X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie że Oluś 22 jest w ciąży czy Wam to umknęło?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

A nie. nie umknęło, Blondi już nam zdała relację.

Effcia28 lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, nie bylo mnie kilka dni bo pojechalismy do meza rodzicow na weekend, tam sie przeziebilam i dzisiaj łep mi peka wiec nie mam nawet zamiary wstawac z lozka... pozatym mam jakąś depreche przez to wypowiedzenie co dostalam :(, szukam pracy ale strasznie ciezko z ofertami pracy na normlaną umową a nie śmieciowe... Poza tym czekam jak na szpilkach na @, wolalabym by przyszla jak najszybciej jeszcze przed niedzielą, bo wtedy jeszcze bedzie przed koncem okresu wyp
    owiedzenia i jakbym zaszla w ciaze w kolejnym cyklu to musieliby mi cofnąć wypowiedzenie, same widzicie ile mam stresujących sytuacji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 09:53

Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Effcia28 wrote:

A nie. nie umknęło, Blondi już nam zdała relację.

a to dobrze:)widzę ,że czytacie wszystko :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny, nie bylo mnie kilka dni bo pojechalismy do meza rodzicow na weekend, tam sie przeziebilam i dzisiaj łep mi peka wiec nie mam nawet zamiary wstawac z lozka... pozatym mam jakąś depreche przez to wypowiedzenie co dostalam :(, szukam pracy ale strasznie ciezko z ofertami pracy na normlaną umową a nie śmieciowe... Poza tym czekam jak na szpilkach na @, wolalabym by przyszla jak najszybciej jeszcze przed niedzielą, bo wtedy jeszcze bedzie przed koncem okresu wyp
    owiedzenia i jakbym zaszla w ciaze w kolejnym cyklu to musieliby mi cofnąć wypowiedzenie, same widzicie ile mam stresujących sytuacji...

Plemniczko będzie dobrze zobaczysz:)wszystko w nie długim czasie się poukłada :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najlepsze jest to Libra, Mauysiu widzialyscie dzisiaj moj wykres i pytalyscie o ewentualną mozliwosc jednak owulacji, napisze wam cos.
    Jak wiecie pecherzyl ladnie rosl, tydzien temu w weekend mialam wszelkie objawy owulacji i bylam pewna ze pecherzyk pekl, jednak gdy po weekendzie we wtorek poszlam do gina mowil ze pecherzyk nadal jest, ale zmniejszyl sie, wiec wedlug niego to pecherzyk przetrwaly, ktory nie pekl i sie wchlania, dla potwierdzenia mialam zbadany w ten dzien progesteron, wyniosl tylko 0,586. Wiec wynik dla pierwszej fazy cyklu... czyli brak owulacji. 3 dni pozniej poszlam do gina zobaczyc czy nie robi sie torbiel czy ladnie sie wchlania... jednak lekarz ze zdziwieniem powiedzial ze nie ma juz tego pecherzyka i jest cialko żółte.. i nic juz z tego nie rozumiem.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedrus prosze zmien mi termin @ na 14.04

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Nie umknęło :)

Effcia28, mauysia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczko, dlatego ja cały czas powtarzam, że kobiecy organizm to jedna wielka zagadka.

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Effcia28 wrote:

Nie umknęło :)

już Mayusia napisała że wiecie:)chwali się że czytacie wszystko :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Ruciu tylko ze to chyba wcale nie znaczy ze byla owulacja, zastanawiam sie czy ciałko żółte moze sie pojawic bez owulacji.. a jesli ona byla to dlaczego tak niski wyszedl progesteron wtedy?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a najlepsze jest to Libra, Mauysiu widzialyscie dzisiaj moj wykres i pytalyscie o ewentualną mozliwosc jednak owulacji, napisze wam cos.
    Jak wiecie pecherzyl ladnie rosl, tydzien temu w weekend mialam wszelkie objawy owulacji i bylam pewna ze pecherzyk pekl, jednak gdy po weekendzie we wtorek poszlam do gina mowil ze pecherzyk nadal jest, ale zmniejszyl sie, wiec wedlug niego to pecherzyk przetrwaly, ktory nie pekl i sie wchlania, dla potwierdzenia mialam zbadany w ten dzien progesteron, wyniosl tylko 0,586. Wiec wynik dla pierwszej fazy cyklu... czyli brak owulacji. 3 dni pozniej poszlam do gina zobaczyc czy nie robi sie torbiel czy ladnie sie wchlania... jednak lekarz ze zdziwieniem powiedzial ze nie ma juz tego pecherzyka i jest cialko żółte.. i nic juz z tego nie rozumiem.

No to dzisiaj może coś Ci się rozjaśni - bo idziesz na wizytę, prawda?

A z Twoją pracą - rozmawiałaś z szefem, tak jak Ci radziły dziewczyny, o tym, że wypowiedzenie dostałaś bezpodstawnie, bez przyczyny?

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    tak Ruciu tylko ze to chyba wcale nie znaczy ze byla owulacja, zastanawiam sie czy ciałko żółte moze sie pojawic bez owulacji.. a jesli ona byla to dlaczego tak niski wyszedl progesteron wtedy?

Na forum znalazłam, że czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka.

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mauysiu nie gadalam, dopiero wczoraj zdobylam numer telefonu do niego i bede dzwonic ale po wizycie u kierowniczki... jutro do niej ide zaniesc zwolnienie i pogadac z nią...

a na wizyte nie ide dzisiaj tylko w piatek.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    plemniczka wrote:

Na forum znalazłam, że czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka.

no wlasnie Ruciu czyli nie bylo tej owulacji.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mamy odpowiedź na nękającą niektóre dziewczyny kwestię, czy wzrost temperatury gwarantuje przebytą owulację. Otóż nie.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Jestem ponownie :)
    Chciałam Wam tylko powiedzieć, że od lekarza usłyszałam iż w ciąży napewno jestem, ale pęcherzyk niby jakiś mniejszy jak na 5 tydzien a potem się okazało, że widać dwa :0 dzisiaj ciężko było to ocenić i następny raz mam przyjść 22.04 i wtedy już powinno być widac więcej !!!
    Muszę jeszcze tylko cukier zbadać i toxoplazmozę IgM. A to pierwsza pamiątka :)
    wp000190l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dodi moje najserdeczniejsze podwójne gratulacje jejku jak się ciesze normalnie Hip Hip Hura !!!!!! będą bliźniaki :)

Dodi lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada i pada deszcz, ciemno i do du...żego palca u stopy z tym całym dniem ;-( Trzeba w piecu napalić, niestety...

• plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mausiu no wlasnie jak widac nic nie gwarantuje i nie daje pewnosci owulacji, ani testy owulacyjne pozytywne, ani sluz plodny, bóle okoloowulacyjne, temperatura wzrastająca.... tylko ciąża i monitoring :(
    gdybym nie miala monitoringu to na 10000% bylabym przekonana ze mialam owulacje ;(

Shagga_80 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja tez sie ciesze z twojego szczescia i to podwójnego !! super wiadomosc.

Dodi lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ