X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego jak zobaczyłam że Dodi będzie miała bliźniaki :)

Rucia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    mausiu no wlasnie jak widac nic nie gwarantuje i nie daje pewnosci owulacji, ani testy owulacyjne pozytywne, ani sluz plodny, bóle okoloowulacyjne, temperatura wzrastająca.... tylko ciąża i monitoring :(
    gdybym nie miala monitoringu to na 10000% bylabym przekonana ze mialam owulacje ;(

Monitoring też nie daje gwarancji, np. Aga miała monitoring przed inseminacją, wszystko ładnie pięknie, pęcherzyk rósł, zrobiono inseminację i co? dupka, okazało się, że nie pękł.
    Więc tylko ciąża jest gwarantem przebytej owulacji.

Muska, gocha04, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mała i muzarciu!

U mnie przynajmniej nie pada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 10:32

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedna rzecz jest gwarancją że owulacja był. Jest to ostry ból spowodowany wyciekiem tego płynu. To wiem akurat od ginekologa specjalnie się pytałam czy jest możliwe żeby owulacji nie było jak jest taki mocny ból jajnika. To mi powiedziała że nie. :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    plemniczka wrote:
    mausiu no wlasnie jak widac nic nie gwarantuje i nie daje pewnosci owulacji, ani testy owulacyjne pozytywne, ani sluz plodny, bóle okoloowulacyjne, temperatura wzrastająca.... tylko ciąża i monitoring :(
    gdybym nie miala monitoringu to na 10000% bylabym przekonana ze mialam owulacje ;(

Monitoring też nie daje gwarancji, np. Aga miała monitoring przed inseminacją, wszystko ładnie pięknie, pęcherzyk rósł, zrobiono inseminację i co? dupka, okazało się, że nie pękł.
    Więc tylko ciąża jest gwarantem przebytej owulacji.

tak mauysiu ale dlatego trzeba zrobic USG jeszcze po domniemanej owulacji by zobaczyc czy pecherzyk pekl czy jednak nie... u Agi zatrzymano sie na momencie gdy pecherzyk byl gotowy do pekniecia.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ola_czeka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzarcia, myślałam, że Cię wczoraj do pralki wciągnęło.

• mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    i jeszcze jedna rzecz jest gwarancją że owulacja był. Jest to ostry ból spowodowany wyciekiem tego płynu. To wiem akurat od ginekologa specjalnie się pytałam czy jest możliwe żeby owulacji nie było jak jest taki mocny ból jajnika. To mi powiedziała że nie. :)

Hmmm, no nie wiem, nie wiem...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • plemniczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:

mala to tez niestety nie jest gwarancja... ja w tym cyklu mialam ostry bol jajnika i nic z tego, nie jestesmy w stanie tego bólu same zinterpretowac jednoznacznie niestety :(

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA TU LICZĘ NA OWULACJĘ?! DOBRE....plemniczko wyreguluje się wszystko zapewne z czasem, chyba natura robi swoje, żeby organizm odpoczął jednak...mam co chciałam, bolesne wypryski pod skórą na brodzie itd. po odstawieniu diane jak widać nie da się bez echa zapomnieć...kupiłam płyn macera czy coś tam nie wiem, bo sie nie znam ale do demakijażu i oczyszcza i nawilża, podkład 123 coś tam coś tam...promocja niby była burduail@#%% coś tam nie wiem co to za firma, nie znam się...korektor i będziemy walczyć z tymi wulkanami! No na nosie coś mnie tak zakuło rano a tu TAAAAAAKI WIELKI DŻORDŻ NA ŚRODKU NOSA I W DŁUGOŚCI I SZEROKOŚCI!
    Nie nie, my się nie damy...i znalazłam odżywkę do włosów garniera bodajże taką ekspresówkę jak po farbowaniu...wcześniej nie zauważyłam...
    Ile kasy wydałam ale teraz tego wszystkiego używać, bo nie mam zwyczaju robić tapety ale lekko chyba trzeba przykryć te syfy....mam nadzieję, że to przejściowe kłopoty. Napiszcie" Tak muzi to przejściowe kłopoty"-można kopiować;-)

Rucia, Dodi lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysiu tą informacje mam od ginekologa. Tylko wiesz mi nie chodzi o ból zwykły jajników tylko o ten paraliżujący prawie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2013, 10:38

• kiti Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    Dodi co ja widze :) super wiadomości ! gratuluje dwóch fasolek :)

Dodi lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    mala29_ wrote:

mala to tez niestety nie jest gwarancja... ja w tym cyklu mialam ostry bol jajnika i nic z tego, nie jestesmy w stanie tego bólu same zinterpretowac jednoznacznie niestety :(

Plemniczko no ja jestem wstanie zinterpretować ten ból o zwykłego bólu jajników. U mnie objawia się tym że ja chodzić nie mogę bo tak niesamowicie paraliżuje mi aż nogę i tył pleców.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak muzi to przejściowe kłopoty 8)

• Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzi nie skopiuję, a napisze od siebie :) Wszyyyyystko będzie dobrze :D !!!

1221648qmrgggy559.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wciągnęło sis ale powiem Ci, że dziś te ciuchy wyszukane z gospodarczych pomieszczeń robocze do worka pakuję i nie piorę, bo pogody brak a tak liczyłam na tę przyjemność...pranie z wczoraj aż pachnie w domu wysuszone a to na lince maxymalnie dziś wypłukane miało tylko z rana doschnąć;-)no cóż...buziam i spadam, chciałam blondi wysłać te tabsy, spakowane, opisane ale mnie z tym brzuchem nie przepuścili, a tak poważnie, to full było ludzi, duszno , kiepsko się poczułam, zakręciło się w głowie i wyszłam...Jutro na 100% jak nie dziś wyślę, obiecuję Blondi...zmykam ;-)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu to teraz jak ty po USG podasz informacje o bliźniakach to będzie wielka heca :)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie jak było w moim obecnym cyklu z bólami owulacyjnymi? Nie było żadnych! ZERO ZERO !Dlatego upierałam się, że cykl idzie na straty, bo nic a nic mnie nie kuło. Zazwyczaj odzywa się prawy jajnik, lewy prawie nigdy, nawet w moich komentarzach o tym wspominałam. Więc ból według mnie nie jest wyznacznikiem owulacji.

mauysia, Muska, Shagga_80, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Ruciu to teraz jak ty po USG podasz informacje o bliźniakach to będzie wielka heca :)

A kysz mi z bliźniakami! :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie temperatura mi spada tylko wiecie co ja się ostatnio o pół stopnia w odczycie coś oszukuję...dziś mi wyszło 36,1 a tu patrzę 36,6 coś zaspana jestem chyba, bo to nie pierwszy dzień, że wracam po wklikaniu do wykresu temp. do skali termometru a tam inna tempka niż ja widziałam rano i zawsze ten sam błąd;-)

Dziękuję dziewczyny i z tym bananem na twarzy idę do pracy;-) pa pa;-)

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba kobiecego organizmu nie da się poznać w 100%. Rozumiem, że co kobieta to inne dolegliwości czy przypuszczenia, ale nawet lekarze nie zgadzają się w wielu kwestiach i w zasadzie to nie ma na nic recepty...

1221648qmrgggy559.gif
‹‹ 2342 2343 2344 2345 2346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ