X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    gocha04 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Już widziałam :D
    Jaki ładny plusik :D

mnie to tak brzuch napiernicza... jak nigdy!wczoraj wpół zgięta chodziłam i myślałam, że coś tam pęknie... a tu dzisiaj sadek tempki...

Libra uwielbiam twoje cykle. Przez to, że nie należą do długich są tak dynamiczne, że z terminem @ 2x mnie miniesz hehe:)

eno... aż tak szybka nie jestem;) ale fakt - z naszej tu forumowej grupki to mam chyba najkrótsze cykle (24dc +/-1dc)... od listopada jest to mój 6 cykl tutaj;)
    teraz chyba mi się troszkę wydłuży cykl lub będzie bezowulacyjny... zobaczymy:)

lub owocowy :) owocny. Szkoda, że nie widzę go na bieżąco, ale jak tak wolisz to ok.

Moje w takim razie od 6 do 10 dni dłużej trwają i jak sobie tak czytam to ty już piszesz, że masz @, za chwilę po @ i owulacja trwa itd. Taki kołowrotek rozpędzony.:)

Libra lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Jutro jedziemy z męzulkiem na 3 dni do Krakowa... mialbyc to czas staraniowy wiec tak sobie zaplanowalismy odskocznie na ten czas... no ale pech chcial ze tak cykl mi sie zamotał, przedłużyl ze wyjazd nam przypada nie na plodne dni, ale na okresowe... ale pppppppeeecccchhh

no właśnie... i weź tu coś zaplanuj, jak ten nasz organizm płata figle:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Jutro jedziemy z męzulkiem na 3 dni do Krakowa... mialbyc to czas staraniowy wiec tak sobie zaplanowalismy odskocznie na ten czas... no ale pech chcial ze tak cykl mi sie zamotał, przedłużyl ze wyjazd nam przypada nie na plodne dni, ale na okresowe... ale pppppppeeecccchhh

Plemniczka to jak ja brałam wolne na urodziny M to byłam przekonana, że nic z tego nie będzie, a tu wieczorkiem + na owuteście, aż o.O oczy zrobiłam.:)

Libra, Shagga_80, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do domku, ale nie wykluczone, że będę was podglądać.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Libra wrote:
    gocha04 wrote:
    Libra wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Już widziałam :D
    Jaki ładny plusik :D

mnie to tak brzuch napiernicza... jak nigdy!wczoraj wpół zgięta chodziłam i myślałam, że coś tam pęknie... a tu dzisiaj sadek tempki...

Libra uwielbiam twoje cykle. Przez to, że nie należą do długich są tak dynamiczne, że z terminem @ 2x mnie miniesz hehe:)

eno... aż tak szybka nie jestem;) ale fakt - z naszej tu forumowej grupki to mam chyba najkrótsze cykle (24dc +/-1dc)... od listopada jest to mój 6 cykl tutaj;)
    teraz chyba mi się troszkę wydłuży cykl lub będzie bezowulacyjny... zobaczymy:)

lub owocowy :) owocny. Szkoda, że nie widzę go na bieżąco, ale jak tak wolisz to ok.

Moje w takim razie od 6 do 10 dni dłużej trwają i jak sobie tak czytam to ty już piszesz, że masz @, za chwilę po @ i owulacja trwa itd. Taki kołowrotek rozpędzony.:)

jest na tablicy... w stopce ni chce mi się dodać, nie wiem czemu

• Ilona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj byłam u ginekologa na monitoringu cyklu i jutro mam sie ponownie zjawić. Pecherzyk jest już dość duży, jutro mam dostać 2 zastrzyki w tyłek, które spowodują pęknięcie. Miała może któraś z was robione takie zastrzyki?

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co o tym myśleć. Mam nadzieje ze to pomoże. Może.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam na chwilek, zobaczylam ze są wiesci od Gadgetki :)

kochana cały czas pamietam o was i wierze, że biopsja wyjdzie w porządku :) chwilowo mam przypływ sił, udałomi sie zjeść kilka pierogów i M wrócił,

z rehabilitacji nici, tak jak myslalam babeczki pokazaly mi tylko jak mam cwiczyc i daly instrukcje, zbeym nie musiala na sama gimnastyke do nich jezdzic i w sumie sie ciesze, bo jakos na te cale zabiegi nie usmiechalo mi sie jezdzic teraz, jak potrzebowalam to terminu nie bylo, jak juz sie doczekalam to nie moge skorzystac, ale co tam dziecko wazniejsze

Fedrus ja tez caly czas pamietam o naszym spotkaniu i jak tylko bede sie wreszcie lepiej czuc to sie musimy spotkac, jak nie w miescie to u mnie :) tylko najpierw sil musze nabrac zeby chalupke ogarnąc :)

to zmykam, bo znowu mnie mdłości bipra od kompa, wiec wybaczcie bede rzadziej wpadac na forum, cierpie na jadłowstręt więc sił tez mi brak :(

pozdrawiam i zycze wam fasolek ale moze bez mdłości, tego tylko nie polecam, chociaz to podobno dobry objaw, tak sie pocieszam :)

papapa

i jeszcze chuuuuuuuuuuuuchaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam na was tu :)

gocha04, Dodi, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domciu :) Tak się właśnie czaję na kanapeczkę z żółtym serem i pasztetem...turyści mi przywieźli :D Nawet nie wiecie jak człowiek tęskni na takimi drobnostkami jak serek, pasztecik, parówka, sardynki w oleju, makrelka wędzona, kabanoski, sucha krakowska, konserwa tyrolska...:D no się rozkręciłam :D

darijka, Libra, Muska, Shagga_80, Effcia28, Dodi, mauysia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja babeczki, nie nadrabiam Was ostatnio. W pracy myślałam, ze trochę poczytam, to się piekiełko rozpętało, praca mnie zasypała i nie mogłam wcale neta nawet otworzyć :( Tyle dobrego że dzień zleciał nie wiadomo kiedy.
    U mnie stara bida, nic ciekawego, staram się nie-emocjonalnie podchodzić do kolejnego wyzwania=cyklu, zajmować myśli czymś innym (obecnie kupnem działki - prawie znaleźliśmy), szukaniem projektu domu i przeglądaniem ofert kredytu (=zniewolenia człowieka na resztę życia). Mój m przy ostatniej naszej rozmowie o dzieciach stwierdził, ze nie zachodzę w ciążę bo non stop o tym gadam i za bardzo chcę i że jakbym nie chciała to by było od razu :/ No i jeszcze dodał, ze on to w sumie nie chce. Deja vu. Jakiś miesiąc temu któraś z Was mówiła, że jej m tak samo gadał.
    Tak jakoś mnie melancholia dopadła.
    Dalej mam huśtawki nastrojów. Niech ta @ już sobie pójdzie, bo sama ze sobą się męczę :P

I jeszcze mam pytanie (już pytałam, ale nie mogę się dokopać tego posta i nie wiem czy była odpowiedź) - kiedy progesteron badać i kiedy prolaktynę?
    Postaram się doczytać posty z dzisiaj do końca, więc przeczytam odpowiedź ;)
    Z góry dzięki.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczynki!!!
    Ami zaproszenie na FB mi wyślij do grupy!!!:-)
    A więc tak lekarz fajny rzeczowy konkretny i szczery!!!
    Określenie gina co IUI robił co za Dupek jaki dupek i tyle!!
    Prolaktyne tą po wysiłku mam zrobić na usg mam 3 pęcherzyki jeden 11mm a ma drugim nie wie ile ma no bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pęcherzyk który miał pęknąć przy IUI do tej pory jest i torbielka się zrobiła z niego!!!Więc na dzień dzisiejszy stymulacja u mnie nie potrzebna jest bo pęcherzyki same rosną!!!
    A od następnego cyklu zaczynam anty brać przez 3 miesiące terapia wstrząsowa lekarz powiedział!!! Mam psychiczne odpocząć przez ten czas a potem się zobaczy po anty jakie efekty będą!!
    Odczekać trochę i nie dać się naciągać na płatnę IUI bo będzie refundowane !!! Nerwy na bok i się nienakręcać!!! A więcej mi nie pomoże lekarz bo reszta to nie jego działka i wiedza a nie chce mnie nakręcać i naciągać jak ten DUPEK z opola!!!!
    A wizyta darmowa była bo na NFZ!!!:-)

Libra, Muska, Shagga_80, kiti, Blondi22, Effcia28, Amicizia, Dodi, mauysia, Fedra, gadgeta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcię uściskałam i utuliłam byłyśmy na hemburgerku w MC pogadałyśmy a pogadałyśmy!! Fotke mam tylko do grupy mnie wpiszcie na FB:-)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Jestem dziewczynki!!!
    Prolaktyne tą po wysiłku mam zrobić na usg mam 3 pęcherzyki jeden 11mm a ma drugim nie wie ile ma no bo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pęcherzyk który miał pęknąć przy IUI do tej pory jest i torbielka się zrobiła z niego!!!Więc na dzień dzisiejszy stymulacja u mnie nie potrzebna jest bo pęcherzyki same rosną!!!
    A od następnego cyklu zaczynam anty brać przez 3 miesiące terapia wstrząsowa lekarz powiedział!!! Mam psychiczne odpocząć przez ten czas a potem się zobaczy po anty jakie efekty będą!!
    Odczekać trochę i nie dać się naciągać na płatnę IUI bo będzie refundowane !!! Nerwy na bok i się nienakręcać!!! A więcej mi nie pomoże lekarz bo reszta to nie jego działka i wiedza a nie chce mnie nakręcać i naciągać jak ten DUPEK z opola!!!!

no to jest plan działania... ale czemu Ci anty kazał brać?

• Muska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Jestem dziewczynki!!!

AGuś, to brzmi naprawdę dobrze. Cieszę się, że trafiłaś na normalnego lekarza! Nawet pomysł z terapią wstrząsową wydaje mi się dobry. Życzę Ci kochana jak najlepiej, informuj nas tu na bieżąco bo na pewno mówię za wszystkich.

ps.
    Dupkowi(!) wystaw odpowiednią opinię na necie.

AGA 30, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:
    Jestem dziewczynki!!!

no to jest plan działania... ale czemu Ci anty kazał brać?

Libra powiedział że to często pomaga jajniki się wyciszą uspokoją a potem gwałtowne odstawienie i zacznie się burza w organizmie i super hiper owulki po tym!!! NIc nie stracę a możę coś zyskam !!!Zobaczymy jak to będzie!!!

Libra, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Oja babeczki, nie nadrabiam Was ostatnio. W pracy myślałam, ze trochę poczytam, to się piekiełko rozpętało, praca mnie zasypała i nie mogłam wcale neta nawet otworzyć :( Tyle dobrego że dzień zleciał nie wiadomo kiedy.
    U mnie stara bida, nic ciekawego, staram się nie-emocjonalnie podchodzić do kolejnego wyzwania=cyklu, zajmować myśli czymś innym (obecnie kupnem działki - prawie znaleźliśmy), szukaniem projektu domu i przeglądaniem ofert kredytu (=zniewolenia człowieka na resztę życia). Mój m przy ostatniej naszej rozmowie o dzieciach stwierdził, ze nie zachodzę w ciążę bo non stop o tym gadam i za bardzo chcę i że jakbym nie chciała to by było od razu :/ No i jeszcze dodał, ze on to w sumie nie chce. Deja vu. Jakiś miesiąc temu któraś z Was mówiła, że jej m tak samo gadał.
    Dalej mam huśtawki nastrojów. Niech ta @ już sobie pójdzie, bo sama ze sobą się męczę :P

I jeszcze mam pytanie (już pytałam, ale nie mogę się dokopać tego posta i nie wiem czy była odpowiedź) - kiedy progesteron badać i kiedy prolaktynę?
    Z góry dzięki.

3dc - fsh, lh, testosteron, prolaktyna, estradiol
    7-8 dpo - progesteron

Muska lubi tę wiadomość

• dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam was wszystkie bardzo cieplutko:)Gartulacje dla wszystkich którym się już udało spełnić swoje marzenia :D.

Amicizia, mauysia lubią tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Muska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Muska wrote:

Z góry dzięki.

7-8 dpo - progesteron

Ja mam dzisiaj ciężko kapującą mózgownicę...
    Libruś rozwiń mi te skróty plissss -> 3dc i dpo? bo jeszcze sobie coś ubzduram innego niż trzeba.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3dc to 3 dzień cyklu a dpo to dzień po owulacji!!:-)

Muska, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Libra wrote:
    Muska wrote:

Z góry dzięki.

7-8 dpo - progesteron

Ja mam dzisiaj ciężko kapującą mózgownicę...
    Libruś rozwiń mi te skróty plissss -> 3dc i dpo? bo jeszcze sobie coś ubzduram innego niż trzeba.

dc - dzień cyklu
    dpo - dzień po owulacji

Muska lubi tę wiadomość

‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ