plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNa nogach mam czerwone przesuszone place, które swędzą, na rekach mam czerwone krostki wyglądające jak wysypka i również swędzące...wszystko mnie uczula teraz, skóra jest taka wrażliwa, że nic nie mogę robić...
Cilest, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,035 + Norgestimatum 0,250, (prod. Cilag AG)
Diane-35, substancja czynna: Ethinyestradiolum 0,035 + Cyproteroni acetas 2,0, (prod. Schering CA)
Femoden, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Gestodenum 0,075, (prod. Schering AG)
Gravistat, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,05 + Levonorgestrelum 0,025, (prod. Jenapharm)
Gravistat 150, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,05 + Levonorgestrelum 0,125, (prod. Jenapharm)
Harmonet, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Gestodenum 0,075, (prod. Wyeth-Lederle)
Jeanine, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Dienogestum 2,00, (prod. Schering AG)
Logest, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Gestodenum 0,075, (prod. Schering AG)
Loette, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Levonorgestrelum 0,1, (prod. Wyeth)
Marvelon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Desogestrelum 0,15, (prod. Organon N.V.)
Mercilon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15, (prod. Organon N.V.
Microgynon 21, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Schering AG)
Minesse, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,015 + Gestodenum 0,06, (prod. Wyeth-Lederle)
Minisiston, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,125, (prod. Jenapharm)
Minulet, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Gestodenum 0,075, (prod. Wyeth-Lederle)
Mirelle, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,015 + Gestodenum 0,06 (prod. Schering AG)
Novynette, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
Regulon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Desogestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
Restovar, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,0375 + Lynestrenolum 0,75, (prod. Organon N.V.)
Rigevidon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
Stediril 30, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Wyeth Pharma)
Syndi 35, substancja czynna: Etynyloestradiolu 0,035 mg i Octanu cyproteronu, 0,002 g (prod. SymPhar Sp. z o.o.)
Yasmin, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Drospirenonum 3, (prod. Schering CA)
Yasminelle, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 mg + Drospirenonum 3 mg, tabletki powlekane (prod. Schering Polska)
Dwufazowe i trzyfazowe:
Anteovin, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. biała 0,05 mg + 0,05 mg , różowa 0,125 mg + 0,05 mg, (prod. Gedeon Richter)
Milvane, substancja czynna: Gestodenum + Ethinylestradiolum, tabl. żółta 0,05 mg + 0,03 mg , brązowa 0,07 mg + 0,04 mg, biała 0,1 mg + 0,03 mg, (prod. Schering AG)
Tri-Minulet, substancja czynna: Gestodenum + Ethinylestradiolum, tabl. powl. beżowa 0,05 mg + 0,03 mg, brązowa 0,07 mg + 0,04 mg, biała 0,10 mg + 0,03 mg, (prod. Wyeth)
Trinordiol 21, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. brązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg,
pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Wyeth)
TriNovum, substancja czynna: Norethisterone acetate + Ethinylestradiolum, tabl. biała 0,5 mg + 0,035 mg, jasnoróżowa 0,75 mg + 0,035 mg , pomarańczowa 1 mg + 0,035 mg, (prod. Cilag)
Triquilar, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. jasnobrązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg etinylestradiolu, pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Schering AG)
Tri-Regol, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, dawka: tabl. żółta 0,05 mg + 0,03 mg, morelowa 0,075 mg + 0,04 mg, biała 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Gedeon Richter)
Trisiston, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl.czerwonobrązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg, pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Jenapharm) -
nick nieaktualnyNaraya 3 mg + 0,02 mg tabletki powlekane
Drospirenonum + Ethinylestradiolum odpowiednik yasminelle czy yasminn brałam 3 miesiące( głównie bóle brzucha z rana) a teraz libido "0", i innee objawy niepożądane...jak mówię ginowi, to mówi, że tak może być... DOBRA IDĘ I JUŻ NIE MARUDZĘ! PO PROSTU MAM PROBLEM, DUŻY PROBLEM ;-(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:11
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Naraya 3 mg + 0,02 mg tabletki powlekane
Drospirenonum + Ethinylestradiolum odpowiednik yasminelle czy yasminn brałam 3 miesiące( głównie bóle brzucha z rana) a teraz libido "0", i innee objawy niepożądane...jak mówię ginowi, to mówi, że tak może być... DOBRA IDĘ I JUŻ NIE MARUDZĘ! PO PROSTU MAM PROBLEM, DUŻY PROBLEM ;-(
a może jaz byłby lepszy dla Ciebie... ma niska zawartość hormonów...
dla mnie był nieskóteczny, ponieważ plamiłam 2 tyg. -
nick nieaktualnyZostawiam Wam:
-swędzące sutki
-okropne kłujące bóle przeszywające co jakiś czas, którąś z piersi
-mdłości
-opuchnięcia do 4-5 litrów
-nerwowość
-bóle głowy
-pokrzywkę i wysypki różnego rodzaju
-niechęć na sex
-bóle brzucha
-zaparcia
-ospałość
-cellulit wodny w mega rozmiarach
-zawroty głowy
-wielkie żylasto-baloniaste piersi (nie mam już wygodnego staniczka)
Jeszcze miesiąc pewnie wytrzymam...jak to wsjo oddam, to życie wróci do normy...
Tylko, że "kuźnia Maćka" ja mam brać leczniczo te końskie dawki...po tych tabsach już nic nigdy nie wezmę! Wolę się męczyć z moim futrem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:22
-
nick nieaktualnymuzarcia wrote:Zostawiam Wam:
-swędzące sutki
-okropne kłujące bóle przeszywające co jakiś czas, którąś z piersi
-mdłości
-opuchnięcia do 4-5 litrów
-nerwowość
-bóle głowy
-pokrzywkę i wysypki różnego rodzaju
-niechęć na sex
-bóle brzucha
-zaparcia
-ospałość
-cellulit wodny w mega rozmiarach
-zawroty głowy
-wielkie żylasto-baloniaste piersi (nie mam już wygodnego staniczka)
Jeszcze miesiąc pewnie wytrzymam...jak to wsjo oddam, to życie wróci do normy...
Tylko, że "kuźnia Maćka" ja mam brać leczniczo te końskie dawki...po tych tabsach już nic nigdy nie wezmę! Wolę się męczyć z moim futrem!
moja koleżnaka brała też to przy pcos... ale powiem szczerze, że może minimalnie jej owłosienie zmalało... teraz jeździ ze mną na laserową epilację... chyba na pozbycie się niechcianego owłosienia nie ma lepszej metody.... póki co... -
nick nieaktualnyHej Dziewczynki:)
Witam z rana i cieszę się,że Ruciu uspokoiłaś się (zresztą dziś widzę odnotowałaś lekki wzrost - a co najważniejsze nie spadek) umieram z ciekawości jak ta beta Ci wyjdzie
Do jutra chyba jajko zniosę!! Dodi, a Ty kiedy śmigasz na betę?
Muzi, ja bym chyba jak tylko będzie lekarz wybrała się do Niego, skoro tak dużo masz skutków ubocznych, to może źle są te tabsy dobrane...a dla mnie jest mega wytrwała,że nadal to bierzesz,mimo,że tak się źle czujesz....a kwiaty cuuuuuuuuuuudneOd razu wiosenniej się robi
Jak tam, kto teraz na tapecie? Niech no zerknę na tabelkęDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI właśnie do tego dążę...Libra już spadam, bo sama jestem zmęczona tym swoim marudzeniem ale gdzie jak nie tu się wygadać...nie biorę dalej! Za duże ryzyko! Podjęłam decyzję i teraz tylko będę dokładnie obserwować co się dzieje z moim ciałem, jakie mam dolegliwości, bo bromergon na razie biorę i metformax też...tych nie odstawiam...za miesiąc wizyta u endokrynologa mnie czeka...i w tej poradni metabolicznej...no!
Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyShagga_80 wrote:Hej Dziewczynki:)
Witam z rana i cieszę się,że Ruciu uspokoiłaś się (zresztą dziś widzę odnotowałaś lekki wzrost - a co najważniejsze nie spadek) umieram z ciekawości jak ta beta Ci wyjdzie
Do jutra chyba jajko zniosę!! Dodi, a Ty kiedy śmigasz na betę?
Muzi, ja bym chyba jak tylko będzie lekarz wybrała się do Niego, skoro tak dużo masz skutków ubocznych, to może źle są te tabsy dobrane...a dla mnie jest mega wytrwała,że nadal to bierzesz,mimo,że tak się źle czujesz....a kwiaty cuuuuuuuuuuudneOd razu wiosenniej się robi
Jak tam, kto teraz na tapecie? Niech no zerknę na tabelkę
Shagguś najwidoczniej temperatura "uregulowała się " i będzie w okolicach 36,90. Don't panicWłaśnie też zerknę która teraz na tapecie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKfatus (i pozostałe świeżynki
), nie wiem,czy poinformowana jesteś,ale jak przychodzi @ to powinnaś poinformować Fedrę, coby Ci zmieniła dane w tabelce, bo Ona sama tego wiedzieć nie będzie...to jedna z zasad naszych
Trzeba dbać o aktualność tabelki
A poza tym na tapecie Sylwia, a potem jest kilka Babek z terminem po weekendziezbikowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobitki
Witam sie w ten piękny słoneczny poranek, u mnie pachnie juz wiosna, temp. Koło 0 ale słoneczko mocno świeci i czuć juz wiosenke. Ja byłam pobiegac w lesie i swietnie sie czuje, takie poranne bieganie nastawia mnie pozytywnie na cały dzień.
Pózniej do was zajrze.
Miłego dnia KochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:52
Shagga_80, zbikowa, Rucia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość
Moje skarby Wiki i Marcel
-
nick nieaktualny