Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

No to nawet owulki nie było u mnie

To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.

liczysz koszta to teraz ci napisze ile ja wydałam 180zł wizyta razy 7 =1.260 już utopiłam sama wizyta nie liczę tsh i ft4 ,które robiłam co 4 tyg ,a kosztują 56 zł więc kurwa mać ile ja wydałam ,że używam łaciny !!! i to na bezrobocu jestem to mnie jasna ściasna chwyta!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne, zmień lekarza, bo trafiłaś ewidentnie na konowała i naciągacza, karierowicza, który ma w tyłku pacjentki.

a-koczek, Fedra, Kaja, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:

To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.

liczysz koszta to teraz ci napisze ile ja wydałam 180zł wizyta razy 7 =1.260 już utopiłam sama wizyta nie liczę tsh i ft4 ,które robiłam co 4 tyg ,a kosztują 56 zł więc kurwa mać ile ja wydałam ,że używam łaciny !!! i to na bezrobocu jestem to mnie jasna ściasna chwyta!!!!

to w takim razie ja nie będe pisac ile u Nas poszło kasy na leczenie chyba byście tej kwoty nie przeżyły wystarczy samo badanie nasienia policzyć 7x130 zł...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jedno jest pewne, zmień lekarza, bo trafiłaś ewidentnie na konowała i naciągacza, karierowicza, który ma w tyłku pacjentki.

dokładnie jestem zdania że jak cos niepasuje Ci w gin lub jak masz jakies wątpliwosci a on nie jest w stanie ich rozwiać to nalezy poszukac innego

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA30 jestesmy na tym samym etapie ja ten cykl tez mam na spalonym tak mi powiedział nowy lekarz bo teraz jest za pózno na badania ,a dopiero w nowym gdzie kazał mi progesteron zbadać tak ja powinno to być zrobione ,a ta gwiazda tylko tsh i ft4 spr na mnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:

Kaja dlatego nie wiem czy w takim przypadku, nie lepiej byłoby wykupić pakietu w prywatnej klinice/przychodni typu LuxMed Medicover, płacić 100zł miesiącznie, a badania i wizyty mieć w cenie.

Ja tak zrobiłam, bo zupełnie nie opłacało się Mi za każdym razem wydawać mnóstwo pieniędzy na prywatne wizyty + płatne badania.

Fedra, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzwoniłam do tej kliniki przed 16 mam być u lekarza!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pal licho już te pieniądze dziewczyny ale te miesiące rozczarowań i wogóle !!!:-(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na spacer z psem bo mnie się łacina właczyła na ta moja gin a jeszcze muszę m odebrać z pracy bo auto teraz w naprawie ....AGA30 nie uciekaj bo w depreche wpadnę i Blondi22 mi starogard załtwi cholera jasne ;-)

nick nieaktualny, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Już dzwoniłam do tej kliniki przed 16 mam być u lekarza!!!

powiem tak jak mu w pyk nie dasz to wygarnij wszystko ......

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Pal licho już te pieniądze dziewczyny ale te miesiące rozczarowań i wogóle !!!:-(

Aga nie wiem czy tak pal licho pieniądze. Ja licze się z Nimi, bo zarabia je mój Mąż, który musi charować jak wół, żebym mogła się leczyć.

Aga w twoim regionie jest wiele klinik/przychodni prywatnych, gdzie mogłabyś wykupić sobie abonement było by taniej i o wiele prościej.

Fedra, nick nieaktualny, nick nieaktualny, natusia lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem.
    Aga a czy w przypadku brania dupka nie jest tak, że progesteron podwyższony lekiem nie wychodzi na badaniu? Tylko normalnie wychodzi Twój, a ten od dupka nie wychodzi mimo, ze działa. Bo coś mi się takiego o uszy obiło.. i to samo z temperaturą, ze przy braniu dupka wcale nie musi być wyższa. Inaczej ponoć jest z luteiną- temp. zazwyczaj jest wyższa no i na badaniach wychodzi progesteron już z podwyższeniem od leku :>

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.medicover.pl/274,placowki-medyczne.htm

Aga gdybyś wykupiła sobie pakiet w Medcoverze to w województwie opolskim w ramach pakietu mogłabyś się leczyć w tych przychodniach z listy.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawości policzyłam rachunki które mam w domu (i to nie wszystkie) wyszło uwaga:
    ok 7000 tyś
    ale nie mam wszystkich rachunków za leki, było by więcej ale dużo rzeczy robiłam w LuxMedzie i pomijam fakt że do in vitro nie doszło...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.
    Aga a czy w przypadku brania dupka nie jest tak, że progesteron podwyższony lekiem nie wychodzi na badaniu? Tylko normalnie wychodzi Twój, a ten od dupka nie wychodzi mimo, ze działa. Bo coś mi się takiego o uszy obiło.. i to samo z temperaturą, ze przy braniu dupka wcale nie musi być wyższa. Inaczej ponoć jest z luteiną- temp. zazwyczaj jest wyższa no i na badaniach wychodzi progesteron już z podwyższeniem od leku :>

Bella musi wyjść na badaniu. Po to się go bierze, zeby później skontrolować go na badaniu czy wzrasta do prawidłowego poziomu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.

Bella ale to i tak za niski poziom jest nawet z dupkiem!!A ciekawe co by było jakbym go wogóle nie brała!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.

Bella ale to i tak za niski poziom jest nawet z dupkiem!!A ciekawe co by było jakbym go wogóle nie brała!!

a mówiłam Ci że mnie zdziwiło że nie zrobił Ci USG przed IUI żeby sprawdzić i potwierdzić owu... już teraz wiesz dlaczego ja się zdziwiłam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... ja słyszałam, że dupek własnie na badaniach czasem nie wychodzi... nie wiem ile jest w tym prawdy, bo nigdy nie miałam do czynienia z tym lekiem (jestem wierna jak pies luteinie), ale własnie chodzi za mną ta informacja...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten dupek wogóle na mnie nie działa!!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Robiłam jeszcze toksoplazmoze wyniki to
    Przeciwciała w kl IgG 483,20
    norma <1,0 ujemny
    >1,0-< 3,0 niejednoznaczny
    >3,0 dodatni

przeciwciała IgM 0,624
    <0,8 ujemny
    >0,8-<1,0 niejednoznaczny
    >1,0 dodatni

Teraz jak ktoś wie niech mi wytłumaczy

to oznacza, że kiedyś chorowałaś i masz przeciwciała... w chwili obecnej nie chorujesz

Effcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ