X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Rucia wrote:
    Ja na komunię dostałam aparat fotograficzny i trochę złota. Szał !

Gościom mojej córci zabroniłam wręcz kupowania drogich gadżetów, poprosiłam o pamiątki związane z komunią święta, z duchowym przeżyciem dziecka. Oczywiście wcześniej porozmawiałąm na ten temat z Kingą, powiedziała, że jak najbardziej podoba jej się taki pomysł.

O Rucia, świetny pomysł z ustaleniem tego z gośćmi! Zapamiętam ten patent na komunię Leosia która już za 6 lat :D (chyba)

Powiem Ci Mayuś, ze ludzie mają teraz problem z doborem prezentów, bo żyjemy w czasach, gdzie dzieci mają wszystko, a nastała moda, że dzieci wraz z rodzicami sporządzają listę prezentów i pokolei przydzielają odpowiedni prezent danej osobie. Quad, trampolina, aparat lustrzanka itd. Chore chore chore. Dlatego uprzedziłam wszystkich, że nie chcemy widzieć takich drogich prezentów. Chyba każdy odetchnął. :)

mauysia, Muska, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja tylko na chwilke sie przywitac :)

Wykres uaktualnilam- temp wciaz 36.9, czekam na @

31889024650390313436989.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 07:26

Rucia, Ilona, mauysia, Kfjatus, aisa, Muska, Dodi, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    Rucia wrote:
    Ja na komunię dostałam aparat fotograficzny i trochę złota. Szał !

Gościom mojej córci zabroniłam wręcz kupowania drogich gadżetów, poprosiłam o pamiątki związane z komunią święta, z duchowym przeżyciem dziecka. Oczywiście wcześniej porozmawiałąm na ten temat z Kingą, powiedziała, że jak najbardziej podoba jej się taki pomysł.

a no ja zapomniałam kolczyki złote i łancuszek tez dostałam ;)

A, takie cuda to i ja dostałam. Od rodziców i chrzestnych. Mam do teraz, nieprzetopione, może swojej córeczce dam ;)
    Poza paroma wartościowymi rzeczami, to takie małe pierdołki pamiętam, jak ten zegarek z kalkulatorem i długopisem, walkmana, o i aparat fotograficzny też! Ależ byłam dumna.
    Ale sama komunię bardzo przeżywałam. Do teraz pamiętam, że nawet moja chrzestna z daleka przyjechała, żeby nam pomagać w moich przygotowaniach, chodzeniu na te katechezy i pierwszej spowiedzi. Bo mama naturalnie musiała do pracy chodzić. Ale jajko wtedy znosiłam, karteczkę z grzechami miałam jak szłam do spowiedzi :D
    Teraz dopiero rozumiem jaka to duża pomoc była. Jak już sama pracuję.

Super to przemyślałaś Rucia! Mam nadzieję, że dzięki temu Kinga będzie miała szczęśliwe wspomnienia :)

Rucia lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

To może nie czekaj? :)

mauysia, Dodi, aisa, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam piękna fotka :)
    Lece sprzątać i zrobić się na bóstwo ( o ile się uda!?) :P
    Wpadnę później, miłych pogaduszek :)

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu, święta racja z tym doborem prezentów... Chyba z parę miechów temu pisałam o trójce dzieci siostry mojego M (3, 5, 7 lat), które są zasypywane prezentami z byle powodu (głównie przez rodzinę ze strony ich taty). Cała trójka mieszka w jednym pokoju i jest tam TYLE ZABAWEK, gier, klocków, bzdetów, że czasem nie ma gdzie postawić nogi.
    Ostatnio kupowaliśmy im prezenty na Święta i co - pierwszego dnia bawili się tym, co znaleźli pod choinkę o następnego dnia elementy gier itp. walały się po różnych kątach pokoju, zapomniane. W takim burdelu chyba już nigdy nie skompletowali tych elementów.

Dzieci w ogóle nie mają szacunku do przedmiotów, bo mają tego TYLE, że aż głowa pęka.
    Ten 7-latek uwielbia klocki LEGO. OK, zgadzam się, że to bardzo fajna zabawa. Ale na każdą byle okazję dostaje kolejne zestawy LEGO i ma tego już tyle, że zajmuje mu to cały wielki kosz na zabawki - oczywiście prawie niemożliwym jest, żeby kiedykolwiek zużyć wszystkie te klocki jednocześnie. Ale kolekcjonuje je i kolekcjonuje bez sensu...

Abstrahując już od tego, że większość zabawek dostępnych w sklepach - głównie tych plastikowych - jest tak złej jakości, że po 2 użyciach już nie nadaje się do zabawy (odłamane części itp.). Czasem lepiej jest nie kupować dziecku szajsu z byle okazji, tylko zebrać trochę kaski, i na prawdziwą okazję kupić coś solidniejszego.

Muska, Rucia, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z deszczowej Szwecji

Effciu - szybkiego powrotu do zdrowia (lepszego samopoczucia)

Jeśli o Komunię chodzi to pamiętam próby przed i spowiedź, ale to był stres. A dostałam biały zegarek, walkmana, złoty pierścionek i trochę pieniędzy. Moja siostra to samo ;) tylko pierścionek trochę inny ;) Impreza była w domu, chyba 15 osób było.

Dziś mam gości, których dawno u mnie nie było więc lecę się przygotować. Będą po południu, ale muszę jeszcze dom ogarnąć, obiad, no i może ciasto popełnię szarlotkowe. No a potem siebie ogarnąć.
    Będę co jakiś czas zaglądać :) Miłego dnia :)

mauysia, Rucia, Ilona, Dodi lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewuszki

mauysia, Ilona, Muska, Dodi, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

a moze fasoleczka? piekne zdjecie az chce tam byc- zwlaszcza dzisiaj....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, sto lat z okazji urodzin :) Żeby wszystko Ci się układało.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ruciu, święta racja z tym doborem prezentów... Chyba z parę miechów temu pisałam o trójce dzieci siostry mojego M (3, 5, 7 lat), które są zasypywane prezentami z byle powodu (głównie przez rodzinę ze strony ich taty). Cała trójka mieszka w jednym pokoju i jest tam TYLE ZABAWEK, gier, klocków, bzdetów, że czasem nie ma gdzie postawić nogi.
    Ostatnio kupowaliśmy im prezenty na Święta i co - pierwszego dnia bawili się tym, co znaleźli pod choinkę o następnego dnia elementy gier itp. walały się po różnych kątach pokoju, zapomniane. W takim burdelu chyba już nigdy nie skompletowali tych elementów.

Dzieci w ogóle nie mają szacunku do przedmiotów, bo mają tego TYLE, że aż głowa pęka.
    Ten 7-latek uwielbia klocki LEGO. OK, zgadzam się, że to bardzo fajna zabawa. Ale na każdą byle okazję dostaje kolejne zestawy LEGO i ma tego już tyle, że zajmuje mu to cały wielki kosz na zabawki - oczywiście prawie niemożliwym jest, żeby kiedykolwiek zużyć wszystkie te klocki jednocześnie. Ale kolekcjonuje je i kolekcjonuje bez sensu...

Abstrahując już od tego, że większość zabawek dostępnych w sklepach - głównie tych plastikowych - jest tak złej jakości, że po 2 użyciach już nie nadaje się do zabawy (odłamane części itp.). Czasem lepiej jest nie kupować dziecku szajsu z byle okazji, tylko zebrać trochę kaski, i na prawdziwą okazję kupić coś solidniejszego.

Moja Kinga też nie ma poszanowania, bo wie, że zabawkę można kupić w sklepie bez żadnego problemu. Skutecznie potrafi urobić M. żeby jej cos kupił, a ja bezradnie z tym walcze, bo jako matka kupiłam jej tylko do tej pory z zabawek lalkę szmacianą i Kłapouchego.
    Staram się mówić rodzinie, że jak mają jej coś kupić, to wolałabym coś praktycznego np. ubranie czy książka, na szczęście moje dziecko wdało się we mnie i jest molem ksiażkowym. Ostatnio pochłonęła 260 stron w 2 dni!
    Mam taki plan, że wszystkie jej zabawki przejmie kiedyś druga dzidzia, zaoszczędze przy tym sporo pieniędzy, a nie będę musiała ich oddawać czy wyrzucać. Tylko gorzej jak urodzi się chłopak i dostanie lalki Barbie.

mauysia, Dodi, aisa, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu, to nie pisz, wyleguj się dziś w ciepłym łożu i odpocznij sobie.

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ma urodziny? o.O

Sylwio wszystkiego najlepszego. Oby spełniły się twoje najskrytsze marzenia.

Gdzie jest nasza tabelka urodzinowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 07:52

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Sylwia, sto lat z okazji urodzin :) Żeby wszystko Ci się układało.

dziekuje.Mam tylko jedno marzenie ....

Shagga_80 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia ma urodziny? o.O

dziekuje- a istnieje taka tabelka?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Rucia wrote:
    Sylwia ma urodziny? o.O

dziekuje- a istnieje taka tabelka?

Gdzieś tam zakopana pewnie z parę setek stron temu ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Sylwia ma urodziny? o.O

Sylwia ma tę informację w stopce :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • gocha04 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim
    u mnie wieje wiatr, ale jest w miarę ciepło jeśli chodzi o pogodę.
    Effcia dobrze, że masz TAM wszystko w porządku. Tylko ciekawi mnie ten ból klatki piersiowej. W sumie to gdyby Cię reanimowali to musieliby cię o tym poinformować, a może od narkozy tak jest, bo chyba się ją wdycha? Nie wiem jak to wygląda, bo nigdy w szpitalu nie byłam tak tylko głośno myślę. Odpoczywaj Effciu.
    Rucia bardzo dobry pomysł z poinformowaniem gości o nie kupowaniu drogich prezentów. Popieram.
    Karoam piękne zdjęcie.

mauysia, Dodi, Ilona, aisa lubią tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urodzilam sie o 8:40 wiec mam dokladnie 1h i 14 minut

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle ślepa jestem.

‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ