X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi może żebyś się Nam nie wykrwawiła, łykaj żelazo?

Dodi, muzarcia lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarciu te pozytywne siły to mam nadzieje, ze w niczym Ci nie przezkodza he he póki co wszystkie jesteśmy zadowolone z Twojej zmiany i myślę, ze w niedługim czasie uda Ci się wyjść na prosta;)
    Swoja driga AGA wczoraj też miała niezla banie he he

muzarcia, AGA 30 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi!

Jak będziesz u lekarza zapytaj się o tabletki CYPREST.

http://www.doz.pl/leki/p1684-Cyprest

Są to tabletki o nieco słabszym działaniu antykoncepcyjnym, ale typowo antyandrogenne.

Podobno nie dają takich skutków ubocznych jak Diane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 05:31

muzarcia, Fedra lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki widzę że nastroje dopisują :) u mnie chyba zaczyna gościć wiosna więc ja wam wysyłam trochę tej wiosny ode mnie :)

Rucia, Dodi, Muska, muzarcia, AGA 30, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    hej laseczki widzę że nastroje dopisują :) u mnie chyba zaczyna gościć wiosna więc ja wam wysyłam trochę tej wiosny ode mnie :)

Mała, jeżeli gdziekolwiek widzisz chodź odrobinę wiosny, przygoń ją tutaj. U Nas zima na całego ! Oszaleć można :(

muzarcia lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu ja już od wczoraj ją wysyłam do was, więc pewnie niebawem przyjdzie musi pokonać dość dużo kilometrów :)

Kfjatus, muzarcia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia nie mogę łykać żelaza, bo ferrytyny mam tyle, że Was mogę w razie potrzeby obdarować...mam zapasik w razie wojny hehe

To byłby cud gdyby te dwa miechy mi pomogły...swoją drogą teraz robię wszystko,by zrzucić balast...do 120 na razie...to jest możliwe, kiedyś było...jak byłam "siksa"...9 kg w tydzień schodziło...

Już dziś wprowadzę więcej białka do diety...zaczęłam łykać dalej folik i wiesiołek...

Przecież mam swojskie odcholesterolowane jajka...mam motywację...za 4 tygodnie goście przyjeżdżają...

Marzę o tym, by na pasku zaczęło się coś dziać...lepiej w dół...

Co do oczyszczania z leku, to pewnie to chwilkę zejdzie...do miesiąca zapewne, z odstawienia też mogą być różne jazdy ale damy radę!

Jestem ciekawa czy na jajeczkowanie wpłynie ten metformax...podobno ma wspomóc jajniki...ciekawe, ciekawe;-)
    Podłożem PCOS może być faktycznie hiperprolaktynemia czynnościowa i póki co nie rezygnuję z tego bromergonu...jak już przyzwyczaiłam do niego organizm, to zostaje...

To już wiecie co i jak...

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprest -zapytam na pewno...jeśli do końca tabletek jakie wykupiłam nie zjadę i nie schudnę, to na 100% zapytam...DZIĘKUJĘ RUCIEŃKO...

mała witaj...jak "jamniki", bolą jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2013, 05:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się naczytałam o zagrożeniu życia i zdrowia u tak otyłych lasek jak ja a mój gin mnie uspokajał, że nic się nie stanie...zakrzepy, zaburzenia krążenia, dusznice bolesne, zgony w okresie okołoporodowym, wady ukł. nerwowego u dzieci, wady serca, powikłań mnóstwo iiiii massssakra....teraz po przeczytaniu tego wszystkiego już całkowicie się przekonałam, że im więcej się pozbędę tym lepiej...także dziewczyny chyba natura wie co robi zmniejszając płodność otyłym dziewczynom...

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej muzarciu na pewno uda Ci się zrzucić te kg i ciesze się że podjęłaś najlepszą dla siebie decyzje co do leków które brać a które nie :). Ja trzymam kciuki żeby już u ciebie wszystko wróciło do normy :) A co do jajników to już nie bolą ale jeszcze chyba został ten płyn i paraliżuje mi jeszcze czasem pod jajnikami bo dziś jak gwałtownie się ruszyłam to jeszcze coś tam pobolewało. Chyba były dwa pęcherzyki które pękły ale co z tego jak cykl stracony.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten śnieżny poranek melduję się na posterunku! :)
    Zasypało tak, że świata nie widać :/
    Mała oby szybko ta paczka od Ciebie przyszła z ta wiosną :D.

1221648qmrgggy559.gif
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarciu przestań tak mówić, znam wiele bardziej otyłych osób które mają dzieci i im nic nie jest. Tak więc głowa do góry kobietko i do przodu :)

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!
    Witam z rana bardzo bardzo gorąco!
    U mnie tez sypie :( Kto to widział ciągle śnieg 4 kwietnia? gdzie ta wiosna ja się pytam?! Marzy mi się już pierwszy wiosenny grill...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tam mała ale wiesz...motywacja! Zdrowa mama, zdrowe dziecko...metformax na 100% pomoże mi w tym wszystkim i co będzie to będzie ale wiadomo...powinien mnie uprzedzić, że jak się decyduję, to jest ryzyko...w końcu to lekarz...

Mam pytanie, czy któraś puchnie, nabiera wody przed okresem i nie daje z nią rady? Proszę o odpowiedzi niezafasolkowane...

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Wczoraj się naczytałam o zagrożeniu życia i zdrowia u tak otyłych lasek jak ja a mój gin mnie uspokajał, że nic się nie stanie...zakrzepy, zaburzenia krążenia, dusznice bolesne, zgony w okresie okołoporodowym, wady ukł. nerwowego u dzieci, wady serca, powikłań mnóstwo iiiii massssakra....teraz po przeczytaniu tego wszystkiego już całkowicie się przekonałam, że im więcej się pozbędę tym lepiej...także dziewczyny chyba natura wie co robi zmniejszając płodność otyłym dziewczynom...

Nie gadaj głupot! Chodzi bardziej o to, żeby dbać o siebie, robić badania, a w razie jakiegoś problemu leczyć, bo zwyczajnie mogą pojawić się problemy. Ale to właściwe nie ma wyjątków - gruby, chudy, mały, duży -każdego to może spotkać.

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska hej hej...u mnie też sypie...ale chyba u Ruci najgorzej, bo na Wa-wkę wczoraj jakaś śnieżyca szła potężna...

Muska lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Niby tam mała ale wiesz...motywacja! Zdrowa mama, zdrowe dziecko...metformax na 100% pomoże mi w tym wszystkim i co będzie to będzie ale wiadomo...powinien mnie uprzedzić, że jak się decyduję, to jest ryzyko...w końcu to lekarz...

Mam pytanie, czy któraś puchnie, nabiera wody przed okresem i nie daje z nią rady? Proszę o odpowiedzi niezafasolkowane...

Ja też trochę puchnę przed @. Czuję się wtedy jak balon. Niby nie widać, ale czuje to wszędzie. Guzik w spodniach ciśnie, obrączka na palec ledwo włazi. Jeszcze rano wejdzie, ale za to potem, wieczorem jej ściągnąć nie mogę :/ Koszmar.
    Poza tym ostatnio mi łydki puchną :/ To nie wiem skąd się wzięło. Pewnie od tej pracy siedzącej non stop :/
    A, mogę tak wymieniać bez końca...
    na szczęście jak przychodzi @ to się wszystko uspokaja.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mazowieckim masakra :/ Całą noc padało i nadal prószy śnieg. Zaspy po kolana...
    Muska grilla nawet na balkonie nie da się rozpalić, bo zasypany :P

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus może i tak , niemniej jednak ryzyko w pewnych problemach się zwiększa...jedynie nie grozi otyłej babeczce poród przedwczesny tylko raczej ciąża przenoszona...ale za to płód w pewnym momencie dość często się przestaje u większych kobiet rozwijać...zahamowanie następuje...czytałam i swoje wiem, jestem spokojna ale zmotywowało mnie to do prewencji na ile się uda teraz!

Fedra lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shagga, kochana babo, SERDECZNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!
    Życzę Ci, aby dalsze noszenie małego braciszka dla Twojego synka przebiegało dobrze, szybkiego i niebolesnego porodu, a potem oczywiście żebyście żyli długo i szczęśliwie :D

Kfjatus, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ