plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Shaguś poprostu gdybym zaszła teraz to ta histeroskopia byłaby nie potrzeba a ona "podobno"jest 100 razy lepsza-dokładniejsza niż badanie HSG.
Jakoś sie tak nastawiłam na te dwa badania jeszcze tylko zrobię ta histeroskopie i potem niech się dzieje co chcę!
Mówiłam już mężowi że będziemy próbowali ostatni raz jeśli się poroni to koniec ze staraniami,bo ja nie będę miała sił więcej razy przez to samo przechodzić:)Także czekam ze staraniami do kwietnia:)
Ja jednak mam nadzieję,że ani ta histeroskopia ani inne badania już potrzebne nie będą
A jak tam, miałaś robić ten kariotyp, z tego co pamiętam? Robiłaś już? -
Shagga_80 wrote:gocha04 wrote:Shagga to nie chodzi o przesądy, ja po prostu lubię cyfrę 4. A do 13-stek nigdy nie nastawiałam się negatywnie.
Co do tych urlopów to jest jeszcze kwestia umów zlecenia. Bardzo dużo dziewczyn/kobiet tak pracuje i kiedy by sobie nie urodziły to i tak fige z makiem dostaną. A rynek pracy aktualnie jest taki, a nie inny (czyt. tragiczny), że nawet nie ma jak się z takiej umowy wymiksować. Stopa bezrobocia na luty 2013 - 14,4% (dane GUS)
A to Polska właśnie...przyjazna rodzinie!
Dokładnie Shagguś, aż żal za tyłek ściska. Jedno wielkie mydlenie oczu.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
Shagga_80 wrote:Effcia28 wrote:Shaguś poprostu gdybym zaszła teraz to ta histeroskopia byłaby nie potrzeba a ona "podobno"jest 100 razy lepsza-dokładniejsza niż badanie HSG.
Jakoś sie tak nastawiłam na te dwa badania jeszcze tylko zrobię ta histeroskopie i potem niech się dzieje co chcę!
Mówiłam już mężowi że będziemy próbowali ostatni raz jeśli się poroni to koniec ze staraniami,bo ja nie będę miała sił więcej razy przez to samo przechodzić:)Także czekam ze staraniami do kwietnia:)
Ja jednak mam nadzieję,że ani ta histeroskopia ani inne badania już potrzebne nie będą
A jak tam, miałaś robić ten kariotyp, z tego co pamiętam? Robiłaś już?
Tak robiłam:)badania kariotypu mamy dobre:)tylko jeszcze nie dostałam wyniku ma przyjść pocztą.
Wczoraj jakiś lekarz mi powiedział w szpitalu "pani jest zdrowa tylko trzeba do tematu inaczej podejść mniej nerwowo"jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:Shagga_80 wrote:Effcia28 wrote:Shaguś poprostu gdybym zaszła teraz to ta histeroskopia byłaby nie potrzeba a ona "podobno"jest 100 razy lepsza-dokładniejsza niż badanie HSG.
A jak tam, miałaś robić ten kariotyp, z tego co pamiętam? Robiłaś już?
Tak robiłam:)badania kariotypu mamy dobre:)tylko jeszcze nie dostałam wyniku ma przyjść pocztą.
Wczoraj jakiś lekarz mi powiedział w szpitalu "pani jest zdrowa tylko trzeba do tematu inaczej podejść mniej nerwowo"
No to super -
Ola posty wyżej, tam Efcia pisała dlaczego.
Ami coś na poprzedniej str było o badaniu Effci.
Tez jestem ciekawa jak beta Kai.👩 '85 👦'82
AMH 1.07
07.2015 - 1IUI ❌
08.2015 - 2IUI ❌
01.2022 AMH 0,24
02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
02.2022 OVIklinika
03.2022 krótki protokół IVF
31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
11.2022 w końcu jesteś z nami 👧
01.2023 🦀tarczycy
W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
10.2024 AMH 0,17
11.2024 krótki protokół IVF -
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Effci, miło słyszeć dobre wieści, a czemu ten cykl na straty już? Macie zakaz serduszkowania?
Trzymam kciuki za kolejne badanie....no i muszę przyznać,że dzielna z Ciebie dziewczynka
Co do macierzyńskiego, to wiecie jak ma być, że jak decyduje się na roczny to wtedy mniejsza wypłata, więc pewnie i tak dużo osób pozostanie przy 6miesięcznym.
A co do rocznika urodzeń naszych dzieci, to ja akurat mam pecha 14-stego a 13 nigdy nie bałam się
Ciekawe co teraz z Kai wynikiem....umieram z ciekawości!
a propos wydłużonego macierzyńskiego - czyli urlopu rodzicielskiego... ja na 100% skorzystam z niego, jeżeli okaże się, że nikt z rodziny nie będzie mógł zostać z moim dzieckiem... na urlopie rodzicielskim starcę 800-900zł, które zyskam na zatrudnieniu opiekunki (600-800zł) i dojazdach do pracy (250-300zł)... za dodatkowy urlop dostanę dużo niższą wypłatę, ale suma sumarum wyjdę na to samo, albo i lepiej - będę dłużej z dzidzią w domumauysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amicizia wrote:witam dziewczynki
nie mam sil ani czasu na nadrabianiae, musze nas spakowac a to mega wyzwanie bo na weekend jedziemy do mojej mamy
bardzo ladnie prosze o streszczeniei namiar na konkretna strone gdzie Effcia zamiescila realcje z badania
Ami ja po badaniu czuję się ok:)trochę wczoraj mnie bolał brzuch i miałam taki jakby napompowany balon.Jajowody mam drożne i zapisali mnie na badanie histeroskopi na 11.04 do tego czasu lepiej jeszcze się wstrzymać i zacząć się "płodzić" dopiero w kwietniu po tamtym badaniujeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_czeka wrote:Za 25 minut mają być wyniki Kai a ona gdzieś się szlaja.
Taaaa...mogła zostawić namiary na stronę to same byśmy sobie sprawdziły :p
A poważnie,to kto wie,czy one nie są już wcześniej dostępne, w końcu zwykle te terminy są tak orientacyjneDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Shagga_80 wrote:Ola_czeka wrote:Za 25 minut mają być wyniki Kai a ona gdzieś się szlaja.
Taaaa...mogła zostawić namiary na stronę to same byśmy sobie sprawdziły :p
A poważnie,to kto wie,czy one nie są już wcześniej dostępne, w końcu zwykle te terminy są tak orientacyjne
Fakt, pewnie już poleciała szykować wyprawkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLibra wrote:Ola_czeka wrote:Kurde dziewczyny, jak to się udziela. Teraz rozumiem sens grup wsparcia, siedzę tu jak na szpilkach. A przecież to nie moja beta!!!
znam to:)
I ja też znam to
A pomyśleć,że plan miałam, że jak tylko zaciążę to przestaję wchodzić na ovu...bo i po co?
No to właśnie po to
Effcia28 lubi tę wiadomość