X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:
    http://www.staramysie.pl/staramy-sie-o-dziecko/22-sprawdz-wyniki-badan.html

No to nawet owulki nie było u mnie

To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.

liczysz koszta to teraz ci napisze ile ja wydałam 180zł wizyta razy 7 =1.260 już utopiłam sama wizyta nie liczę tsh i ft4 ,które robiłam co 4 tyg ,a kosztują 56 zł więc kurwa mać ile ja wydałam ,że używam łaciny !!! i to na bezrobocu jestem to mnie jasna ściasna chwyta!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno jest pewne, zmień lekarza, bo trafiłaś ewidentnie na konowała i naciągacza, karierowicza, który ma w tyłku pacjentki.

a-koczek, Fedra, Kaja, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:

To teraz powinnaś isć do lekarza który wykonywał Ci IUI, i podziękować mu za rzetelną ocenę owulacji i zgarnięcie 700zł które poszły do kosza.

liczysz koszta to teraz ci napisze ile ja wydałam 180zł wizyta razy 7 =1.260 już utopiłam sama wizyta nie liczę tsh i ft4 ,które robiłam co 4 tyg ,a kosztują 56 zł więc kurwa mać ile ja wydałam ,że używam łaciny !!! i to na bezrobocu jestem to mnie jasna ściasna chwyta!!!!

to w takim razie ja nie będe pisac ile u Nas poszło kasy na leczenie chyba byście tej kwoty nie przeżyły wystarczy samo badanie nasienia policzyć 7x130 zł...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Jedno jest pewne, zmień lekarza, bo trafiłaś ewidentnie na konowała i naciągacza, karierowicza, który ma w tyłku pacjentki.

dokładnie jestem zdania że jak cos niepasuje Ci w gin lub jak masz jakies wątpliwosci a on nie jest w stanie ich rozwiać to nalezy poszukac innego

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA30 jestesmy na tym samym etapie ja ten cykl tez mam na spalonym tak mi powiedział nowy lekarz bo teraz jest za pózno na badania ,a dopiero w nowym gdzie kazał mi progesteron zbadać tak ja powinno to być zrobione ,a ta gwiazda tylko tsh i ft4 spr na mnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Rucia wrote:
    AGA 30 wrote:

Kaja dlatego nie wiem czy w takim przypadku, nie lepiej byłoby wykupić pakietu w prywatnej klinice/przychodni typu LuxMed Medicover, płacić 100zł miesiącznie, a badania i wizyty mieć w cenie.

Ja tak zrobiłam, bo zupełnie nie opłacało się Mi za każdym razem wydawać mnóstwo pieniędzy na prywatne wizyty + płatne badania.

Fedra, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzwoniłam do tej kliniki przed 16 mam być u lekarza!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pal licho już te pieniądze dziewczyny ale te miesiące rozczarowań i wogóle !!!:-(

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na spacer z psem bo mnie się łacina właczyła na ta moja gin a jeszcze muszę m odebrać z pracy bo auto teraz w naprawie ....AGA30 nie uciekaj bo w depreche wpadnę i Blondi22 mi starogard załtwi cholera jasne ;-)

AGA 30, Blondi22, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Już dzwoniłam do tej kliniki przed 16 mam być u lekarza!!!

powiem tak jak mu w pyk nie dasz to wygarnij wszystko ......

AGA 30 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Pal licho już te pieniądze dziewczyny ale te miesiące rozczarowań i wogóle !!!:-(

Aga nie wiem czy tak pal licho pieniądze. Ja licze się z Nimi, bo zarabia je mój Mąż, który musi charować jak wół, żebym mogła się leczyć.

Aga w twoim regionie jest wiele klinik/przychodni prywatnych, gdzie mogłabyś wykupić sobie abonement było by taniej i o wiele prościej.

Fedra, AGA 30, Libra, natusia lubią tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem.
    Aga a czy w przypadku brania dupka nie jest tak, że progesteron podwyższony lekiem nie wychodzi na badaniu? Tylko normalnie wychodzi Twój, a ten od dupka nie wychodzi mimo, ze działa. Bo coś mi się takiego o uszy obiło.. i to samo z temperaturą, ze przy braniu dupka wcale nie musi być wyższa. Inaczej ponoć jest z luteiną- temp. zazwyczaj jest wyższa no i na badaniach wychodzi progesteron już z podwyższeniem od leku :>

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.medicover.pl/274,placowki-medyczne.htm

Aga gdybyś wykupiła sobie pakiet w Medcoverze to w województwie opolskim w ramach pakietu mogłabyś się leczyć w tych przychodniach z listy.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawości policzyłam rachunki które mam w domu (i to nie wszystkie) wyszło uwaga:
    ok 7000 tyś
    ale nie mam wszystkich rachunków za leki, było by więcej ale dużo rzeczy robiłam w LuxMedzie i pomijam fakt że do in vitro nie doszło...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.
    Aga a czy w przypadku brania dupka nie jest tak, że progesteron podwyższony lekiem nie wychodzi na badaniu? Tylko normalnie wychodzi Twój, a ten od dupka nie wychodzi mimo, ze działa. Bo coś mi się takiego o uszy obiło.. i to samo z temperaturą, ze przy braniu dupka wcale nie musi być wyższa. Inaczej ponoć jest z luteiną- temp. zazwyczaj jest wyższa no i na badaniach wychodzi progesteron już z podwyższeniem od leku :>

Bella musi wyjść na badaniu. Po to się go bierze, zeby później skontrolować go na badaniu czy wzrasta do prawidłowego poziomu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.

Bella ale to i tak za niski poziom jest nawet z dupkiem!!A ciekawe co by było jakbym go wogóle nie brała!!

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    BellaRosa wrote:
    Już jestem.

Bella ale to i tak za niski poziom jest nawet z dupkiem!!A ciekawe co by było jakbym go wogóle nie brała!!

a mówiłam Ci że mnie zdziwiło że nie zrobił Ci USG przed IUI żeby sprawdzić i potwierdzić owu... już teraz wiesz dlaczego ja się zdziwiłam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... ja słyszałam, że dupek własnie na badaniach czasem nie wychodzi... nie wiem ile jest w tym prawdy, bo nigdy nie miałam do czynienia z tym lekiem (jestem wierna jak pies luteinie), ale własnie chodzi za mną ta informacja...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ten dupek wogóle na mnie nie działa!!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Robiłam jeszcze toksoplazmoze wyniki to
    Przeciwciała w kl IgG 483,20
    norma <1,0 ujemny
    >1,0-< 3,0 niejednoznaczny
    >3,0 dodatni

przeciwciała IgM 0,624
    <0,8 ujemny
    >0,8-<1,0 niejednoznaczny
    >1,0 dodatni

Teraz jak ktoś wie niech mi wytłumaczy

to oznacza, że kiedyś chorowałaś i masz przeciwciała... w chwili obecnej nie chorujesz

Effcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ