X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski robilas dzisiaj bete?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8,07 ( 3,9 - 29,5 )

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to jak dla mnie ma dobrą prolaktyne, w normie i to w tej mniejszej polowie. Ja mam prolaktyne 29!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście wszystkie wyniki są OK, prócz własnie progesteronu. Ale to już mam załatwione.

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia ja też sie zastanawiam nad LuxMedem i zobaczę jak ten gin bedzie sie starał sam mi powiedział,że to ja już za młoda nie jestem itrzeba sie spieszyć z dziećmi ,a ja mu na to ,ze wiem ile mam lat więc wiem po co przyszłam trochę ostro ,ale niech wie ,że już cackać z lekarzami nie bede swoje zdanie o Niej mówiłam i o innych lekarzach tez,,,,,,

Rucia, Fedra, Libra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laseczki :)
    poddaję sie bez walki i nie nadrabiam wszystkiego z dzisiaj. Ależ tego jest.
    Do tego zaczynam myśleć że u mnie nic nie będzie, co najwyżej @ rano :/
    Kurka. A miało być tak pięknie :(

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ohh poczytaj bo sie porobiło ja czekam na wieści od AGA30 bo poszła ,pobić swojego gin !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Muska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    darijka wrote:
    dziewczyny beta 3451,11 mlU/ml dzisiaj kończe 5 tydzień. czy jest ok ten wynik?

Hej Babeczki...ja dziś musiałam nawiedzić swoje miejsce pracy, a potem poszliśmy z Młodym do sklepu i potem musiałam siedzieć na ławce i czekać aż śpiący Królewicz wstanie...dopiero więc niedawno wróciłam.
    I zaraz do Was zaglądam :)
    Jakieś niusy macie?
    Muska, ten Twój wykres spędza mi dosłownie sen z powiek :)

Darijka bardzo ładna, wysoka beta...miałam podobną w 5 tyg...i obstawiałam,że spodziewam się bliźniaków :) Usg niby wykluczyło to,ale czy tak na 100% mogę być pewna, to nie wiem...a najlepiej jakbyś sprawdziła jakie masz na wyniku podane normy:)

Hej Shagguś.
    Tak jakoś się dzisiaj nieciekawie czuję. W pracy miałam niezły wycisk. Zmęczona jestem, dobry humor poszedł razem ze słońcem spać chyba :(
    Mi się wydaje, że te testu jednak dobre były i że @ przyjdzie teraz b.szybko.
    3 dni obsuwy po terminie @ to żadna obsuwa, zwłaszcza że owu mogła się też przesunąć.
    Na dodatke znowu jutro mam te zajęcia z niemieckiego, więc musze zadania domowe poodrabiać i trochę się pouczyć.
    Nic mi się nie chce :(

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Muska ohh poczytaj bo sie porobiło ja czekam na wieści od AGA30 bo poszła ,pobić swojego gin !!!

oki Kaja, zachęciłaś mnie, to chyba jednak poczytam... tylko troche mi zejdzie ;) Jkaby co to piszcie, a ja nadrabiam.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ruciu a jaką ma ta prolaktyne? pamietasz moze? ja tez mam troszke za wysoką.

Aga ma 22,3

prolaktyna - norma 1,9- 25 ng/ml

3-15 ng/ml wynikbardzo dobry
    15-20 ng/ml wynik dobry
    20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
    > 25 ng/ml wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę AGA przyłaź już od tego konowała, czekam na wieści !

AGA 30, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    hej wszystkim własnie skończyłam was nadrabiac masakrajakaś :) ja jak badałam progesteron w fazie pecherzykowej to wynosił uwaga 0,67 a norma to 0,2 do 1,5 a prolaktyne 5,3 w normach od 4,8 do 23,3 i udało mie sie zajśc w ciaze wiec kto wie Aga trzymam kciuki :)( a ty nie masz podanych norm z wynikiem?)

A czytałaś co Ci naapisałam??Chyba nie ;)
    A napisałam co nieco o ciazy w UK i jak to tutaj wygląda.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam:) a tak sobie mysle Aga badala TSH?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja tez czekam:) a tak sobie mysle Aga badala TSH?

Nie mam pojęcia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się pojawi powiem jej żeby napisała swoje wszystkie badania.

plemniczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam ponownie :)
    Zabieram się właśnie do rysowania - znów mam "lewiznę" :)i muuuuuuuuuuusiałam zajrzeć :)
    Ciekawe co tam Agusia powie jak wróci...

Libra lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem z powrotem. Ale się porobiło...
    Poczekajmy na Agę zanim lekarza zlinczujemy i za jaja powiesimy.
    Może wszystko jest ok? Wierzyć mi się nie chce że robił inseminację bez sprawdzenia owulacji... Jeszcze nie ma @ więc może jest nadzieja?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jest zawsze...

A jak tak czytam o Waszych problemach z lekarzami, tzn jak często to Wy musicie dopominać się o skierowania, badania itd to aż szlag mnie trafia! Po co płacić składki na ubezpieczenie zdrowotne skoro gdy potrzeba nam dobrej opieki lekarza to albo trzeba kupę kasy wywalić na to albo samemu robić badania (czyt. i płacić!!) a najlepiej to w ogóle samemu czytać, dowiadywać się, bo jak widać trafić na naprawdę dobrego lekarza to cud!!!

Aż szlag mnie trafia!! A Was podziwiam dziewczynki...ja gdyby nie udawało mi się zajść w ciążę, to szybko odpuściłabym :(
    Chuuuuuuuuuuuuuuucham,żeby teraz każda szybko zafasolkowała!!

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadłam zobaczyć na wieści od agi ale chyba jeszcze jej nie ma...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i jestem!!!
    Powiedziałam lekarzowi że zrobiłam progesteron na własną rękę 7 dpo!!
    No to on a po co??? Rozmowa przebiegła wogóle na korytarzu!!!
    Zobaczył wynik i powiedział mi że dobry he he no to ja mu że powinien ok 10 bynajmniej być żeby owulkę potwierdzić a że moim zdaniem jest za niski a on przy swoim że wynik mam w normie i że jak biorę dupka to jeżeli ma dojść do ciąży to dupek podtrzyma tą ciążę !! Na prolaktyne też powiedział że jest w normie !! Powiedział że mam wejść na stronę www.niepłodność i coś tam poczytać że progesteron nie ma stałej wartosci tylko się zmienia jego poziom z godziny na godzinę w cyklu i tymbardziej skacze w trugiej fazie!! NIe podobała mi się wogóle to co on mówił dziewczyny widać był zmieszany tym że sama wynik zrobiłam na własną rękę!!
    wIĘC pojadę do endo z moimi wynikami skonsultować i powiedzieć co mi gin powiedział!!! Bo albo ja tu głupia jestem albo ten gin dłupszy jak te polskie ustawy!!:-(

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ