X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Karoam, że często o tym myślę, trafiłyśmy naszymi staraniami na takie czasy, kiedy o tym problemie się dużo mówi i to może powodować dodatkowy stres. Z drugiej strony, moja mama rodziła 1 dziecko w czasach, kiedy o takich problemach się nie mówiło wcale, co sprawiło, że jak 2 miesiąc po ślubie nie była w ciąży, to nie dość że miała wizję bezpłodności, to jeszcze nie miała z kim o tym pogadać... Nie wiadomo co lepsze.

karoam, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Powiem Wam, ze czasem sie zastanawiam, czy tutaj to nie jest "zdrowsze" podejscie- bez stresow, biegania na usg, klucia- typowe co ma byc to bedzie ;) I co najlepsze- tutaj standard rodziny to 2+3 (i to jest minimum) ;)

no tak... ale jak ktoś ma problem i nie może zajść w ciążę, to co wtedy? może liczyć na jakąś pomoc? czy dostanie odpowiedź: jak Bóg da.?

Ola_czeka, karoam, Beata, Dodi, muzarcia, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    karoam wrote:
    heh, tak piszecie o niezbyt duzym zainteresowaniem ciezarnymi w UK...no powiem Wam, ze tu to dopiero sa akcje- ciezarne do lekarzy nie chodza, usg nie robia, hormonow nie sprawdzaja, diety nie przestrzegaja...bo to wszystko fanaberie ;) A ze wciaze zaszly dowiaduja sie jak brzuch sie pojawia- bo o testach ciazowym tez wiekszosc nie slyszala ;)
    W Hurghadzie jest jeden gin, ktory wie jak ciaze prowadzic (mial 20-letnia praktyke w Niemczech) i wszystkie Europejki do niego leca :) Egipscy ginekolodzy, to nawet nie zagladaja miedzy nogi :D a bo jeszcze dziecku zaszkodza czy co :D Ogolnie kompletna olewka, nawet porody najczesciej sa domowe...

a Ty jak sobie z tym wszystkim poradzisz jak zajdziesz? tez już jestes przestawiona na ich myślenie?

nie jestem przestawiona i mnie nie przestawia ;) Juz rozpoznanie zrobilam, i wlasnie tego jednego gina udalo sie znalezc- robi normalne badania, usg, sprawdza przyrost hormonow...no ogolnie polecany przez znajome Polki, ktore juz ciaze z nim przeszly ;)

Beata, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    karoam wrote:
    Powiem Wam, ze czasem sie zastanawiam, czy tutaj to nie jest "zdrowsze" podejscie- bez stresow, biegania na usg, klucia- typowe co ma byc to bedzie ;) I co najlepsze- tutaj standard rodziny to 2+3 (i to jest minimum) ;)

no tak... ale jak ktoś ma problem i nie może zajść w ciążę, to co wtedy? może liczyć na jakąś pomoc? czy dostanie odpowiedź: jak Bóg da.?

Szkoda, że oprócz opcji "Lubię to" nie ma też klawisza "Leżę i kwiczę".

muzarcia, Fedra lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra- wlasnie taka odpowiedz dostanie...ale tutaj bezplodnosc chyba niewystepuje, a w kazdym razie nie na taka skale, czym to jest spowodowane nie wiem, ale cos moze tu jest w powietrzu? ;)
    Ola- ja mam takie same mysli jak Twoja mama pare lat temu- a dopiero drugi miesiac sie staram :(
    Beatko- no wlasnie- nasza mentalnosc, wiec pomimo tutejszego podejscia, ja i tak pewnie bede szalec jak mi sie uda zajsc ;)

Beata, Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Powiem Ci Karoam, że często o tym myślę, trafiłyśmy naszymi staraniami na takie czasy, kiedy o tym problemie się dużo mówi i to może powodować dodatkowy stres. Z drugiej strony, moja mama rodziła 1 dziecko w czasach, kiedy o takich problemach się nie mówiło wcale, co sprawiło, że jak 2 miesiąc po ślubie nie była w ciąży, to nie dość że miała wizję bezpłodności, to jeszcze nie miała z kim o tym pogadać... Nie wiadomo co lepsze.

tak tu masz rację, jak teraz rozmwiałam z moja mamą to te zprzed pierwszą ciązą strasznie przeżywała po po paru miesiacach nie zaszła to tez sie bała ze nie bęe mogli że coś nie tak, ale nie było gdzie tego skonsultowac

tylko ja im przyszłam szybko i niespodziewanie :) (jako 3)

Libra lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Libra wrote:
    karoam wrote:

Szkoda, że oprócz opcji "Lubię to" nie ma też klawisza "Leżę i kwiczę".

z tego to trzeba by było płakać... przecież niektórym parom wystarczy hormony unormować i są płodni jak ta lala... a tam tego nie ma... dla mnie to jest smutne:( no chyba, że oni są zdrowi i nic takiego nie potrzebują...

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra hehehe jak bóg da
    Karoam ale na wizycie jeszcze nie byłaś? nie wiesz czy długo będziesz musiała czekac? mam nadzieję ze w tym kraju nie... choć skoro tylko jeden lekarz to może miec długą kolejkę

Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra- wlasnie taka odpowiedz dostanie...ale tutaj bezplodnosc chyba niewystepuje, a w kazdym razie nie na taka skale, czym to jest spowodowane nie wiem, ale cos moze tu jest w powietrzu? ;)
    Ola- ja mam takie same mysli jak Twoja mama pare lat temu- a dopiero drugi miesiac sie staram :(
    Beatko- no wlasnie- nasza mentalnosc, wiec pomimo tutejszego podejscia, ja i tak pewnie bede szalec jak mi sie uda zajsc ;)

z m zastanawiamy się nad wakacjami w Egipcie (w dni płodne:)... skoro mówisz, że ich powietrze poprawia płodność... to cholewka:) chcę do Egiptu;);P

Blondi22, Beata, muzarcia, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff nadrobiłam ;)

Hej Beatka dawno cie tu nie widziałam

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • karoam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra- tak to jest smutne, a to co dobija bardziej- jesli kobita/mezczyzna jest bezplodna/y druga strona ma prawo rozwodu. Dlatego tez robi sie badania przed slubem- czy oboje sa plodni (chociaz wiele osob to omija). Ogolnie jest zasada, ze bezplodnosci zadna strona ukrywac przed slubem nie moze (jest oficjalny zapis w kontrakcie malzenskim). I nie ma w tym nic dziwnego, ze maz zostawi zone lub zona meza ktores jest bezplodne. Albo sobie maz druga zone wezmie...

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    karoam wrote:

z m zastanawiamy się nad wakacjami w Egipcie (w dni płodne:)... skoro mówisz, że ich powietrze poprawia płodność... to cholewka:) chcę do Egiptu;);P

dobry pomysł ;)

Libra, muzarcia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra- tak to jest smutne, a to co dobija bardziej- jesli kobita/mezczyzna jest bezplodna/y druga strona ma prawo rozwodu. Dlatego tez robi sie badania przed slubem- czy oboje sa plodni (chociaz wiele osob to omija). Ogolnie jest zasada, ze bezplodnosci zadna strona ukrywac przed slubem nie moze (jest oficjalny zapis w kontrakcie malzenskim). I nie ma w tym nic dziwnego, ze maz zostawi zone lub zona meza ktores jest bezplodne. Albo sobie maz druga zone wezmie...

o kurcze ;/

a.png
    a.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    karoam wrote:

Wpdaj do mnie Libra- ja sie Wami tu zajme :D

Beatko- kolejek duzo nie ma, bo tylko Europejki do niego chadzaja. Egipcjanki w zyciu na oczy ginekologa nie widzialy ;) Planuje sie wybrac po @ zobaczyc co mi poradzi i ogolnie wybadac czy faktycznie jest ok :)

Libra, muzarcia, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję, że po dzisiejszych rewelacjach Karoam biura podróży przeżyją oblężenie:) Pozdrawiam i znikam na trochę.

karoam, muzarcia, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    uff nadrobiłam ;)

hej Blondi
    bo wiesz ja sie nie staram :P
    tylko sie za Wami strasznie stęskniłam :)

Blondi22, karoam, muzarcia, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

właśnie, a ile żon może mieć? jest jakiś ogranicznik (np. 4) czy tyle ile potrafi utrzymać? bo słyszałam, że może mieć kilka, ale każdą żonę musi kochać i traktować tak samo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 15:57

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wrote:
    Blondi22 wrote:
    uff nadrobiłam ;)

hej Blondi
    bo wiesz ja sie nie staram :P
    tylko sie za Wami strasznie stęskniłam :)

wiem wiem ;)

ja też sie nie staram ;)

Beata lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra wrote:
    karoam wrote:

Wpdaj do mnie Libra- ja sie Wami tu zajme :D

Beatko- kolejek duzo nie ma, bo tylko Europejki do niego chadzaja. Egipcjanki w zyciu na oczy ginekologa nie widzialy ;) Planuje sie wybrac po @ zobaczyc co mi poradzi i ogolnie wybadac czy faktycznie jest ok :)

a gdzie dokładnie mieszkasz?

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam to mam nadzieje że @ wcale Cie juz nie nawiedzi, to podziesz odrazu fasilkę skontrolowac

p.s. żeby zrobić świetna reklamę Egiptu i tamtejszego zbawiennego wpływu klimatu na płodność musisz szybko zaciażyć :)

Libra, karoam, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ