SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia, ja tam mierzyłam pod językiem tak jak Ty ale koniecznie termometr z 2 miejscami po przecinku- kupiłaś wreszcie taki?!

Kiti, trzymam kciuki za ten cień cienia :)
    I w tym miejscu ZNÓW muszę spytać, jaki sens kupować tanie testy na allegro a potem wątpić w ich skuteczność? Lepiej kupić jeden test w aptece a mieć większe zaufanie :) I tego będę się trzymać :D Ale tak czy inaczej po cichutku się już z Tobą cieszę :)

ten z dwoma miejscami zamowilam na allegro ale musze jechac do domu rodzinnego bo tam przyszedl.Kupilam cyfrowy w aptece bo babeczka polecila ale jest z jednym miejscem po przecinku- wiec pewnie dopiero zaczne od nastepnego cyklu mierzyc tym dokladnym bo w domu bede dopiero po 15 marca

Dobra, to w tym cyklu po prostu zobaczysz, czy dzięki mierzeniu w ustach będzie widoczna owulacja.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Sylwia, ja tam mierzyłam pod językiem tak jak Ty ale koniecznie termometr z 2 miejscami po przecinku- kupiłaś wreszcie taki?!

I w tym miejscu ZNÓW muszę spytać, jaki sens kupować tanie testy na allegro a potem wątpić w ich skuteczność? Lepiej kupić jeden test w aptece a mieć większe zaufanie :) I tego będę się trzymać :D Ale tak czy inaczej po cichutku się już z Tobą cieszę :)

shaggus ja kupowałam testy owulacyjne i dostałam 5 ciążowych gratis ;-) na tamtych 4 testach nigdy mi się nic nie pokazało tylko zawsze 1 gruba krecha. więc sobie pomyślałam a machne sobie ostatni co by już mi nie leżały :D a tu niespodzianka ;-) mam nadzieje że nie złudna...

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    Shagga_80 wrote:

ten z dwoma miejscami zamowilam na allegro ale musze jechac do domu rodzinnego bo tam przyszedl.Kupilam cyfrowy w aptece bo babeczka polecila ale jest z jednym miejscem po przecinku- wiec pewnie dopiero zaczne od nastepnego cyklu mierzyc tym dokladnym bo w domu bede dopiero po 15 marca

Dobra, to w tym cyklu po prostu zobaczysz, czy dzięki mierzeniu w ustach będzie widoczna owulacja.

dokladnie !!!!! do trzech razy sztuka z termometrami....

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kopcie, tylko lekko, żeby @ nie sprowokować :D

Beata lubi tę wiadomość

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wosebka wrote:
    mauysia wrote:
    gocha04 wrote:
    Wosebka, a może sęk tkwi w tym, żeby nie myśleć czy się uda czy nie, tylko działać dla przyjemności.:) Spójrz na mnie, jestem pewnie w "okienku transferowym" jak to Mauysia czy jej M mówią i wczoraj nie miałam ochoty na seks chociaż M miał. Ale stwierdziłam, że to bez sensu jak będę się zmuszać i mam pozamiatane w tym cyklu.:) Poprzednie przytulanie było raczej dość dawno, żeby cokolwiek tam miało przeżyć.
    I tak sobie pomyślałam, że naprawdę dziecko wybiera kiedy chce się urodzić.:)

Szczerze mówiąc ja też zawsze wolałam nieserduszkować niż serduszkować z przymusu... Trochę się obawiałam, że mogę mieć zrytą psychę po takim codziennym seksie bez przyjemności, do tego przy moim kiepskim libido.

no własnie to moje libido..ja to chyba mam zerowe..he he;)sexowac to najbardziej mi sie chce jak mam @..w płodne tak średnio..a w II fazie cyklu to juz wogóle..i jak tu ma byc dziecko jak prawie przytulania nie ma..to też zamierzamy zmienić z m:)chcemy się na nowo zaczać sobą cieszyc:)mam nadzieje ze to nam sie uda:)

och to nasze kobiece libido :)
    ja zawsze mam ochote tuz przy koncowce @ i tak zostaje do owulacji pozniej spada i wraca na 2-3 dni przed @.

fakt jest taki sexem trzeba sie cieszysc a trudno czerpac przyjemnosc jesli uprawia sie sex z jedna mysla w glowie, uda sie czy nie.

gocha04, Wosebka, Dodi lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No to kopcie, tylko lekko, żeby @ nie sprowokować :D

Cześć Ola. A na kiedy masz termin @? Mi tam wykresik się podoba.:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz, jak już nie mam tej myśli w głowie, to moje libido spadło do zera :( Dochodzi tez zmęczenie i sporadyczne mdłości. Tak czy inaczej, mój M nadal ma przerąbane jak nie wiem co :(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Co nowego? Nie miałam was kiedy nadrobić :(
    Pojawiła się jakaś fasolka? Coś się wydarzyło?

Dodi lubi tę wiadomość

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladalam wczoraj program o nieplodnosci i bylo cos o naprotechnologi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to trzymam kciuki za ten Twój cykl :) Za kilka dni zacznij testy, pomiary tak jak robisz i musi być dobrze ....aaaaaaa i jeszcze coś awatar pozytywny to i nastawienie zmień na nieco bardziej pozytywne :)

• Wosebka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Wosebka wrote:
    mauysia wrote:
    gocha04 wrote:
    Wosebka, a może sęk tkwi w tym, żeby nie myśleć czy się uda czy nie, tylko działać dla przyjemności.:) Spójrz na mnie, jestem pewnie w "okienku transferowym" jak to Mauysia czy jej M mówią i wczoraj nie miałam ochoty na seks chociaż M miał. Ale stwierdziłam, że to bez sensu jak będę się zmuszać i mam pozamiatane w tym cyklu.:) Poprzednie przytulanie było raczej dość dawno, żeby cokolwiek tam miało przeżyć.
    I tak sobie pomyślałam, że naprawdę dziecko wybiera kiedy chce się urodzić.:)

Szczerze mówiąc ja też zawsze wolałam nieserduszkować niż serduszkować z przymusu... Trochę się obawiałam, że mogę mieć zrytą psychę po takim codziennym seksie bez przyjemności, do tego przy moim kiepskim libido.

no własnie to moje libido..ja to chyba mam zerowe..he he;)sexowac to najbardziej mi sie chce jak mam @..w płodne tak średnio..a w II fazie cyklu to juz wogóle..i jak tu ma byc dziecko jak prawie przytulania nie ma..to też zamierzamy zmienić z m:)chcemy się na nowo zaczać sobą cieszyc:)mam nadzieje ze to nam sie uda:)

och to nasze kobiece libido :)
    ja zawsze mam ochote tuz przy koncowce @ i tak zostaje do owulacji pozniej spada i wraca na 2-3 dni przed @.

fakt jest taki sexem trzeba sie cieszysc a trudno czerpac przyjemnosc jesli uprawia sie sex z jedna mysla w glowie, uda sie czy nie.

no nie ma łatwo he he:)ale co my baby rady nie damy;)m to sie zawsze ze mnie śmieje że wystarczy mi ptaszka pokazać w stanie gotowości i ja już mam ochote:)hi hi no i jakby nie było to ma racje;)

Dodi lubi tę wiadomość

3b9dc36c66ca48786b32327f8c74ce1e.png

dziecko-dziewczynka.gif
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykusiam na miasto.... bede potem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    hej dziewczęta :) zrobiłam dzisiaj test ciążowy z allegro i nie wiem na ile jest wiarygodny ale zobaczyłam na nim cień cienia drugiej kreski :) mam nadzieje że to nie moja wyobraźnia :)

super po cichu gratuluje ;)

kiti lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    A teraz, jak już nie mam tej myśli w głowie, to moje libido spadło do zera :( Dochodzi tez zmęczenie i sporadyczne mdłości. Tak czy inaczej, mój M nadal ma przerąbane jak nie wiem co :(

Mam podobnie... Mąż co wieczór mnie "namawia" i ja czasem Mu nawet obiecuję, że jak Młody zaśnie,to Go obudzę (tzn Starego) ...ale od owulacji chyba serduszko nam się nie trafiło :(
    Nie mam ani ochoty ani nie czuję się dobrze :(

mauysia lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    No tak .. w buzi to jeszcze, ale pod pachą nie słyszałam. Nawet nigdzie tak nie zalecają.

też slyszałam ze pod pachą sie nie mierzy
    najlepeiej w pochwie

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha04, termin niby jutro, ale nie uprzedzam faktów (tak tak, praktycznie już wybieram kołyski ;) ). Wykres wykresem, ale mierzę w ustach a właśnie się dowiedziałam, że to chore i niedorzeczne, więc nie wiem, czy się wykresem kierować ;)

karoam, Beata lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    sylwia1985 wrote:
    ale jak mierzyc w pochwie jak sie okres ma przeciez to ochydne...

To wtedy nie mierzysz, chyba proste i logiczne. Ew. później przemywasz termometr. Ale z tego co widzę u Ciebie to odpada, bo jesteś strasznie delikatna jeśli chodzi o takie małe " niedogodności ".

ja tam w tym cyklu pierwszy raz mierzyłam w @ i wcale takie ohydne to nie jest Sylwia.
    kiedyś poprostu przez pierwsze 2-3 dni @ nie mierzylam

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    mauysia wrote:

Mam podobnie... Mąż co wieczór mnie "namawia" i ja czasem Mu nawet obiecuję, że jak Młody zaśnie,to Go obudzę (tzn Starego) ...ale od owulacji chyba serduszko nam się nie trafiło :(
    Nie mam ani ochoty ani nie czuję się dobrze :(

MAM TAK SAMO...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje libido też wzrasta ale w okolicy @ ;-) no nic mykam na jakie śniadanko :) miłego dnia dziewczynki :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej natusiu,

kiti podejrzewa, że może coś być na rzeczy (był cień cienia) ale do dnia @ jeszcze parę dni, więc uzbraja się w cierpliwość :)

natusia lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 1896 1897 1898 1899 1900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ