X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zamierzam- teraz czas na zasłużony urlop i odstresowanie :)

Libra, Shagga_80, Muska lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nogach mam czerwone przesuszone place, które swędzą, na rekach mam czerwone krostki wyglądające jak wysypka i również swędzące...wszystko mnie uczula teraz, skóra jest taka wrażliwa, że nic nie mogę robić...

Cilest, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,035 + Norgestimatum 0,250, (prod. Cilag AG)
    Diane-35, substancja czynna: Ethinyestradiolum 0,035 + Cyproteroni acetas 2,0, (prod. Schering CA)
    Femoden, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Gestodenum 0,075, (prod. Schering AG)
    Gravistat, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,05 + Levonorgestrelum 0,025, (prod. Jenapharm)
    Gravistat 150, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,05 + Levonorgestrelum 0,125, (prod. Jenapharm)
    Harmonet, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Gestodenum 0,075, (prod. Wyeth-Lederle)
    Jeanine, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Dienogestum 2,00, (prod. Schering AG)
    Logest, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Gestodenum 0,075, (prod. Schering AG)
    Loette, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Levonorgestrelum 0,1, (prod. Wyeth)
    Marvelon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Desogestrelum 0,15, (prod. Organon N.V.)
    Mercilon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15, (prod. Organon N.V.
    Microgynon 21, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Schering AG)
    Minesse, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,015 + Gestodenum 0,06, (prod. Wyeth-Lederle)
    Minisiston, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,125, (prod. Jenapharm)
    Minulet, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Gestodenum 0,075, (prod. Wyeth-Lederle)
    Mirelle, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,015 + Gestodenum 0,06 (prod. Schering AG)
    Novynette, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 + Desogestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
    Regulon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Desogestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
    Restovar, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,0375 + Lynestrenolum 0,75, (prod. Organon N.V.)
    Rigevidon, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Gedeon Richter)
    Stediril 30, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Levonorgestrelum 0,15, (prod. Wyeth Pharma)
    Syndi 35, substancja czynna: Etynyloestradiolu 0,035 mg i Octanu cyproteronu, 0,002 g (prod. SymPhar Sp. z o.o.)
    Yasmin, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,03 + Drospirenonum 3, (prod. Schering CA)
    Yasminelle, substancja czynna: Ethinylestradiolum 0,02 mg + Drospirenonum 3 mg, tabletki powlekane (prod. Schering Polska)

Dwufazowe i trzyfazowe:

Anteovin, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. biała 0,05 mg + 0,05 mg , różowa 0,125 mg + 0,05 mg, (prod. Gedeon Richter)
    Milvane, substancja czynna: Gestodenum + Ethinylestradiolum, tabl. żółta 0,05 mg + 0,03 mg , brązowa 0,07 mg + 0,04 mg, biała 0,1 mg + 0,03 mg, (prod. Schering AG)
    Tri-Minulet, substancja czynna: Gestodenum + Ethinylestradiolum, tabl. powl. beżowa 0,05 mg + 0,03 mg, brązowa 0,07 mg + 0,04 mg, biała 0,10 mg + 0,03 mg, (prod. Wyeth)
    Trinordiol 21, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. brązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg,
    pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Wyeth)
    TriNovum, substancja czynna: Norethisterone acetate + Ethinylestradiolum, tabl. biała 0,5 mg + 0,035 mg, jasnoróżowa 0,75 mg + 0,035 mg , pomarańczowa 1 mg + 0,035 mg, (prod. Cilag)
    Triquilar, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl. jasnobrązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg etinylestradiolu, pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Schering AG)
    Tri-Regol, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, dawka: tabl. żółta 0,05 mg + 0,03 mg, morelowa 0,075 mg + 0,04 mg, biała 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Gedeon Richter)
    Trisiston, substancja czynna: Levonorgestrelum + Ethinylestradiolum, tabl.czerwonobrązowa 0,05 mg + 0,03 mg, biała 0,075 mg + 0,04 mg, pomarańczowa 0,125 mg + 0,03 mg, (prod. Jenapharm)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naraya 3 mg + 0,02 mg tabletki powlekane
    Drospirenonum + Ethinylestradiolum odpowiednik yasminelle czy yasminn brałam 3 miesiące( głównie bóle brzucha z rana) a teraz libido "0", i innee objawy niepożądane...jak mówię ginowi, to mówi, że tak może być... DOBRA IDĘ I JUŻ NIE MARUDZĘ! PO PROSTU MAM PROBLEM, DUŻY PROBLEM ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Naraya 3 mg + 0,02 mg tabletki powlekane
    Drospirenonum + Ethinylestradiolum odpowiednik yasminelle czy yasminn brałam 3 miesiące( głównie bóle brzucha z rana) a teraz libido "0", i innee objawy niepożądane...jak mówię ginowi, to mówi, że tak może być... DOBRA IDĘ I JUŻ NIE MARUDZĘ! PO PROSTU MAM PROBLEM, DUŻY PROBLEM ;-(

a może jaz byłby lepszy dla Ciebie... ma niska zawartość hormonów...
    dla mnie był nieskóteczny, ponieważ plamiłam 2 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Wam:
    -swędzące sutki
    -okropne kłujące bóle przeszywające co jakiś czas, którąś z piersi
    -mdłości
    -opuchnięcia do 4-5 litrów
    -nerwowość
    -bóle głowy
    -pokrzywkę i wysypki różnego rodzaju
    -niechęć na sex
    -bóle brzucha
    -zaparcia
    -ospałość
    -cellulit wodny w mega rozmiarach
    -zawroty głowy
    -wielkie żylasto-baloniaste piersi (nie mam już wygodnego staniczka)

Jeszcze miesiąc pewnie wytrzymam...jak to wsjo oddam, to życie wróci do normy...

Tylko, że "kuźnia Maćka" ja mam brać leczniczo te końskie dawki...po tych tabsach już nic nigdy nie wezmę! Wolę się męczyć z moim futrem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Zostawiam Wam:
    -swędzące sutki
    -okropne kłujące bóle przeszywające co jakiś czas, którąś z piersi
    -mdłości
    -opuchnięcia do 4-5 litrów
    -nerwowość
    -bóle głowy
    -pokrzywkę i wysypki różnego rodzaju
    -niechęć na sex
    -bóle brzucha
    -zaparcia
    -ospałość
    -cellulit wodny w mega rozmiarach
    -zawroty głowy
    -wielkie żylasto-baloniaste piersi (nie mam już wygodnego staniczka)

Jeszcze miesiąc pewnie wytrzymam...jak to wsjo oddam, to życie wróci do normy...

Tylko, że "kuźnia Maćka" ja mam brać leczniczo te końskie dawki...po tych tabsach już nic nigdy nie wezmę! Wolę się męczyć z moim futrem!

moja koleżnaka brała też to przy pcos... ale powiem szczerze, że może minimalnie jej owłosienie zmalało... teraz jeździ ze mną na laserową epilację... chyba na pozbycie się niechcianego owłosienia nie ma lepszej metody.... póki co...

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :) jak tam wam mija poranek? Ja dziś w domku siędę :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki:)
    Witam z rana i cieszę się,że Ruciu uspokoiłaś się (zresztą dziś widzę odnotowałaś lekki wzrost - a co najważniejsze nie spadek :) ) umieram z ciekawości jak ta beta Ci wyjdzie :) Do jutra chyba jajko zniosę!! Dodi, a Ty kiedy śmigasz na betę?
    Muzi, ja bym chyba jak tylko będzie lekarz wybrała się do Niego, skoro tak dużo masz skutków ubocznych, to może źle są te tabsy dobrane...a dla mnie jest mega wytrwała,że nadal to bierzesz,mimo,że tak się źle czujesz....a kwiaty cuuuuuuuuuuudne :) Od razu wiosenniej się robi :)

Jak tam, kto teraz na tapecie? Niech no zerknę na tabelkę :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie do tego dążę...Libra już spadam, bo sama jestem zmęczona tym swoim marudzeniem ale gdzie jak nie tu się wygadać...nie biorę dalej! Za duże ryzyko! Podjęłam decyzję i teraz tylko będę dokładnie obserwować co się dzieje z moim ciałem, jakie mam dolegliwości, bo bromergon na razie biorę i metformax też...tych nie odstawiam...za miesiąc wizyta u endokrynologa mnie czeka...i w tej poradni metabolicznej...no!

Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ malutka, cześć Shaggunia...ja dziś mam rolę marudy ale już kończą zmianę-) Buziam i miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga_80 wrote:
    Hej Dziewczynki:)
    Witam z rana i cieszę się,że Ruciu uspokoiłaś się (zresztą dziś widzę odnotowałaś lekki wzrost - a co najważniejsze nie spadek :) ) umieram z ciekawości jak ta beta Ci wyjdzie :) Do jutra chyba jajko zniosę!! Dodi, a Ty kiedy śmigasz na betę?
    Muzi, ja bym chyba jak tylko będzie lekarz wybrała się do Niego, skoro tak dużo masz skutków ubocznych, to może źle są te tabsy dobrane...a dla mnie jest mega wytrwała,że nadal to bierzesz,mimo,że tak się źle czujesz....a kwiaty cuuuuuuuuuuudne :) Od razu wiosenniej się robi :)

Jak tam, kto teraz na tapecie? Niech no zerknę na tabelkę :)

Shagguś najwidoczniej temperatura "uregulowała się " i będzie w okolicach 36,90. Don't panic :) Właśnie też zerknę która teraz na tapecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    133,3 teraz mam...woooody jak w jeziorze....same widzicie...pa pa pa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:40

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ty biedna muzarciu ile jeszcze ci zostało tego leczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi nie marudzisz, tylko przejmujesz się swoim stanem, a my jesteśmy po to, żeby cię wesprzeć i wysłuchać.

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta tak muzarciu Rucia ma racje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfatus (i pozostałe świeżynki ;) ), nie wiem,czy poinformowana jesteś,ale jak przychodzi @ to powinnaś poinformować Fedrę, coby Ci zmieniła dane w tabelce, bo Ona sama tego wiedzieć nie będzie...to jedna z zasad naszych :) Trzeba dbać o aktualność tabelki :)
    A poza tym na tapecie Sylwia, a potem jest kilka Babek z terminem po weekendzie :)

zbikowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tapecie:

sylwia1985 - 01.04
    Kfjatus - 02.04
    Muska - 07.04

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Muzi nie marudzisz, tylko przejmujesz się swoim stanem, a my jesteśmy po to, żeby cię wesprzeć i wysłuchać.

Święte słowa :)
    Muzarciu, pisz co Ci leży na sercu :)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki ;D Witam sie w ten piękny słoneczny poranek, u mnie pachnie juz wiosna, temp. Koło 0 ale słoneczko mocno świeci i czuć juz wiosenke. Ja byłam pobiegac w lesie i swietnie sie czuje, takie poranne bieganie nastawia mnie pozytywnie na cały dzień.
    Pózniej do was zajrze.
    Miłego dnia Kochane ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 07:52

Shagga_80, zbikowa, Rucia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Na tapecie:

sylwia1985 - 01.04
    Kfjatus - 02.04
    Muska - 07.04

Kfjatus już zaliczyła @, stąd mój wcześniejszy wpis :)

‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ