X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Ja też pamiętam moją komunię, w domu oczywiście, a jedzonko przygotowywała mama. Na szczęście było może max 20 gości, więc się nie zarobiła z przygotowaniami na śmierć ;)
    No i ten mój prezent... ukochany rower Jubilat 2 :D

Ja tez pamiętam swoja komunię. Ale co najlepsze, bardziej niż samo jedzenie (które tez w domu było) to pamiętam przygotowania w kościele, w salce katechetycznej, księdza, nasze katechezy i podkreślanie że to ważny moment w moim życiu...
    Teraz wydaje się to totalnie nierealistyczne...
    Ale była tylko najbliższa rodzina, pamiętam jak ich wszystkich z PKP odbieraliśmy (auto to był luksus), jak się gnieździliśmy z kuzynami na materacach w naszym mieszkaniu (dorośli chyba też w innych pokojach), ach te czasy. Ja dostałam m.in. walkmana :D Czaicie bluesa? Walkman na komunie teraz?

Ilona, mauysia, Blondi22, Dodi, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Jeszcze były takie zestawiki zegarek-kalkulator-długopis. TO BYŁ BAJER!!!

Nie pamiętam takich :(

1221648qmrgggy559.gif
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)jestem już w domu wróciłam ok 19-ej bo strasznie słaba byłam po zabiegu jeszcze dziś nie mam sił na nic:)

Zabiegu nie pamiętam bo mnie skutecznie uśpili ale póżniej mój lekarz był u mnie i powiedział ,że jest tam wszystko ok.Nic nie pokojącego tam nie ma :)Nic Wam więcej nie powiem bo nie wiem,aby tyle że cała klatka piersiowa mnie boli i lekarze chodzili nade mną mój lekarz był cztery razy i podobno anastezjolog też kilka razy.pozdrawiam i Dziękuję za pozdrowienia przez Muzarcie

Ilona, mauysia, Rucia, Dodi, gocha04, aisa, Shagga_80, plemniczka lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na wieczor wczoraj padało i do was poszło a u mnie ładnie dzis ;)

a.png
    a.png
  • Ilona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuje Kfiatuszku bo to naprawdę był szał :D :D Ja miałam taki różowy zestawik.

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    mauysia wrote:

Tez to dostałam :D

Ja też :D
    Szał pał, nie?

Ilona, mauysia, Blondi22, Dodi, Shagga_80 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Kfjatus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia :)
    Szybkiego powrotu do dobrego samopoczucia, żeby wszystkie bóle ustąpiły jak najszybciej :)

1221648qmrgggy559.gif
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    mauysia wrote:
    Ja też pamiętam moją komunię, w domu oczywiście, a jedzonko przygotowywała mama. Na szczęście było może max 20 gości, więc się nie zarobiła z przygotowaniami na śmierć ;)

Ja tez pamiętam swoja komunię. Ale co najlepsze, bardziej niż samo jedzenie (które tez w domu było) to pamiętam przygotowania w kościele, w salce katechetycznej, księdza, nasze katechezy i podkreślanie że to ważny moment w moim życiu...
    Ale była tylko najbliższa rodzina, pamiętam jak ich wszystkich z PKP odbieraliśmy (auto to był luksus), jak się gnieździliśmy z kuzynami na materacach w naszym mieszkaniu (dorośli chyba też w innych pokojach), ach te czasy. Ja dostałam m.in. walkmana :D Czaicie bluesa? Walkman na komunie teraz?

Też pamiętam przygotowania, a szczególnie to że się bałam, że na pierwszej spowiedzi zapomnę formułek i miałam oczywiście ze sobą ściągę ;)

My mamy komunię chrześniaczki za 3 lub 4 lata więc to jeszcze kawałek czasu, ale już teraz wiemy, że na pewno nie kupimy jej niczego, co miałoby przyćmić ten uroczysty dzień - nie chcielibyśmy żeby pierwszą rzeczą, jaką zapamięta z komunii było to że dostała.. nie wiem... łódź motorową, albo zestaw kina domowego. Mam nadzieję, że nas za to nie prześwięci, ale trudno, taką mamy filozofię :D

PS) Chociaż ja sama opisując wyżej moją komunię najpierw napisałam o rowerze :D :D :D HAHA ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2013, 07:08

Muska, Ilona, Kfjatus, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    cześć dziewczyny:)jestem już w domu wróciłam ok 19-ej bo strasznie słaba byłam po zabiegu jeszcze dziś nie mam sił na nic:)

Zabiegu nie pamiętam bo mnie skutecznie uśpili ale póżniej mój lekarz był u mnie i powiedział ,że jest tam wszystko ok.Nic nie pokojącego tam nie ma :)Nic Wam więcej nie powiem bo nie wiem,aby tyle że cała klatka piersiowa mnie boli i lekarze chodzili nade mną mój lekarz był cztery razy i podobno anastezjolog też kilka razy.pozdrawiam i Dziękuję za pozdrowienia przez Muzarcie

No to super Effciu, że wszystko jest w porządku! To dobrze, że Cię uśpili, bo ten opis Fedry rzeczywiście przemawiał do wyobraźni ;)
    Ciekawe tylko czemu boli Cię klatka piersiowa...
    Trzymaj się i wracaj do formy!

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:

Effciu jak miło cię widzieć :) Super, że jest wszystko w porządku.

• Kfjatus Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej utkwiły w pamięci białe zegarki na rękę z pajączkiem w środku, wszystkie dziewczyny takie miały, ja nie dostałam takiego i po komunii pojechałam z rodzicami kupić zegarek.
    No i oczywiście powiedziałam, że nie chce białego z pajączkiem, bo wszyscy mają i kupiłam sobie taki na brązowym (czy pomarańczowym) pasku :D

Muska, mauysia, Rucia, Ilona, Dodi, aisa, zbikowa lubią tę wiadomość

1221648qmrgggy559.gif
  • Blondi22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:

dostałam to walsnie na komunie wtedy ;)

rower górski (mam go jeszcze do teraz)
    i walkman /łokmen jak to woli ;)

mauysia, Ilona, Rucia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • mauysia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wrote:
    Żałuje Kfiatuszku bo to naprawdę był szał :D :D Ja miałam taki różowy zestawik.

Ja miałam biały. Następnego dnia po komunii włożyłam zegarek i wyszłam na osiedle (w koszulce z krótkim rękawem, żeby było go widać) tylko po to, żeby ludzie pytali mnie która godzina :D Niezły odpał :D
    No i chyba nawet z 2 osoby zapytały o godzinę :)

Ilona, Rucia, Muska, Dodi, aisa, Shagga_80, zbikowa lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effciu życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i do nas ;D :D

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    mauysia wrote:

no ja też pamietam takie chwile sie pamieta a teraz dzieciaki tylko pamietaja kto dostał droższy prezent ;/

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na komunię dostałam aparat fotograficzny i trochę złota. Szał !

Gościom mojej córci zabroniłam wręcz kupowania drogich gadżetów, poprosiłam o pamiątki związane z komunią święta, z duchowym przeżyciem dziecka. Oczywiście wcześniej porozmawiałąm na ten temat z Kingą, powiedziała, że jak najbardziej podoba jej się taki pomysł.

mauysia, Muska, Dodi, aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfjatus wrote:
    Mi najbardziej utkwiły w pamięci białe zegarki na rękę z pajączkiem w środku, wszystkie dziewczyny takie miały, ja nie dostałam takiego i po komunii pojechałam z rodzicami kupić zegarek.
    No i oczywiście powiedziałam, że nie chce białego z pajączkiem, bo wszyscy mają i kupiłam sobie taki na brązowym (czy pomarańczowym) pasku :D

Pamiętam! Miałam taki zegarek :D

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

Gościom mojej córci zabroniłam wręcz kupowania drogich gadżetów, poprosiłam o pamiątki związane z komunią święta, z duchowym przeżyciem dziecka. Oczywiście wcześniej porozmawiałąm na ten temat z Kingą, powiedziała, że jak najbardziej podoba jej się taki pomysł.

O Rucia, świetny pomysł z ustaleniem tego z gośćmi! Zapamiętam ten patent na komunię Leosia która już za 6 lat :D (chyba)

Kfjatus, Rucia, Muska, Dodi lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Effcia28 wrote:

No to super Effciu, że wszystko jest w porządku! To dobrze, że Cię uśpili, bo ten opis Fedry rzeczywiście przemawiał do wyobraźni ;)
    Ciekawe tylko czemu boli Cię klatka piersiowa...
    Trzymaj się i wracaj do formy!

sama się zastanawiam ,czuję się jakby mnie reanimowali,ale to raczej nie możliwe.Nie wiem już się tego nie dowiem:)Uciekam bo się słabo czuję nie mam siły nawet pisać:(

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:

a no ja zapomniałam kolczyki złote i łancuszek tez dostałam ;)

a.png
    a.png
‹‹ 2386 2387 2388 2389 2390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ