X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie zauważyłam, ze Rucia napisała o Luteinie wystarczająco dużo :D

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie pytalam o luteine przed wczoraj to kobitka powiedziala ze wylacznie na recepte....

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, jakby co to Cię nie olewam, tylko jestem zielona w kwestii tych specyfików :)

PS) No kurde nigdy się nie zmobilizuję do tej pracy... To forum jest po prostu straszne!!! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 07:42

Rucia, Muska, Shagga_80 lubią tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Rucia wrote:
    Muska wrote:
    Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście :D Dzięki raz jeszcze!

Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.
    Ach, to myślenie o ciąży mnie rozkłada...

Muska Luteinę dostaje się na receptę od lekarza :)

A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).

Jestes żywa medi-pedia! :D
    Dzięki!
    A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...

skoro nie miałaś robionych badań hormonalnych, to ja zaczekałabym z jakimkolwiek przyjmowania leków... wpierw badania... diagnoza i ewentualnie leczenie...

czasem prolaktyna może, ale nie musi negatywnie oddziaływać na progesteron... (czytaj przypadek Libra:)... oczywiście wysoką prolaktyne należy zbijać... a czasami prolaktyna jest piękna a progesteron po owu do du...py i to jest jednynie za przyczyną niewydolności ciałka żółtego - ale na to wystarczy dupek czy lutka i będzie dobrze

Dodi, Muska, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewuszki ciepło i radośnie :)

libruś ja mam do gina na godz 15 i w sumie to się już nie mogę doczekać żeby się zajął tymi moimi hormonami :) żeby w końcu wszystko się unormowało .
    Rucia to będę czekała niecierpliwie na zdjątko maluszka :)

Muska jakbym usłyszała taki teksty od gin to bym chyba wstała, zabrała manatki i wyszła.
    Ostatnio coś nie mam nerwów do niektórych ludzi... zbyt szybko się wkurzam...

Dodi jestem cały czas myślami <3

mauysia, Rucia, Libra, Muska, Dodi, Fedra lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to wprowadziła Cię w błąd. Luteina teoretycznie jest na receptę, ale farmaceuta może go bez problemu sprzedać bez (kupowałam w sumie 3 razy w różnych aptekach) tyle, że jest bez refundacji i płaciłam prawie tyle co za Dupka

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Muska, jakby co to Cię nie olewam, tylko jestem zielona w kwestii tych specyfików :)

PS) No kurde nigdy się nie zmobilizuję do tej pracy... To forum jest po prostu straszne!!! ;D

Spoko :) Ja jak nie wiem tez nie piszę, co nie znaczy że nie czytam i kogokolwiek olewam.
    Rozumiem w 100%!

ps
    Tez tak mam z tym ovu... Jestem dzisiaj totalnie nieproduktywna w pracy. Musze zaraz coś porobić bo się nie wyrobię...

mauysia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Muska wrote:
    Rucia wrote:
    Muska wrote:
    Shagga, Rucia i inne które dalej w piątek potem mi podpowiadały na temat badań - dzięki kochane, ale dopiero teraz przeczytałam te posty, a nigdy tak daleko wstecz nie zaglądam... Ja wyjechałam w sobotę i dopiero dzisiaj mam dostęp do ovu. A dzisiaj znowu o to samo w sumie zapytałam i od razu naskrobałyście :D Dzięki raz jeszcze!

Potem doczytałam się o luteinie i pomyślałam, że sobie kupię bo może tylko pomóc... A tak bez recepty można w ogóle? Jakie to ma dzialanie? Ale zaraz się skumałam, ze lepiej nie, bop przecież w tym cyklu i początku następnego te badania muszę iść zrobić.
    Ach, to myślenie o ciąży mnie rozkłada...

Muska Luteinę dostaje się na receptę od lekarza :)

A luteina to nic innego jak progesteron. Wskazania: Stany niedoboru endogennego progesteronu pod postacią zaburzeń cyklu miesiączkowego, bolesnego miesiączkowania, cykli bezowulacyjnych, zespołu napięcia przedmiesiączkowego, czynnościowych krwawień macicznych. Endometrioza. Niepłodność związana z niedomogą lutealną. Poronienia nawykowe i zagrażające na tle niedoboru progesteronu. Niewydolność fazy lutealnej okresu przedmenopauzalnego. Hormonalna terapia zastępcza (progesteron jest stosowany u kobiet po menopauzie z zachowaną macicą, otrzymujących hormonalną terapię zastępczą, celem ochrony endometrium).

Jestes żywa medi-pedia! :D
    Dzięki!
    A jest w takim razie sens brac i bronka i luteinę? Nie lepiej tylko 1 z tych 2? Bo przecież ten bronek (tak czytałam gdzieś) obniża prolaktynę, która z kolei obniża progesteron? Czy też hamuje działanie ciałka żółtego (którego zadaniem jest podwyższać progesteron?). Ja się trochę w tym gubię, chociaż i tak wiem więcej niż pół roku temu. Wtedy te pojęcia nic dla mnie nie znaczyły...

skoro nie miałaś robionych badań hormonalnych, to ja zaczekałabym z jakimkolwiek przyjmowania leków... wpierw badania... diagnoza i ewentualnie leczenie...

czasem prolaktyna może, ale nie musi negatywnie oddziaływać na progesteron... (czytaj przypadek Libra:)... oczywiście wysoką prolaktyne należy zbijać... a czasami prolaktyna jest piękna a progesteron po owu do du...py i to jest jednynie za przyczyną niewydolności ciałka żółtego - ale na to wystarczy dupek czy lutka i będzie dobrze

Racja.
    Najpierw badania, czyli jak najszybciej. Ewentualnie w następnym cyklu leki.
    Ale ale...
    Prawie zapomniałam - przecież nie będę ich potrzebować bo styczeń jest mój! Zarezerwowałam sobie przecież i nawet Bóg już o tym słyszał!

Rucia, kiti, Dodi, Libra lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!!!
    Ja dopiero z łóżka się zwlekłam bo była u mnie koleżanka u mnie i siedziała do 3 w nocy!!!
    Jejku ta jak przyjeżdża to zawsze nocny maraton na ploty(dobrze że 3 razy ww roku:-) )
    mój m wczoraj pojechał i znowu samotny tydzień ale może na następny tydzień urlop będzie miał jupiii!!!:-)

mauysia, Libra, aisa lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AGA :)
    a nie mogłabyś tej koleżance powiedzieć żeby wychodziła trochę wcześniej bo rano to my tu na forum czekamy na Ciebie? :P
    tydzień bez m, ale z nami he he

AGA 30, Libra, BellaRosa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:

libruś ja mam do gina na godz 15 i w sumie to się już nie mogę doczekać żeby się zajął tymi moimi hormonami :) żeby w końcu wszystko się unormowało .

Muska jakbym usłyszała taki teksty od gin to bym chyba wstała, zabrała manatki i wyszła.

hehehe... kiti, będziemy się "rozkładać" tego samego dnia:) ciekawa jestem co tam u Ciebie w trawie piszczy:)

kiti, Dodi, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jak zwykle poprawiacie mi humor :*
    Idę teraz z mamuśka na taras na dachu troszkę wit D od słoneczka odebrać ;)
    Miłego dzionka :)

kiti, Dodi, Muska, Libra, BellaRosa, Fedra lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje ja uciekam. Czas się wziąć za sprzątanie. Zamelduje się jak wrócę ( po 17stej ) tu i na fejsie. :) Oby z dobrymi wieściami :)

kiti, Dodi, Libra, aisa, Effcia28 lubią tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    kiti wrote:

hehehe... kiti, będziemy się "rozkładać" tego samego dnia:) ciekawa jestem co tam u Ciebie w trawie piszczy:)

heheh przypomniałaś mi jak byłam pierwszy raz u gina i jak to za pierwszym razem byłam troche zawstydzona :P gin do mnie " no prosze pupcia w dół i się rozłożyć bardziej ... no tak jak przed mężem :D " oczywiście to było tak w zartach dla rozluźnienia ;-)

Dodi, Muska, Libra, aisa, Fedra, Shagga_80 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja uciekam, bo nadrabiam "Gotowe na wszystko" :D sesesese ;p

AGA 30, Dodi lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Witaj AGA :)
    a nie mogłabyś tej koleżance powiedzieć żeby wychodziła trochę wcześniej bo rano to my tu na forum czekamy na Ciebie? :P
    tydzień bez m, ale z nami he he

Oj a powiem wam że stęskniłam się za wami hi hi!!!:-)
    No weekend z M to super sprawa ale bez was smutno!!!
    A jak będzie cały tydzień to zwariuje ale jakoś czas wygospodaruję żeby poklikać z wami troszku!!!!
    W sierpniu albo w lipcu ciągnę mojego M na weekend w spa a tam odchamić się trochę he he mam nadzieję że wypali !!!:-)
    Muszę mu wiercić dziurę w brzuchu żeby się zgodził!!:-)

kiti, Dodi, Libra, Muska, Fedra, Kfjatus lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Rucia, pięknych wzruszeń na wizycie! A potem oczywiście zdjęcie maluszka na forum ;)

Kiti, powodzenia na wizycie, oby gin ładnie ogarnął temat.

Muska, masakra ten gin. Bez badania z takim tekstem wyjechał.. prawdziwy konował. Po mojemu zrób podst. hormony i do swojego gin się zgłoś.

Libra, dobrze, że tak zareagowałaś w piątek. Szkoda nerwów trochę, ale gdybyś spokojnie czekała to jeszcze z pół godziny byś sobie poczekała.

Dodi, fajnie, że jesteś z nami! Wspieram pamięcią i modlitwą!

Dodi, kiti, Libra lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam jak ja chcę z Tobą do egipskiego słoneczka :)

Bella wysłałam Ci zaproszenie, proszę odnajdź je i bądź tak łaskawa je zaakceptować ;)

Cześć aisa :) dziękuję :*

mam jeszcze jedno pytanie do Was i jeśli coś wiecie na ten temat to prosiłabym o info bo powoli twierdzę, że przestanę już czytać na necie przeróżne artykuły i inne fora, bo już mam taki mętlik w głowie, że szok :/
    jeśli okazałoby się, że pęcherzyk jest pusty to czy będzie przyrost Bety HCG? oczywiście nie wytrzymałabym i poszłam dzisiaj rano zrobić badanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2013, 08:07

karoam lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohhh Aga powiem że zazdroszczę... też bym się wybrała na takie pełny relax :)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    ohhh Aga powiem że zazdroszczę... też bym się wybrała na takie pełny relax :)

Kiti to narazie plany he he bedę musiała być bardzo grzeczna he he żeby mój m pojechał!!!!:-)

kiti, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 2518 2519 2520 2521 2522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ