X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    Natuś miłego *)

Fedruś może nie bo zacznę się nakręcac znów heehhe
    a tak nikt nawet na mnie nie zwróci uwagi :P

coś ty! w tabelce czy nie i tak wiem, że w okolicach mojego terminu @ też patrzeć co u ciebie. Oczywiście nie tylko wtedy, bo cały czas zerkam co tam odnotowujesz.:)

tak wiem Gosiu że Ty o mnie nie zapominasz *)

ale ja miałam taki fajny plan, zniknąc na ładnych pare dni, cicgho głucho a potem wpaść z plusikiem :P heheheh ale widze ze sie nie da was zaskoczyć jakby co? mój diabelski pal sie nie uda... :)

Libra, gocha04, Shagga_80, Fedra, Dodi, muzarcia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libruś a gdzie Twój wykres?

zaglądam codzien szukam nawet napisałam priv ale chyba nadal nie dochodzą do niektórych?

w stopce:) i na tablicy dla przyjaciółek:)
    na priv nic nie miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 13:37

• gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam co się odwlecze to nie uciecze.:) Oby bólu po usunięciu zęba nie było to sobie we czwartek po odpoczywasz.

karoam lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    gocha04 wrote:
    Beata wrote:
    Natuś miłego *)

Fedruś może nie bo zacznę się nakręcac znów heehhe
    a tak nikt nawet na mnie nie zwróci uwagi :P

coś ty! w tabelce czy nie i tak wiem, że w okolicach mojego terminu @ też patrzeć co u ciebie. Oczywiście nie tylko wtedy, bo cały czas zerkam co tam odnotowujesz.:)

tak wiem Gosiu że Ty o mnie nie zapominasz *)

ale ja miałam taki fajny plan, zniknąc na ładnych pare dni, cicgho głucho a potem wpaść z plusikiem :P heheheh ale widze ze sie nie da was zaskoczyć jakby co? mój diabelski pal sie nie uda... :)

hehehe diabeł diabełka nie przechytrzy;)

Beata lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to Libra!:)

Beata lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    hej Libruś *)
    no tak bo tak z zaskoczenia byłoby najprościej i bez stresu :)

Ok, to już rozumiem wszystko :)

:) ale wcześniej bylam naprawdę w 100 % przekonana nawet odstawiłam folik i castangus
    narazie nic a nic nie biore, a dzien po ovu przyplątała sie infekcja (chyba po basenie,bo raczej nie zdarzają mi sie nigdy) wiec nawet jakby co to przy infekcji nie ma żadnych szans prawda?

Na co? Na zajście w ciążę? No coś Ty, ja z Kubą zaszłam właśnie podczas infekcji...

ooo poważnie?a ja byłam pewna że to koliduje... :)

no to powoli sie nakręcam heheheh ale wariatka ze mnie :P no nic do terminu jeszcze masa czasu :)

p.s. a czym sie leczyłas wtedy pamietasz?

Byłam u gina (swoją drogą u Gościa w Piotrkowie Tryb :) ) i On znalazł mi tam stan zapalny (ja o nim nie wiedziałam), przepisał mi Pimafucin i Pimafucort ale jako,że podczas kuracji miała być abstynencja (a my świeżo po ślubie) to postanowiłam - poczekam z lekami do jutra a dziś zabawimy się :) Następnego dnia miałam zacząć stosować te leki, ale wyczytałam w ulotce,że nie zaleca się ich w ciąży a ja stwierdziłam, że przecież wykluczyć nie mogę,że właśnie wczoraj zaszłam i nie wzięłam...wzięłam je gdy zaczęłam mieć objawy zbliżającej się @ i byłam pewna,że nie zaszłam...jak później okazało się zaszłam :) I umierałam ze strachu,na cholerę brałam te leki :(

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:

zaglądam codzien szukam nawet napisałam priv ale chyba nadal nie dochodzą do niektórych?

no tak teraz widzę ale codziennie zaglądałam naprawdę i nie było dla przyjaciólek był stary, w stopce nie było wcale, a jak weszłam w nick to było napisane że nieudostepniony na tablicy, ale już lecę zerknąc :)

p.s. nikt nie mówił że go nie widac? przeciez nie możliwe zebym tylko ja go nie widziała?

hej Libruś no jednak nie było go widać bo widz epo komentarzach ze wczoraj dopiero Szagga tez wpisała że no własnie go widac.... a rano jeszcze nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 13:45

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez Libry wykresu nie widziałam do wczoraj.:)

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 OVIklinika

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:

no tak teraz widzę ale codziennie zaglądałam naprawdę i nie było dla przyjaciólek był stary, w stopce nie było wcale, a jak weszłam w nick to było napisane że nieudostepniony na tablicy, ale już lecę zerknąc :)

p.s. nikt nie mówił że go nie widac? przeciez nie możliwe zebym tylko ja go nie widziała?

hej Libruś no jednak nie było go widać bo widz epo komentarzach ze wczoraj dopiero Szagga tez wpisała że no własnie go widac.... a rano jeszcze nie było :)

Ja też dopiero teraz widzę Libry wykres w stopce...ale w wykresach przyjaciółek widziałam :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:
    hej Libruś *)
    no tak bo tak z zaskoczenia byłoby najprościej i bez stresu :)

Ok, to już rozumiem wszystko :)

:) ale wcześniej bylam naprawdę w 100 % przekonana nawet odstawiłam folik i castangus
    narazie nic a nic nie biore, a dzien po ovu przyplątała sie infekcja (chyba po basenie,bo raczej nie zdarzają mi sie nigdy) wiec nawet jakby co to przy infekcji nie ma żadnych szans prawda?

Na co? Na zajście w ciążę? No coś Ty, ja z Kubą zaszłam właśnie podczas infekcji...

ooo poważnie?a ja byłam pewna że to koliduje... :)

no to powoli sie nakręcam heheheh ale wariatka ze mnie :P no nic do terminu jeszcze masa czasu :)

p.s. a czym sie leczyłas wtedy pamietasz?

Byłam u gina (swoją drogą u Gościa w Piotrkowie Tryb :) ) i On znalazł mi tam stan zapalny (ja o nim nie wiedziałam), przepisał mi Pimafucin i Pimafucort ale jako,że podczas kuracji miała być abstynencja (a my świeżo po ślubie) to postanowiłam - poczekam z lekami do jutra a dziś zabawimy się :) Następnego dnia miałam zacząć stosować te leki, ale wyczytałam w ulotce,że nie zaleca się ich w ciąży a ja stwierdziłam, że przecież wykluczyć nie mogę,że właśnie wczoraj zaszłam i nie wzięłam...wzięłam je gdy zaczęłam mieć objawy zbliżającej się @ i byłam pewna,że nie zaszłam...jak później okazało się zaszłam :) I umierałam ze strachu,na cholerę brałam te leki :(

czasem tak jest ze podczas infekcji i brania globulek sie zajdzie w ciaze. Moja znajoma tak miala- miala grzybice pochwy i gin zapisal jej globulki dopochwowe i jakis zel. Nie wiem jakim cudem uprawiali sex bo przeciez okropnie to boli i maz moze sie zarazic- wiem bo nie raz mialam grzybice ale do rzeczy... i wspolzyli wowczas i zaszla w ciaze, bo ze niby ten zel doprowadzil plemniki szybko do jajeczka.Nie wiem ile w tym prawdy....ale wszystko mozliwe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaguś bo ja własnie tez pimafucort i globulki macmiror ale podobno na tym etapie to nic nie szkodzi?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to muszę się Wam pożalić...zrobiłam właśnie zupkę pomidorową (z mojego bezblutaminianowego rosołku, który był wyjątkowo smaczny) i wyszła mi straszna....jednak zupa pomidorowa wychodzi mi tylko z glutaminianem :(

muzarcia lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Beata wrote:

Libra szybko miewasz owulacje po okresie. Kurcze moze ja tez tak mam a o tym nie wiem no ale moj sluz nie wskazuje jeszcze ze ma nadejsc.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia tyle że u mnie zaczeło sie juz po ovu wszelkie objawy, ale skoro zagnieżdżenie jest dopiero pare dni po ovu to pomyslałam że przy infekcji nie da sie zagnieździć...ale jak widac myliłam sie

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Szaguś bo ja własnie tez pimafucort i globulki macmiror ale podobno na tym etapie to nic nie szkodzi?

Jak zrobiłam test (i zalałam się łzami w pracy , gdzie go robiłam) zaraz wykonałam kilka telefonów, m.in, do tego Gina, moja Szefowa do swojego brata Gina i potem moja Ginka która prowadziła mi ciążę powiedziała to samo, a mianowicie - teraz te leki przepisuje się i w ciąży (a w ulotce na większości leków straszą)...Tak czy inaczej one nie utrudniają zajścia w ciążę na bank :)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    sylwia tyle że u mnie zaczeło sie juz po ovu wszelkie objawy, ale skoro zagnieżdżenie jest dopiero pare dni po ovu to pomyslałam że przy infekcji nie da sie zagnieździć...ale jak widac myliłam sie

Myślę,że jedno nie ma z drugim nic wspólnego :)

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Libra wrote:
    Beata wrote:

Libra szybko miewasz owulacje po okresie. Kurcze moze ja tez tak mam a o tym nie wiem no ale moj sluz nie wskazuje jeszcze ze ma nadejsc.

Cierpliwości... masz dość długie cykle więc jeszcze dobrych parę/paręnaście dni zostało do potencjalnej owu.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A w ogóle to muszę się Wam pożalić...zrobiłam właśnie zupkę pomidorową (z mojego bezblutaminianowego rosołku, który był wyjątkowo smaczny) i wyszła mi straszna....jednak zupa pomidorowa wychodzi mi tylko z glutaminianem :(

Saggi po po prostu Twpoje kubki smakowe są przyzwyczajone to czegoś innego ale zdrowie najważniejsze, ja tez bym chciała jeść tylko zdrowe rzeczy tylko u mnie by tego nie ruszyli, wiec trzeba gotować tak żeby chcieli jeść

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a propos zupy... Może dziś się zmuszę i zrobię w końcu ten rosół :)
    Kurczę, ale jestem dziś głodna, a wszystko już pożarłam :(

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Beata wrote:

Jak zrobiłam test (i zalałam się łzami w pracy , gdzie go robiłam) zaraz wykonałam kilka telefonów, m.in, do tego Gina, moja Szefowa do swojego brata Gina i potem moja Ginka która prowadziła mi ciążę powiedziała to samo, a mianowicie - teraz te leki przepisuje się i w ciąży (a w ulotce na większości leków straszą)...Tak czy inaczej one nie utrudniają zajścia w ciążę na bank :)

no tak ale z dwojga złego lepiej żeby utrudniły niz zaszkodziły potencjalnej ciaży

ale dobra nie nakrecam się, bo jeden dzien na ovu i zaczynam wierzyc.... :P

Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ