X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę znaleźć od razu Ci do Opola na ozimską do tej endo...masz wtedy super wgląd w hormony...bierze 80 dyszek...podobno jest wspaniała...chyba, że kiedyś się do tych Katowic wybierzemy..tam babka tyle dzieciaków na świat sprowadziła...dobra spadam...pracy mam dużo i skuter chcę wypróbować po zimie...do sklepu trzeba...

Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

No to nawet owulki nie było u mnie

To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.

liczysz koszta to teraz ci napisze ile ja wydałam 180zł wizyta razy 7 =1.260 już utopiłam sama wizyta nie liczę tsh i ft4 ,które robiłam co 4 tyg ,a kosztują 56 zł więc kurwa mać ile ja wydałam ,że używam łaciny !!! i to na bezrobocu jestem to mnie jasna ściasna chwyta!!!!

Kaja dlatego nie wiem czy w takim przypadku, nie lepiej byłoby wykupić pakietu w prywatnej klinice/przychodni typu LuxMed Medicover, płacić 100zł miesiącznie, a badania i wizyty mieć w cenie.

Ja tak zrobiłam, bo zupełnie nie opłacało się Mi za każdym razem wydawać mnóstwo pieniędzy na prywatne wizyty + płatne badania.

muszę się tym zainteresować... bo mój gin przyjmuje na LuxMed

mauysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZYPUSZCZALNY KONIEC LECZENIA 16 LIPCA...W URODZINY MOJEGO M. ech...1 cykl za mną...

Fedra, Libra, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Mogę znaleźć od razu Ci do Opola na ozimską do tej endo...masz wtedy super wgląd w hormony...bierze 80 dyszek...podobno jest wspaniała...chyba, że kiedyś się do tych Katowic wybierzemy..tam babka tyle dzieciaków na świat sprowadziła...dobra spadam...pracy mam dużo i skuter chcę wypróbować po zimie...do sklepu trzeba...

To się jeszcze zgadamy!!! a do tej endo też mi namiary wyślij na priv bo teraz uciekam już!!!A potem za dużo szukania bedzie!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra jeżeli twój lekarz przyjmuje w LuxMedzie, a chodzisz do niego prywatnie, więc badania też masz oddzielnie płatne. W pakiecie miałabyś to w cenie abonamentu ;) Mnie mój M. zmusił wręcz do wykupienia sobie pakietu w medicoverze. I teraz jestem mu strasznie za to wdzięczna.

Libra lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    BellaRosa wrote:
    No Aga wychodzi, ze masz za niski poziom, więc w razie ciąży to dupek będzie ją trzymał a nie Twój progesteron. Bo dupek jest progesteronem sztucznym, nie wychodzi w badaniach ( w badaniach wychodzi tylko Twój za niski) a lek i tak robi swoje. W takim układzie, jeśli ciąża by była musiałabyś go brać do ok 20 tyg aż łożysko będzie zupełnie w pełni ukształtowane i samo sobie będzie wydzielać progesteron. Szukając mądrego czegoś jakiegoś linku gdzie byłoby to wytłumaczone znalazłam inf, że poziom progesteronu niby ma też podnosić (tylko, ze już ten Twój prywatny poziom prog.) magnez i wit B6

mam pytanie gdzie wyczytałas o tym że magnez i b6 podnoszą progesteron

a-koczek jak szukałam mądrego linku dotyczącego czy dupek wpływa na badania to mi się w oczy rzuciło... że właśnie magnez niby ma wpływ na progesteron no wit. b6 naturalnie wpływa na lepsze wchłanianie magnezu

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ceny luteiny i dupka. Luteina jest w porównaniu do dupka jest tania jak barszcz. Ponad to jak pytałam mojego gina a wcześniej ordynatora w szpitalu (lubie zawsze na wszelki wypadek pytac dwóch ;P) co jest lepsze, to obaj stwierdzili, ze luteina, bo jest bardziej naturalna. Oprócz tego ordynator stwierdził, ze z dupkiem to jest tak jak z bactrimem kilka lat temu zapisywanym dzieciom NA WSZYSTKO- po prostu jest teraz na niego moda :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    a-koczek wrote:
    BellaRosa wrote:
    No Aga wychodzi, ze masz za niski poziom, więc w razie ciąży to dupek będzie ją trzymał a nie Twój progesteron. Bo dupek jest progesteronem sztucznym, nie wychodzi w badaniach ( w badaniach wychodzi tylko Twój za niski) a lek i tak robi swoje. W takim układzie, jeśli ciąża by była musiałabyś go brać do ok 20 tyg aż łożysko będzie zupełnie w pełni ukształtowane i samo sobie będzie wydzielać progesteron. Szukając mądrego czegoś jakiegoś linku gdzie byłoby to wytłumaczone znalazłam inf, że poziom progesteronu niby ma też podnosić (tylko, ze już ten Twój prywatny poziom prog.) magnez i wit B6

mam pytanie gdzie wyczytałas o tym że magnez i b6 podnoszą progesteron

a-koczek jak szukałam mądrego linku dotyczącego czy dupek wpływa na badania to mi się w oczy rzuciło... że właśnie magnez niby ma wpływ na progesteron no wit. b6 naturalnie wpływa na lepsze wchłanianie magnezu

acha jeszcze poszukam tego i sobie poczytam bo jak narazie znalazłam ze magnez pomaga w utrzymaniu i prawidłowym rozwoju płodu

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra jeżeli twój lekarz przyjmuje w LuxMedzie, a chodzisz do niego prywatnie, więc badania też masz oddzielnie płatne. W pakiecie miałabyś to w cenie abonamentu ;) Mnie mój M. zmusił wręcz do wykupienia sobie pakietu w medicoverze. I teraz jestem mu strasznie za to wdzięczna.

No, to jest NAPRAWDĘ fajna sprawa! I spore oszczędności. No i komfort, że nie trzeba czekać nie wiadomo jak długo na wizytę.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:
    darijka wrote:
    dziewczyny macie linka wypowiedz pani gin na temat wyniku progesteronu.

http://abrahamisara.pl/forum/pytania-do-lekarza/bardzo-wysoki-progesteron/

to teraz już głupia jestem... czyli 15 też mało??? jak się wpisem rutki uspokoiłam, to teraz się wrrrr....

Libra ty masz w innych jednostkach, przeliczyłam i górna granica wychodziła 59 a ty masz 50 :) Zero stresu :)

niom tak, ale z tego linku wynika co innego... a tam też ta norma jest podana co u mnie...
    ja się nie denerwuję, tylko się zastanawiam:) ale mojego tematu już koniec, bo później tylko będę mieć koszmary...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w końcu w jakich jednostkach masz progesteron ng czy te drugie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ja na wizyty i badania w chwili obecnej wydałam już przeszło 1000zł. zobaczę jakby mnie to wyniosło w Luxmedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libruś jeżeli wynik masz w ng, i wynosi 15 to jest OK :)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    To w końcu w jakich jednostkach masz progesteron ng czy te drugie?

kto? ja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

ja mam 12,9 ng/ml <1,2-15,9>

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

no to jak byk masz dobre :P

Rucia, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ty masz jeszcze inaczej niż ja :) Ale wychodzi na to, że masz doskonały progesteron ;)

Libra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

to stwierdzenie mnie trochę zaniepokoiło

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Fedra wrote:
    Libra wrote:
    Rucia wrote:

to stwierdzenie mnie trochę zaniepokoiło

no to za dużo nie czytaj wiesz że w niektórych wypadkach jest to wręcz nie wskazane :P

Libra lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kiti Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libra stres nie jest wskazany ;-) miałam dzisiaj tyle rzeczy zrobić ale zmęczenie i sen mnie dzisiaj męczą ;-)

Libra lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ