X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mauysia fajnie, że jesteś;-)
    561874hhz1c12ps5.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 07:31

Effcia28, Blondi22, mauysia, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Cześć Ruciu, mała, Dodi, Kfjatus, a-koczku, muzarciu i Effciu!

W końcu udało mi się dobrnąć do ostatniej strony. Nie mieliśmy w firmie z samego rana netu, stąd moje "spóźnienie" :)

Dodi, piękna betka :)
    Ruciu, to o której DOKŁADNIE mamy koczować przed kompem, żeby poznać Twoje wyniki?
    Effciu - też się zastanawiam co z Olą_czeka - może wyjechała na Święta i nie zagląda do kompa... Okaże się.

Ja już jestem po śniadaniu - zupa jarzynowa od teściowej - w ogóle nadal mam megadużego smaka na zupy i zaraz chyba sobie przygrzeję dolewkę :)

a mówiła coś że wybywa na święta bo ja jej tu nie widuje już jakiś czas?mam nadzieję,że nie długo się odezwie:)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki:)
    Dodi super że ciąża potwierdzona:)gratuluję oficjalnie i głośno
    Rucia teraz czekam na info od Ciebie:)

Chyba za długo z Wami nie posiedzę bo coś od kilku dni mnie strasznie mdli,a dziś to już szczególnie:)

hmmm moze coś bedziee...a zreszta siedze cicho narazie ;)
    okaże sie ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    483813cnsk3a9xm6.gif
    KOCHAM WAS!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2013, 07:35

mauysia, Blondi22, Effcia28, Fedra, mala29_, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    483813cnsk3a9xm6.gif

jaki śliczny motylek:)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczynki:)
    Dodi super że ciąża potwierdzona:)gratuluję oficjalnie i głośno
    Rucia teraz czekam na info od Ciebie:)

Chyba za długo z Wami nie posiedzę bo coś od kilku dni mnie strasznie mdli,a dziś to już szczególnie:)

hmmm moze coś bedziee...a zreszta siedze cicho narazie ;)
    okaże sie ;)

tak Blondi będzie morze czerwone a potem histeroskopia(jeśli @ przyjdzie punktualnie,bo jak się przesunie to nici zbadania:)

• Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    483813cnsk3a9xm6.gif

super ladny motylek szkoda tylko że za oknem jeszcze ich nie ma

Effcia28 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • a-koczek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że ciągle o tych bocianach piszę ale jednak je widziałam bo przeleciały znowu. Także ten rok bedzie cudowny i myśle że owocny bo nie na darmo marzną i lataja u nas a nie w ciepłych krajach

Blondi22, mauysia, gocha04, Shagga_80, Fedra, mala29_, Ilona, Dodi, Gunia lubią tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole sie witam ;)

młody juz w przedszkolu ;)

Dodi grtauluje oficjalnie super beta;)

Effcia28, mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Mauysia fajnie, że jesteś;-)
    561874hhz1c12ps5.gif

No stęskniłam się za Wami :D Jednak pisanie z Wami na "ćwierć etatu" to nie to samo...

A Liberka widzę, że - tak jak zapowiedziała - urlopuje od pisania! Grunt, że nad nami krążysz, Libri!

Effcia28, Blondi22, Shagga_80, Fedra, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne motylki dziś dajecie! Wiosenny klimat mamy - dobrze, że przynajmniej tu!
    W tym tygodniu pogodowego szału u mnie nie będzie... Maksymalnie 4 stopnie... Ale kurde kiedyś musi nastąpić przełamanie, nie ma bata!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blindi22 witam jak gina znalazlas ,kiedy idziesz?

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno od polowy kwietnia ma być ocieplenie

mauysia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blindi22 witam jak gina znalazlas ,kiedy idziesz?

narazie nie ide ale gina mam juz na oku;)
    zobacze jak ten cykl bedzie wygladał zawsze bede miala kilka do tylu cyklów i bede miala z czym isc do niego.

a.png
    a.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne akcenty ja tam na lotnisku więc nie zaszaleje z misiami ulala

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    187564hv7srq238i.gif

Zostałabym ale chcę zrobić co zaplanowałam sobie...za 27 dni albo szybciej przyjadą goście więc buziam, spadam, pomagajcie mi wirtualnie w tej rewolucji...ach ach...nie przytyłam, nie przytyłam , la la la la! Ale ze mnie wariatka...

Effcia28, Blondi22, Fedra, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blindi22 ja też mam ten cykl stracony no jestem ciekawa co on mi powie bo wypoczety po urlopie więc coś wynajdzie lub wymyśli

mhsvanlih0qhtdnx.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Aleście naprodukowały- starałam się nadrobić ale pewnie coś przeoczyłam za co z góry przepraszam.

Po pierwsze- Dodi- jeszcze raz serdecznie gratuluje i życze zdrówka i spokojnej ciąży! :)

Muzarciu- co z tymi tabsami? Odstawiłaś czy nie? Powiem Ci na moim przykładzie, że ja odstawiałam zawsze jak tylko miałam męczące objawy. Przeleciałam kilka tabsów- zaczęło się od Stediril- i te były dla mnie idealne- zero objawów negatywnych, regularny cykl, brak PMS itd. Później je wycofali na jakiś czas więc skoczyłam na Yasmine- tragedia- po dwóch cyklach kolejna zmiana na Diane- również tragedia, kolejne były Cilest- bardzo fajne, zero skutków ubocznych, cykl jak w zegarku (i to dosłownie- @ co 28 dni, w niedziele o 17.00 ;) ) Tabsy powinno się odstawić po skończeniu opakowania, tak jest najlepiej dla organizmu. Można od nowego cyklu zacząć od razu inne, choć część lekarzy twierdzi, że dobrze odczekać z miesiąc lub dłużej- ale co lekarz to opinia. Ja osobiście uważam, że jeśli coś zdecydowanie negatywnie wpływa na samopoczucie, trzeba to odstawić- ale to moje prywatne zdanie a lekarzem nie jestem ;)

Widziałam też na tapecie temat teściów- eh dziewczyny, faktycznie nie macie za ciekawie. Mnie mój nie ciąga, bo wie, że nie lubię tak daleko jeździć, i nie ma pretensji o to. Z drugiej strony jak już jadę...no wyobraźcie sobie, że nagle wpadacie do miejsca (miasta), w którym nikt nie mówi w Waszym języku (ani polskim ani angielskim), wy rozumiecie zaledwie podstawy, a oni kompletnie nic...to dopiero jest jazda bez trzymanki :D Za kilka dni właśnie mnie taki wyjazd czeka. Na szczęście wszyscy są do mnie pozytywnie nastawieni, choć na początku obawiali się tego związku- no w końcu Europejka- czyli nic dobrego. Jak będą dzieci to kto wie, czy nie ucieknie z nimi do Europy...oni się nas strasznie boją ;) Tak jak u nas krążą złe opinie o Arabach, tak wśród Arabów krążą o Europejkach ;)

No i na dzień dobry:
    25384021660039956544270.jpg

Effcia28, mauysia, Kaja, Blondi22, Kfjatus, Shagga_80, Fedra, mala29_, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Blindi22 ja też mam ten cykl stracony no jestem ciekawa co on mi powie bo wypoczety po urlopie więc coś wynajdzie lub wymyśli

dlaczego stracony ?

a ja dzis bede wiedziła na 100% czy tak oficjalnie sie staramy o córeczke bo narazie to było tak jak by sie trafiła ;)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Effcia ja też chcę na styczeń 2014 ;)!

Też chciałam na 2014 rok :P Ale się nie udało :P

Kfjatus, mala29_, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ