X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Hej babolki.
    Mnie na net nie chciało wpuścić, ale po bitwach z IT już wszystko działa :)
    Mnie już tak brzuch boli i taka nerwowa chodzę, że naprawdę spodziewam się @ wcześniej niż w weekend :(
    Taką wczoraj kłótnię zaliczyłam z m, że już się spakowałam i byłam gotowa wyjechać gdziekolwiek...
    Koszmarny dzień miałam, potem jak już się naryczałam to zaczęłam walczyć z oczami eskimosa. Dzisiaj i tak wyglądam nieciekawie, no bo i jak tu wyglądać jak człowiek czuję się rozjechany przez ciężarówkę?
    A, szkoda gadać...
    W każdym razie ja i tapeta to jakoś średniawka w tym cyklu. Tempka mi juz poleciała na dół. Sama nie wiem czy @ jutro nie będzie?
    Nie noooo, pogadajcie coś miłego bo się tu poryczę w robocie :(

Uuuu, to nieciekawie...tym spadkiem zupełnie się nie przejmuj, bo przez stres temperatura może być zachwiana ..
    O czym możemy pogadać dla rozluźnienia?
    Może opowiedzcie jakie żarty zrobiliście (zrobili Wam) wczoraj? Aga30 miała mega pomysł, to dopiero wariatka :)
    My nie żartowaliśmy,ale ze Starym laliśmy się wodą w domu - ja pistoletem Młodego (na wodę) a On wozem strażackim...ale zabawę popsuł Młody,bo zaczął płakać, bo bał się wody...a potem chodził z chusteczką i wycierał wszystko :)

Rucia, Muska, mala29_, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    hej dziewczynki :) ja mam dzisiaj termin @ i pewnie do wieczora sie rozkreci bo mnie brzuch pobolewa juz :( takze przyszle mamuski, jesli mozna, prosze o wiruski na nastepny cykl :)

chucham i dmucham :)

agula lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane po świętach !!!! dmuchajcie ciężarne na Nas poprosimy :-) ;-)

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Kfjatus wrote:
    Napisałam do ovu z prośbą o avatara :), ciekawe czy mi naprawią możliwość wstawienia :)

ja już 3 raz napisałam... poprzednio dostałam wiadomość, że jest na moim koncie wszystko ok... a jak zmienić awatara nie mogę, tak nadal nie mogę...

A ja już miałam nadzieję, że coś mi z tym zrobią :) No cóż trzeba dalej żyć z twarzą tej blondyny w okienku, takiej samej jak u innych dziewczyn :P

Rucia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga a to porządnicki twój Młody i rodziców do pionu umie postawić.:)

Żadnych żartów nie dałam rady robić i nawet nie miałam pomysłu, ale obejrzałam film "jak urodzić i nie zwariować" i się uśmiałam. Polecam dla rozluźnienia.

Shagga_80, Fedra lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie było wcale do śmiechu... świąteczne spotkanie rodzinne upłynęło w pochmurno-żałobnej atmosferze... tak to jest jak rodzina presję wywiera i ciągle się wypytuje, kiedy dzidzia będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Muska wrote:
    Hej babolki.
    Mnie już tak brzuch boli i taka nerwowa chodzę, że naprawdę spodziewam się @ wcześniej niż w weekend :(
    Taką wczoraj kłótnię zaliczyłam z m, że już się spakowałam i byłam gotowa wyjechać gdziekolwiek...
    Koszmarny dzień miałam, potem jak już się naryczałam to zaczęłam walczyć z oczami eskimosa. Dzisiaj i tak wyglądam nieciekawie, no bo i jak tu wyglądać jak człowiek czuję się rozjechany przez ciężarówkę?
    A, szkoda gadać...
    W każdym razie ja i tapeta to jakoś średniawka w tym cyklu. Tempka mi juz poleciała na dół. Sama nie wiem czy @ jutro nie będzie?

Uuuu, to nieciekawie...tym spadkiem zupełnie się nie przejmuj, bo przez stres temperatura może być zachwiana ..
    O czym możemy pogadać dla rozluźnienia?
    Może opowiedzcie jakie żarty zrobiliście (zrobili Wam) wczoraj? Aga30 miała mega pomysł, to dopiero wariatka :)
    My nie żartowaliśmy,ale ze Starym laliśmy się wodą w domu - ja pistoletem Młodego (na wodę) a On wozem strażackim...ale zabawę popsuł Młody,bo zaczął płakać, bo bał się wody...a potem chodził z chusteczką i wycierał wszystko :)

Ja jestem mega naiwna :P Wczoraj rano M. pyta się mnie czy słyszałam w nocy straż pożarną, bo u sąsiadów się coś zawaliło. Poleciałam jak głupia do okna, szukam "tego co się zawaliło", pytam się gdzie się zawalił co się zawaliło, a On Prima Aprilis. :P

Zawsze rano pamiętam o tym, zeby nie dać się wkręcić, ale nigdy nie wychodzi.

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    u nas nie było wcale do śmiechu... świąteczne spotkanie rodzinne upłynęło w pochmurno-żałobnej atmosferze... tak to jest jak rodzina presję wywiera i ciągle się wypytuje, kiedy dzidzia będzie...

Libruś ludzie nie mają taktu. Nas pytali o to samo na stypie mojego dziadka. Tylko ja wprost powiedziałam, że poroniłam w październiku 2011 roku, kiedy dziecko będzie i czy w ogóle będzie tego nikt nie wie. Każdy się zamknął.

Shagga_80, Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Muska wrote:
    Hej babolki.
    A, szkoda gadać...

a co się stało? że takie ostre starcie było...

Z innej beczki - mnie tez wosebka z listy usunęła, więc chyba faktycznie konta usunęła całe.

U mnie po prostu distaster i tyle :(
    Jak to z facetami - nie wiem o co, bo wg mnie powodu do obrazy majestatu nie było. No ale facet znajdzie tam gdzie nie ma...
    Poszło o kolejny dzień Świat spędzony u jego rodziców od rana do nocy... Byliśmy tam w sobote żeby pomóc przygotowywać wszystko, potem znowu w niedzielę (bo Świeta) od rana do 21:00. Wyglądało to tak, że od śniadania do kolacji przy stole, na twardym krześle siedziałam i przed tv oczywiście, który to od śniadania do nocy włączony był.... No jak za karę jakąś :( Nawet do śniadania go nie wyłączyli.
    No to jak w poniedziałek mnie poganiał od 8:00 że jedziemy do jego rodziców (bo Święta to trzeba z rodzina siedzieć) to już wymiękłam i zgłosiłam sprzeciw, że ja już nie chce na cały dzień tam jechać, bo się wczoraj umęczyłam... no i to właśnie wywołało całą lawinę.
    Skończyło się tym, że mnie zostawił w pustym mieszkaniu i pojechał do swoich rodziców. A ja jak jakas sierota zostałam w sumie obcym mieście, bez nikogo... Dobra nie będe tu więcej pisać bo w pracy jestem i się zaraz znowu poryczę......
    W skrócie reszta dnia - ryczałam, potem wrócił, znowy się poklociliśmy (ja mowię że teraz jego rodzina to ja, a nie ropdzice i że jak tam przeciez tyle bylismy to moglibyśmy trochę sami posiedzieć, że ja chce troche odpocząć przez ten czas a nie ciągle poza domem siedzieć) no a pan majestat ze ja mam go przeprosić że tam z nim nie pojechałam. No głowa w mur, mówię wam...
    ;(

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Kochana u nas podobnie ale dzięki szwagierce , ktora zostawiła szwagra 6 miesięcy po ślubie więc temat dzidzi poszedł na bok :-\ale pewnie wróci na naszą rocznicę ślubu w maju

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kiti Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

oj skądś to znam ... u nas też były teksty typu a wy kiedy się postaracie...smutne to...

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • agula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    agula wrote:
    hej dziewczynki :) ja mam dzisiaj termin @ i pewnie do wieczora sie rozkreci bo mnie brzuch pobolewa juz :( takze przyszle mamuski, jesli mozna, prosze o wiruski na nastepny cykl :)

Chuuuuuuuuuuuuuucham mooooocno :)
    PS. który to cykl starań?

dziekuje :) wlasnie koncze 16 cykl

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:

Libra współczuje takich pytań. Mnie nikt wprost nie pyta, ale czuje te pytania i wzrok na sobie. I jak ktoś mnie z tych osób zapyta to powiem im, że mi bez dziecka jest dobrze, a jak im nie to niech sobie sami zrobią i się od fastrygują ode mnie.
    Innego wyjścia nie ma jak wygarnąć im wszystkim wprost, aż z butów wypadną.

Libra lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska współczuje :( Brak mi słów na tego typu zachowanie.

• agula Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    agula wrote:

chucham i dmucham :)

dziekuje Rucia :)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • natusia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) Jak minęły święta :) ???

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja to dziwię się, że ludzie mają taki tupet by wypytywać o plany powiększania rodziny...sama mam koleżankę, która jest mężatką od 12 lat i bez dzieci i nigdy nie spytałam Jej dlaczego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Libra wrote:

Libruś ludzie nie mają taktu. Nas pytali o to samo na stypie mojego dziadka. Tylko ja wprost powiedziałam, że poroniłam w październiku 2011 roku, kiedy dziecko będzie i czy w ogóle będzie tego nikt nie wie. Każdy się zamknął.

to u nas było podobnie... najpier śmiech, śmugus dyngus... i pytania cioteczek do mnie i do siostry "kiedy się o dzieci w końcu postaramy?"
    ja to zlałam i odowiedziałam "jak Bóg da"
    ale moja siosra po 3 pytaniu nie wytrzymała, ze łzami powiedziała o laparoskopii i poronieniu... wyszła do drugiego pokoju i się popłakała...
    tyle z świątecznego nastroju zostało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    cześć dziewczyny, ja dziś pierwszy dzień w pracy po chorobie i czuję się fatalnie tak jak Muzarcia. Ospale, ociężale i do du**. Brak mi już sił.

Mała29 tak czytałam, że to już twoja któraś z kolei choroba tej zimy i tak przyszło mi do głowy, że może powinnaś zbadać się na cytomegalie? Wiem, że ona wywołuje nawracające choroby i przeziębienia. Może warto to sprawdzić.

A Wosebka znowu konto usunęła?

Właśnie nie wiem gosia bo usunęła mnie z listy znajomych tak więc nie wiem co się z nią dzieje. Mam nadzieje że niedługo do nas powróci. A co do choroby to wyniki wszystkie mam dobre a chora jestem bo wcześniejsze choroby dobrze nie były wyleczone a teraz jeszcze przez 2 dni bardzo zmarzłam i przewiało mnie i choroba murowana. Teraz siedzę i się kuruje :) chciałam dziś do pracy iść to mnie mój m. tak opierdzielił że szok :)

Libra, Dodi lubią tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Blondi! W końcu zaczęłaś nowy cykl ! SUPER!

no w koncu ;)

a.png
    a.png
‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ