X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pralki! Rozmawiałyśmy o pralkach.

mauysia lubi tę wiadomość

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak i sprzęt AGD też się przewinął.:) Dzięki Ola hehe

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola dasz radę ja tam wiem ,że my kobiety jestesmy silne !!! i sie nie poddajemy

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Cześć Ami,
    w sumie nic się nie działo, oprócz negatywnego testu Kiti, poza tym zupki kupki i takie tam.:)

Dzieki Gocha :)

Kiti szkoda ze sie nie udało, nastepny cykl będzie twój, a może jednak @ nie nadejdzie i test się pomylił :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    ola dasz radę ja tam wiem ,że my kobiety jestesmy silne !!! i sie nie poddajemy

Eeeee, pewnie, nie narzekam. Ale myśl o 2 miesiącach wolnego jest bardzo kusząca.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie zmykma do łózeczka, miłego popoludnia dziewczynki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w uk może ie jeste tak tragicznie szkoda tylko że tak długo trzeba czekac na 1 usg w którym dopiero sie okaze czy wszystko oki i na wizyte u położnej usg są wsumie 3 przez całą ciaże :( socjalne owszem jest fajne ale dla tych którzy chca tu zostac mnie to nie przekonuje i juz niemoge sie doczekac powrotu do domku:)i czestrzych usg u mojego gin który mi pomógł w zajsciu w ciąze:) a jak tu jest z ta opieką to niebawem sie przekonam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 14:48

Libra, gocha04, Shagga_80 lubią tę wiadomość

event.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Do zobaczenia Shagga,
    Cześć Fedri,
    Muzarciu - 3mam kciukasy za cukiernię. A co tam miałabyś robić? A nie boisz się, że to będzie duża pokusa, żeby pałaszować te wszystkie smakołyki ;) ? Znając mój słodyczoholizm, ja bym się bała...

moja siostra chodzi do szkoły na cukiernika jest w 2 klasie i ma obrzydzenie do wszytkiego co jest słodkie hehe mówi że wystarczy jak sie tam napatrzy ;)
    ale przynajmniej prosiłam ja żeby zrobiła tort dla mojego P na urodziny z masy plastyczniej logo bmw ;)i sie zgodziła ;)

a.png
    a.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    w uk może ie jeste tak tragicznie szkoda tylko że tak długo trzeba czekac na 1 usg w którym dopiero sie okaze czy wszystko oki i na wizyte u położnej usg są wsumie 3 przez całą ciaże :( socjalne owszem jest fajne ale dla tych którzy chca tu zostac mnie to nie przekonuje i juz niemoge sie doczekac powrotu do domku:)i czestrzych usg u mojego gin który mi pomógł w zajsciu w ciąze:) a jak tu jest z ta opieką to niebawem sie przekonam:)

A w UK można sobie tak po prostu z ulicy iść na betę?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co napisze wam cos wesołego : dziś wstaję ,a na jednej wardze patrzę jakieś świństwo wywaliło ,a do tego jeszcze węzły chłonne powiększone z prawej strony ,a najlepsze ,ze gardło i migdał nie boli boze co za kaleka i tak od wczoraj wywrotka na glebę ,a dziś na ustach świństwo i węzły wielgachne !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic ide sie leczyć buzole zozole papapa

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Kaja

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    ann2224 wrote:

A w UK można sobie tak po prostu z ulicy iść na betę?

nie mam pojecia ale wydaje mi sie że nie :( ja miałam to szczęście że byłam na urlopie 2 mies w polsce i tam zaszłam w ciąże tak wiec w polsce robiłam bete i w 4 tygodniu byłam u lekarza i dowiedziałam sie tylko tyle że ciąża wewnątrz maciczna i że jest pęcherzyk płodowy i to tyle teraz czekam na potwierdzenie utaj chociaz ta mała fasolka mi nie daje o sobie zapomniec:)

event.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Kaja wrote:
    Muska normalnie pójdę i kupię bo już mi ręce opadają nie radze sobie z tym !!! dziękuję za pomoc

czekaj kaja! To "colon", nie "colosan" :/ Kurczę, pamięć mi szwankuje, niejestem pewna. Zapytaj w aptece na pewno będą znać.

ten colon to i ja miałam ale nie byłam w stanie tego przełknac bleee ;/

a.png
    a.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, tak piszecie o niezbyt duzym zainteresowaniem ciezarnymi w UK...no powiem Wam, ze tu to dopiero sa akcje- ciezarne do lekarzy nie chodza, usg nie robia, hormonow nie sprawdzaja, diety nie przestrzegaja...bo to wszystko fanaberie ;) A ze wciaze zaszly dowiaduja sie jak brzuch sie pojawia- bo o testach ciazowym tez wiekszosc nie slyszala ;)
    W Hurghadzie jest jeden gin, ktory wie jak ciaze prowadzic (mial 20-letnia praktyke w Niemczech) i wszystkie Europejki do niego leca :) Egipscy ginekolodzy, to nawet nie zagladaja miedzy nogi :D a bo jeszcze dziecku zaszkodza czy co :D Ogolnie kompletna olewka, nawet porody najczesciej sa domowe...

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech może my serio za bardzo szalejemy? Za dużo się mówi, słyszy i czyta o problemach z zajściem i te nasze problemy (a przynajmniej ich część) to samospełniające się proroctwa?

karoam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    heh, tak piszecie o niezbyt duzym zainteresowaniem ciezarnymi w UK...no powiem Wam, ze tu to dopiero sa akcje- ciezarne do lekarzy nie chodza, usg nie robia, hormonow nie sprawdzaja, diety nie przestrzegaja...bo to wszystko fanaberie ;) A ze wciaze zaszly dowiaduja sie jak brzuch sie pojawia- bo o testach ciazowym tez wiekszosc nie slyszala ;)
    W Hurghadzie jest jeden gin, ktory wie jak ciaze prowadzic (mial 20-letnia praktyke w Niemczech) i wszystkie Europejki do niego leca :) Egipscy ginekolodzy, to nawet nie zagladaja miedzy nogi :D a bo jeszcze dziecku zaszkodza czy co :D Ogolnie kompletna olewka, nawet porody najczesciej sa domowe...

o matko:) to ja bym dopiero tam schizy dostała:D

karoam, muzarcia, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze czasem sie zastanawiam, czy tutaj to nie jest "zdrowsze" podejscie- bez stresow, biegania na usg, klucia- typowe co ma byc to bedzie ;) I co najlepsze- tutaj standard rodziny to 2+3 (i to jest minimum) ;)

Beata, Libra, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

a Ty jak sobie z tym wszystkim poradzisz jak zajdziesz? tez już jestes przestawiona na ich myślenie?

karoam lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam pewnie ze lepiej tak bez tego całego biegania ale nasza mętalność już taka jest

karoam lubi tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
‹‹ 1964 1965 1966 1967 1968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ