plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Ja tylko na chwilkę.
Gratuluję fasolek.
Aguś mam nadzieję,że jakoś uda ci się to wszystko ogarnąć. Z pozytywnym skutkiem.
A u mnie jeszcze problem nie rozwiązany...i pewnie długo nie będzie. Ale napiszę coś bliżej innym razem...długa historia. Bezpośrednio mnie ani mojego m to nie dotyczy ale bliskiej rodziny...przykra sytuacja i taka trochę bez wyjścia. No ale staramy się ogarnąć temat. Dziś też narada rodzinna była. ehhh...ciągle coś.
Pozdrawiam Was dziewuszki i ściskam każdą z osobna!
Dzięki za wsparcie. kochane jesteście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2013, 19:38
Rucia, Muska, AGA 30, mauysia, Libra, Dodi, Amicizia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NIe chcę tu wprowadzać zamętu, ale czytam te posty z dzisiaj i wielokrotnie piszecie że duphaston się bierze żeby podnieść progesteron. No i jednocześnie, że ten lek nie jest wykrywany przez badania laboratoryjne bo jest to sztuczny zamiennik (a luteina jest wykrywana). No to może u Agi ten dupek działa, tylko nie wychodzi na badaniach?
Temperatura spada, ale przecież może jeszcze odbić w górę?
Ja naprawde bardzo bym chciała żeby jednak wszystko dobrze wyszło...
Kombinuję jak koń pod górkę.Libra, KaRa lubią tę wiadomość
-
natusia wrote:Hej. Ja tylko na chwilkę.
Gratuluję fasolek.
Aguś mam nadzieję,że jakoś uda ci się to wszystko ogarnąć. Z pozytywnym skutkiem.
A u mnie jeszcze problem nie rozwiązany...i pewnie długo nie będzie. Ale napiszę coś bliżej innym razem...długa historia. Bezpośrednio mnie ani mojego m to nie dotyczy ale bliskiej rodziny...przykra sytuacja i taka trochę bez wyjścia. No ale staramy się ogarnąć temat. Dziś też narada rodzinna była. ehhh...ciągle coś.
Pozdrawiam Was dziewuszki i ściskam każdą z osobna!
Natuś jak chcesz to pisz może coś podopwiemy co kilka głów to nie jedna a zawsze lepiej jak ktoś oby na to spojrzy tak bez emocji...
jak będziesz chciał to napisz jak nie to nienatusia, AGA 30, Libra, Dodi lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Zbyt niski poziom hormonu może zwiastować poronienie lub ciążę pozamaciczną. Jego spadek zazwyczaj wynika z nieprawidłowego funkcjonowania łożyska. W zaawansowanej ciąży spadek progesteronu może oznaczać zatrucie lub stan przedrzucawkowy. Niski poziom luteiny prowadzi do zaburzeń owulacji oraz utrudnia zajście w ciąże.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:mauysia wrote:Dziewczynki, ja już się z Wami żegnam. Kurczę, czuję się jakbym połknęła ołów! A brzuchol to mi tak wydęło jak bym była w piątym miesiącu...
Gdyby nie ta ciągła konspiracja, to bym już wdziała jakieś ciążowe fatałaszki i bym udawała, że to już brzuch ciążowyAle przede mną jeszcze prawie miesiąc ukrywania...
Na szczęście w domu mogę chodzić z wywalonym wzdętym bębzonem
Aaa pamiętacie, niedawno pisałam, że po grejpfrucie schudłam prawie 2 kg (do 64,5). Od pary tygodni nie jem już grejpfruta bo mi się przejadł. Przedwczoraj rano wchodzę na wagę, a tu 67 kg! Więc naprawdę czuję się ociężale!
Dobra, lecę już, nie smęcę
Pa!
Mauysia, kiedyś gdzieś czytałam,że podobno przy drugiej ciąży szybciej dostaje się brzucha...i ja też widzę już co nieco u mnie...chociaż moja waga stoi w miejscu, zresztą powinna w ogóle spaść na łeb na szyję, bo taki mam mizerny apetyt
Kiedyś pisałam o pomelo no i od niedawna to był mój owoc nr 1...dopóki w jedną sobotę nie zjadłam sama prawie połowy...i już nie mogę patrzeć na pomelo...teraz pochłaniam jabłka i banany
I tym akcentem się żegnam
Potwierdzam, że w drugiej ciąży brzuch rośnie szybciej... DUUUŻO szybciej. To dopiero 2 miesiąc i już widzę różnicę, a w pierwszej dopiero pod koniec trzeciego.Libra lubi tę wiadomość
-
AGA 30 wrote:Progesteron 4.1 ng/ml
f.echerzykowa 0,2-1,5
f,owulacyjna 0,8-3,00
w f. lutealnej 1.7-27
tylko tyle pisze
teraz wygląda ze jest ok chociaż normy podane przez Ciebie bardzo się różnią od tych które ja znalazłam no i od tych które ja mam wypisane ale ja mam winnych jednostkach17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie
Libra, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
Luteina ma ogromny wpływ nie tylko na sam przebieg ciąży, odpowiada przede wszystkim za prawidłowy rozwój płodu. Do najważniejszych zadań progesteronu należy m.in:
- przygotowanie błony śluzowej macicy na przyjęcie zapłodnionej komórki jajowej
- hamowanie skurczy macicy oraz zapobieganie przedwczesnemu porodowi
- ułatwianie rozkładu białek (działa tak na pęcherzyk Graffa i tym samym ułatwia owulację)
- przygotowanie gruczołów do laktacji
- zatrzymanie wody w organizmie
- uczestniczenie w produkcji hormonów metabolicznych płodu
- obniżenie stężenia aminokwasów w surowicy krwi
- rozszerzanie żył
- odpowiada za powstawanie w czasie ciąży (oraz menopauzy) przebarwień na skórze17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyMuska wrote:NIe chcę tu wprowadzać zamętu, ale czytam te posty z dzisiaj i wielokrotnie piszecie że duphaston się bierze żeby podnieść progesteron. No i jednocześnie, że ten lek nie jest wykrywany przez badania laboratoryjne bo jest to sztuczny zamiennik (a luteina jest wykrywana). No to może u Agi ten dupek działa, tylko nie wychodzi na badaniach?
Temperatura spada, ale przecież może jeszcze odbić w górę?
Ja naprawde bardzo bym chciała żeby jednak wszystko dobrze wyszło...
Kombinuję jak koń pod górkę.
Muska ale kilka dni brania duphastonu nie podwyższy jego poziomu do prawidłowego wyniku. Tak czy siak wynik 4,1 to jest bardzo bardzo malutko. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że po przebadaniu progesteronupo zażywaniu duphastonu, wynik nie podskakuje w górę. Po co w takim razie gin kazałaby mi go przebadać za 3 miesiące?Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
natusia wrote:Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie
jakby co to pisz pamiętaj nie ma problemów bez wyjścia na pewno się wszystko ułoży...natusia lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Rucia wrote:Fedra wrote:więc z tego wynika ze chyba jeszcze nie jest tak źle...
Fedruś ale ja dopiero co w piątek byłam u swojej ginki, i ona powiedziała, że mój progesteron ( 9,50 ) jest niski, dobry wynik zaczyna się od 15.
zgodzę się z Tobą ale ona bierze dupka jeśli dobrze kojarze więc moze niski i jest ale jeszcze w normie...
ehh już sama nie wiem co o tym myśleć ale prawdą jest że dziwne jest ze lekarz tego nie skontrolował jeśli wiedział ze jest taki problem bo przecież dupka bez potrzeby nie brała a jak dobrze pamiętam to chyba na clo też była więc chyba coś było na rzeczy???17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualny
-
Fedra wrote:natusia wrote:Fedruś...żeby to było takie proste...ktoś z rodziny wpakował się w poważne kłopoty i musimy jakoś to ogarnąć. Dziękuję kochana,ale tu nie ma zbyt wielu opcji...ehhh...napiszę coś więcej jak troszkę poukładamy sprawy. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie
jakby co to pisz pamiętaj nie ma problemów bez wyjścia na pewno się wszystko ułoży...
na pewno się ułoży ale potrzeba duuuuuuuuuuuuużo czasu i siły. Dziękuję jeszcze raz :)Spadam dziewuszki. Miłego wieczoru.Fedra, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucia wrote:Fedra
Mój wynik 9,50
f. pęcherzykowa 02 - 1,5
f. owulacyjna 0,8 - 3,0
f. lutealna 1,7 - 27
Gin powiedziała, ze prawidłowy wynik zaczyna się od 15.
Rucia ja na prawdę rozumiem co Ci gin powiedział ale chyba po to są jakieś granice min i max żeby okreslić ze coś jest ok a coś nie...
jeśli granica zaczyna się na 1,7 a nie wyżej to znaczy że wynik powyzej 4 chyba nie może być aż tak zły???
chociaż jak zobaczysz na normy które podałam to wyniki w ciąży do 12 tyg zaczynają się od 917.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi