nie będę tu rzucać mięsem bo inaczej bym tego opisać nie mogła. Szkoda tylko kochana Twojego czasu, pieniędzy, nadziei i całej reszty. Proponuję Ci zacząć wszystko od zera czyli komplet badań zmiana lekarza i wszystko jeszcze wyprostujesz a dzięki temu uda Ci się zostać mamą :* Jednakże jak już będziesz pewna, że ten lekarz popełnił błąd chociażby przez to, że nie zlecił Ci odpowiednich badań, nie wykonał USG i nieprawidłowo przygotował Cię do inseminacji to na Twoim miejscu tak bym tego nie zostawiła. Jesteś dzielną kobietą i nie daj się a sił napewno wystarczy Ci na kolejne cykle i zafasolkowanie.

Kiti, Muska, Effcia, plemniczko, Kaju trzymam za Was kciuki, za pozostałe, które jeszcze odwiedzin porąbanej ciotki z Ameryki jeszcze nie miały, również.

Natusiu obyście znaleźli odpowiednie rozwiązanie dla zaistniałej sytuacji :)

Świeżo zafasolkowanym koleżankom serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży oraz potwierdzenia betom, tym które jeszcze tego nie robiły :D

Ja jutro będę miała wyniki, więc poproszę Was o interpretację również ;)

Póki co miłego wieczoru Wam życzę :) mam nadzieję, że jutro będę w lepszej formie i znajdę czas, żeby tu z Wami posiedzieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 22:36

AGA 30, Libra, natusia, karoam, Blondi22, kiti, Fedra, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:

fasolinka sie zapowiada?

dodałam do postu, że chodzi o testy owulacyjne;) żeby jakiś skojarzeń nie było:) hehehehe

ooo szkoda a juz myslalam ze ci sie udalo...

Libra lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:

cos sie dzialo ciekawego przez te 2 dni tak w skrocie?

zacytuję mayusie - ona ładnie streściła dzisiejszy dzień;) chyba się nie obrazi

z dzisiejszych rewelacji to Aga30 odebrała wynik progesteronu i ma bardzo niski (4 z hakiem) czyli nie wiadomo w ogóle czy była owulacja. Podejrzewamy, że może przez ten niski progesteron ma problemy z zafasolkowaniem od tak dawna... A żaden lekarz nie zlecił jej wcześniej tego badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi jak już się upewnie że lekarz popełnił błąd to tak mu dupkę obrobię że szok!!!
    No niestety trzeba zaczynać od nowa!!!
    Ale nie poddam się!!:-)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez szukam szukam dobrego gina chodz e po roznych czy prywatnie czy panstwowo ale porazka totalna.Jesli mowie im o swoim problemie to sie smieja bo jasne dla nich to nie problem bo oni maja wszystko w d... i co im zalezy...

Nie ma łatwo Sylwia znaleść dobrego!! Przykład na mnie 5 cykli wierzyłam ufalam lekarzowi a tu taki cyrk!!:-(

• Dodi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Dodi jak już się upewnie że lekarz popełnił błąd to tak mu dupkę obrobię że szok!!!
    No niestety trzeba zaczynać od nowa!!!
    Ale nie poddam się!!:-)

Słońce tu jest tyle dziewczyn z różnymi problemami, że naprawdę mam wrażenie, że jest nam tu łatwiej :) zawsze możesz na kogoś liczyć i niestety, ale musimy walczyć jeśli chcemy osiągnąć pozytywny efekt naszych starań ;*
    tak dzisiaj czytałam i doszłam do wniosku, że naprawdę internet to super sprawa, przypadków też już znamy mnóstwo i może wykładajmy tym patałachom kawę na ławę to może im to w diagnozie pomoże, albo same mówmy co nam jest, bo tego zdążymy się już dowiedzieć, a oni albo niech nam tylko leki albo skierowania przepisują bo do niczego więcej te ciu... nie nadają się. Kuźwa człowiek po zawodówie więcej czasem wie niż Ci uczeni doktorzy. Kuźwa nóż mi się w kieszeni otwiera a sama aż się boję, że też będę czukać :/ na szczęście Katosy mam niedaleko i zawsze mogę się zdać na polecenie Fredzi :)
    AGULKU wiesz, że wszystkie Ci kibicujemy i trzymamy kciuki za Ciebie i za resztę naszych koleżanek. No i pamiętaj... jak trzeba będzie to zwołuj pospolite ruszenie :D

Libra, AGA 30, samira, Kaja, BellaRosa, Muska, Fedra, Shagga_80, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam laseczki!!! Pewnie spać nie bede dziś no to chociaz na powieki popatrzę :-)
    Miłej nocki do jutra kobitki!!:-)

Dodi, samira, Kaja lubią tę wiadomość

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ