X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    karoam wrote:
    Libra- tak to jest smutne, a to co dobija bardziej- jesli kobita/mezczyzna jest bezplodna/y druga strona ma prawo rozwodu. Dlatego tez robi sie badania przed slubem- czy oboje sa plodni (chociaz wiele osob to omija). Ogolnie jest zasada, ze bezplodnosci zadna strona ukrywac przed slubem nie moze (jest oficjalny zapis w kontrakcie malzenskim). I nie ma w tym nic dziwnego, ze maz zostawi zone lub zona meza ktores jest bezplodne. Albo sobie maz druga zone wezmie...

o kurcze ;/

tam jest inna kultura... to się wywodzi z dawnych lat, kiedy to jeszcze ludzie prowadzili nie osadniczy tryb życia... np. było 2 braci, każdy miał żonę i dzieci... jeżeli jeden z nich ginął, to drugiego obowiązkiem było przyjąć żonę i dzieci brata do swojej rodziny... i od tej pory miał 2 żony... o kobiety opiekuna... ktoś mi kiedyś tak to wytłumaczył
    mylę się karoam?

karoam, Fedra lubią tę wiadomość

• Beata Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mylisz sie Libruś ja o tym oglądałam na filmach wiec chyba to nie fikcja

Libra, karoam lubią tę wiadomość

Oliwka 2006
    2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
    cd9byx8dsom4toou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, zmykam - tymczasem bywajcie:)

Fedra lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Blondi22 wrote:
    karoam wrote:
    Libra- tak to jest smutne, a to co dobija bardziej- jesli kobita/mezczyzna jest bezplodna/y druga strona ma prawo rozwodu. Dlatego tez robi sie badania przed slubem- czy oboje sa plodni (chociaz wiele osob to omija). Ogolnie jest zasada, ze bezplodnosci zadna strona ukrywac przed slubem nie moze (jest oficjalny zapis w kontrakcie malzenskim). I nie ma w tym nic dziwnego, ze maz zostawi zone lub zona meza ktores jest bezplodne. Albo sobie maz druga zone wezmie...

o kurcze ;/

tam jest inna kultura... to się wywodzi z dawnych lat, kiedy to jeszcze ludzie prowadzili nie osadniczy tryb życia... np. było 2 braci, każdy miał żonę i dzieci... jeżeli jeden z nich ginął, to drugiego obowiązkiem było przyjąć żonę i dzieci brata do swojej rodziny... i od tej pory miał 2 żony... o kobiety opiekuna... ktoś mi kiedyś tak to wytłumaczył
    mylę się karoam?

też o tym slyszałam ale n ie myslalam ze do tej pory tak jest jeszcze

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Libra

ja tez na dzis sie zegnam bo zaraz mężuś wróci z zakupów i trzeba je rozpakować i obiadek mu dac ;)

pa

Fedra lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 kurcze tam inny świat jest ,ale też kultura inna ,ale Karoam tam musi się podobac tak jak mi Francja bo mnie tam sie b,dobrze żyło i mieszkało ...

Fedra lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra Blondi 22 pa laseczki

mhsvanlih0qhtdnx.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra- widze, ze masz bardzo dobre wiadomosci :) Limit jest 4. I tak jak pisalas- wszystkie musi facet utrzymac, zapewnic godne (i takie same )warunki...nawet seks musi rowno podzielic ;) Dlatego jest to nierealne ze wzgledow finansowych. No i uczuciowych- zreszt Koran mowi wyraznie- jesli jestes w stanie obdarzyc takim samym uczuciem wiecej niz jedna kobite, wielozenstwo jest dozwolone, ale jednoczesnie mowi, ze nie sposob kochac prawdziwie wiecej niz jednej osoby :)Co do Twojego kolejnego postu (inna kultura, dawne czasy)- masz calkowita racje i chyle czola co do Twojej wiedzy. Naprawde to milo uslyszec, ze ktos nie powtarza glupich stereotypow zaslyszanych w TV itp :)
    Beatko- mieszkam w Hurghadzie, kurcze z tym szybkim zaciazeniem i reklama, to mnie normalnie pod presja postawilas ;)
    Blondi- wciaz tak jest :) Czasy sie zmieniaja ale Koran nie. A tu religia jest prawem :) No i wciaz jest tu deficyt mezczyzn, zdecydowanie wiecej rodzi sie dziewczynek- a ze kobiecie samotnej jest tu ciezko funkcjonowac, rodzina (kuzyn, brat meza itp) czesto bierze ja pod swoje skrzydla. A, ze nie ma tu mowy o jakichkolwiek zwiazkach pozamalzenskich, odwiedzaniu samotnych koniet przez mezczyzn itd. wiec konczy sie to "papierowym" malzenstwem :)Kobieta ma opieke, jesli ma dzieci to one rowniez. Tutaj nie ma opieki spolecznej ani nic takiego.
    Kaju- dokladnie, mi sie tu podoba, jednakze zdaje sobie sprawe, ze wiele kobiet nie daloby rady. To jest kwestia akceptacji i zrozumienia :)

Libra, muzarcia, Beata, Blondi22, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam ja jak wylądowałam we Francji 4 razy się pakowałam do Polski i zawsze mówiłam debile ide do domu i tak mi zostało 2lata przy dzieciach a 3lata w hotelu wiec 5 lat teraz tak policzyłam na spokonie i powiem ci ,że wrócić chce i pewnie tak się stanie kwestia czasu juz teraz

karoam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    muzarcia wrote:
    Więc mauysiu podobno świetne są te saszetki z ariela...kosztuja ale są niezawodne, jakieś odplamiające są też podobno, może by spróbować z tych podróbek żelowych...jak kupię i przetestuję, to dam znać a z płynu korzystam do ciemnych ubrań, bo nie zostawia smug...a piorę nawet wełniane płaszcze;-)

ja stosuję żele do prana E i trochę proszku e - można za niezłą cenę w promocjach w biedronce kupić.... dla mnie rewelacja:)

Też jestem fanką E ale brakuje mi tego kwiatowego , dawno go nie widziałam...on pachniał....i pięknie myje i wybiela białe ramy okienne pcv ale bodajże do ręcznego jest lepszy;-)Dawno nie używałam by je odświeżyć, ale na dniach znów mycie okien...

Libra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam moi teściowie byli na urlopie w twoich stronach wrócili zachwyceni i teraz sami namawiaja ,byśmy też pojechali ,ale zobaczymy jak bedzie

karoam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Fedra wrote:
    OGŁOSZENIE DUSZPASTERSKIE:
    od dnia 15.03 do 24.03 włacznie nabożeństwa do Najświętszej Tabelki Fasolkowo-Staraczkowej beda odprawiać siostra Libra i siostra Muzarcia.

Wszystkie intencje w tej sprawie proszę kierować do wyzej wymienionych sióstr w wyzej wymienionym terminie.

Siostry Libra i Muzarcia będa również czuwać nad merytoryką i poprawnością polityczną topiku ;)

Myśle że siostry w osobnym komunikacie ogłoszą która kiedy i czym się będą zajmować :)

KONIEC OGŁOSZEŃ DUSZ PASTERSKICH :)
    IDZCIE W MIŁOŚCI PŁODZIĆ NOWE FASOLKI ;)

O matko i córko zakon będzie na forum hi hi hi!!!
    E tam Muzarci habit nie pasowałby he he he:-):-)

Skradam się i na bieżąco odpisuję....mnie szykowali o d6 lat na zakonnicę;-) To najszczersza prawda...taki był ze mnie aniołek, że katechetka, siory zakonne i księża wróżyli mi właśnie habit;-)

Libra, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    No dobra, chyba tylko ja nic o pralce nie napisałam, więc napiszę, że mi się przytykał otwór, przez który do bębna trafia płyn do płukania tkanin i po praniu w pojemniczku była woda.
    A teraz moja porada: żeby unikać tej strasznej sytuacji należy rozcieńczać płyn do płukania tkanin pół na pół z wodą nawet, jeśli nie jest to koncentrat.
    Pozdrawiam, Kura domowa.

KURDESZ NO....TO OD PRZYTKANIA WODA STOI? JAK TO NAPRAWIĆ?

• Dodi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was dziewczyny :)
    dopiero co skończyłam Was nadrabiać to muszę zmykać za obiad się zabierać bo m niedługo w pracy wróci. Ale tu dzisiaj tematy poruszałyście ;)
    Wrócę z powrotem jak się ogarnę ze wszystkim a póki co miłego wieczorku życzę

Libra, Beata, magdzia26 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie...my po spacero-zakupach...i teraz gotujemy obiad - ja swój, Kuba swój...
    Beatko, witaj kochana :)
    Co do tabelki, to powiem Wam,że smutno mi,że tyle z Was odpuszcza :(

shagga mylisz się trochę, nie my ale sytuacje rodzinne, finansowe i tp zmuszają nas do tego...zrobiło mi się jakoś dziwnie jak to odczytałam, wiem, że nie miałaś nic złego na myśli, wiem wiem...

No tak, tydzień na diane i już mam humorki!

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    A w ogóle to muszę się Wam pożalić...zrobiłam właśnie zupkę pomidorową (z mojego bezblutaminianowego rosołku, który był wyjątkowo smaczny) i wyszła mi straszna....jednak zupa pomidorowa wychodzi mi tylko z glutaminianem :(

pomidory w proszku i pomidory suszone shaggunia i zupka jak marzenie, pietruchę sobie posiej do skrzyneczki ale naciową, ma mniejszy korzeń i jest aromatyczna bardzo;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Libra- widze, ze masz bardzo dobre wiadomosci :) Limit jest 4. I tak jak pisalas- wszystkie musi facet utrzymac, zapewnic godne (i takie same )warunki...nawet seks musi rowno podzielic ;) Dlatego jest to nierealne ze wzgledow finansowych. No i uczuciowych- zreszt Koran mowi wyraznie- jesli jestes w stanie obdarzyc takim samym uczuciem wiecej niz jedna kobite, wielozenstwo jest dozwolone, ale jednoczesnie mowi, ze nie sposob kochac prawdziwie wiecej niz jednej osoby :)Co do Twojego kolejnego postu (inna kultura, dawne czasy)- masz calkowita racje i chyle czola co do Twojej wiedzy. Naprawde to milo uslyszec, ze ktos nie powtarza glupich stereotypow zaslyszanych w TV itp :)
    Beatko- mieszkam w Hurghadzie, kurcze z tym szybkim zaciazeniem i reklama, to mnie normalnie pod presja postawilas ;)
    Blondi- wciaz tak jest :) Czasy sie zmieniaja ale Koran nie. A tu religia jest prawem :) No i wciaz jest tu deficyt mezczyzn, zdecydowanie wiecej rodzi sie dziewczynek- a ze kobiecie samotnej jest tu ciezko funkcjonowac, rodzina (kuzyn, brat meza itp) czesto bierze ja pod swoje skrzydla. A, ze nie ma tu mowy o jakichkolwiek zwiazkach pozamalzenskich, odwiedzaniu samotnych koniet przez mezczyzn itd. wiec konczy sie to "papierowym" malzenstwem :)Kobieta ma opieke, jesli ma dzieci to one rowniez. Tutaj nie ma opieki spolecznej ani nic takiego.
    Kaju- dokladnie, mi sie tu podoba, jednakze zdaje sobie sprawe, ze wiele kobiet nie daloby rady. To jest kwestia akceptacji i zrozumienia :)

mam sporo jak na pospolitą Polkę (tak mi się wydaje) wiedzy o tamtej kulturze:) moja koleżanka była w Hurghadzie w wakacje... nawiązali znajomość z Egipcjaninem (pod opieką którego nurkowali) i czasem z nim razem pisałyśmy... więc mam wiedzę z pierwszej ręki... a także o jego niespełnionej miłości (rodzice dziewczyny nie chcieli zgodzić się na ich małżeństwo, bo chłopak był za ubogi)... on starał się nam to w przystępny sposób wytłumaczyć, byśmy jak najlepiej pojęły sens ich kultury przez pryzmat oczywiście naszych europejskich doktryn wpajanych od samego urodzenia... powiedział to wszystko co napisałaś powyżej:) a nawet o niechlubnych czynach jakich można się dopuścić i nic za to nie grozi, bo religia pozwala... a jak napisałaś religia to prawo...

a czy to prawda, że taki rodowity Egipcjanin to nie może ot tak sobie wyjechać by odwiedzić kogoś np. w Europie? pozwiedzać, pojechać na wycieczki?

w ogóle bardzo sympatyczny człowiek (i jaki przystojny) ciekawy naszej kultury... hehehe nawet brał udział przez skype w lepieniu pierogów na wigilię;) bardzo go ciekawiło sposób w jaki obchodzimy nasze święta, jak wygląda śnieg...

Dodi, Fedra, karoam, Amicizia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki jak wieczorek mija!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    AGA 30 wrote:
    Fedra wrote:
    OGŁOSZENIE DUSZPASTERSKIE:
    od dnia 15.03 do 24.03 włacznie nabożeństwa do Najświętszej Tabelki Fasolkowo-Staraczkowej beda odprawiać siostra Libra i siostra Muzarcia.

Wszystkie intencje w tej sprawie proszę kierować do wyzej wymienionych sióstr w wyzej wymienionym terminie.

Siostry Libra i Muzarcia będa również czuwać nad merytoryką i poprawnością polityczną topiku ;)

Myśle że siostry w osobnym komunikacie ogłoszą która kiedy i czym się będą zajmować :)

KONIEC OGŁOSZEŃ DUSZ PASTERSKICH :)
    IDZCIE W MIŁOŚCI PŁODZIĆ NOWE FASOLKI ;)

O matko i córko zakon będzie na forum hi hi hi!!!
    E tam Muzarci habit nie pasowałby he he he:-):-)

Skradam się i na bieżąco odpisuję....mnie szykowali o d6 lat na zakonnicę;-) To najszczersza prawda...taki był ze mnie aniołek, że katechetka, siory zakonne i księża wróżyli mi właśnie habit;-)

hehehe... minęli się z Twym powołaniem:)

hehehe, a ja nie byłam grzeczna:) trochę taka chłopaczara:) a w informacyjnej karcie zdrowia wychowawca mi wpisał
    Uwagi: dziecko żywe.
    Jak moja mama to zobaczyła, to skwitowała: I dzięki Bogu, że nie martwe!
    hehehehe

Beata, mala29_, Fedra, Dodi, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Witam ponownie...my po spacero-zakupach...i teraz gotujemy obiad - ja swój, Kuba swój...
    Beatko, witaj kochana :)
    Co do tabelki, to powiem Wam,że smutno mi,że tyle z Was odpuszcza :(

shagga mylisz się trochę, nie my ale sytuacje rodzinne, finansowe i tp zmuszają nas do tego...zrobiło mi się jakoś dziwnie jak to odczytałam, wiem, że nie miałaś nic złego na myśli, wiem wiem...

No tak, tydzień na diane i już mam humorki!

jej Kochana nie chodziło o Ciebie (tak myślę), przecież Ty staraczka - tylko taka, która najpierw musi się troszkę podleczyć
    jej chodziło raczej o dziewczyny, które się poddają po kilkumiesięcznych staraniach... trzeba wierzyć, starać się naturalnie czy z pomocą medyczną! Bo ja mam zamiar się doczekać tabelki, w której wszystkie staraczki będą zafasolkowane:)
    oczywiście z Tobą i innymi niedopisanym włącznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 17:36

Dodi, Beata, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ