X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Shaguś poprostu gdybym zaszła teraz to ta histeroskopia byłaby nie potrzeba a ona "podobno"jest 100 razy lepsza-dokładniejsza niż badanie HSG.
    Jakoś sie tak nastawiłam na te dwa badania jeszcze tylko zrobię ta histeroskopie i potem niech się dzieje co chcę!
    Mówiłam już mężowi że będziemy próbowali ostatni raz jeśli się poroni to koniec ze staraniami,bo ja nie będę miała sił więcej razy przez to samo przechodzić:)Także czekam ze staraniami do kwietnia:)

Ja jednak mam nadzieję,że ani ta histeroskopia ani inne badania już potrzebne nie będą :)
    A jak tam, miałaś robić ten kariotyp, z tego co pamiętam? Robiłaś już?

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki :)

nie mam sil ani czasu na nadrabianiae, musze nas spakowac a to mega wyzwanie bo na weekend jedziemy do mojej mamy

bardzo ladnie prosze o streszczenie :) i namiar na konkretna strone gdzie Effcia zamiescila realcje z badania :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    gocha04 wrote:
    Shagga to nie chodzi o przesądy, ja po prostu lubię cyfrę 4. A do 13-stek nigdy nie nastawiałam się negatywnie.:)

Co do tych urlopów to jest jeszcze kwestia umów zlecenia. Bardzo dużo dziewczyn/kobiet tak pracuje i kiedy by sobie nie urodziły to i tak fige z makiem dostaną. A rynek pracy aktualnie jest taki, a nie inny (czyt. tragiczny), że nawet nie ma jak się z takiej umowy wymiksować. Stopa bezrobocia na luty 2013 - 14,4% (dane GUS)

A to Polska właśnie...przyjazna rodzinie!

Dokładnie Shagguś, aż żal za tyłek ściska. Jedno wielkie mydlenie oczu.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia nie mogę znaleźć czy odpowiedziałaś. Dlaczego w tym cyklu nie będziecie się starać?

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Effcia28 wrote:
    Shaguś poprostu gdybym zaszła teraz to ta histeroskopia byłaby nie potrzeba a ona "podobno"jest 100 razy lepsza-dokładniejsza niż badanie HSG.
    Jakoś sie tak nastawiłam na te dwa badania jeszcze tylko zrobię ta histeroskopie i potem niech się dzieje co chcę!
    Mówiłam już mężowi że będziemy próbowali ostatni raz jeśli się poroni to koniec ze staraniami,bo ja nie będę miała sił więcej razy przez to samo przechodzić:)Także czekam ze staraniami do kwietnia:)

Ja jednak mam nadzieję,że ani ta histeroskopia ani inne badania już potrzebne nie będą :)

Tak robiłam:)badania kariotypu mamy dobre:)tylko jeszcze nie dostałam wyniku ma przyjść pocztą.

Wczoraj jakiś lekarz mi powiedział w szpitalu "pani jest zdrowa tylko trzeba do tematu inaczej podejść mniej nerwowo"

jeju lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Shagga_80 wrote:
    Effcia28 wrote:

Tak robiłam:)badania kariotypu mamy dobre:)tylko jeszcze nie dostałam wyniku ma przyjść pocztą.

Wczoraj jakiś lekarz mi powiedział w szpitalu "pani jest zdrowa tylko trzeba do tematu inaczej podejść mniej nerwowo"

No to super :)

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola posty wyżej, tam Efcia pisała dlaczego.

Ami coś na poprzedniej str było o badaniu Effci.

Tez jestem ciekawa jak beta Kai.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Effci, miło słyszeć dobre wieści, a czemu ten cykl na straty już? Macie zakaz serduszkowania?
    Trzymam kciuki za kolejne badanie....no i muszę przyznać,że dzielna z Ciebie dziewczynka :)

Co do macierzyńskiego, to wiecie jak ma być, że jak decyduje się na roczny to wtedy mniejsza wypłata, więc pewnie i tak dużo osób pozostanie przy 6miesięcznym.

A co do rocznika urodzeń naszych dzieci, to ja akurat mam pecha 14-stego a 13 nigdy nie bałam się :)

Ciekawe co teraz z Kai wynikiem....umieram z ciekawości!

a propos wydłużonego macierzyńskiego - czyli urlopu rodzicielskiego... ja na 100% skorzystam z niego, jeżeli okaże się, że nikt z rodziny nie będzie mógł zostać z moim dzieckiem... na urlopie rodzicielskim starcę 800-900zł, które zyskam na zatrudnieniu opiekunki (600-800zł) i dojazdach do pracy (250-300zł)... za dodatkowy urlop dostanę dużo niższą wypłatę, ale suma sumarum wyjdę na to samo, albo i lepiej - będę dłużej z dzidzią w domu

mauysia lubi tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa dziewczyny, wieczorkiem jeszcze zajrzę, żeby zobaczyc jak tam Kajowa beta :)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też...szczególnie, że nie mam chyba do czego wracać :(
    To było apropo wypowiedzi Libry o urlopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2013, 14:32

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    witam dziewczynki :)

nie mam sil ani czasu na nadrabianiae, musze nas spakowac a to mega wyzwanie bo na weekend jedziemy do mojej mamy

bardzo ladnie prosze o streszczenie :) i namiar na konkretna strone gdzie Effcia zamiescila realcje z badania :)

Ami ja po badaniu czuję się ok:)trochę wczoraj mnie bolał brzuch i miałam taki jakby napompowany balon.Jajowody mam drożne i zapisali mnie na badanie histeroskopi na 11.04 do tego czasu lepiej jeszcze się wstrzymać i zacząć się "płodzić" dopiero w kwietniu po tamtym badaniu

jeju lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 25 minut mają być wyniki Kai a ona gdzieś się szlaja.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Effcia za info i Tobie Gocha także :)

to zmykam nie mam sil tu siedziec :(

gocha04 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:

Taaaa...mogła zostawić namiary na stronę to same byśmy sobie sprawdziły :p

A poważnie,to kto wie,czy one nie są już wcześniej dostępne, w końcu zwykle te terminy są tak orientacyjne :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaby przyjść ta Kaja z wieściami, bo ja zaraz uciekam...dziś za dużo kompa (a Młody TV) i ledwo żyję...no i Stary zaraz wróci ..

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Ola_czeka wrote:

Taaaa...mogła zostawić namiary na stronę to same byśmy sobie sprawdziły :p

A poważnie,to kto wie,czy one nie są już wcześniej dostępne, w końcu zwykle te terminy są tak orientacyjne :)

Fakt, pewnie już poleciała szykować wyprawkę ;)

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, jak to się udziela. Teraz rozumiem sens grup wsparcia, siedzę tu jak na szpilkach. A przecież to nie moja beta!!! ;)

Libra, Shagga_80, Dodi, Nina82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_czeka wrote:
    Kurde dziewczyny, jak to się udziela. Teraz rozumiem sens grup wsparcia, siedzę tu jak na szpilkach. A przecież to nie moja beta!!! ;)

znam to:)

Shagga_80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Ola_czeka wrote:

znam to:)

I ja też znam to :)

A pomyśleć,że plan miałam, że jak tylko zaciążę to przestaję wchodzić na ovu...bo i po co?
    No to właśnie po to :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, beta betą, ciąże ciążami ale w moim życiu też nowy etap.

<Dorato> <picolo> <ogórki pudliszki>

Jestem AUTORYTETEM.

Shagga_80, Libra, Blondi22, Dodi, plemniczka, Nina82, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ