X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Libra wrote:
    kiti wrote:
    witam was dziewuszki ciepło i radośnie :)

libruś ja mam do gina na godz 15 i w sumie to się już nie mogę doczekać żeby się zajął tymi moimi hormonami :) żeby w końcu wszystko się unormowało .
    Rucia to będę czekała niecierpliwie na zdjątko maluszka :)

Muska jakbym usłyszała taki teksty od gin to bym chyba wstała, zabrała manatki i wyszła.
    Ostatnio coś nie mam nerwów do niektórych ludzi... zbyt szybko się wkurzam...

Dodi jestem cały czas myślami <3

hehehe... kiti, będziemy się "rozkładać" tego samego dnia:) ciekawa jestem co tam u Ciebie w trawie piszczy:)

heheh przypomniałaś mi jak byłam pierwszy raz u gina i jak to za pierwszym razem byłam troche zawstydzona :P gin do mnie " no prosze pupcia w dół i się rozłożyć bardziej ... no tak jak przed mężem :D " oczywiście to było tak w zartach dla rozluźnienia ;-)

hehehe to teraz mi sie przypomniała moja pierwsza wizyta u obecnego gina... "prosze się nie stresować staraniami, kochać się z miłości"... "ale ja sie stresuję wizytą"... "proszę się rozluźnić, z mojej strony mogę zapewnić, że będę bardzo delikatny"... a jak do usg za parawanem rozbierałam się po raz trzeci powiedział "I jak tam Pani B...? oswoiła się już pani ze mną?" wychyliłam głowę za parawaniu "hehehe, chyba się nigby nie oswoję"

AGA 30, kiti, Dodi, Muska, Fedra, zbikowa lubią tę wiadomość

• mauysia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Karoam jak ja chcę z Tobą do egipskiego słoneczka :)

Bella wysłałam Ci zaproszenie, proszę odnajdź je i bądź tak łaskawa je zaakceptować ;)

Cześć aisa :) dziękuję :*

mam jeszcze jedno pytanie do Was i jeśli coś wiecie na ten temat to prosiłabym o info bo powoli twierdzę, że przestanę już czytać na necie przeróżne artykuły i inne fora, bo już mam taki mętlik w głowie, że szok :/
    jeśli okazałoby się, że pęcherzyk jest pusty to czy będzie przyrost Bety HCG? oczywiście nie wytrzymałabym i poszłam dzisiaj rano zrobić badanie :(

Dodi, z tego, co wyczytałam, nawet jeśli pęcherzyk jest pusty, to może być przyrost, więc nadal pozostaje czekać do środy, żeby dowiedzieć się konkretów. POZYTYWNYCH konkretów.

Dodi lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję mauysiu ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholewcia właśnie policzyłam kiedy @ dostanę i akurat jak moj M bedzie miał urlop 1 maja kurka wodna!!!I tyle dni nie wykorzystanych bedzie!!:-(

• gocha04 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Rucia wrote:
    Muska jeżeli nie miałaś badanych hormonów, to czas zrobić je od A do Z, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. U mnie przecież okazało się, że progesteron był za niski. I co? :) Zielooono mi :)

Dokładnie. Jakby nie to forum to dalej byłabym pod tym względem zielona ;)
    Gin powiedział, że progesteron 7 dni przed końcem cyklu zrobić? To się chociaż zgadza?
    A prolaktynę w 3 dni cyklu?
    Na ten progesteron mogę więc za tydzień iść, chyba.

I dlatego uważam, że mógł sobie te durne teksty darować, bo mnie jedynie wystraszył, a hormonów nie robiłam i żadnych leków wspomagających tez nigdy nie brałam.

cześć dziewczyny

Muska mi gin powiedziała, że hormony powinno się badać wszystkie w jednym cyklu. Czyli najpierw w 3dc większość i później progesteron 7dpo.

mauysia lubi tę wiadomość

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi kochana może nie będzie tego najgorszego scenariusza oj!!!
    Mam nadzieję że bedzie dobrze!!!

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi kochana jeżeli zaczęło się poronienie, to jedna beta nie da ci odpowiedzi. Musiałabyś ją powtórzyć pojutrze. Wtedy zobaczyłabyś czy rośnie czy spada. Jeżeli rośnie, to chwała Bogu, jest dobrze. Jeżeli spada ... oznacza to tylko jedno.
    Więc jeżeli chcesz to powtórz betę we srodę, jeżeli będziesz miała wynik tego samego dnia, to pójdziesz z tym do swojego lekarza. On już ci powie co dalej robić.

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dodi kochana jeżeli zaczęło się poronienie, to jedna beta nie da ci odpowiedzi. Musiałabyś ją powtórzyć pojutrze. Wtedy zobaczyłabyś czy rośnie czy spada. Jeżeli rośnie, to chwała Bogu, jest dobrze. Jeżeli spada ... oznacza to tylko jedno.
    Więc jeżeli chcesz to powtórz betę we srodę, jeżeli będziesz miała wynik tego samego dnia, to pójdziesz z tym do swojego lekarza. On już ci powie co dalej robić.

tak, tak napewno powtórzę badanie w środę i wtedy pewnie coś na tej podstawie się już okaże. Tak więc czekam i żyję nadzieję moją maleńką ;)

aisa, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Rucia wrote:

tak, tak napewno powtórzę badanie w środę i wtedy pewnie coś na tej podstawie się już okaże. Tak więc czekam i żyję nadzieję moją maleńką ;)

Napiszę do ciebie na priv.

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    Muska wrote:
    Rucia wrote:
    Muska jeżeli nie miałaś badanych hormonów, to czas zrobić je od A do Z, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. U mnie przecież okazało się, że progesteron był za niski. I co? :) Zielooono mi :)

Gin powiedział, że progesteron 7 dni przed końcem cyklu zrobić? To się chociaż zgadza?

I dlatego uważam, że mógł sobie te durne teksty darować, bo mnie jedynie wystraszył, a hormonów nie robiłam i żadnych leków wspomagających tez nigdy nie brałam.

cześć dziewczyny

Muska mi gin powiedziała, że hormony powinno się badać wszystkie w jednym cyklu. Czyli najpierw w 3dc większość i później progesteron 7dpo.

Poczytam na ten temat w necie. Wolałabym już teraz zrobić przynajmniej progesteron, a potem prolaktynę i inne, bo to przyspieszy wszystko o 1 cykl. Ale jak ma to mieć jakiś znaczący wpływ na wyniki to mogę poczekać i zacząć od prolaktyny w następnym cyklu. Mi nic nie mówiono na temat tego, że wszystko w jednym cyklu musi być zrobione.
    A jak reszta sądzi? Powinnam się wstrzymać z tym progesteronem do kolejnego cyklu?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    gocha04 wrote:
    Muska wrote:
    Rucia wrote:

cześć dziewczyny

Poczytam na ten temat w necie. Wolałabym już teraz zrobić przynajmniej progesteron, a potem prolaktynę i inne, bo to przyspieszy wszystko o 1 cykl. Ale jak ma to mieć jakiś znaczący wpływ na wyniki to mogę poczekać i zacząć od prolaktyny w następnym cyklu. Mi nic nie mówiono na temat tego, że wszystko w jednym cyklu musi być zrobione.
    A jak reszta sądzi? Powinnam się wstrzymać z tym progesteronem do kolejnego cyklu?

Czemu masz się wstrzymać? Zrób w tym cyklu :)

Muska lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska ja dla sprawdzenia robiłam wszystkie badania naraz w jednym cyklu, tak więc nie widzę powodu, dla którego miałabyś się wstrzymywać ;) za jednym zamachem lepiej wszystko zrobić a tak wogóle to w diagnostyce korzystałam z takiego specjalnego pakietu hormonalnego dla kobiet i chyba ciutkę taniej to wyszło ;)

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    gocha04 wrote:
    Muska wrote:
    Rucia wrote:

cześć dziewczyny

wydaje mi się , że możesz... aż tak wielkich wahnieć hormonów z cykl na cykl to nie ma...
    choć i tak później bym powtórzyła progesteron po owulacji... tak dla pełnego poglądu na cały cykl

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy kiedyś te badania zrobi się za przysłowiową złotówkę:-(
    Wielce chcą przyrost naturalny a nic a nic to państwo nam nie pomaga:-( Ach ta Poland :-(

Gunia, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Wielce chcą przyrost naturalny a nic a nic to państwo nam nie pomaga:-( Ach ta Poland :-(

jakoś w to bardzo wątpię...raczej to idzie wszystko w druga stronę...
    będziemy pracować, płacić składki... a leczenie opłacać z prywatnego portwela...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my w głupim kraju żyjemy.

Teraz już na serio idę :) ciao.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

będziemy pracować, płacić składki... a leczenie opłacać z prywatnego portwela...

No to trzeba kraj chyba zmienić:-(
    Ale co nam PL moze dać będziemy większe podatki płacić za to że dzieci nie mamy:-( Na to możemy liczyć!!:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Libra wrote:
    AGA 30 wrote:

No to trzeba kraj chyba zmienić:-(
    Ale co nam PL moze dać będziemy większe podatki płacić za to że dzieci nie mamy:-( Na to możemy liczyć!!:-(

no jeszcze czego!!! zaraz bym pierwsza w manifeście na wiejskiej się zjawiła, jakby jakiemuś parlamentarzyście taki pomysl wpadł do glowy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 09:18

AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cierpię się kłuć :(
    Dlatego wolę 2 razy zamiast 3. To pójdę już w tym cyklu na progesteron za jakiś tydzień, a potem w 3 dniu kolejnego cyklu na prolaktynę i resztę.
    :)
    Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji. Jakoś wolę je podejmować za kogoś, a jak chodzi o mnie to się waham co robić...

Libra lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja na razie zmykam muszę ze znajomą do szpitala jechać do skarbówki do banku i chyba coś jeszcze miałam załatwić ale już nie pamiętam!!!
    Popołudniu wrócę do was!!!Miłego dzionka !!!:-)

‹‹ 2519 2520 2521 2522 2523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ