X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    Widzę Sylwia, ze u Ciebie jeszcze długa droga do "obcykania" wszystkiego na temat prowadzenia obserwacji. Nie wiem kto ci powiedział, albo gdzie wyczytałaś, że mierzy się temperaturę pod pachą? Jakoś do tej pory nigdzie się z tym nie spotkałam.

mamunia mnie tak od malego uczyla hihi ale widze ze musze zmienic te nauki dlatego mierze teraz w buzi- a ty gdzie w pochwie?

No w pochwie. Tak jak każda z Nas.

natusia, Blondi22 lubią tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam do Was, bo podobno tu kopią w dupę a mi się przyda:)

Kiti - czad! Jak ja bym chciała choć raz ujrzeć cień cienia, ale nawet moja wyobraźnia nie jest tak bujna:) Trzymam kciuki za mocną krechę przy powtórce!

Rucia, nie umiem wysyłać prywatnych wiadomości, a może po prostu się nie da jeśli się jest "tym obcym":) Chciałam Ci tylko podziękować za tekst o wygranej na loterii, który - choć skierowany do kogoś innego - bardzo mi pomógł, jak tylko pomóc może obuch w łeb:)

Wosebka, Libra, Beata lubią tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    Widzę Sylwia, ze u Ciebie jeszcze długa droga do "obcykania" wszystkiego na temat prowadzenia obserwacji. Nie wiem kto ci powiedział, albo gdzie wyczytałaś, że mierzy się temperaturę pod pachą? Jakoś do tej pory nigdzie się z tym nie spotkałam.

mamunia mnie tak od malego uczyla hihi ale widze ze musze zmienic te nauki dlatego mierze teraz w buzi- a ty gdzie w pochwie?

no wlasnie w pochwie, oj Sylwus...

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

ok to od jutra zaczymam mierzyc w pochwie mam nadzieje ze nie jest za pozno bo wczoraj dopiero skonczylam okres

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no to wiadomo już, czemu Twój poprzedni wykres był taki, jaki był.

Ja osobiście mierzę w ustach, od lat.
    Mam jeden obcykany punkt po prawej stronie pod językiem, opatulam termometr dokładnie językiem i podniebieniem, żeby nie było żadnych "gołych" miejsc ;) i gra gitara.

U mnie w ustach się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2013, 09:28

Shagga_80, karoam, Amicizia, Fedra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Wosebka, a może sęk tkwi w tym, żeby nie myśleć czy się uda czy nie, tylko działać dla przyjemności.:) Spójrz na mnie, jestem pewnie w "okienku transferowym" jak to Mauysia czy jej M mówią i wczoraj nie miałam ochoty na seks chociaż M miał. Ale stwierdziłam, że to bez sensu jak będę się zmuszać i mam pozamiatane w tym cyklu.:) Poprzednie przytulanie było raczej dość dawno, żeby cokolwiek tam miało przeżyć.
    I tak sobie pomyślałam, że naprawdę dziecko wybiera kiedy chce się urodzić.:)

no wiem gosiu ze w głowe duzo rzeczy sie zaczyna..i konczy tez:(bo jak za bardzo myslimy to tez źle..dlatego odpuszczamy.Będziemy sie kochac tylko i wyłącznie dla przyjemności:)co ma byc to bedzie..

gocha04, Libra lubią tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Kiti - czad! Jak ja bym chciała choć raz ujrzeć cień cienia, ale nawet moja wyobraźnia nie jest tak bujna:) Trzymam kciuki za mocną krechę przy powtórce!

Rucia, nie umiem wysyłać prywatnych wiadomości, a może po prostu się nie da jeśli się jest "tym obcym":) Chciałam Ci tylko podziękować za tekst o wygranej na loterii, który - choć skierowany do kogoś innego - bardzo mi pomógł, jak tylko pomóc może obuch w łeb:)

Ojej 8) coś kojarzę, że kiedyś tak napisałam. Ale miło mi się zrobiło :)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    gocha04 wrote:
    Wosebka, a może sęk tkwi w tym, żeby nie myśleć czy się uda czy nie, tylko działać dla przyjemności.:) Spójrz na mnie, jestem pewnie w "okienku transferowym" jak to Mauysia czy jej M mówią i wczoraj nie miałam ochoty na seks chociaż M miał. Ale stwierdziłam, że to bez sensu jak będę się zmuszać i mam pozamiatane w tym cyklu.:) Poprzednie przytulanie było raczej dość dawno, żeby cokolwiek tam miało przeżyć.

Szczerze mówiąc ja też zawsze wolałam nieserduszkować niż serduszkować z przymusu... Trochę się obawiałam, że mogę mieć zrytą psychę po takim codziennym seksie bez przyjemności, do tego przy moim kiepskim libido.

I dlatego wcale mi z tym nie jest źle, że tak wyszło.:)
    Moje libido mi w ogóle płata figle, bo jak mam owu to raczej mi się nie chce, a jak mam @ to normalnie wchłonęłabym konia z kopytami heheh ale to zabrzmiało.:)

Dodi, Rucia, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

Mam jeden obcykany punkt po prawej stronie pod językiem, opatulam termometr dokładnie językiem, żeby nie było żadnych "gołych" miejsc ;) i gra gitara.

ja tez po lewej stronie mierze tak jak pokazywali na ulotce i przyciskam mocno jezykiem i zaciskam usta.Myslalam ze tak jest dobrze ale dziewczyny pisza ze powinno sie jednak w pochwie mierzyc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    gocha04 wrote:

Szczerze mówiąc ja też zawsze wolałam nieserduszkować niż serduszkować z przymusu... Trochę się obawiałam, że mogę mieć zrytą psychę po takim codziennym seksie bez przyjemności, do tego przy moim kiepskim libido.

no własnie to moje libido..ja to chyba mam zerowe..he he;)sexowac to najbardziej mi sie chce jak mam @..w płodne tak średnio..a w II fazie cyklu to juz wogóle..i jak tu ma byc dziecko jak prawie przytulania nie ma..to też zamierzamy zmienić z m:)chcemy się na nowo zaczać sobą cieszyc:)mam nadzieje ze to nam sie uda:)

mauysia, Dodi, gocha04, Libra lubią tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

no wiesz jak prosisz dobra Ola się nadstawia ,a my tak po Babsku po Pupie ;-)

mauysia, Libra lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja tam mierzyłam pod językiem tak jak Ty ale koniecznie termometr z 2 miejscami po przecinku- kupiłaś wreszcie taki?!

Kiti, trzymam kciuki za ten cień cienia :)
    I w tym miejscu ZNÓW muszę spytać, jaki sens kupować tanie testy na allegro a potem wątpić w ich skuteczność? Lepiej kupić jeden test w aptece a mieć większe zaufanie :) I tego będę się trzymać :D Ale tak czy inaczej po cichutku się już z Tobą cieszę :)

Muska lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mauysia wrote:

Mam jeden obcykany punkt po prawej stronie pod językiem, opatulam termometr dokładnie językiem, żeby nie było żadnych "gołych" miejsc ;) i gra gitara.

ja tez po lewej stronie mierze tak jak pokazywali na ulotce i przyciskam mocno jezykiem i zaciskam usta.Myslalam ze tak jest dobrze ale dziewczyny pisza ze powinno sie jednak w pochwie mierzyc

Ja miałam dobre pomiary. Mierz w tym cyklu w ustach, zobaczymy, jak się sprawdzi. Tylko pamiętaj, zero ruchu w ustach podczas pomiaru!

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożesz Sylwia, jaka niespodzianka z tym awatarem! Miło Cię widzieć :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:

Ja mierzę w buzi, choć wiem, że w to samo miejsce można nie trafić. Rano dwa razy pod rząd nieraz mierzę i wynik mam taki sam.
    A pod pachą to można mierzyć jak normalnie się choruje.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia, ja tam mierzyłam pod językiem tak jak Ty ale koniecznie termometr z 2 miejscami po przecinku- kupiłaś wreszcie taki?!

I w tym miejscu ZNÓW muszę spytać, jaki sens kupować tanie testy na allegro a potem wątpić w ich skuteczność? Lepiej kupić jeden test w aptece a mieć większe zaufanie :) I tego będę się trzymać :D Ale tak czy inaczej po cichutku się już z Tobą cieszę :)

W sumie to każdy test może być felerny, nawet ten z apteki. Najlepiej czekać aż NIE PRZYJDZIE @, a potem na betę :)

Libra lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:

ten z dwoma miejscami zamowilam na allegro ale musze jechac do domu rodzinnego bo tam przyszedl.Kupilam cyfrowy w aptece bo babeczka polecila ale jest z jednym miejscem po przecinku- wiec pewnie dopiero zaczne od nastepnego cyklu mierzyc tym dokladnym bo w domu bede dopiero po 15 marca

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    mauysia wrote:

Podobno pomiar w pochwie jest obarczony najmniejszym błędem ale ja tam mierzyłam w ustach i taki pomiar też jest dobry :)

mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    gocha04 wrote:

no wiem gosiu ze w głowe duzo rzeczy sie zaczyna..i konczy tez:(bo jak za bardzo myslimy to tez źle..dlatego odpuszczamy.Będziemy sie kochac tylko i wyłącznie dla przyjemności:)co ma byc to bedzie..

Dokładnie Wodebka tak myśl, a najlepiej działaj. Właśnie dla przyjemności, a myśl o M i o tym, że wam razem jest dobrze.
    To mi się podoba. Małymi kroczkami i do przodu!

Wosebka, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ożesz Sylwia, jaka niespodzianka z tym awatarem! Miło Cię widzieć :)

hihihihihihi zaszalalam!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ