plemniczka, staraczka i tyśka
-
WIADOMOŚĆ
-
Muska, jakby co to Cię nie olewam, tylko jestem zielona w kwestii tych specyfików
PS) No kurde nigdy się nie zmobilizuję do tej pracy... To forum jest po prostu straszne!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:42
Rucia, Muska, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Rucia wrote:Muska wrote:Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście
Dzięki raz jeszcze!
Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.
Ach, to myślenie o ciąży mnie rozkłada...
Muska Luteinę dostaje się na receptę od lekarza
A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).
Jestes żywa medi-pedia!
Dzięki!
A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...
skoro nie miałaś robionych badań hormonalnych, to ja zaczekałabym z jakimkolwiek przyjmowania leków... wpierw badania... diagnoza i ewentualnie leczenie...
czasem prolaktyna może, ale nie musi negatywnie oddziaływać na progesteron... (czytaj przypadek Libra:)... oczywiście wysoką prolaktyne należy zbijać... a czasami prolaktyna jest piękna a progesteron po owu do du...py i to jest jednynie za przyczyną niewydolności ciałka żółtego - ale na to wystarczy dupek czy lutka i będzie dobrzeDodi, Muska, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
witam was dziewuszki ciepło i radośnie
libruś ja mam do gina na godz 15 i w sumie to się już nie mogę doczekać żeby się zajął tymi moimi hormonamiżeby w końcu wszystko się unormowało .
Rucia to będę czekała niecierpliwie na zdjątko maluszka
Muska jakbym usłyszała taki teksty od gin to bym chyba wstała, zabrała manatki i wyszła.
Ostatnio coś nie mam nerwów do niektórych ludzi... zbyt szybko się wkurzam...
Dodi jestem cały czas myślami
mauysia, Rucia, Libra, Muska, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość
-
mauysia wrote:Muska, jakby co to Cię nie olewam, tylko jestem zielona w kwestii tych specyfików
PS) No kurde nigdy się nie zmobilizuję do tej pracy... To forum jest po prostu straszne!!!
SpokoJa jak nie wiem tez nie piszę, co nie znaczy że nie czytam i kogokolwiek olewam.
Rozumiem w 100%!
ps
Tez tak mam z tym ovu... Jestem dzisiaj totalnie nieproduktywna w pracy. Musze zaraz coś porobić bo się nie wyrobię...mauysia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Libra wrote:Muska wrote:Rucia wrote:Muska wrote:Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście
Dzięki raz jeszcze!
Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.
Ach, to myślenie o ciąży mnie rozkłada...
Muska Luteinę dostaje się na receptę od lekarza
A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).
Jestes żywa medi-pedia!
Dzięki!
A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...
skoro nie miałaś robionych badań hormonalnych, to ja zaczekałabym z jakimkolwiek przyjmowania leków... wpierw badania... diagnoza i ewentualnie leczenie...
czasem prolaktyna może, ale nie musi negatywnie oddziaływać na progesteron... (czytaj przypadek Libra:)... oczywiście wysoką prolaktyne należy zbijać... a czasami prolaktyna jest piękna a progesteron po owu do du...py i to jest jednynie za przyczyną niewydolności ciałka żółtego - ale na to wystarczy dupek czy lutka i będzie dobrze
Racja.
Najpierw badania, czyli jak najszybciej. Ewentualnie w następnym cyklu leki.
Ale ale...
Prawie zapomniałam - przecież nie będę ich potrzebować bo styczeń jest mój! Zarezerwowałam sobie przecież i nawet Bóg już o tym słyszał!Rucia, kiti, Dodi, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczynki!!!
Ja dopiero z łóżka się zwlekłam bo była u mnie koleżanka u mnie i siedziała do 3 w nocy!!!
Jejku ta jak przyjeżdża to zawsze nocny maraton na ploty(dobrze że 3 razy ww roku:-) )
mój m wczoraj pojechał i znowu samotny tydzień ale może na następny tydzień urlop będzie miał jupiii!!!mauysia, Libra, aisa lubią tę wiadomość
-
Witaj AGA
a nie mogłabyś tej koleżance powiedzieć żeby wychodziła trochę wcześniej bo rano to my tu na forum czekamy na Ciebie?
tydzień bez m, ale z nami he heAGA 30, Libra, BellaRosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiti wrote:witam was dziewuszki ciepło i radośnie
libruś ja mam do gina na godz 15 i w sumie to się już nie mogę doczekać żeby się zajął tymi moimi hormonamiżeby w końcu wszystko się unormowało .
Muska jakbym usłyszała taki teksty od gin to bym chyba wstała, zabrała manatki i wyszła.
hehehe... kiti, będziemy się "rozkładać" tego samego dnia:) ciekawa jestem co tam u Ciebie w trawie piszczy:)kiti, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Libra wrote:kiti wrote:witam was dziewuszki ciepło i radośnie
hehehe... kiti, będziemy się "rozkładać" tego samego dnia:) ciekawa jestem co tam u Ciebie w trawie piszczy:)
heheh przypomniałaś mi jak byłam pierwszy raz u gina i jak to za pierwszym razem byłam troche zawstydzonagin do mnie " no prosze pupcia w dół i się rozłożyć bardziej ... no tak jak przed mężem
" oczywiście to było tak w zartach dla rozluźnienia
Dodi, Muska, Libra, aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Witaj AGA
a nie mogłabyś tej koleżance powiedzieć żeby wychodziła trochę wcześniej bo rano to my tu na forum czekamy na Ciebie?
tydzień bez m, ale z nami he he
Oj a powiem wam że stęskniłam się za wami hi hi!!!
No weekend z M to super sprawa ale bez was smutno!!!
A jak będzie cały tydzień to zwariuje ale jakoś czas wygospodaruję żeby poklikać z wami troszku!!!!
W sierpniu albo w lipcu ciągnę mojego M na weekend w spa a tam odchamić się trochę he he mam nadzieję że wypali !!!
Muszę mu wiercić dziurę w brzuchu żeby się zgodził!!kiti, Dodi, Libra, Muska, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Rucia, pięknych wzruszeń na wizycie! A potem oczywiście zdjęcie maluszka na forum
Kiti, powodzenia na wizycie, oby gin ładnie ogarnął temat.
Muska, masakra ten gin. Bez badania z takim tekstem wyjechał.. prawdziwy konował. Po mojemu zrób podst. hormony i do swojego gin się zgłoś.
Libra, dobrze, że tak zareagowałaś w piątek. Szkoda nerwów trochę, ale gdybyś spokojnie czekała to jeszcze z pół godziny byś sobie poczekała.
Dodi, fajnie, że jesteś z nami! Wspieram pamięcią i modlitwą!
Dodi, kiti, Libra lubią tę wiadomość
-
Karoam jak ja chcę z Tobą do egipskiego słoneczka
Bella wysłałam Ci zaproszenie, proszę odnajdź je i bądź tak łaskawa je zaakceptować
Cześć aisadziękuję :*
mam jeszcze jedno pytanie do Was i jeśli coś wiecie na ten temat to prosiłabym o info bo powoli twierdzę, że przestanę już czytać na necie przeróżne artykuły i inne fora, bo już mam taki mętlik w głowie, że szok
jeśli okazałoby się, że pęcherzyk jest pusty to czy będzie przyrost Bety HCG? oczywiście nie wytrzymałabym i poszłam dzisiaj rano zrobić badanieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 08:07
karoam lubi tę wiadomość
-
ohhh Aga powiem że zazdroszczę... też bym się wybrała na takie pełny relax
-
nick nieaktualny