X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    plemniczka wrote:
    RUCIA!! gratuluje!!! ale sie ciesze :) wspaniala nowina! czyli mogl byc problem u Ciebie z niedomoga lutealną. Ciesze sie ze duphaston pomogl, tylko go teraz nie odstawiaj. Mi jak udalo sie zajsc w ciaze z nim to jak tylko zobaczylam dwie kreski mialam zwiekszyc dawke do 2 tabletek.
    Teraz jak mi sie uda mam tak samo zrobic. Wiec suplementacja progesteronem jest bardzo istotna dla niektorych..

Plamnisiu dzięki :) Dupka brałam 3 razy dziennie, i teraz się właśnie zastanawiam czy brać go dalej w takiej samej ilości?

ja bym go tak brała

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:
    plemniczka wrote:
    RUCIA!! gratuluje!!! ale sie ciesze :) wspaniala nowina! czyli mogl byc problem u Ciebie z niedomoga lutealną. Ciesze sie ze duphaston pomogl, tylko go teraz nie odstawiaj. Mi jak udalo sie zajsc w ciaze z nim to jak tylko zobaczylam dwie kreski mialam zwiekszyc dawke do 2 tabletek.
    Teraz jak mi sie uda mam tak samo zrobic. Wiec suplementacja progesteronem jest bardzo istotna dla niektorych..

Plamnisiu dzięki :) Dupka brałam 3 razy dziennie, i teraz się właśnie zastanawiam czy brać go dalej w takiej samej ilości?

ja bym go tak brała

Dzięki Blondi :) I tak zrobię. W przyszły piątek idę do gina, więc ew. zmieni mi dawkę.

Blondi22 lubi tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowwwka wrote:
    Hej dziewczyny wiecie cos moze o luteinie? czy po niej moge nie odczuwac zadnych dolegliwosci bolowych typowych przed @? no kurde nic mnie nie boli ja sie ciesze bo zawsze cierpie tylko sie zastanawiam ze to chyba nie za dobrze,,, Pozdrawiam :)

Ja po luteinie czułam się źle, przy pierwszej dawce najgorzej, ale faktycznie @ mi to trochę unormowało,stała się krótsza i mniej krwawa ;P

1221648qmrgggy559.gif
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak jeszcze jedno wczoraj spędziłam w Szpitalu Ujastek w Krakowie cały dzień pozwiedzałam oddział poznałam kilka pielęgniarek i lekarzy i mogę z czystym sumieniem polecić ten właśnie szpital do porodu :)
    już nie wspomnę ze dwudniową Anię nosiłam przez cały ten dzień na rękach mówie Wam mega zajebiste uczucie patrzeć na taką kruszynke co to robi dziwne miny i tak słodko śpi...
    ok rozmarzyłam się troche ale to było takie cudowne doznanie ze szok :D i musiałam Wam o tym napisać :D

Rucia, Ilona, Muska, Kfjatus, Blondi22, Dodi, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    A i tak jeszcze jedno wczoraj spędziłam w Szpitalu Ujastek w Krakowie cały dzień pozwiedzałam oddział poznałam kilka pielęgniarek i lekarzy i mogę z czystym sumieniem polecić ten właśnie szpital do porodu :)
    już nie wspomnę ze dwudniową Anię nosiłam przez cały ten dzień na rękach mówie Wam mega zajebiste uczucie patrzeć na taką kruszynke co to robi dziwne miny i tak słodko śpi...
    ok rozmarzyłam się troche ale to było takie cudowne doznanie ze szok :D i musiałam Wam o tym napisać :D

Oj fakt takie maluszki są przecudne :P małe różowe :P

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nadrobilam. Jak bierzesz dupka 3 razy dziennie to ja bym tez tak zostawila. Ja po owulacji bralam tylko po 1 tabletce dziennie wiec mialam zlecone zwiekszyc w przypadku ciazy. Jak widac duphaston fajnie dziala. Wszystkie 3 z nim zaszlysmy w pierwszym cyklu :) mam nadzieje ze teraz tez mi pomoze, oczywiscie jesli maz zdazy wrocic na staranka.

Ruciu a castagnusa tez teraz bralas czy nie?

Blondi22, Shagga_80 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    no nadrobilam. Jak bierzesz dupka 3 razy dziennie to ja bym tez tak zostawila. Ja po owulacji bralam tylko po 1 tabletce dziennie wiec mialam zlecone zwiekszyc w przypadku ciazy. Jak widac duphaston fajnie dziala. Wszystkie 3 z nim zaszlysmy w pierwszym cyklu :) mam nadzieje ze teraz tez mi pomoze, oczywiscie jesli maz zdazy wrocic na staranka.

Ruciu a castagnusa tez teraz bralas czy nie?

Plemniczko w tym miesiącu akurat castagnusa nie brałam, bo skończyłam 3 miesięczną kurację. Miałam zaczać teraz od nowego cyklu. Odstawiłam wszystkie witaminy i wspomagacze, zostawiłam jedynie kwas foliowy.

Blondi22, plemniczka, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki :)
    Ruciu jakie wspaniałe wieści :) jejku jak się ciesze znów pojawiła się kolejna fasolka :) oby teraz już posypały się fasolki :) Jeszcze raz gratulacje :)

Rucia lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia serdeczne gratulacje! trzymam kciuku zeby wszystko bylo ok!

Fedra dostalas moja wiadomosc? Napisalam do ovu, naprawili mi wykres, jak u Ciebie? Blondi chyba tez miala z nim problem, dajcie znac, czy u was ok

no jaki fajny dzien dzis bedzie, swietna wiadomosc Rucia, jeszcze raz gratki!

Rucia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Dzisiaj śmigam do gina po skierowanie na betę :)

Fedra, Blondi22 lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zmykam do wyrka bo znów nie wyraźnie się czuje :( kurcze czy ja muszę mieć takiego pecha :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zdrówka !!

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki rucia ale tym razem nie będzie tak łatwo. Całe święta w wyrku spędzę :( a mogło być tak fajnie.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa wrote:
    Rucia serdeczne gratulacje! trzymam kciuku zeby wszystko bylo ok!

Fedra dostalas moja wiadomosc? Napisalam do ovu, naprawili mi wykres, jak u Ciebie? Blondi chyba tez miala z nim problem, dajcie znac, czy u was ok

no jaki fajny dzien dzis bedzie, swietna wiadomosc Rucia, jeszcze raz gratki!

Zbikowa niestety nie dostałam od Ciebie wiadomości niestety już od dłuższego czasu wiadomości nie dochodzą...
    ale wykres mam naprawiony :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już sałatke mam zrobiona ;)

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też normalnie mam juz wykres

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki,

No, trochę już ochłonęłam po przeczytaniu niusa Ruci na FEJSIE, co nie zmienia faktu, że chętnie bym sobie poprzeklinała z radości!!!!!!! KrtUpwRbnWsaAAAkl (zaszyfrowane :) )!!!!!

Dodi - u Ciebie przecież nic się jeszcze nie rozstrzygnęło!! Co innego, gdyby spadło Ci w okolice czerwonej krechy, więc na razie luz!

Nie wiem jak u Was, ale u mnie - w Olsztynie - ŚNIEŻYCA!!! Ale w obliczu Ruciowego niusa mogę isć nawet zrobić bałwana, żeby uczcić nową fasolkę:D

Uściski dziewczyny!

zbikowa, Rucia, Fedra, Blondi22, Dodi, Effcia28, Shagga_80, Libra lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    ja byłam u 2 lekarzy i w klinice "INVICTA" Gdańsk i wszyscy mi mówią że żadnych leków mam nie brać sama już nie wiem.

Z tego co pamiętam to she też miała taką samą sytuację z prolaktyną i udało się jej zajść :-)

Tak Aneczko - miałam 19-krotny wzrost prolaktyny po obciążeniu ale lekarz powiedział, że teraz szkoła jest taka, że najważniejsza jest ta prolaktyna bez obciążenia/tabletki. I żadnego leczenia bromergonem nie zalecił. A zajść się udało.

P.S. Chyba telepatycznie wezwalas mnie do odpowiedzi hehe zrobiłam sobie przerwę w ogarnianiu chałupki, czytam kilka dzisiejszych stron i coś o mnie :D

Fedra, Blondi22, Dodi, Kaja, Libra lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • she Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Hej dziewuszki,

No, trochę już ochłonęłam po przeczytaniu niusa Ruci na FEJSIE, co nie zmienia faktu, że chętnie bym sobie poprzeklinała z radości!!!!!!! KrtUpwRbnWsaAAAkl (zaszyfrowane :) )!!!!!

Dodi - u Ciebie przecież nic się jeszcze nie rozstrzygnęło!! Co innego, gdyby spadło Ci w okolice czerwonej krechy, więc na razie luz!

Nie wiem jak u Was, ale u mnie - w Olsztynie - ŚNIEŻYCA!!! Ale w obliczu Ruciowego niusa mogę isć nawet zrobić bałwana, żeby uczcić nową fasolkę:D

Uściski dziewczyny!

Mauyus - dzisiaj teściom mówicie? Czy już jesteście po przekazaniu newsa?

201306215365.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mówiliśmy, czekamy, aż się po południu zwali tu jeszcze rodzina siostry M :)

she, Blondi22, Muska lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ