X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • natusia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tylko na chwilkę.
    Gratuluję fasolek.
    Aguś mam nadzieję,że jakoś uda ci się to wszystko ogarnąć. Z pozytywnym skutkiem.
    A u mnie jeszcze problem nie rozwiązany...i pewnie długo nie będzie. Ale napiszę coś bliżej innym razem...długa historia. Bezpośrednio mnie ani mojego m to nie dotyczy ale bliskiej rodziny...przykra sytuacja i taka trochę bez wyjścia. No ale staramy się ogarnąć temat. Dziś też narada rodzinna była. ehhh...ciągle coś.
    Pozdrawiam Was dziewuszki i ściskam każdą z osobna!
    Dzięki za wsparcie. kochane jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:38

Rucia, Muska, AGA 30, mauysia, Libra, Dodi, Amicizia lubią tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc z tego wynika ze chyba jeszcze nie jest tak źle...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 4.1 ng/ml
    f.echerzykowa 0,2-1,5
    f,owulacyjna 0,8-3,00
    w f. lutealnej 1.7-27
    tylko tyle pisze

• Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe chcę tu wprowadzać zamętu, ale czytam te posty z dzisiaj i wielokrotnie piszecie że duphaston się bierze żeby podnieść progesteron. No i jednocześnie, że ten lek nie jest wykrywany przez badania laboratoryjne bo jest to sztuczny zamiennik (a luteina jest wykrywana). No to może u Agi ten dupek działa, tylko nie wychodzi na badaniach?
    Temperatura spada, ale przecież może jeszcze odbić w górę?

Ja naprawde bardzo bym chciała żeby jednak wszystko dobrze wyszło...
    Kombinuję jak koń pod górkę.

Libra, KaRa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Hej. Ja tylko na chwilkę.
    Gratuluję fasolek.
    Aguś mam nadzieję,że jakoś uda ci się to wszystko ogarnąć. Z pozytywnym skutkiem.
    A u mnie jeszcze problem nie rozwiązany...i pewnie długo nie będzie. Ale napiszę coś bliżej innym razem...długa historia. Bezpośrednio mnie ani mojego m to nie dotyczy ale bliskiej rodziny...przykra sytuacja i taka trochę bez wyjścia. No ale staramy się ogarnąć temat. Dziś też narada rodzinna była. ehhh...ciągle coś.
    Pozdrawiam Was dziewuszki i ściskam każdą z osobna!

Natuś jak chcesz to pisz może coś podopwiemy co kilka głów to nie jedna a zawsze lepiej jak ktoś oby na to spojrzy tak bez emocji...
    jak będziesz chciał to napisz jak nie to nie :)

natusia, AGA 30, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:

Fedruś ale ja dopiero co w piątek byłam u swojej ginki, i ona powiedziała, że mój progesteron ( 9,50 ) jest niski, dobry wynik zaczyna się od 15.

• Fedra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt niski poziom hormonu może zwiastować poronienie lub ciążę pozamaciczną. Jego spadek zazwyczaj wynika z nieprawidłowego funkcjonowania łożyska. W zaawansowanej ciąży spadek progesteronu może oznaczać zatrucie lub stan przedrzucawkowy. Niski poziom luteiny prowadzi do zaburzeń owulacji oraz utrudnia zajście w ciąże.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Progesteron 4.1 ng/ml
    f.echerzykowa 0,2-1,5
    f,owulacyjna 0,8-3,00
    w f. lutealnej 1.7-27
    tylko tyle pisze

Aga no ewidentnie masz niski progesteron.

AGA 30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:
    Dziewczynki, ja już się z Wami żegnam. Kurczę, czuję się jakbym połknęła ołów! A brzuchol to mi tak wydęło jak bym była w piątym miesiącu...
    Gdyby nie ta ciągła konspiracja, to bym już wdziała jakieś ciążowe fatałaszki i bym udawała, że to już brzuch ciążowy ;D Ale przede mną jeszcze prawie miesiąc ukrywania...
    Na szczęście w domu mogę chodzić z wywalonym wzdętym bębzonem :)

Aaa pamiętacie, niedawno pisałam, że po grejpfrucie schudłam prawie 2 kg (do 64,5). Od pary tygodni nie jem już grejpfruta bo mi się przejadł. Przedwczoraj rano wchodzę na wagę, a tu 67 kg! Więc naprawdę czuję się ociężale!

Dobra, lecę już, nie smęcę :)

Pa!

Mauysia, kiedyś gdzieś czytałam,że podobno przy drugiej ciąży szybciej dostaje się brzucha...i ja też widzę już co nieco u mnie...chociaż moja waga stoi w miejscu, zresztą powinna w ogóle spaść na łeb na szyję, bo taki mam mizerny apetyt :(
    Kiedyś pisałam o pomelo no i od niedawna to był mój owoc nr 1...dopóki w jedną sobotę nie zjadłam sama prawie połowy...i już nie mogę patrzeć na pomelo...teraz pochłaniam jabłka i banany :)
    I tym akcentem się żegnam :)

Potwierdzam, że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej... DUUUŻO szybciej. To dopiero 2 miesiąc i już widzę różnicę, a w pierwszej dopiero pod koniec trzeciego.

Libra lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Progesteron 4.1 ng/ml
    f.echerzykowa 0,2-1,5
    f,owulacyjna 0,8-3,00
    w f. lutealnej 1.7-27
    tylko tyle pisze

teraz wygląda ze jest ok chociaż normy podane przez Ciebie bardzo się różnią od tych które ja znalazłam no i od tych które ja mam wypisane ale ja mam winnych jednostkach ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • natusia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie :)

Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina ma ogromny wpływ nie tylko na sam przebieg ciąży, odpowiada przede wszystkim za prawidłowy rozwój płodu. Do najważniejszych zadań progesteronu należy m.in:

- przygotowanie błony śluzowej macicy na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej

- hamowanie skurczy macicy oraz zapobieganie przedwczesnemu porodowi

- ułatwianie rozkładu białek (działa tak na pęcherzyk Graffa i tym samym ułatwia owulację)

- przygotowanie gruczołów do laktacji

- zatrzymanie wody w organizmie

- uczestniczenie w produkcji hormonów metabolicznych płodu

- obniżenie stężenia aminokwasów w surowicy krwi

- rozszerzanie żył

- odpowiada za powstawanie w czasie ciąży (oraz menopauzy) przebarwień na skórze

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    NIe chcę tu wprowadzać zamętu, ale czytam te posty z dzisiaj i wielokrotnie piszecie że duphaston się bierze żeby podnieść progesteron. No i jednocześnie, że ten lek nie jest wykrywany przez badania laboratoryjne bo jest to sztuczny zamiennik (a luteina jest wykrywana). No to może u Agi ten dupek działa, tylko nie wychodzi na badaniach?
    Temperatura spada, ale przecież może jeszcze odbić w górę?

Ja naprawde bardzo bym chciała żeby jednak wszystko dobrze wyszło...
    Kombinuję jak koń pod górkę.

Muska ale kilka dni brania duphastonu nie podwyższy jego poziomu do prawidłowego wyniku. Tak czy siak wynik 4,1 to jest bardzo bardzo malutko. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po przebadaniu progesteronupo zażywaniu duphastonu, wynik nie podskakuje w górę. Po co w takim razie gin kazałaby mi go przebadać za 3 miesiące?

Fedra, Libra lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:
    Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie :)

jakby co to pisz pamiętaj nie ma problemów bez wyjścia na pewno się wszystko ułoży...

natusia lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra wrote:

Fedruś ale ja dopiero co w piątek byłam u swojej ginki, i ona powiedziała, że mój progesteron ( 9,50 ) jest niski, dobry wynik zaczyna się od 15.

zgodzę się z Tobą ale ona bierze dupka jeśli dobrze kojarze więc moze niski i jest ale jeszcze w normie...
    ehh już sama nie wiem co o tym myśleć ale prawdą jest że dziwne jest ze lekarz tego nie skontrolował jeśli wiedział ze jest taki problem bo przecież dupka bez potrzeby nie brała a jak dobrze pamiętam to chyba na clo też była więc chyba coś było na rzeczy???

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra

Mój wynik 9,50

f. pęcherzykowa 02 - 1,5
    f. owulacyjna 0,8 - 3,0
    f. lutealna 1,7 - 27

Gin powiedziała, ze prawidłowy wynik zaczyna się od 15.

AGA 30 lubi tę wiadomość

• natusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    natusia wrote:

jakby co to pisz pamiętaj nie ma problemów bez wyjścia na pewno się wszystko ułoży...

na pewno się ułoży ale potrzeba duuuuuuuuuuuuużo czasu i siły. Dziękuję jeszcze raz :)Spadam dziewuszki. Miłego wieczoru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą podobno nawet Gadgeta mówiła, że prawidłowy wynik zaczyna się powyżej 10. 13 bodajrze? 4,1 to jest bardzo zły wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tu nie ma co biadolić, bierz wyniki badań, znajdź porządnego lekarza, który ci pomoże, a nie wykorzysta, może wtedy się coś ruszy!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Fedra

Mój wynik 9,50

f. pęcherzykowa 02 - 1,5
    f. owulacyjna 0,8 - 3,0
    f. lutealna 1,7 - 27

Gin powiedziała, ze prawidłowy wynik zaczyna się od 15.

Rucia ja na prawdę rozumiem co Ci gin powiedział ale chyba po to są jakieś granice min i max żeby okreslić ze coś jest ok a coś nie...
    jeśli granica zaczyna się na 1,7 a nie wyżej to znaczy że wynik powyzej 4 chyba nie może być aż tak zły???
    chociaż jak zobaczysz na normy które podałam to wyniki w ciąży do 12 tyg zaczynają się od 9 ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ