X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    Myślę, że metodą prób i błędów w końcu lekarz trafi...spróbować można ale co z badaniami w szpitalu? jak zaczniesz brać leki, to wyjdą fałszywie...

no wlasnie nie wiem co robic on powiedzial ze wygladam jakbym dopiero po okresie byla .... bo endometrium tylko 5,1 mm ale ja przeciez nie mialam jeszcze okresu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam dziewuszki. Miłej nocki :)

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    muzarcia wrote:
    Myślę, że metodą prób i błędów w końcu lekarz trafi...spróbować można ale co z badaniami w szpitalu? jak zaczniesz brać leki, to wyjdą fałszywie...

no wlasnie nie wiem co robic on powiedzial ze wygladam jakbym dopiero po okresie byla .... bo endometrium tylko 5,1 mm ale ja przeciez nie mialam jeszcze okresu

Ja na twoim miejscu poświęciła następny cykl na badana a nie na clo!!! miesiąc cię nie zbawi a bedziesz wiedzieć na czym stoisz po badaniach!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:

Pa natuśka!!!:-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muzarcia wrote:
    ja mam g lub h....ale nikomu ani słowa...zamienicie się? Wystarczyłoby mi duże d...żeby to było możliwe...

hehehe mojej przyjaciółki synowie jak sa umnie na rękach oboje mi w cyckach grzebia jak się pytam czy tam jest ciepło to Jeremiasz krzyczy je Jo jak mały kaszub ,a ten drugi całuje masakra jaja jak berety , a moja Kasia mówi ja tez takie fajne miałam do puki nie zaczełam karmić teraz ma małe A

Ilona lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natusia wrote:

Pa kruszynko do Jutera bizu!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Effcia28 wrote:
    Rucia wrote:
    Effcia28 wrote:
    Rucia wrote:
    Effcia :( Mam nadzieję, że nie jest ci przykro :(

a z jakiego powodu ma mi być przykro?

Czemu chcesz rzadziej do nas zaglądać? Pomyslałam, ze może przykro ci się zrobiło, że posypały się fasolki. :(

ja się na prawdę cieszę ,że Ci się udało:)i to że postanowiłam mniej zaglądać to dlatego że po prostu brakuje mi czasu na inne rzeczy i jest jeszcze jedna sprawa teraz mnie czeka histeroskopia i na tym muszę się skupić(Wiesz HSG nas łączyło)a z tym czuję,że jestem sama trochę się boję może to dlatego chcę odejść żeby Wam nie marudzić.

I jest jeszcze jedna sprawa ale nie chcę tu o tym mówić

naprawdę nie ma się czego bać histerioskopia tylko tak strasznie brzmi ale to szybkie badanie jak przeżyłaś HSG to to to jest pikuś ;)

może i masz rację na pewno masz i wcale nie taki diabeł straszny ale ja jestem straszny nerwus i czuję ,że ciężki tydzień przede mną:(

Wiedziałam,że jak nie wykasuję konta tylko będę chciała zrobić "urlop"to i tak tutaj wejdę,bo to będzie silniejsze ode mnie :(

Dodi, Rucia, Fedra lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tup... tup... tup... idzie nocka
    i zamyka Twoje oczka.
    Mocno trzyma za paluszki,
    tuli główkę do poduszki.
    Opatula w ciepły kocyk,
    czule szepcząc - dobrej nocy.

Spadam laseczki!!! milej nocki!!!Dobranocki!!!:+-)

Dodi, Kfjatus, Muska, Fedra lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najdziwniejsze ze pytalam go czy moze mam PCOS a on nie to napewno nie to i komu wierzyc- badz tu madrym...masakra nie wiem co robic...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Effcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    zdaje relacje z wizyty u gina
    a wiec:Trzon macicy wielkosci zwyklej jednorodny echogenicznie .Echo endometrium o grubosci 5,1mm nie odpowiada fazie cyklu, jednorodne.Jajniki obustronne prawidlowe zatoka douglasa wolna. To usg
    do tego dostalam cos takiego ale jeszcze nie wykupilam w wiec clostibegyt brac od 5-9dc oraz lutenyl - brac 1 przez 10 dni.Co o tym myslicie?

ja bym w tym cyklu poszła do szpitala niech Cię przebadają a leki można zacząć stosować póżniej-ale decyzja należy do Ciebie

AGA 30 lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Tup... tup... tup... idzie nocka
    i zamyka Twoje oczka.
    Mocno trzyma za paluszki,
    tuli główkę do poduszki.
    Opatula w ciepły kocyk,
    czule szepcząc - dobrej nocy.

Spadam laseczki!!! milej nocki!!!Dobranocki!!!:+-)

BIZU OKRUSZKU do jutera ;-)

AGA 30 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    sylwia1985 wrote:
    zdaje relacje z wizyty u gina
    a wiec:Trzon macicy wielkosci zwyklej jednorodny echogenicznie .Echo endometrium o grubosci 5,1mm nie odpowiada fazie cyklu, jednorodne.Jajniki obustronne prawidlowe zatoka douglasa wolna. To usg
    do tego dostalam cos takiego ale jeszcze nie wykupilam w wiec clostibegyt brac od 5-9dc oraz lutenyl - brac 1 przez 10 dni.Co o tym myslicie?

ja bym w tym cyklu poszła do szpitala niech Cię przebadają a leki można zacząć stosować póżniej-ale decyzja należy do Ciebie

tylo gin powiedzial ze na okres sie nie zanosi wiec po raz kolejny moze to byc bardzo dlugi cykl albo nie wiem juz sama co ....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a brala ktoras moze z was takie leki clostibegyt lutenyl ?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie doradzę Ci Sylwia przykro mi:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1134123ayfjpcpywq.gif to plan na jutro a dzis napisze jeszcze Ci Sylwia, że ja też bym te badania zrobiła jak tylko @ przyjdzie a później jak już będziesz wiedziała na czym stoisz , o bym sie zastanowiła...może zaproponują Ci to samo...możesz mieć niedomogę estrogenową jeśli endometrium takie słabe..hmm...do tego progesteronową może dodatkowo...zobaczysz co wyjdzie w badaniach ale fajnie, że poszłaś...masz już jakiś obraz tego co jest nie tak....za słabe endometrium , to Ci powiedział dalej zobaczysz...

Fedra lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 ja zaczynam Luteine 4 tabsy na dzień i to gdzie do Piczy fujjjj nie wiem czy dam radę ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lutenyl to luteina zapewne a clostybegyt to clo ...mała 29 to brała, miała przerwę i znów chyba bierze...właśnie ją skręca z bólu jajników, biedna mała;-(

mala29_ lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    nie doradzę Ci Sylwia przykro mi:(

jest założony wątek o tym PCOS i CLo też gdzieś widziałam poszukaj może tam dziewczyny Ci lepiej doradzą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju proszę byś pisała inaczej...dobrze? "Dowcipnie" a w sumie dopochwowo już brzmi lepiej...kochana bez urazy ale cenzura musi być;-)

Dopochwowo 4 razy?! wow...

Effcia28, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia skarbie super, że jesteś;-)!!!

Effcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 2245 2246 2247 2248 2249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ